Nemoj imati drugih bogova uza me!

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ovo Jovanovo pisanje moguće je razumijeti samo na dva načina. Prvo, bolesni je mrzitelj Krista i Kristove Crkve, ili drugo, intelektualni kapaciteti mu ne dopuštaju razumijeti ni najjednostavniju rečenicu. Ako je riječ o prvom, sve je, nažalost, jasno. Ako je drugo, onda čovjek ima "mesijanski kompleks", sam Jovan bi rekao "kompleks Mešijaha". Ja to iščitavam iz Jovanova "trabunjanja" kako muhamedancima treba "ponuditi Isusa koji nije Bog", jer, kaže Jovan, njima su onda i Biblija i Isus neprihvatljivi.

Ja ne znam što je i o čemu se zapravo radim. Ali da sam zbunjena, jesam. No ne mislim ostati na zbunjenosti, haha, već hvalim Boga što sam dijete Katoličke Crkve.
Znaš. meni to liči i na balon. Ćovjek ga napuše u svojoj zamišljenoj veličini i aroganciji, a onda samo jedan ubod i - nema ga. Tresne na zemlju.
Ili još nešto. Ja volim poredbe. :) Sveta Terezija govori o poniznosti, pa kaže da je poniznost kao marljiva pčelica koja sve pretvara u med, a pauk, koji je uspoređen s ohološću, sve što proguta pretvara u otrov.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nigde ne stoji formulacija Bog i Jahve u onom smislu kao u Jovanu 1,1-3. U Jovanu 1, 1-3 se kaže da je Reč jedno a Bog drugo: "Reč beše s Bogom".

Zašto oduzimaš Pismu? Znaš li što je sveti Ivan rekao za one koji Pismu dodaju ili oduzmu? Kako možeš gore reći da u Iv 1,1-3 stoji da je Bog jedno a Riječ drugo??? Kako možeš, 'sramoto ljudska', kada baš u Iv 1,1 stoji: i Riječ bijaše Bog

Znamo da je to jedino ispravno jer u prisustvu Jahve ništa ne može opstati.

Tko to zna. Zna li to još itko osim tebe i pola Piramide.

Zato ja kažem da ne poznaješ Jahvu a ti se čudiš, kako.

A ti ga poznaješ? Ti si ovce s njime čuvao? Kako si živ ostao ako si s Jahvom ovce čuvao? Zapravo, sada mi je sinulo i sve postalo jasno. Laodikeja ima bolesni umišljaj da je Ilija, a tebe "pere" da si Mešijah.

Ovo što veruješ jeste odlika drugih bogova a zapovest kaže nemoj imati drugih bogova.

"Mešijahu", traži ti sebi klanjatelje negdje drugdje, a ove ovdje kršćanske duše ostavi na miru.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto oduzimaš Pismu? Znaš li što je sveti Ivan rekao za one koji Pismu dodaju ili oduzmu? Kako možeš gore reći da u Iv 1,1-3 stoji da je Bog jedno a Riječ drugo??? Kako možeš, 'sramoto ljudska', kada baš u Iv 1,1 stoji: i Riječ bijaše Bog

Tko to zna. Zna li to još itko osim tebe i pola Piramide.

A ti ga poznaješ? Ti si ovce s njime čuvao? Kako si živ ostao ako si s Jahvom ovce čuvao? Zapravo, sada mi je sinulo i sve postalo jasno. Laodikeja ima bolesni umišljaj da je Ilija, a tebe "pere" da si Mešijah.

"Mešijahu", traži ti sebi klanjatelje negdje drugdje, a ove ovdje kršćanske duše ostavi na miru.
Nemoj druge bogove mešati sa Jahve. Ne poznaješ Ga, jer ne znaš da se On ne može videti niti išta u Njegovom prisustvu opstaje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja ne znam što je i o čemu se zapravo radim. Ali da sam zbunjena, jesam. No ne mislim ostati na zbunjenosti, haha, već hvalim Boga što sam dijete Katoličke Crkve.

Pogledaj, sve će ti biti biti jasno o čemu se radi:

1625765921412.png

Pogledajmo kako je Jovan riješio muslimanski prigovor 1. :) Jovan se zapravo složio s muslimanima. Muslimani kršćanima prigovaraju, na njihovo vjerovanje da je Isus Bog, kako Isus nikada i nigdje nije za sebe rekao da je Bog, a Jovan ovdje nas kršćane uvjerava kako to Isus zaista i nije nikada rekao. :) Šizofreno, nije li?

Idemo na muslimanski prigovor 6., kojim muslimani pokušavaju diskreditirati nas kršćane tvrdnjom da nam je Biblija kontradiktorna. A kako Jovan "riješava" ovaj prigovor muslimana? Ovako:

Ali argumentacija koju navodim daje odgovore na sve Hristove izgovorene reči gde On ukazuje da je Bog veći od Njega, da On ne zna sve, da se Njemu na zemlji ne mogu pripisati atributi Božanske prirode itd...nema više dilema zašto Hristos to tako pominje i nijedan nehrišćanin neće više morati da čuje kontradikciju u objašnjenju ovih stvari.

Evo gledaj i misli, Duhu Svetom nije uspjelo da novozavjetni pisci napišu "nekontradiktorne spise", ali će Jovan svojim "istraživanjima" to učiniti. Jovan će, gle čuda, baš muslimanima pokazati da Biblija nije kontradiktorna. I kako će im to dokazati? Upravo prihvaćanjem tvrdnji muslimana kako Isus nije Bog. I da bi zadovoljio nekršćane (muslimane i druge) Jovan kršćanima ovdje podvaljuje najstrašnije hereze - Isus čovjek nije Bog, Isus nije Bogočovjek. I Jovanu nije dosta da samog sebe učini heretikom, nego tvrdi kako su i apostoli naučavali NJEGOVU HEREZU.

Ja ne očekujem da će Jovan zbog ovog mog pisanja promijeniti svoj stav niti za jotu, takvi su sektaši-mantraši, ali ovo ovdje pišem da slučajni "čitatelji u prolazu" ne bi upali u "ralje ričućih lavova".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pogledaj, sve će ti biti biti jasno o čemu se radi:

Kada nema argumenata onda idu teorije zavere.

Istina je pak da ti Jahvea ne pozaješ.

Ti misliš da je Jahve kao Zevs ili Svarog koji uzima obličje čoveka i ostaje i dalje u svojoj bogo-čovečanskoj prirodi. Ne, Jahve naš je beskrajno veći i uzvišeniji od tih bogova sa kojima si pomešao Jahvea.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Jovane, ovako ne piše osoba koji ozbiljno proučava Bibliju i traži istinu. Ne želim biti neugodna, ali doista pišeš iz svoje glave, a tako pišu heretici i sektaši.

Upravo o piše iz svoje glave, glave čiji sadržaj, um ne može da pomiri opsesiju (Stari Zavjet) nakradno shvaćenu (doslovno i "forenzički) s Novim Zavjetom i Kristom kao Bogom.

Zamisli taj lom u glavi onoga ko se susreće s tvrdnjom Crkve da su Bog opisan u Starom Zavjetu i Isus Krist jedno BIĆE.

Zamisli lom u glavi onih koji doslovno i forenzički čitaju i tumače Pisama (a za njih su Pisma pre svega Stari Zavjet) i u njemu "vide" Boga kao nekoga ko se umara (pa ide sedmi dan da dremne), krvoloka, nekog ko se kaje, ko uništava, zbog miljenika (odabranog naroda) ubija prvence, tamani Kanance (pomažući Navinu, kolje, preti, urla..... u susretu s Isusom, drvodeljom, koji govori "Ljubi Bližnjeg Svog", "Tko se mača laća od mača i gine", nekoga ko ne da ni dve prebijene pare za shabat, kome su draži grešnici od "pravednika", ko Kananejki leči kći, ko ide okružen gomilom polupismenih seljaka, a ko za sebe tvrdi da je JEDAN s OCEM i da je "EGO EIMI" (Jahve - YHWH)....

I naravno, oni koji PIsama čitaju i tumače doslovno i forenzički, birajući ono što se duhu njihovom sviđa (jer Preskaču Psalmiste, preskaču bes Jahvin na narod njegov koji se raduje pogibiji Egipćana, preskaču razgovor Boga s Jobom... ) se tako nađu pred dilemom.

Prihvate li Isusa kao Boga, kao Jahvu u TIJELU, onda ono što oni bogom smatraju ili nije Bog, ili oni dobro ne shvataju PISAMA.

Što misliš kako oni rešavaju tu dilemu?

Da se odreknu svoje opsesije ne žele, da priznaju da POJMA NEMAJU I DA HULE SVOJIM TUMAČENJIMA NE MOGU I NE ŽELE (nikada sektaši i kultisti ne priznaju da su pogrešili)

Dakle, ostaje im samo jedno, a to je da nastave s svojim posednućem Starim Zavjetom, posednućem svojim forenzičkim i doslovnim tumačenjem istoga, te da odbace ISUSA. ***

Tačnije da negiraju Božanstvo ISUSU.

Naravno, sebe će, a kasnije i druge zavaravati i zavoditi ih time kako su "Kršćani" - nekakvi "ispravni" Kršćani, a da smo svi mi ostali otpadnici i idolatri.

Otuda i ova Jovanova tema i njezin naslov.

On, jer nikada u Novi Zavjet nije verovao, jer mu nikada na isti način kao Starom Zavjetu nije prilazio (a za njih, što javno, što prikriveno, Novi Zavjet nije Reč Božija) i odbacuje Isusa kao BOGA i tvrdi da Isus u Jahve nisu isto, te da je Isus samo čovek, samo prorok, samo učitelj, koga je Javhe "posinio" (posedajući ga valjda po Jovanovoj mantri) i koji je u svemu podložan Jahvi.

To isto je tvrdila (naravno ne ovim rečima, ali kontekst je identičan) i Ellen Gould Harmon White, to isto su tvrdili i Ebioniti i ostali koje kult pomenute baštini.

*** I tu se ponavlja i ispunjava REČ, "Kamen koji odbaciše graditelji posta kamen zaglavni" (pri čemu je taj kamen oduvek bio kamen zaglavni no oni koji sebe "graditeljima" proglasiše, taj kamen ne prepoznaše te ga i dan danas odbacuju.

Ne zaboravimo nikada "Moje misli nisu vaše misli"....

I Jovanu nije dosta da samog sebe učini heretikom, nego tvrdi kako su i apostoli naučavali NJEGOVU HEREZU.

Ah, pa kako će drugačije argumentirati plod svog mantranja nego tvrdnjom da su apostoli verovali kao i on?

Uostalom, i njegovi muhamedanci i dan danas mantraju kako su izvorno svi ljudi bili muslimani a da su ih iskvarili.

Zajednička im je i mantra o tome da je Bog doslovno svojeručno pisao Pisama (te da postoji Nebeska kopija istih), muhamedanci isto tvrde za svoj kuran.

I jedni i drugi se klanjaju TEKSTU i smatraju ga doslovnim djelom Božijim. A sve kontradiktornosti koje iz takvog tumačenja i odnosa prema tekstu proizilaze ili preskaču, ili one koji na njih ukazuju nazivaju nevernicima.

Dovoljan ti je primer ovdašnjeg kradljivca identiteta koji neumorno obilazi forume i nameće doslovni kreacionizam i mladu zemlju. Ili primer nebrojenih muhamedanaca koji slično čine.

No, indikativno je i to da je predmet obožavanja i odbrane samo i isključivo samo Stari Zavjet. U isti se ne sumnja, dok se Novi Zavjet doslovno kasapi, preskače, ili izvrće.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kada nema argumenata onda idu teorije zavere.

Sada kad si razgolićen i pokazan onakvim kakav zaista jesi, počinješ gubiti tlo pod nogama. "U sridu sam pogodio" konstatacijom da te u svemu ovome vodi patološka mržnja prema Isusu i Njegovoj Crkvi. Jer da nije tako, da su zaista u pitanju tvoje idiotarije kako je Isus samo čovjek, po boštvu jednak sotoni, kako Isus nema ništa od božanske prirode, kako nema ništa od božanskog znanja, i da si istinoljubiv, onda bi se ti morao distancirati i od subotara, pa čak i od "pijane proročice", jer sa ovim svojim neboluzama kontriraš i njima. A ti si ipak njihov. Pripadaš njima i dušom i umom i tijelom, a najviše samoj pijanoj proročici. Zašto si baš njihov i zašto si baš s njima? Zato što si baš u njima pronašao najveće mrzitelje Kristove Crkve, a onda u konačnici i mrzitelje samog Krista. Nigdje ne možeš svoju mržnju prema Kristu i Njegovoj Crkvi izražavati kao među subotarima.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne vredi da širiš teorije zavere i dezinformacije jer Pismo kaže da "Jahve ne može čoveku biti vidljiv"...ništa ne može opstati u prisustvu Jahve.

Ako kažeš da Bog može biti vidljiv..ok..to svakako nije Jahve.

Tvoja predstava o Jahveu je nevezano za Njegovo otkrivenje već za kulotve drugih bogova. A zapovest kaže "nemoj imati drugih bogova uz Me."

Natrag