Za poulbustera
Hvala puno sto prezentujes publikacije Jehovinih svedoka.
Ova prica o "Samuilu"je veoma dobra da dokaze kako se Sotona sluzi trikovima da navede ljude da pomisle kako i nakon smrti ima zivota.
Zato je i Samuilo stavljen pod znakom navoda,jer sam ja prvi pomislio da je to bas Samuilo iz mrtvih.
Prevod Novi svet je takav da je preveo svaku rec na srpski jezik(barem kolko je meni poznato).
Pohvaljujem i ovo umetanje znaka navoda kod Samuila,jer se ovim skrece paznja na pravi smisao.Ne zaboravite da se na hebrejskom pa cak i u grskom nisu koristile ni tacka,ni zarez,a kamoli znaci navoda.Hajde da izbacimo i tacku i zarez,hajmo slovo do slova...?bljak.
Poulbusteru nista bre ne znas.!
Zar ne vidis da taj "Samuilo"nije cak ni PUNU istinu rekao Saulu.
Ti mozda zelis da kazes da je zmija u Edenu bila u pravu kad je rekla Evi,jedite,necete vi umreti...???
Ti bre govoris rekla- kazala,kao radio Mileva,nista bre ne pricas svojom glavom,vec kupis razne belosvetske gluposti protiv JS,i prljas ovaj sajt spamovima i raznim bljuvotinama protiv JS.
Tvoj komentar "Samuila"i to što pišeš o meni treba samo da bude podsticaj onima koje interesuje istina da uzmu i proveravaju.
Ad Hominem komentar pametnom čoveku može samo da skrene pažnju da pogleda i proveri o čemu se stvarno radi.
Toliko ste ružno pisali o meni da sam vam otvorio posebnu temu gde možete o meni do mile volje ali vam to opet nije dovoljno.
Spam je kada se neko ne drži teme-pregledaj sve moje postove i pokaži gde se nisam držao teme.
Bljuvotina je pretpostavljam u ovom slučaju iznošenje onoga što je po tvom mišljenju neistina i ružne stvari.
E pa vidi prijatelju,sve što sam postavljao je isključivo iz Kule stražare,pa ti razmisli.
Iz mog ugla gledanja to izgleda ovako:
O doktrini Jehovinih svedoka javnost ne zna skoro ništa.
Ja iznesem primere iz te literature pa neka ljudi zaključe.
Šta ima lošeg ako se organizacija koja za sebe tvrdi da je "vidljiva božja organizacija"stavi malo pod lupu?
Apologetika je odbrana vere.Ja postavim nešto što piše u Kuli stražari i dam svoj komentar a na drugima je da provere i zaključe.Tvoje je da braniš svoju veru.Ako je braniš argumentima to je jedini dobar način ali ako je braniš ad hominem onda je svima jasno da nemaš argumenata i da braniš svoju veru samo uvredama.
Proveravajući doći će do istine.
Poznato je da Kuli stražari ne odgovara da se proverava:
"Naša služba za kraljevstvo" 09/07 strana 3.
[FONT=&]Pitanja[/FONT]
[FONT=&]▪
Da li “vjerni i razboriti rob” odobrava neovisne grupe Jehovinih svjedoka koji se sastaju kako bi zajedno istraživali Bibliju i debatirali o njoj? (Mat. 24:45, 47).[/FONT]
[FONT=&]Ne odobrava.[/FONT][FONT=&] Unatoč tome, u raznim dijelovima svijeta neka naša braća osnovala su grupe koje neovisno istražuju biblijske teme.
Neke od tih grupa proučavaju biblijski hebrejski i grčki te provjeravaju točnost prijevoda Novi svijet. [/FONT]
Ali mislim da je ovo poznata stvar,ceo članak može se videti ovde:
Jehovini svedoci: Samostalno čitanje Biblije
No pošto je tema Najveća pravara-"Biblija"Jehovinih svedoka Novi svet da dam još jedan prilog onima koje interesuje istina i žele da proverom dođu do nje.
Zašto 237 puta?
Kula stražara tvrdi da je vratila, a ne ubacila Jehovu u Novi zavet ili hrišćanske grčke spise kako ih ona zove.
Svakom Jehovinom svedoku je poznat taj broj i u sred noći da ga probudite i pitate ga na šta se odnosi broj 237 reći će vam kao iz topa.
Da ne postoji ni jedan manuskript Novog Zaveta u kome se pojavljuje tetragramaton to čak piše i u Kuli stražari,pisao sam o tome u postu
Jehova izbačen iz Biblije
Ali u naslovu ovog posta sam postavio pitanje:"Zašto baš 237 puta?"
U publikaciji Kule stražare "Božansko Ime koje će večno postojati " piše sledeće:
Jedan od prijevoda koji smiono uvodi Božje ime, i to
s pouzdanom stručnošću, jest New World Translation of the Christian Greek Scriptures. U toj verziji, koja trenutno stoji na raspolaganju u 11 suvremenih jezika, uključujući i engleski, uvedeno je Božje ime
svaki puta tamo gdje se u Grčkim spisima
citira dio iz Hebrejskih spisa, a koji ga sadrže. Sveukupno,
ono se na tako opravdanom temelju pojavljuje
237 puta u tom prijevodu Grčkih spisa.
Ako neko ne zna New World Translation of the Christian Greek Scriptures je Novi svet prevod Biblije Kule stražare
Novi svet.
Evo i skeniranog dodatka iz tog prevoda koji se odnosi na tih 237 mesta:
Da ne bismo izašli izvan granica prevođenja i zašli u područje interpretacije, bili smo
izuzetno oprezni kod prevođenja božanskog imena u Kršćanskim grčkim pismima, uvijek pažljivo razmatrajući Hebrejska pisma kao temelj. Tražili smo potvrde iz hebrejskih prijevoda koje smo konzultirali.
Za svako od 237 mjesta na koja smo prenijeli Jehovino ime u glavni tekst našeg prijevoda, imali smo potvrdu jednog ili više tih hebrejskih prijevoda.
Čitajući ova objašnjenja trebali bi da poverujemo da su prevodioci stvarno bili "izuzetno oprezni" i sa "pouzdanom stručnošću" vratili božansko ime.
Da li je to baš tako?
Da li su vratili baš sva mesta gde se u Novom Zavetu spominju citati iz Starog Zaveta?
Napisali su da jesu ,zar ne?
Pa nije baš tako.Evo jednog primera gde nisu vratili to jest ubacili Jehova:
Prva poslanica Petrova 2.
3 ako ste doista okusili koliko je Gospodin dobrostiv.
U ovom slučaju je citiran Stari Zavet i to Psalm 34.8
8 Kušajte i vidite da je dobar Jehova,
sretan je čovjek kojemu je on utočište!
Da li znate zašto su prevodioci ovde "zaboravili " da vrate "Jehova"?
Šta je to što se ne uklapa sa doktrinom Kule stražare?
Razmislite dobro, radovaću se vašim komentarima.
Sve citate sam kopirao iz Novi svet "prevoda" CD WTLIB.Proverite i uverite se svojim očima ako meni ne verujete.
A onda počnite da istražujete dalje jer:
4 Ljubljeni, ne vjerujte svakoj izjavi koju je navodno nadahnuo Bog, nego ispitajte potječu li takve izjave od Boga, jer su mnogi lažni proroci izašli u svijet!
Počnite konačno da stvarno proučavate Bibliju i proveravate doktrinu Kule stražare!