Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Laodikeja:
Za Isabeletu.
Biblija jasno u otkrivenju Jovanovom upućuje na to da je prava Hrišćanska crkva protestanskog tipa, odnosno da je treba potražiti u protestantizmu, i da je ona kroz celu istoriju bila progonjena od zveri.
“Sotona je protestant”
Dobro si pročitao. To je naslov jedne knjige koju je napisao obraćeni pastor evangeličke crkve Luis Miguel Boullón.
Ali, ne želim se služiti tvojom metodom navodeći citate onih koji su konvertirali u drugu vjeru jer su takve ispovjesti jako subjektivne, a i ne treba mi to.
Realno, ne postoji više neprijateljstvo između Katoličke crkve i proestantizma, što više, velik broj protestanskih zajednica bi se sutra pridružilo Katoličkoj crkvi, ali to sutra neće doći bez prihvaćanja crkvenog učiteljstva i svih 7 sakramenata.
Ostale su protestante antikatoličke grupe koje povezuje mržnja i ako ih tko progoni to je onda njihova savjest.
Kako sam već rekla, pripadnici Katoličke crkve su kroz povijest činili mnoge greške, ali je danas upravo Katolička crkva ta koju najviše napadaju.
Pitam te, da li vam tko uzvraća?
I što misliš zašto pravoslavci ne imenuju Katoličku crkvu kao Zvijer, a zbog križarskih ratova npr, bi imali više razloga? (Doduše, ziloti i ostrašćeni to mogu mogu reći, ali ne i pravi vjernik). Ja mislim da su ozbiljni, znaju da se tako ne treba ni šaliti
Bez obzira na 1000 g. razdvojenosti znaju da smo, unatoć razlikama, najsličnije Crkve, i da je svaka za sebe sačuvala jedinstvo.
A protestanti se ne prestaju razjedinjavati i svaki sa svojom Biblijom vikati da je pravi. Adventistička crkva je samo dio tog protestanskog života. Imate vi itekako protivnika iz redova drugih protestanskih zajednica, ali neću ti ja o tome pričati, jer ti vrlo dobro znaš.
Cak postoji tačna proročanstva koliko traje to progonstvo, odnosno kada je odpočelo i kada se završava, kao i obeležja sile koja progoni crkvu.
Kada ovo sagledamo kroz istorijski kontekst može se zaključiti ko je ta zver ili antihrišćanska sila koja progoni crkvu, i koja će imati dominantnu ulogu vlasti u poslednjem vremenu, kada će ponovo oživeti stari duh progonstva.
Formirali su te tako da budeš zadojen mržnjom na Katoličku crkvu, opčaran proročanstvima, a imaš i bujnu maštu. Sve to znači da više vjeruješ sebi, a ne Kristu. I nemoj govoriti o božanskim nadahnućima, velika je razlika između Duha Svetoga i tvog vlastitog duha.