Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Aloo!! .... Milojko pogledaj malo bolje :beee: , ako je ovo po tebi opravdano onda ja nemam sta da dodam , je li ovo mir Boziji koji imate u crkvi ??? ako vec kazes da su popovi isto kao i vi onda ne cudi da ste svi takvi .”Nema mira bezbožnicima, veli Jehova“ (Izaija 48:22).

1. Ivanova 4:20.Ako tko kaže: “Ljubim Boga”, a mrzi brata svojega, lažljivac je. Jer tko ne ljubi brata svojega, kojega vidi, ne može ljubiti Boga, kojega ne vidi. 21 I ovu zapovijed imamo od njega: onaj tko ljubi Boga treba ljubiti i brata svojega.

Tuča sveštenika na mestu Hristovog rođenja (VIDEO)

I Jermeni i Grci imaju "svoj" deo Crkve Hristovog rođenja, a do tuče je došlo kada su se međusobno optužili za prelazak na tuđu teritoriju.

Dvojica pravoslavnih sveštenika potukla su se prilikom godišnjeg ritualnog čišćenja Crkve Hristovog rođenja u Vitlejemu.

Sveštenik Jermenske pravoslavne crkve i njegov kolega iz Grčke pravoslavne crkve vikali su jedan na drugog i međusobno se udarali metlama u crkvi koja je izgrađena na mestu na kojem je, kako se veruje, rođen Isus Hrist.

Evo povecao sam ti slova da malo bolje razumes , nemoj mi se vise obracati molim te muka mi je od vas , obracate se na Boga a iznutra ste puno kalezi , i ti ces nekome reci o pravoj veri, :butgcher: :zip:

Jeli stanoje,dali si ti pogledao videeo prilog koji sam ti postavio?
Ja za razliku od tebe nestavljam smajlice iz postovanja prema sagovorniku jer sam kulturan covek.
Gori
si od one mone ili kako je vec zovu tamo na krastarici koja cim ostane bez argumenata odmah trazi da se tema zatvori,ti takodje upotrebljavas isti princip ovde,malecki i drugi JS-ci.

Opet se hvatas za glupost i spamas sa popovima a ne odgovaras na prava pitanja o KS-re.

O "JOHANU GREBERI"???? ni rec komentara i video prilog o Bivsim clanovima vodeceg tela KS_re, iako si obecao da kad ja dam komentar na tvoj video da ces i ti da das na moj video!!! Licimer si ti pravo kaze tripo.

Mozda sam pogresio za grckog popa ,ali dobro poznajem armene oni su "Katolici"

Opet ti govorim da zbog dva popa nevredjas Hriscanstvo! Koji si ti licimer, govorite svi JS-ci kako ste Hriscani a ovamo si protiv Hriscanstva tipicno za antihiscane.

Evo i ja da ti napisem velikim slovima "Nisu popovi crkva a Hristos je crkva svakom coveku u srcu,sam Hristos je rekao Knjizevniku farisejskom srusite ovaj "HRAM"i jacu ga izgraditi za tri dana,na to se "FARISEJ" Na to se farisej nasmeja pa rece ovaj hram se gradio vekovima a ti hoces da ga sagradis za tri dana!!! a Hristos mu rece ti si rekao ali nisi razumeo o cemu ja to govorim!( ISUS JE MISLIO NA UNUTRASNJI HRAM COVEKA ,SRCE,UM A NE NA HRAM OD KAMENA,CIGLI ITD)
E tako i vi JS-ci ste isti kao i taj farisej,mi vam govorimo jedno a vi drugo,samo "SPAMOVI,ZATRPAVANJE,VREDJANJE,GLUPI SMAJLICI,NIKAKVOG POSTOVANJA PREMA SAGOVORNIKU ITD.)
Znam da si ti risko ili AA Ali pre ce da si risko,pokusavas da pod drugim avatarom kazes to sto pod pravim avatarom ne mozes jer si "LICIMER".

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Harmagedon,
ne mislim da je izpravno blamirati celu zajednicu zbog dva ili tri nerazumna coveka koji ne moga da se kontrolisu u nekim momentima.
Secas se kad sam ovde izneo primer iz Adelaida, Australije Jehovinog svedoka koji je stavljao otrov u hranu staresini i njegovoj porodici koji su zajedno s njim clanovi iste zajednice. Ja sam naglasio da u svakom slucaju ne treba da u istu kategoriju svrstavamo dobre Jehovine svedoke koji tako nesto nikad ne bi ucinili.Zato ne mislim da je normalno da pripisujes celoj Crkvi jedan takav ispad.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Malo ste se udaljili od teme.Pogledajte šta je jedan naš prijatelj napravio i nadam se da će vam to biti podsticaj da se vratite temi.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=k6uAeJaK9_g" target="_blank">

Pozdrav brate buster sto se tice teme u pravu si!!!
Ali kako drugacije kad spama ja mu postavim da mi odgovori na moj video prilog o Johannesu Greberi,a on mi tu trpa popove koji nemaju veze sa temom, Ovo je tema N.P bibllija JS-ka "Novi Svet" a ne "TUCA DVA BEZBOZNA POPA" zar nisam u pravu ali posto dobro poznajes JS-ke oni uvek nadju nacina da zatrpavaju,ignorisu,postove,spamaju pa cak i da vredjaju.

Pozdrav dragi moj brate po Hristu.

Takodje svim ucesnicima SF-ma.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Najveća prevara - prevod NWT!

Kada je religija u pitanju onda smatram da najveća prevara nije NWT, već Quran. Jer je NWT odvukao u propast nekoliko milona vernika. Otprilike do 10 miliona. A i JS su počeli stagnirati u zadnje vreme.Dok Quran odvodi sa sobom preko milijardu ljudi. I rast im je daleko veći nego kod JS. Tako da se zapitajte koja je prevara veća?Jedno bih se mogao složiti - kada je Hrišćanstvo u pitanju - onda je to zaista najveća prevara. Prekrojiti Bibliju na 100 ili 150 mesta je strašno. Da je i na JEDNOM mestu prekrojena pa bi bilo strašno, a ne na tako velikom broju. Pa još i na ključnim mestima!

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Evo pogledah spot za "Spasi sina Davidovog"
Cilj Novog sveta prevod JS jeste da se svaka strana rec prevede na domaci,narodni jezik.
Tako je rec Hasana i prevedena sa "Spasi sina davidovog"
isto tako je i rec Aleluja prevedena sa "Hvalite Jah"(Jah je skraceno od Jehova).
Svi troglavi hriscani ne zele da prevedu stihove koji njihovu nauku srozavaju kao kulu od karata.
Tako rec "Hosana"prevedena na srpski znaci molba Bogu Ocu da spasi sina davidovog (Isusa Hrista),cime dokazuje da je Isus kao sin uvek manji od svoga oca,a otac uvek veci od sina,kao i prema Jovanu"Otac je veci od mene"
Takodje Biblija govori da ga je Bog otac i spasao ,uskrsnuvsi ga iz mrtvih.
Znaci nije se sam isus spasao(uskrsnuo sam od sebe",vec je to ucinio njegov otac prema galatima 1:1
[SUP]1[/SUP] Pavle apostol, ni od ljudi, ni kroz čoveka, nego kroz Isusa Hrista i Boga Oca, koji Ga vaskrse iz mrtvih,
Ovde Pavle govori o dve osobe,a sveti duh cak nigde i ne pominje.
Slicno je i sa recju "ALELUJA" koju prevodioci ne zele da prevedu na narodni jezik iz sujeverja i razotkrivanja svojih bestidnih lazi.
Rec Aleluja ,doslovno prevedena na srpski narodni jezik znaci Slavite ,ili Hvalite JAH(skraceno od Jehova).
Mislim da je ovo sasvim dovoljan odgovor na strah da se prevedu reci Hosana i Aleluja.
Nekada se narodu nije dozvoljavalo ni da poseduje bibliju na svome jeziku,pa da je ne sme citati sam ,niti tumaciti.
Za Sardija
Ne boj se ti za JS.
Bolje razmisljaj o putu kojem idu troglavi.Isus kaze slepac koji slepca vodi oba u jamu upadaju.
Bolje se potrudi da budes sa onima koji idu tesnim putem jer on vodi u vecni zivot i malo ga nalaze,za razliku od onih koji idu sirokim putem koji vodi u propast.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Kada je religija u pitanju onda smatram da najveća prevara nije NWT, već Quran. Jer je NWT odvukao u propast nekoliko milona vernika. Otprilike do 10 miliona. A i JS su počeli stagnirati u zadnje vreme.Dok Quran odvodi sa sobom preko milijardu ljudi. I rast im je daleko veći nego kod JS. Tako da se zapitajte koja je prevara veća?Jedno bih se mogao složiti - kada je Hrišćanstvo u pitanju - onda je to zaista najveća prevara. Prekrojiti Bibliju na 100 ili 150 mesta je strašno. Da je i na JEDNOM mestu prekrojena pa bi bilo strašno, a ne na tako velikom broju. Pa još i na ključnim mestima!

Наравно да је тачно шта говориш, мада им је полазиште потпуно исто. Иста јерес и напад на Сина Божијег. Ствар је много једноставне природе: тамо где превод не одговара учењима - тамо мењати текст. Не морају смишљати потпуно нову Библију јер је наводно ова "наша" измењена (као што су други прихватили, да их не спомињем овде), већ могу само на одређеним местима да ураде корекције да могу своје следбенике да умире јер су много почели да постављају питања. Они верни ће олако прихватити ову страшну ствар, али не за нас, већ за оне који су се усудили да учине овако нешто. Да подсетим (наравно Јован, омиљени ученик/апостол нашега Господа - запитајте се зашто):

Откривење, глава 22
13. Ја сам Алфа и Омега, Почетак и Свршетак, Први и Последњи.
14. Благо ономе који твори заповести Његове, да им буде власт на дрво живота, и да уђу на врата у град.

15. А напољу су пси и врачари и курвари и крвници и идолопоклоници и сваки који љуби и чини лаж.

16. Ја Исус послах анђела свог да вам ово посведочи у црквама (значи да неће моћи да се изгуби ово сведочанство јер се Господ побринуо за то, и обратите пажњу: у црквама). Ја сам корен и род Давидов, и сјајна звезда Даница.

17. И Дух и невеста говоре: Дођи. И који чује нека говори: Дођи. И ко је жедан нека дође, и ко хоће нека узме воду живота за бадава.

18. Јер сведочим свакоме који чује речи пророштва књиге ове; ако ко дометне овоме, Бог ће наметнути на њега зла написана у књизи овој;

19. И ако ко одузме од речи књиге пророштва овог, Бог ће одузети његов део од књиге живота, и од града светог, и од оног што је написано у књизи овој.

20. Говори Онај који сведочи ово: Да, доћи ћу скоро! Амин. Да, дођи, Господе Исусе.

21. Благодат Господа нашег Исуса Христа са свима вама. Амин.

5. Мојсијева, глава 4
2. Ништа не додајте к речи коју вам ја заповедам, нити одузмите од ње, да бисте сачували заповести Господа Бога свог које вам ја заповедам.

5. Мојсијева, глава 12
32. Шта вам год ја заповедам све држите и творите, нити шта додајте к томе ни одузмите од тога.

Приче Соломунове, глава 30
http://www.pravoslavna-srbija.com/Pravoslavlje/Sveto Pismo - Biblija/19_PSA/19PSA073.HTM#22

4. Ко је изашао на небо и опет сишао? Ко је скупио ветар у прегршти своје? Ко је свезао воде у плашт свој? Ко је утврдио све крајеве земљи? Како Му је име? И како је име Сину Његовом? Знаш ли? ( 13. И нико се не попе на небо осим који сиђе с неба, Син човечији који је на небу.-Јован, глава 3)

5. Све су речи Божије чисте; Он је штит онима који се уздају у Њ.

6. Ништа не додај к речима Његовим, да те не укори и не нађеш се лажа.

Тако олако се и користи име Божије, па још мисле да тако треба и да им ми нешто бранимо и да кријемо. Ко може Бога сакрити од људског срца ако Га то срце дозива? Нико! Не користи и не куни се именом Његовим уколико није истина што говориш, а нама је речено да се не кунемо уопште и да не користимо име Божије, небо ни земљу, већ како кажемо да јесте. А најгоре је ако се користи име Божије, а оспорава божанство, што је ем богохулно, ем нелогично. Зато је Јеванђеље по Јовану морало да се мења, јер тамо се осам пута име Божије везује за Исуса Христа.

2. Мојсијева, глава 20
7. Не узимај узалуд име Господа Бога свог; јер неће пред Господом бити прав ко узме име Његово узалуд.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Jehova Bog Otac se u Novom zavetu vise puta licno obracao .
tako da nije nista cudno da se i ovde u otkrivenju 22:12-15 licno obratio.
Znate li stihove u NZ gde se licno obracao Jehova Bog Otac?Ima li i on pravo da govori?
Nakon sto je Jehova,Bog Otac zavrsio sa 15 stihom, progovorio je i Isus u narednim stihovima .

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Uvek ista priča,ljudi tema je Najveća prevara "Biblija "Jehovinih svedoka Novi svet.
Probajte da se držite teme ,ako ne možete otvarajete nove.

Evo jednog primera koji se odnosi na temu:

[h=3]1.Samuilova 28 Znaci navoda[/h]
Ovaj primer se odnosi na celo poglavlje.Detaljno objašnjenje sam napisao u postu Besmrtna duša.

Ime Samuilo je u ovom poglavlju uvek pisano pod znacima navoda kako bi čitalac poverovao da nije Samuilo taj koji govori nego neki demon što bi se uklapalo u doktrinu Kule stražare.

Pročitajte obe knjige i razmislite.

Da bi se cela priča lepo složila trebalo je objašnjenje da nije duh Samuilov koji govori nego da je u pitanju demon .
Evo kako je to izgledalo u Kuli stražari 1988

Da li se to zaista obistinilo?
Samo djelomično. Saul je u bici s Filistejima, doduše, bio teško ranjen, ali umro je tako što je počinio samoubojstvo (1. Samuelova 31:1–4). A protivno predskazivanju da će svi Saulovi sinovi umrijeti s njim, nadživio ga je njegov sin Iš-bošet.

Izdvojio sam ovaj deo.Pročitajte pažljivo celo 28.poglavlje.
Šta kaže Samuilo?
... i sutra ćeš ti sa sinovima svojim biti sa mnom....
Delimično tačno?
Samuilo je rekao da će umreti,nigde nije rekao kako nego jednostavno da će biti s njim.I da li ste primetili-nije rekao SVI sinovi kao što Kula stražara nameće čitaocu.

U nekoliko drugih izdanja se ovo spominjalo i svaki put su bila ista objašnjenja.
Postaviću na kraju posta slike iz tih knjiga da pogleda onaj koga interesuje.

Važno je za ovaj post što je Kula stražara da bi opravdala svoju doktrinu kako ne postoju besmrtna duša u više navrata nametnula čitaocu tumačenje koje funkcioniše samo u logičkoj konstrukciji njene organizacije.

Pošto su očigledno mnogi došli sami do zaključka da je ova priča neodrživa u Kuli stražari iz 2010 se apeluje na logiku bez spominjanja samoubistva i svih sinova.

Da citiram:
"A sada logično razmislite"
Uzmite Bibliju i pročitajte obe knjige Samuilove.Razmislite o Samuilu dok je bio živ i o onome što je govorio kada se obraćao iz mrtvih.
Demon?
Zao?
Lagao?

Razmislite ko vas u stvari laže!

Prilažem primer iz knjige I ti možeš večno živeti u raju na Zemlji.

Natrag