Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Spamuješ temu. Nisam ja tema. Na tvoja glupa pitanja ne odg. drži se teme.

A ko ne poštuje Sina kao i Oca, ne poštuje ni Oca.

I to jasno piše u Jovan 5,23

Da svi poštuju sina kao što oca poštuju. Ko ne poštuje sina ne poštuje oca koji ga je poslao.

A vi JS ne poštujete Sina kao i Oca,samim tim ne poštujete ni Oca.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Čije ime da svetiš?

Onda je kod vas prisutno idolopoklonstvo, jer kažeš da poštuješ Sina koji je po vama stvoren, isto kao i Oca. Upali ste u zamku. Znači po vama stvorenja mogu da imaju isto poštovanje kao i Bog.

Христ је био прво Божје створење Кол. 1:15; Откр. 3:14

Ako poštuješ isto Isusa i Oca, onda ste vi JS idolopoklonici, jer smatrate da je Isus stvoren i da nije Bog. Jer Bog je rekao da se samo Njegovo ime sveti i poštuje.

Opet ako ne poštujete Sina kao i Oca, ne poštujete ni Oca. Al šta da radite kad ste tako postavili svoje dogme o Isusu i upali u zamku.

Kako god da kažeš nije ispravno. Ako kažeš da poštuješ isto Isusa i Oca. Ja ti kažem da je to idolopoklonstvo, jer vi JS smatrate da je Isus stvoren. Ako kažeš da ne poštuješ Sina kao i Oca, onda kršiš odredbu iz Jovan 5,23 što znači da ne poštuješ ni Oca.

Jel isto poštuješ Sina kao i Oca?

Ja zaista ne razumijem vaše neistine.

I ko vam je prevodioc Biblije? Samo u Božijoj Bibliji u Starom, a pogotovo u Novom zavjetu ne piše Jehova.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Znam ja da ne mozes da odgovoris kao ni za trojstvo sto ne mozes da odgovoris.;)

Ko kaze da ne postujemo Sina , Sin je rekao da svetimo Ime , mi to i radimo time postujemo i Oca samo ti to ne razumes niti mi dajes odgovor na to isto.
Izvinjavam se što se mešam - samo sam hteo reći da si (ste) zaboravili magičnu reč - KAO!

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
dobro ovim si potvrdio da se Bog ne zove Jehova vec Jahve nema problema pitanje opet za tebe svetis li ti to Ime kako Isus navodi u molitvi Oce nas .... neka se sveti tvoje ime kako na nebu tako i na zemlji i td........ Cinis li ti to ???????? :razz::this::rofl2:
Ali koje ime ? vec sam te pitao na temi JS-ka ,i nisi mi odgovorio a vec si postavio spam!!!

Govoris o imenu kom imenu? kad ih ima 100.

A vi JS-ci ste izabrali samo jedno!!! od ovih koje sam postavio ranije i sad,Na koje imi ti imas u vidu prijatelju? pogledaj koliko ih Bog ima:

Bozanska imena:

JAHVE (JHVH)-«Ja jesam «Ja sam koji jesam- 6823 puta ustarom zavjetu
ABBA-« Otac» na Aramejskom, Rim 8,15 Gal4,6 Mt, 6,9
ADONAI- «Moj gospodin»(gospodar ) vlasnik, post, 15,2 izl 4, 10, 13 još7,7 2 Sam7, 18 ,20
ELOHIM-Bog stvoritelj, moćan, snažan, nadmoćan.» 2500 puta ustarom zavjetu
ELŠADAJ svemogući Bog u svemu dovoljan ,više nego dovoljan za mene. 48 puta ustarom zavjetu
EL ELION –Najviši Bog, Višnji ili svevišnji Ps91,1 7,18 47,3 97.9
EL ROI-Svevid Bog. Bog,koji sve vidi, Post.16, 13
EL OLAM–Bog vječni post.21,33- pnz23 ,37
JAHVE CIDKENU- Gospodin naša pavednost Jer.23, 6
JAHVE MEKADEŠ – Gospodin koji nas posvećuje Izl 31, 13 Lev 20 . 7,8 21, 8 2, 9,32
JAHVEŠALOM – Gospodin naš mir Suci 6. 24
JAHVE ŠAMA – Gospodin je uvijek prisutan,Gospodin je blizu EZ 48. 35
JAHVE RAFA –Gospodin koji iscjeljuje, gospodin naš iscjelitelj. Izl. 15,25
JAHVE JIRA—Gospodin koji proviđa, Gospodin koji me opsrbljuje, brine seza mene, Gospodin Će se pobrinuti za to .Izl 17. 15
JAHVE NISI-Gospodin stijeg naše pobjede, naša pobjednička Zastava.Izl.17.15
JAHVE ELOHENU- Gospodin Bog naš Ps.99, 8,9
JAHVE ROI- Gospodin moj pastir-ili blizak prijatelj s kojim dijeliš sve. Ps.23,1 izl. 33,11
JAHVE CEVAOT (SEBAOT). Gospodin nad vojskama, zapovjednik vojskovođa .Ps.24.101Sam.1,3
ADONAI KANA-Bog ljubomorni(želizaštititi) Izl.33. 14
ATIK-pradavni 7,9.13
KADOŠ-sveti Iz 57, 15

U knjizi proroka i Novom Zavjetu spominju se mnoga imena inazivi za Isusa.

ISUSOVA IMENA
ISUS (Ješua)- spasitelj-Jahve je spasenje
KRIST-(grč,) pomazanik
MESIJA-(heb) pomazanik
EMANUEL- Bog je s nama Mt. 1.23 Iz 7. 14
BOG- Iv, 1.1
GOSPODAR-Flp, 2.11
GOSPODIN-Iv.4,15
GOSPODIN SLAVE- 1Kor,2,8
RIJEČ BOŽJA- Otk.19,13
RIJEČ-Iv.1.1.14
RIJEČŽIVOTA- 1.Iv.1, 1
ŽIVOT- 1 Iv.1,1
ŽIVOT VJEČNI-1.Iv 1,2
.JA JESAM-Iv.8.58
SIN BOGA ŽIVOGA- Mt.16,16
SIN BOŽJI, Iv,11.27
BOŽJI JEDINOROĐENI SIN- Iv.3,16
SIN PREVIŠNJEGA -Lk.1, 32
SIN ČOVJEČJI-Lk.9,22
SINDAVIDOV-Mt. 9, 27
SPASITELJ SVIJETA- Iv .4, 42
OTKUPITELJ- Iz. 59,20
KRALJ KRALJEVA- otk. 17, 14 - 19, 16
JAGANJAC BOŽJI- Iv. 1,29
JANJE-Otk, 17, 14
LAV IZ JUDINA PLEMENA-otk. 5,5
DAVIDOV IZDANAK -otk. 5,5
ISUS NAZAREĆANIN-Dj. 2,22
POČETAK BOŽJEG STVORENJA – Otk.3.13
ISTINITI SVJEDOK-Otk. 3,14
SVETAC I PRAVEDNIK- Dj. 3.14
SAVJETNIK DIVNI BOG SILNI OTAC VJEČNI KNEZ MIRONOSNI -Iz 9,5 ,
VJERNI I ISTINITI- Otk.19.,11
VJERNI - Otk.3,14
AMEN- Otk, 3, 14
UČITELJ I GOSPODIN- Iv.13.13
ALFA I OMEGA-Otk.22,13
PRVI I POSLJEDNJI-22,13
POČETAK I SVRŠETAK- Otk..22,13
SVEMOGUĆI-Otk.1,8
SUNCE S VISINE-LK. 1.78
OSLOBODITELJ-Rim 11,26
SLUGA OČEV-Iz. 42,1
SLAVA JAHVINA- Iz.40,5
SVETAC IZRAELOV—Iz.41,14

ISUSOVI NAZIVI

Besmrtni, nevidljivi, jedini Bog- tim1,17
Odsjev Božjeg sjaja i otisak njegove biti- Heb.1,3
Božja sila Božja mudrost- Kor.1,24
SlikaBožja-2.kor. 4,4
Dar Božji- Iv.4,10
Pastir dobri- Iv . 10,11
Pastir naroda božjeg Izraela-Mt. 2,6
Vrhovni pastir- 1 Pet.5. 4
Vođa- Mt.2,6
Silan prorok riječju i djelom- Lk. 2,2
Kralj Židovski-Mt 2,2
Kralj vjekova-1, Tim.1,17
Posrednik između Boga i ljudi-1. Tim.2,5
Posrednik novoga saveza- Heb. 4,14
Veliki svećenik sličan Melkisedeku- Heb.5,10
Učitelj – Iv. 3,2
Glava crkve- Ef. 5, 23
Zaručnik- Mt .25,1
.Kruh života-Iv,6,35 , 48
Trs- Iv. 15,5 Vrata -Iv. 10 ,7
Vrata ovcama- Iv10, 7
Sunce pravde- Mat. 3, 20
Put istina i život- Iv. 11, 20
Svijetlo svijeta -Iv 8, 12
Izdanak Jahvin- Iz 4,2
Začetak života- Dj.3, 15
Začetnik i završitelj vjere –Heb. 12, 2
Vjerni svjedok- otk.1, 5
Prvorođenac od mrtvih- otk1, 5
Vladar zemaljskih kraljeva- otk.1,5
Baštinik svega- Heb1,
Vođa našeg spasenja-Heb2, 10
Sjajna zvijezda Danica-otk22, 16
Cvijet Šaronski- pj. 2,1
Ljiljan u dolu- pj. 2,1
Kamen spoticanja- Iz.8, 14
Stijena posrtanja- Iz. 8, 14
Kamen zaglavni- Ps. 118, 22
Novi Adam- 1Kor. 15, 45
Zagovornik- 1 Iv.2,1
Pravednik- 1Iv. 2,1
Blaženi i jedini vrhovnik- 1 Tim. 6, 5
Utjeha Izraelova- Lk. 2, 25
Preteča- Heb. 6,20
Čovjek boli- Iz. 53, 3
Naše pashalno janje- 1Kor. 5, 7
Duhovna stijena- 1. Kor. 10 , 4
!

IMENA DUHA SVETOGA U STAROM I NOVOM ZAVJETU

DUH SVETI-Lk. 11,13 PARAKLETOS-grč.
DUHBOŽJI- Post. 1,2 - Branitelj, pomoćnik, tješitelj , zastupnik,
DUH JAHVIN- Suci. 3,10 6.34 - jačatelj, savjetnik, onaj koji stoji uz tebe

DUH ISUSA KRISTA-Flp. 1,19 -Iv.!4,16,26 15,26 16, 7

DUH BOGA ŽIVOGA- 2Kor 3,3
DUH ISTINE-Iv14,17 16, 13
DUH MILOSTI- Heb.10,29
DUH SLAVE-Pet.4,14
DUH DOBRI- Neh 9. 20
DUH SVETI OBEĆANI- Ef. 1, 13

NAZIVI DUHA SVETOGA

Duh života- Rim 8,2
Duhposinjenja- Rim 8,15
Duh vjere-2 Kor 4,13
vječni Duh-Heb 9,14
Duh mudrosti iotkrivenja-Ef 1, 17
Duh mudrosti- Pnz.34, 9
Duh mudrosti iumnosti(Razumjevanja)-11,2

Duh znanja i straha Gospodnjeg-Iz 11,2
Duh milosni i molitveni- Zah. 12,10
Duh spremni- Ps 51,14
Duh savjeta ijakosti-Iz 11, 2

Izvanredan Duh (odličan Duh) – Dan. 5,12 6,4
Duh blagosti- Gal. 6, 1
Proročki Duh- otk. 19, 10
Duh spasenja –Iz. 26, 18
Ulje radosti- Heb . 1, 9

Sta posle ovog ja stobom da komentarisem kad neznas kako se pravi Bog zove ,otuda i nerazumevanje medju nama sto se tice "TROJSTVA"

Pozdrav od Gere.

PS.

Zasto nisi dao komentar na video koji sam postavio o "JOHANU GREBERI"????

Vi JS-ci ste spamasi kad nemate argumente daj da nisam u pravu i ja cu se izvinuti.

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Zasto nisi dao komentar na video koji sam postavio o "JOHANU GREBERI"????
Kad ti meni das komentar na ovaj razdor koji imate u vasoj pravoslavnoj religiji , kako te nije sramota da ti nesto demantujes kao krscanin bojle ti je da prekines sa svakim komentarom

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Kad ti meni das komentar na ovaj razdor koji imate u vasoj pravoslavnoj religiji , kako te nije sramota da ti nesto demantujes kao krscanin bojle ti je da prekines sa svakim komentarom

Da si odgledao ceo skandal ti bi znao ko su bili ti popovi koji su naceli tucu,popovi nisu glave "Crkve a Hrist" popovi su obicni ljudi kao i mi.To su bili popovi iz Gruzije i Armenije! Armeni su katolici a Gruzini pravoslavni,kao sto je poznato Katolici i pravoslavni su ratovali mnogo vekova normalno to nije za pohvalu jer nijedan rat nije dobar.Ja bih bio oprezan kad napadas Hriscansku crkvu u kojoj je sam Hrist glava,to je fakt iz Biblije mogu da ti postavim stih ako zelis?Kao sto sam vec pisao na mnogo postova ja licno nepodrzavam mnoge popove pogotovo one koji guraju crkvu u "EKUMENIZAM" tj u sve jeres.

Sto se tice sramote!!! Ja nemam cega da se sramim!!! Ja samo postasvljam fakte i argumente za razliku od tebe prijatelju,vidim da si besan na mene zbog toga i da bi ti i ostali JS-ci zeleli da zapusite usta nekim momcima kao na Pr:poelbustera,Sarrdy,Mika,Gera,tripo,Niki,it d.Zasto? Pa zato sto nemate nikakve sanse protiv nase argumentovane istine,istine koju nemozete i nikad necete da pobijete, jer sami nemate nikakvih argumenata protiv nas pravih Hriscana.

Dva do tri popa ne cine celokupno Hriscanstvo,a ti koji kvare Hriscanstvo odgovarace u dan suda pred samim "GOSPODOM ISUSOM HRISTOM" I vi JS-ci takodje, mozes da procitas u matveju 23gl,sta nas Gospod Isus Hrist misli o takvim popovima a takodje i ostalim jeresima!!!

Nisi izazvao nikakvu reakciju kod mene sa tim video linkom sto si postavo, Predlazem ti da pogledas ovaj link koji sam ja postavio tebi!!! pa bih ti takodje rekao kako te nije sramota da komentarises posle toga sto odgedas u mom linku
.

A na post o "JOHANU GREBERI"???? znam da mi neces odgovoriti jer nemas scim.

Pozdrav od gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Da si odgledao ceo skandal ti bi znao ko su bili ti popovi koji su naceli tucu,popovi nisu glave "Crkve a Hrist" popovi su obicni ljudi kao i mi.To su bili popovi iz Gruzije i Armenije! Armeni su katolici a Gruzini pravoslavni.
Aloo!! .... Milojko pogledaj malo bolje :beee: , ako je ovo po tebi opravdano onda ja nemam sta da dodam , je li ovo mir Boziji koji imate u crkvi ??? ako vec kazes da su popovi isto kao i vi onda ne cudi da ste svi takvi .”Nema mira bezbožnicima, veli Jehova“ (Izaija 48:22).

1. Ivanova 4:20.Ako tko kaže: “Ljubim Boga”, a mrzi brata svojega, lažljivac je. Jer tko ne ljubi brata svojega, kojega vidi, ne može ljubiti Boga, kojega ne vidi. 21 I ovu zapovijed imamo od njega: onaj tko ljubi Boga treba ljubiti i brata svojega.

[h=1]Tuča sveštenika na mestu Hristovog rođenja (VIDEO)[/h] I Jermeni i Grci imaju "svoj" deo Crkve Hristovog rođenja, a do tuče je došlo kada su se međusobno optužili za prelazak na tuđu teritoriju.

news_83488.jpg

Dvojica pravoslavnih sveštenika potukla su se prilikom godišnjeg ritualnog čišćenja Crkve Hristovog rođenja u Vitlejemu.

Sveštenik Jermenske pravoslavne crkve i njegov kolega iz Grčke pravoslavne crkve vikali su jedan na drugog i međusobno se udarali metlama u crkvi koja je izgrađena na mestu na kojem je, kako se veruje, rođen Isus Hrist.

Evo povecao sam ti slova da malo bolje razumes , nemoj mi se vise obracati molim te muka mi je od vas , obracate se na Boga a iznutra ste puno kalezi , i ti ces nekome reci o pravoj veri, :butgcher: :zip:

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ovi ljudi jesu pokazali bezbožništvo, ali bar nisu licemjeri, ako jesu bili prestali su biti, pokazali su svoje pravo lice. Ali bar nisu licemjerni kao oni što dolaze na vrata (po dvoje) i imaju lažni osmijeh, propovijedaoju kraljevstvo Božije, a Boga smatraju za stvorenje. Kažu da poštuju Jehovu, a ne poštuju Isusa Hrista koji jeste istinski živi Bog Jahve, jednak svome Ocu. Kažu da odlično tumače Bibliju a smatraju da Duh Sveti nije Bog. A bez Duha Svetog nema pravilnog tumačenja Biblije.

Napisali su prevod Biblije, a ne smiju reći ko ga je napisao. I oni što su bili u glavnom štabu (kule Vavilonske na kojoj je stražar otac laži) sami kažu da su prevod izveli ljudi koji nemaju pojma o grčkom i jevrejskom. I bio je jedan Grk, po zanimanju kuvar. Zatim je prevod izveo jedan spiritista (to je onaj što priziva navodno duhove, a obraća se satani)

Nisu bar licemjeri kao i oni što tvrde da ljube brata svog, a ne bi mu pomogli svom bližnjem da mu treba krv. A Isus dao svoju krv, i ne samo krv nego i život. I to je dao krv za sve ljude.

Jer jedno je lice dvoje propovijednika "istine" na vratima, a sasvim drugo propovijednika na forumima itd.

Nisu bar licemjeri kao oni što misle da sve znaju iz Biblije, (još hoće da Boga dosegnu, da prodru u tajnu pobožnosti) a ne smiju ni na jedan stih da odgovore koji direktno dokazuje njihove neistinite tvrdnje o Isusu i Duhu Svetom.

Nije prava vjera u formalnom pripadanju nekoj crkvi, nego u srcu je prava vjera. JS upadaju u zamku misleći da se čovjek spašava formalnim pripadanjem nekoj crkvi. To su isto mislili fariseji i književnici. Čovjek se rodi u nekoj vjeri i misli odlično sve super, mogu raditi šta hoću, ja pripadam "pravoj" vjeri čim sam se rodio u njoj ja sam spašen. Ali Isus je ukazao da nije tako. Čovjek ne pripada vjeri rođenjem, niti formalnim ulaskom u neku crkvu, nego srcem.

A prevod Biblije "Novi svet" je najlošiji prevod, jedan amaterski prevod. Jedan plagijat koji nema veze sa Istinom.

JS su očigledno izdigli svoju organizaciju iznad vjere koja se osjeća u srcu, vjere koja tvori djela.

I ti ćeš da pričaš o pravoj vjeri, eno ti je Nikeprodaja postavio video priloge, pa pogledaj priče ljudi koji su bili i po 30-40 godina JS i šta su doživjeli i kakva je organizacija Kula stražara. Bili su u samom središtu KS u Bruklinu. Zato ove smajlije sebi postavi. Pogotovo ovaj drugi, jer na pola postova ne smiješ da odgovoriš, a na ono pola ne daješ nikakav razuman argument.

Natrag