verovatno zato sto je gramaticki ispravno x) zato ja pisem sve malo
U nasem jeziku ime Lucifer, to je njegovo vlastito ime, pise se vlikim slovom.
Medjutim, rec sotona, sto nije vlastito mime a znaci protivnik, buntovnik, suparnik, pise se malim slovom.
Ako ga neko napise velikim slovom Sotojna, znaci da ga priznaje kao boga.
Drugi jezisi imaju drugaciuja pravila i u nekim je pravilnho ako se i sotona pis evelikim slovom
8. Али се не бојимо, и много волимо отићи од тела, и ићи ка Господу. (2.Коринћанима 5)
21. Јер је мени живот Христос, а смрт добитак.
22. А кад ми живљење у телу плод доноси, то не знам шта ћу изабрати.
23. А обоје ми је мило, имајући жељу отићи и с Христом бити, које би много боље било;
24. Али остати у телу потребније је вас ради. (Филибљанима 1)
10. Бејах у духу у дан недељни, и чух за собом глас велики као трубе који говораше: Ја сам Алфа и Омега, Први и Последњи; (Откривење 1)
2. Знам човека у Христу који пре четрнаест година (или у телу не знам; или осми тела, не знам: Бог зна) би однесен до трећег неба.Језек. 11:24, Дела 14:20, Дела 22:17, Рим. 16:7, Рим. 16:10, 2 Кор. 5:17, Гал. 1:22, 1 Сол. 4:17, Откр. 12:5
3. И знам за таквог човека (или у телу, или осим тела, не знам: Бог зна)
4. Да би однесен у рај, и чу неисказане речи којих човеку није слободно говорити. (2.Коринћанима 12)
23. И подиже се слава Господња исред града, и стаде на гори која је с истока граду.
24. А мене дух подиже и однесе у утвари духом Божјим у Халдејску к робљу: и утвара коју видех отиде од мене. (Језекиљ 11)
2. И одмах бих у духу; и гле, престо стајаше на небу, и на престолу сеђаше неко. (Откривење 4)
10. И одведе ме у духу на гору велику и високу, и показа ми град велики, свети Јерусалим, где силази с неба од Бога,
(Откривење 21)
19. Зато и који страдају по вољи Божијој нека Му као верном Творцу предаду душе своје у добрим делима. (1.Петрова 4)
5. У Твоју руку предајем дух свој; избављао си ме, Господе, Боже истинити! (Псалам 31)
9. И кад отвори пети печат, видех под олтаром душе побијених за реч Божију и за сведочанство које имаху.
10. И повикаше гласом великим говорећи: Докле, Господару Свети и Истинити! Не судиш и не кајеш крв нашу на онима што живе на земљи?11. И дане бише свакоме од њих хаљине беле, и речено им би да почину још мало времена, докле се наврше и другари њихови и браћа њихова, који ваља да буду побијени као и они. (Откривење 6)
4. И видех престоле, и сеђаху на њима, и даде им се суд, и душе исечених за сведочанство Исусово и за реч Божију, који се не поклонише звери ни икони њеној, и не примише жиг на челима својим и руци својој; и оживеше и цароваше с Христом хиљаду година.5. А остали мртваци не оживеше, докле се не сврши хиљада година. Ово је прво васкрсење.(Откривење 20)
Проблем код "сведока" и адвентиста који имају заједничко учење о некаквом спавању душе је што не знају колико је контрадикторно то што говоре. Ако душе спавају, а боље је библијски рећи ПОЧИВАЈУ, то чине у Богу. Јасно видимо где се налазе душе побијених и опраних у Крви Исусовој. То је код сведока битно, а код адвентиста имамо велики проблем јер и они као "сведоци" хуле на Духа Светога, а да нису ни свесни. Како?
46. И повикавши Исус гласно рече: Оче! У руке Твоје предајем дух свој. И рекавши ово издахну. (Лука)
6. И будући да сте синови, посла Бог Духа Сина свог у срца ваша, који виче: Ава Оче!(Галатима 4)
8. Који дакле одбацује, не одбацује човека него Бога, који је дао Светог Духа свог у вас. (1.Солуњанима 4)
9. А ви нисте у телу него у духу; јер Дух Божји у вама живи. А ако ко нема Дух Христов, он није Његов.
10. А ако је Христос у вама, онда је тело мртво греха ради а дух жив правде ради.
11. А ако ли живи у вама Дух Оног који је васкрсао Исуса из мртвих, Онај који је подигао Христа из мртвих оживеће и ваша смртна телеса Духом својим који живи у вама. (Римљанима 8)
Ако је Христов Дух отишао Оцу "у руке", да ли је и Христу душа спавала? Значи ли то да је Дух Свети спавао? Ако је Дух Свети личност, како је онда могуће да није у Царству небеском него спава? Наравно да је отишао у Царство, зато и каже оном разбојнику да ће ДАНАС бити заједно у Царству.
42. И рече Исусу: Опомени ме се, Господе, кад дођеш у царство своје.
43. И рече му Исус: Заиста ти кажем: данас ћеш бити са мном у рају. (Лука 23)
Адвентисти тврде како је то данас нешто друго, као спава се и онда ти изгледа као да је прошло у трену. Значи да Христ лаже по њима. Лепо су изокренули да није мислио буквално данас, а ствар је једноставна.
E moj Adriane, dokle ces lutati kao ladja bez kormila i kompasa na otvorenoj pucini okeana.
Natrapo si toliko biblijskih stihova, koji su svaki od njih odlicni, ali sta si hteo sa njima da kazes?
Ko kaze da Adventisti tvrde da je to danas nesto drugo. Zaso obmanjujes ljude?
Ne tvrde adventisti da je to nesto drugto, negpo to Hristos tvrdi, da umrili SPAVAJU:
"Lazar nas prijatelj zaspa, nego idem md aga probudim. Ond amu rekose ucenici njegovi: Gospode ako je zaspao ustace.
Tada im Isus kaza upravo: Lazar umre." Jovan m11,11-14.
Adriane, da li to znaci da po tebi i tvom verovanju Hristos laze, da lazar nije zaspao i da ide da ga probudi, vaskrsne?
Poslednja izmena od urednika: