Otkrivenje 13:17

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Laodikeja:
Za Isabeletu.

Biblija jasno u otkrivenju Jovanovom upućuje na to da je prava Hrišćanska crkva protestanskog tipa,
odnosno da je treba potražiti u protestantizmu, i da je ona kroz celu istoriju bila progonjena od zveri.

“Sotona je protestant”

Dobro si pročitao. To je naslov jedne knjige koju je napisao obraćeni pastor evangeličke crkve Luis Miguel Boullón.
Ali, ne želim se služiti tvojom metodom navodeći citate onih koji su konvertirali u drugu vjeru jer su takve ispovjesti jako subjektivne, a i ne treba mi to.

Realno, ne postoji više neprijateljstvo između Katoličke crkve i proestantizma, što više, velik broj protestanskih zajednica bi se sutra pridružilo Katoličkoj crkvi, ali to sutra neće doći bez prihvaćanja crkvenog učiteljstva i svih 7 sakramenata.
Ostale su protestante antikatoličke grupe koje povezuje mržnja i ako ih tko progoni to je onda njihova savjest.
Kako sam već rekla, pripadnici Katoličke crkve su kroz povijest činili mnoge greške, ali je danas upravo Katolička crkva ta koju najviše napadaju.
Pitam te, da li vam tko uzvraća?

I što misliš zašto pravoslavci ne imenuju Katoličku crkvu kao Zvijer, a zbog križarskih ratova npr, bi imali više razloga? (Doduše, ziloti i ostrašćeni to mogu mogu reći, ali ne i pravi vjernik). Ja mislim da su ozbiljni, znaju da se tako ne treba ni šaliti
Bez obzira na 1000 g. razdvojenosti znaju da smo, unatoć razlikama, najsličnije Crkve, i da je svaka za sebe sačuvala jedinstvo.
A protestanti se ne prestaju razjedinjavati i svaki sa svojom Biblijom vikati da je pravi. Adventistička crkva je samo dio tog protestanskog života. Imate vi itekako protivnika iz redova drugih protestanskih zajednica, ali neću ti ja o tome pričati, jer ti vrlo dobro znaš.

Cak postoji tačna proročanstva koliko traje to progonstvo, odnosno kada je odpočelo i kada se završava, kao i obeležja sile koja progoni crkvu.
Kada ovo sagledamo kroz istorijski kontekst može se zaključiti ko je ta zver ili antihrišćanska sila koja progoni crkvu, i koja će imati dominantnu ulogu vlasti u poslednjem vremenu, kada će ponovo oživeti stari duh progonstva.

Formirali su te tako da budeš zadojen mržnjom na Katoličku crkvu, opčaran proročanstvima, a imaš i bujnu maštu. Sve to znači da više vjeruješ sebi, a ne Kristu. I nemoj govoriti o božanskim nadahnućima, velika je razlika između Duha Svetoga i tvog vlastitog duha.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
pitanje glasi
tko vodi protestante danas i čiji vjeronauk propovijedaju ?

odgovori glasi
vode ih ortodoksni rimokatolici a od nauka protestanata ni a ni b
da ljudi nebi bili u zabuni kad pričam da protstante danas vode rimokatolici naglasiču da oni vode sve vjerske zajednice,
ako je u nekom obliku tvrdi ortodoksni rimokatolicizam neprihvatljiv ljudima,
imaju oni lijeka za to vrlo lako se prilagode novonastalim uvjetima, brzo se prilagođavaju poput kameleona
rimokatolici imaju pod kontrolom i ateističke krugove
samo nije dobro da ljudi to saznaju, to su već povjerljivije stvari

odakle protestantima trojstvo, nedelja i marija,
zašto želja za ekumenom
od Krista sigurno nije, dakle dolazi od antikrista

ideja protestanata za ekumenu je velika lukavština, jer naizgled se čini ljudima da stvarno protestanti žele u ekumenu
a ustvari to sve tajno rade rimokatolici koji su vrlo tiho, dakle bez pompe ubačeni na svoja mjesta i samo čine ono
za što im dođe mig iz vatikana

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isabeleta, u biblijskoj knjizi otkrivenju je upravo proreceno da ce protestantske crkve napraviti kompromis sa Rimokatolicizmom.
One se tu nazivaju bludnice svoje majke, jer prave duhovnu preljubu sa laznim ljudskim dogmama protiv kojih su se nekada tako vatreno borile.

Jednom je jedan autor rekao sledece 'DANAS BI SE MARTIN LUTER PREVRTAO U GROBU KADA BI ZNAO STA RADI LUTERANSKA CRKVA, aludirajuci na ekumenske sporazume koje se sklapaju sa Rimokatolicizmom.

Cinjenica je dakle da ce vecina protestantskig crkava ako ne i sve, napraviti komprmis sa zveri - papstvom i pridruziti se odpalom Vavilonu, sto Ekumenski savez i predstavlja.
Takva zbrka sto izraz VAVILON i znaci - zbrka haos, koja predstavlja spoj razlicitih pomesanih verovanja i ucenja, u bibliji je u stvari ikona zveri, odnosno njena slika, jer ce u poslednje vreme postupati identicno zveri, podrzavajuci antihriscanske teznje kojima se ukida verska sloboda i uspostavlja svetski zakon, i progone oni koji taj zakon ne prihvate.

Sto se tice pravoslavne crkve bar na ovim prostorima, u njenim redovima postoji struja koja tezi ekumenskom jedinstvu, ali ima i onih koji to jedinstvo odbacuju prepoznajuci Rimokatolicku crkvu kao zver, tako da su tu uglavnom jos uvek podele.
Ipak, pravoslavlje je mnogo sire i ne obuhvata samo Srbiju, a kao sto znamo Vaseljenski patrijarh je odavno u ekumenizmu, i Pravoslavlje kao pojava odavno nosi zig ekumenizma.

Ja licno ne smatram Adventizam protestantskom crkvom, jer je on je nastao u vreme kada je po prorocanstvu progonstvo okoncano i crkva konacno dobila slobodu za kojom je vekovima tezila.
Adventizam je konacni Bozji odgovor covecanstvu koji je nastao iz pepela srednjevekovnih reformacija kao crkva poslednjeg vremena, koju je Bog podigao da objavi vreme kraja i skori Hristov dolazak u slavi.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
@Laodikeja,
Da li si kršćanin? Adventist znam da jesi.
Ipak, mislim... stičem dojam da nisi upoznao što je ljubav Božja, niti da ti razumiješ i prihvaćaš činjenicu da je Krist umro da sve ljude privede k sebi. Ti bi volio da to budu samo adventisti i da se tako ispune vaša proročanstva? Žalosno da žalosnije ne može biti.

Nije da te ne razumijem. Da se mene pita, možda bih i ja rekla po ljudskoj slabosti, "po tijelu":
Što dalje od mene svi adventisti i protestanti i pravoslavci, svi...Nitko vas ne treba niti zove. Katolička crkva je jedna, sveta, katolička i apostolska i ne trebamo vas...
Da nije Isusa, možda bismo svi tako rekli jedni o drugima. Neki već sada govore tako, ali to je na njihovu dušu. Dok smo živi moramo nastojati biti sa svima biti u miru, da li će se kršćani ikad ujedniti ili neće,
to Bog zna, ali barem možemo reći: trudili smo se, Gospodine...nastojali smo.
Jer, zar se netko može zvati kršćanin ako ljubavi u njemu nema? Po čemu?
Po subotama, po optužbama, kritikama: ovaj je otpao i onaj drugi će...i takve stvari.

Dragi moj brate, ne znaš ti što je ekumenizam, ali znaš dobro kritizirati, a to je prva stvar koja se želi postići u ekumenskim nastojanjima: prestati napadati i kritizirati druge kršćanske crkve.
Ali, naravno, kritikom drugih adventisti postaju veći jer, oni, kobajagi, imaju posljednju misiju.

Ma, stvarno mislim da ste vi "prolupali", izgubili kompas po vašem tumačenju Biblije.
Samo jedan primjer: dva adventista razgovaraju o tome kako se proročanstvo o Papi Ivanu Pavlu kao Antikristu nije obistinilo. Naravno.

"Ja nemam sumnje da su ti ljudi lazni proroci, jer su prvo prorokovali da Papa Pavle II nece umreti nego je on zadnji papa koji je dobio smrtnu ranu kada je bio atentat na njega, a onda se zalecio. Kada im je to prorocanstvo propalo, onda su izasli sa novim tumacenjem. Tako brate, mi znamo da posto im je ono prvo prorocanstvo bilo pogresno, to znaci da im je i ovo drugo pogresno. Ovaj duh smo iskusali, i videli smo da nije od Boga s obzirom da im je prvo prorocanstvo propalo.

Ali, treći kaže: On
ce opet da se pojavi...
wacko2
To nije normalno, neki misle da će oživjeti Papa Ivan Pavao II...
:roll:

Ako ste vi već tako zaglibili, stvarno je bolje biti ateist, nego adventist!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nigde nisam napisao da ce se spasiti samo Adventisti, vec da je upravo Bog podigao Adventisticku crkvu da objavi Jevandjeosku istinu celom svetu.
Gde ima vece ljubavi od zalaganja za spasenje ljudi i teznje da i brat koji je pored tebe upozna Jevandjelje i da pocne da zivi u skladu sa njegovim nacelima i uspostavi zajednicu ljubavi sa Isusom i vernim ljudima.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
tako je laodikeja , Bog vas je podigao, preko adventista se istina širila po svijetu, snažo i silovito
zašto i sada ne radite djelo Kristovo, vjerno do kraja ?
zašto ste skrenuli sa staze Evanđelja, okamenili se ?
probudite se, jer još je malo vremena

odbacite svako bezakonje, otrovno vino Babilonsko, ostavite se rimokatoličkog naučavanja
neka vam Bog stvori novo srce i novi duh

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
tako je laodikeja , Bog vas je podigao, preko adventista se istina širila po svijetu, snažo i silovito
zašto i sada ne radite djelo Kristovo, vjerno do kraja ?
zašto ste skrenuli sa staze Evanđelja, okamenili se ?
probudite se, jer još je malo vremena

odbacite svako bezakonje, otrovno vino Babilonsko, ostavite se rimokatoličkog naučavanja
neka vam Bog stvori novo srce i novi duh

Adventisticka crkva nema Rimokatolicka naucavanja.

Istina, poslednja Bozja crkva, posebno njen deo u vremenu neposredno pred sam Hristov dolazak je okarakterisana kao ona koja nije ni hladna ni vruca, vec Duhovno mlaka.
Ona ima istinu ali tu istinu nije potpuno primenila u licnom zivotu, treba joj potpuna otvorenost za primanje sile Svetoga Duha kako bi bila nanovorodjena, da bi je Bog upotrebio za delo iz kog razloga je i podignuta, a to je objava Jevandjelja na globalnom nivou u sili poznoga dazda.

Reforma i probudjenje se vec danas sprovode u okrilju Bozje crkve kroz izabrane Bozje sluge koje je on pozvao na ovo veliko delo.
Uskoro ce u skladu sa velicinom Bozjih sudova koji su vec odpoceli, jedan broj vernih gledajuci otvorenim ocima dogadjaje i cuda koja ce Bog ciniti cuti ovaj poziv, primiti obecani pozni dazd, i izaci u svet sa poslednjom porukom o skorom Hristovom dolasku i kraju vremena milosti.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
laodikeja ti mora se šališ,
ili me želiš u lice lagati ?
trojstvo nikada nije bilo adventni nauk
a Bogu Jehovi si pripisao 100 imena
hajde razmisli malo

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Otkrivenje 13:17
..i da nitko ne može ni kupiti ni prodati ako nema udaren žig:
ime zvijeri ili broj njezina imena

proročanstvo koje se nalazi u knjizi Otkrivenje uskoro če se ostvariti
zvijer u Biblijskoj knjizi Otkrivenje je rimokatolička crkva, i ona če napraviti uredbu,
kojom se zabranjuje širenje svih vjerskih knjiga, spisa, literatura koje nije odoborio rimokatolički kongregacij za vjeronauk
ovim zakonom se ukida sloboda vjeroispovijedi
rimokatolička vjera biće proglašena kao univerzalna, papa kao vrhovni moralni arbitar, nedelja neradni dan za sve ljude, marija kao spasiteljica svijeta veća od Krista
da bi se proročanstvo ispunilo, potrebno je ujedinjenje svih crkava, ljudi u ekumenu
ekumena je ništa drugo nego kompletno negiranje, odbacivanje Božjeg Zakona 10.zapovijedi, otpad od vjere Kristove
mnoštvo ljudi tumači ovo proročanstvo potpuno krivo, da neče biti dozovljena trgovina zemaljska, svjetska, civilna
ali proročanstvo se ne odnosi na naš život fizički, nego duhovni
dakle ovo kupovanje i prodavanje se ne odnosi na svjetsku trgovinu, nego na duhovni nauk
ne trsba "krpiti "prorocanstva prijatelju
ekumenska crkva se ne brine ni oko nedelje,ni oko subote,ona je danas pokazala svoje lice.kad vec vidis oblak,a vidsim da ga prepoznajes i da je jako taman i pun nevolje,kako ne vidis i sto je u oblaku?
pogledaj ekumenu i ona ti vec danas ima jasni kostur ,kako i sta je motivise,sta se unutar danas vec prezife go ce i sutra,sta je danas dozvoljeno doista ni sutra nece to dirati. danas unutar u tom mracnom oblaku ,toj paloj skupini niko ne brani adventistima njihovim predstavnmicima da drze subotu do mile volje i da veruju sto hoce.srbi mogu unutar verovati da je marko kraljevic mesija nece im se niko usprotiviti! unutar indijanski vraci su dobrodosli sa svojom lulom miora i vrackama.
ali jedna stvar jasno stoji unutar u njiohovom napisanom kanonu,citaj to pise i u enciklopedijama,a to je da se unutar samo jedno krstenje je kanonsko,a to je u trojstvo(da li ti to nesto govori) a da svako krstenje drugo misli se na ono drugo apoostolsko u Ime Isusa Hrista(zovu ga cak bedno drugim!) je pogresno i ne moze unutar tog drustva. tako apostoli ne mogu unutar i jos neki danas. i to ce biti i dalje kamen spoticanja i stena sablazni unutar ekumene dragi moj i dragi moji....gde vam je bistrina Duha ako ga posedujete,gde vam je mudrost Bozja?!probudite se.

Natrag