Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Ovo Jovanovo pisanje moguće je razumijeti samo na dva načina. Prvo, bolesni je mrzitelj Krista i Kristove Crkve, ili drugo, intelektualni kapaciteti mu ne dopuštaju razumijeti ni najjednostavniju rečenicu. Ako je riječ o prvom, sve je, nažalost, jasno. Ako je drugo, onda čovjek ima "mesijanski kompleks", sam Jovan bi rekao "kompleks Mešijaha". Ja to iščitavam iz Jovanova "trabunjanja" kako muhamedancima treba "ponuditi Isusa koji nije Bog", jer, kaže Jovan, njima su onda i Biblija i Isus neprihvatljivi.
Ja ne znam što je i o čemu se zapravo radim. Ali da sam zbunjena, jesam. No ne mislim ostati na zbunjenosti, haha, već hvalim Boga što sam dijete Katoličke Crkve.
Znaš. meni to liči i na balon. Ćovjek ga napuše u svojoj zamišljenoj veličini i aroganciji, a onda samo jedan ubod i - nema ga. Tresne na zemlju.
Ili još nešto. Ja volim poredbe. Sveta Terezija govori o poniznosti, pa kaže da je poniznost kao marljiva pčelica koja sve pretvara u med, a pauk, koji je uspoređen s ohološću, sve što proguta pretvara u otrov.