Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Za poulbustera
Hvala puno sto prezentujes publikacije Jehovinih svedoka.
Ova prica o "Samuilu"je veoma dobra da dokaze kako se Sotona sluzi trikovima da navede ljude da pomisle kako i nakon smrti ima zivota.
Zato je i Samuilo stavljen pod znakom navoda,jer sam ja prvi pomislio da je to bas Samuilo iz mrtvih.
Prevod Novi svet je takav da je preveo svaku rec na srpski jezik(barem kolko je meni poznato).
Pohvaljujem i ovo umetanje znaka navoda kod Samuila,jer se ovim skrece paznja na pravi smisao.Ne zaboravite da se na hebrejskom pa cak i u grskom nisu koristile ni tacka,ni zarez,a kamoli znaci navoda.Hajde da izbacimo i tacku i zarez,hajmo slovo do slova...?bljak.
Poulbusteru nista bre ne znas.!
Zar ne vidis da taj "Samuilo"nije cak ni PUNU istinu rekao Saulu.
Ti mozda zelis da kazes da je zmija u Edenu bila u pravu kad je rekla Evi,jedite,necete vi umreti...???
Ti bre govoris rekla- kazala,kao radio Mileva,nista bre ne pricas svojom glavom,vec kupis razne belosvetske gluposti protiv JS,i prljas ovaj sajt spamovima i raznim bljuvotinama protiv JS.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
[FONT=&quot]Od koga Buster dobija literatuju, ili nabavlja ja zaista ne znam. To bi bilo najbolje pitati njega.[/FONT]
[FONT=&quot]Ali znam nešto drugo. I to provereno.[/FONT]
[FONT=&quot]Hrišćana u Svetu ima oko 2 milijarde.[/FONT]
[FONT=&quot]Od toga samo DVE Crkve ne veruju u život posle smrti (u bilo kom obliku). To su Adventisti kojih ima oko 22 miliona i JS kojih ima oko 7 milliona. Znači oko 30 miliona Hrišćana ne veruje u ‘’besmrtnost duše’’ a skoro 2 milijarde veruje. Sa malom napomenom da su sami počeci Adventista i JS bili zajednički, a onda su se odvojili. [/FONT]
[FONT=&quot]Još nešto bih samo tu dodao. Adventisti su se podelili na nekih 50 Crkava ili pokreta, a JS su ostali kompaktni, ali su rekoreder u procentu bivšeg članstva. Znači ima više ex JS nego što ih ima aktivnih.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Normalno ove brojke ne govore o tome šta je istina. Ali ima dosta logike u tome što je Buster izneo. Jer u svim prevodima Samuilo je bez znakova navodnika sem u NWT![/FONT]
[FONT=&quot]Tačno je da su Hebrejski spisi pisani bez znakova interpunkcije, jer ih Jevreji nisu imali. Ali kasnje dodavanjem brojeva glava i stihova i interpunkcijskih znakova – pisci biblije nisu ništa izmenili. Jer u našem govornom i pisanom jeziku je značenje ostalo isto! [/FONT]
[FONT=&quot] Dok to nije isti slučaj i sa znakovima navodnika. Tačno mi znamo šta oni znače. Da kada se nešto napiše pod znakovima navodnika – onda to ne znači to nego nešto suprotno.[/FONT]
[FONT=&quot]Evo ja bih sada iskoristio ovaj primer i pohvalio bi brata Ris-e BG i rekao da je on mnogo ‘’ GLUP ‘’ čovek.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Tako da je u 1. Samuilovoj 28 glave - 6 puta napisan Samuilo kao ‘’Samuilo ‘’ što itekao menja smisao ovog teksta. Jer ispada kao da se nije javio duh Samuilov, već neki demon koji je prizvala zla proročica......... a što se u stvari uklapa u jednu od doktrina JS (o besmrtnosti duše).[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Како време пролази, све се више види где су прављене кобне измене за оне који следе овај "превод". Постоји на званичном сајту, али треба посветити времена упоређивању текстова. Сигуран сам да је неко већ "на задатку" своје савести и тражи кључне разлике. Мада се временом саме замке показују када неко покушава да нападне Библију са овом подметачином..

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Za poulbustera
Hvala puno sto prezentujes publikacije Jehovinih svedoka.
Ova prica o "Samuilu"je veoma dobra da dokaze kako se Sotona sluzi trikovima da navede ljude da pomisle kako i nakon smrti ima zivota.
Zato je i Samuilo stavljen pod znakom navoda,jer sam ja prvi pomislio da je to bas Samuilo iz mrtvih.
Prevod Novi svet je takav da je preveo svaku rec na srpski jezik(barem kolko je meni poznato).
Pohvaljujem i ovo umetanje znaka navoda kod Samuila,jer se ovim skrece paznja na pravi smisao.Ne zaboravite da se na hebrejskom pa cak i u grskom nisu koristile ni tacka,ni zarez,a kamoli znaci navoda.Hajde da izbacimo i tacku i zarez,hajmo slovo do slova...?bljak.
Poulbusteru nista bre ne znas.!
Zar ne vidis da taj "Samuilo"nije cak ni PUNU istinu rekao Saulu.
Ti mozda zelis da kazes da je zmija u Edenu bila u pravu kad je rekla Evi,jedite,necete vi umreti...???
Ti bre govoris rekla- kazala,kao radio Mileva,nista bre ne pricas svojom glavom,vec kupis razne belosvetske gluposti protiv JS,i prljas ovaj sajt spamovima i raznim bljuvotinama protiv JS.

Tvoj komentar "Samuila"i to što pišeš o meni treba samo da bude podsticaj onima koje interesuje istina da uzmu i proveravaju.
Ad Hominem komentar pametnom čoveku može samo da skrene pažnju da pogleda i proveri o čemu se stvarno radi.
Toliko ste ružno pisali o meni da sam vam otvorio posebnu temu gde možete o meni do mile volje ali vam to opet nije dovoljno.
Spam je kada se neko ne drži teme-pregledaj sve moje postove i pokaži gde se nisam držao teme.
Bljuvotina je pretpostavljam u ovom slučaju iznošenje onoga što je po tvom mišljenju neistina i ružne stvari.
E pa vidi prijatelju,sve što sam postavljao je isključivo iz Kule stražare,pa ti razmisli.

Iz mog ugla gledanja to izgleda ovako:
O doktrini Jehovinih svedoka javnost ne zna skoro ništa.
Ja iznesem primere iz te literature pa neka ljudi zaključe.
Šta ima lošeg ako se organizacija koja za sebe tvrdi da je "vidljiva božja organizacija"stavi malo pod lupu?

Apologetika je odbrana vere.Ja postavim nešto što piše u Kuli stražari i dam svoj komentar a na drugima je da provere i zaključe.Tvoje je da braniš svoju veru.Ako je braniš argumentima to je jedini dobar način ali ako je braniš ad hominem onda je svima jasno da nemaš argumenata i da braniš svoju veru samo uvredama.

Proveravajući doći će do istine.
Poznato je da Kuli stražari ne odgovara da se proverava:

"Naša služba za kraljevstvo" 09/07 strana 3.

[FONT=&amp]Pitanja[/FONT]

[FONT=&amp]▪ Da li “vjerni i razboriti rob” odobrava neovisne grupe Jehovinih svjedoka koji se sastaju kako bi zajedno istraživali Bibliju i debatirali o njoj? (Mat. 24:45, 47).[/FONT]
[FONT=&amp]Ne odobrava.[/FONT][FONT=&amp] Unatoč tome, u raznim dijelovima svijeta neka naša braća osnovala su grupe koje neovisno istražuju biblijske teme. Neke od tih grupa proučavaju biblijski hebrejski i grčki te provjeravaju točnost prijevoda Novi svijet. [/FONT]

Ali mislim da je ovo poznata stvar,ceo članak može se videti ovde:
Jehovini svedoci: Samostalno čitanje Biblije

No pošto je tema Najveća pravara-"Biblija"Jehovinih svedoka Novi svet da dam još jedan prilog onima koje interesuje istina i žele da proverom dođu do nje.

Zašto 237 puta?

Kula stražara tvrdi da je vratila, a ne ubacila Jehovu u Novi zavet ili hrišćanske grčke spise kako ih ona zove.
Svakom Jehovinom svedoku je poznat taj broj i u sred noći da ga probudite i pitate ga na šta se odnosi broj 237 reći će vam kao iz topa.
Da ne postoji ni jedan manuskript Novog Zaveta u kome se pojavljuje tetragramaton to čak piše i u Kuli stražari,pisao sam o tome u postu Jehova izbačen iz Biblije

Ali u naslovu ovog posta sam postavio pitanje:"Zašto baš 237 puta?"

U publikaciji Kule stražare "Božansko Ime koje će večno postojati " piše sledeće:

Jedan od prijevoda koji smiono uvodi Božje ime, i to s pouzdanom stručnošću, jest New World Translation of the Christian Greek Scriptures. U toj verziji, koja trenutno stoji na raspolaganju u 11 suvremenih jezika, uključujući i engleski, uvedeno je Božje ime svaki puta tamo gdje se u Grčkim spisima citira dio iz Hebrejskih spisa, a koji ga sadrže. Sveukupno, ono se na tako opravdanom temelju pojavljuje 237 puta u tom prijevodu Grčkih spisa.

Ako neko ne zna New World Translation of the Christian Greek Scriptures je Novi svet prevod Biblije Kule stražare Novi svet.
Evo i skeniranog dodatka iz tog prevoda koji se odnosi na tih 237 mesta:

Da ne bismo izašli izvan granica prevođenja i zašli u područje interpretacije, bili smo izuzetno oprezni kod prevođenja božanskog imena u Kršćanskim grčkim pismima, uvijek pažljivo razmatrajući Hebrejska pisma kao temelj. Tražili smo potvrde iz hebrejskih prijevoda koje smo konzultirali. Za svako od 237 mjesta na koja smo prenijeli Jehovino ime u glavni tekst našeg prijevoda, imali smo potvrdu jednog ili više tih hebrejskih prijevoda.

Čitajući ova objašnjenja trebali bi da poverujemo da su prevodioci stvarno bili "izuzetno oprezni" i sa "pouzdanom stručnošću" vratili božansko ime.

Da li je to baš tako?
Da li su vratili baš sva mesta gde se u Novom Zavetu spominju citati iz Starog Zaveta?
Napisali su da jesu ,zar ne?

Pa nije baš tako.Evo jednog primera gde nisu vratili to jest ubacili Jehova:

Prva poslanica Petrova 2.
3 ako ste doista okusili koliko je Gospodin dobrostiv.

U ovom slučaju je citiran Stari Zavet i to Psalm 34.8

8 Kušajte i vidite da je dobar Jehova,
sretan je čovjek kojemu je on utočište!

Da li znate zašto su prevodioci ovde "zaboravili " da vrate "Jehova"?
Šta je to što se ne uklapa sa doktrinom Kule stražare?

Razmislite dobro, radovaću se vašim komentarima.

Sve citate sam kopirao iz Novi svet "prevoda" CD WTLIB.Proverite i uverite se svojim očima ako meni ne verujete.
A onda počnite da istražujete dalje jer:
4 Ljubljeni, ne vjerujte svakoj izjavi koju je navodno nadahnuo Bog, nego ispitajte potječu li takve izjave od Boga, jer su mnogi lažni proroci izašli u svijet!

Počnite konačno da stvarno proučavate Bibliju i proveravate doktrinu Kule stražare!​

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
ZA BRATA POELBYSTERA!!

Vidim brate buster da ti jos niko nije dao komentar!!JS-ci nece sigurno a bivsi JS-ci mozda hoce kad procitaju blog,ja licno znam da si u pravu barem meni si dokazao da u tvojim postovima,blogovima nema ni trunke lazi u odnosu na WT-er.

Bog neka te blagoslovi u daljem istrazivanju,radu na otkrivenju istine WT-era da bi ljudi mogli da se spasu dok jos mogu.

Ja sam zahvaljujuci tebi poceo da razmisljam,citam bibliju i proveravam grcke spise,septuaginte,mouskripte Codex Sinajtikus itd.

Kada bi te ljudi samo poslusali da provere to sto stavis, a ne da te vredjaju sami bi videli istinu koju im iznosis.

Ali mnogi to ne zele da rade jer su ubedjeni da si ti taj koji laze njih,sta to znaci? sotona ih je sasvim oslepio.Ko ima uho neka cuje,ko ima oci neka gleda,ali oni to ne zele jer je njihov gospodar djavo.

Ali nada umire poslednja,pa se zato nadam da ce se neki brat,sestra poniziti i odbaciti svoju gordost pa poceti da citaju tvoje postove,blogove i pocnu proveravati istinu koju im stavis pred oci.

Ja vam tvrdim braco i sestre da me je ovaj covek "POELBUSTER" spasao zablude od JS-ka,WT-er i njihove lazi.

Ja sam ga poslusao i sve proverio i postao sam "SLOBODAN" i danas proveravam sve!!

Isus kaze dodjite k meni i ja cu vas osloboditi.

Ja sam danas slobodan i veoma sam srecan sto nisam pod krilom lucifera, a pod krilom moga Gospoda I Boga Isusa Hrista.Amin.

Neka je Bog i Gospod Isus Hrist stobom brate poelbuster na svim putevima tvojim.Amen.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
23.11.2010
Poruka
5
Uf al ste se raspricali. Ja do nedavno nisam imala blage veze sta su Jehovini svedoci. Sasvim slucajno zena kraj koje sam porasla, moja prva komsinica se slucajno istrtljala kako su to citiram "Boziji ljudi" i kaze da kad dodje vreme "ciscenja" samo ce odabrani preziveti. Ona je Jehovin svedok godinama. Interesuje me zasto svi govore da je to sekta? Ovim nezelim a ma bas nikog da uvredim samo zelim da mi se objasni jer neznam. Takodje moja komsinica neslavi slavu, nepostuje praznike i ima nekako cudne poglede na svet. Ja sam mislila da je sekta crna ruza jer je ona najpopularnija o kojoj se govori

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Sandra
Rec sekta znaci da odudara od "pravog" ucenja bilo u religiji,politici ili bilo gde.
Govoreci za religiju svaka verska organizacija za drugu je sekta.
Za katolike su svi sektasi sem katolika,a isto tako i za pravoslavce su svi sekta sem pravoslavaca.
U novije vreme se pojavilo jos vise verskih organizacija.
Tradicionalne verske organizacije kao pravoslavci,katolici,protestanti,islam,budizam i hinduizam su se zajedno udruzili kao dominantne i zele da potisnu sve nove verske organizacije koje su za njih sekte jer su oni dominantni u svojim narodima.
Jehovini svedoci su verska organizacija XX veka koja je vratila Bozje ime u Bibliju koje je do tada bilo uklonjeno iz vecine Biblija.
Kao sto znas da svaki Bog ima ime,npr Zevs,Apolon,Posidon,Manitu,Tor,Odin itd,ispade da Bog Biblije koji je stvorio Adama i Evu nema ime. To Bozje ime Jehova se i dan danas nalazi u Biblijama na jevrejskom jeziku u obliku jevrejskih slova JHVH.
To ti je samo vrh ledenog brega koji se otapa,i oni zbog toga size jer ih boli kad se razotkrivaju njihovo neznanje i predrasude...
To je razlog zasto JS nazivaju sektom i sektasima.
Svako pitanje koje imas zapisi i postavi ovde,ako vec nema odgovora ovde,a neko od JS ce se potruditi da ti da odgovor na tvoje pitanje.
Naravno ako vise volis savete onih koji nisu JS imas veliki izvor,pravoslavci,adventisti itd...

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Uf al ste se raspricali. Ja do nedavno nisam imala blage veze sta su Jehovini svedoci. Sasvim slucajno zena kraj koje sam porasla, moja prva komsinica se slucajno istrtljala kako su to citiram "Boziji ljudi" i kaze da kad dodje vreme "ciscenja" samo ce odabrani preziveti. Ona je Jehovin svedok godinama. Interesuje me zasto svi govore da je to sekta? Ovim nezelim a ma bas nikog da uvredim samo zelim da mi se objasni jer neznam. Takodje moja komsinica neslavi slavu, nepostuje praznike i ima nekako cudne poglede na svet. Ja sam mislila da je sekta crna ruza jer je ona najpopularnija o kojoj se govori
pa ako su jehovini svedoci sekta, onda smo svi m isekta, posto smo svi mi odpadnici od nekog "prvog hriscanstva" js su za mene religija isto kao i pravoslavna katolicka ili neka druga, ljudi koji su fanatici imaju fanaticni pogled na svet kao sto ima ta tvoja komsinica i kao sto ima 90% ovde prisutnih "vernika" to su sve ljudi fanatici bili oni js pravoslavni katolicki ili neki drugi nije bitno, za mene ti ljudi nisu bas svoji na svome zato sto osoba koja je fanatik u bilo cemu ne samo u religiji, ona ima neki problem u mozgu to ti je ona prica, ja ako volim boga ili citam bibliju ili sta ti ja znam, en moram da budem fanatik, ako nesto ne volim ne moram da mrzim

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Da znas da si delimicno u pravu.
U pravu si kad kazes da ako su JS sekta ,da su onda i sve verske organizacije sekta.
Sto se tice fanatizma i tu si donekle u pravu.
Osnovna poenta pravog hriscanstva je da podeli svoju veru sa drugima ali na miroljubiv nacin,a ne nasilan,ne sa bilo kojom dozom fanatizma.
Pravi hriscani se poznaju po drzanju moralnih nacela iz Biblije za koje sam siguran da nije fanatizam.
Sve ostalo je luk i voda.

Član
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
1
Vezano za ime Boga -Jehova,čitao sam Bibliju,tačnije Novi svijet i na kraju u obrazloženjima možete pročitati i obrazloženje
za ime Božije,pa se kaže "uvriježilo se" da se Bog zove Jehova.
Zamisli samo uvriježilo se da se Bog zove imenom Jehova.
Strašno!
Možda se ponavljam jer nisam pratio forum od prije,pa se izvinjavam zbog toga.
Pa ako sami autori Biblije-Novi svijet kažu da se "uvrilježilo" ime Jehova,to samo govori o činjenici da niko nezna ime Gospoda
i da je bez predmetno raspravlajti o tome.
Da banalizujem,da li je isto Mira ili Mara ili Miro,ili ćemo za sve njih "uvriježiti" da se zovu Moro.
Jovanovo 1.1.
piše "bog" i uvijek sam pitao da mi neko objasni šta je to što se zove "bog" a da se piše malim slovom,
ni moji neki poznanici pa i prijatelji koji su u JS nisu imali neki smisleni odgovor.

Natrag