Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Samo za Harmagedona

Isus nije odbaciovao obožavanje. Što znači da je Bog.

2. Mojsijeva 34:14

14 Jer ne valja da se klanjaš drugom Bogu: jer se Gospod zove revnitelj, Bog je revnitelj.

E sada dobro pročitaj ovo:

"...dođe i pade k nogama njegovim (Isusovim)" Marko 7,25

Isus je ne kori zato što je klekla pred njim.Slobodno pročitaj dalje tekst.

Pazi sad ovo.

"A kad Petar htede da uđe, srete ga Kornilije, i padnuvši na noge njegove pokloni se. I Petar ga podiže govoreći: Ustani, i ja sam čovjek" Dela 10,25-26

Jovan pisac Otkrivenja se poklonio anđelu i anđeo ga je ukorio zbog toga.

"I reče mi: gle nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. BOGU SE POKLONI. Otkrivenje 22,9

Isus nije nikoga ukorio zato što Mu se poklonio.

"K njemu dođe jedan gubavac moleći ga klečeći pred njim...Marko 1,40

"...Bogu se pokloni...Otkrivenje 19,10

I šta ćemo sad Harmagedone? :???:

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Samo za Harmagedona

Isus nije odbaciovao obožavanje. Što znači da je Bog.

:???:
Da se nesto razumemo mi ne osporavamo da je Isus Bog ali nije svemoguci Bog samo je jedan svemoguci a to je njegov Otac Jehova koji mu je davao snagu da cini sva cuda dok je jos bio na zemlji , dalje Isus nikada nije trazio njegovo obozavanje , vec je ucio i Apostole kome i kako da se mole poznata molitva oce nas to ti je poznato , dakle ne sinu vec Ocu , sam je Isus kazao da njegova slava nije nista , vec da njegov otac njega proslavljuje .

I naravno nećeš nikada dati objašnjenje pojmova otac i sin koji se odnose na Isusa i Oca. :zip:

Niti ćeš dati ikakav odgovor na uporedne tekstove koji dokazuju da je Isus Bog Jahve. :zip:

:hi:
Meni je jasno pojam sina i Oca , da su to dve odvojene osobe , i da Otac ime veci prioritet nad sina , ali tebi nije jasno jer ne mozezs ni sam sebi objasniti a kamoli drugima , uostalom vec sam ti naveo stavke da Isus odlazi svom Bogu i Ocu imas stavak koji sam napisao a ti kako hoces , imaj i dalje pomracenje u glavi,

Nadji mi bilo gde u starom zavetu da su hebreji prizvali ime Isusovo , kad vec tvrdis da je Isus i Jehova ujedno ,meni to nije poznato,kada je Mojsije pitao za ime Bog mu nije kazao Isus , vec Jehova je moje ime.
Izaija45:5-7.Ja sam Jehova, i nema drugoga. Osim mene nema Boga. Ja ću te ojačati, iako me ne poznaš, 6 da bi se od istoka do zapada znalo da nema drugoga osim mene. Ja sam Jehova, i nema drugoga. 7 Ja dajem svjetlost i stvaram tamu, donosim mir i stvaram nevolju — ja, Jehova, činim sve to.

jel vidis sta kaze u Izaiji ovo sto sam podvukao , nema drugog osim Jehove . Mozda se tebi pricinjava da ima tri u jedno stink.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ajd samo objasni kako može neko biti Bog, a da nije svemogući? Isus jeste svemogući Bog, Isus je postojao prije svog rođenja u tijelu, Isus je i stvoritelj svijeta. Nije tražio obožavanje jer Isus je i čovjek, ali nije ni odbijao obožavanje jer je Bog. I kako možeš reći da je Isus stvoren a opet kažeš da je Bog.

Isus je svemoćni Bog.

Evo ti dokaza

[FONT=&amp]PRIMEDBE:

Neki kažu: ako je Isus Bog, onda ne bi mogao biti iskušan. Po Bibliji, Isus je uzeo telo čoveka, svoje Božanstvo je zaogrnuo ljudskom prirodom, pa svoje božanske osobine nije koristio. Tako je mogao da se služi samo onim što je dostupno svim ljudima, a to je Božja milost. Zato dok je god na Zemlji, Isus se Ocu obraća kao niži višem, kao što mi kao stvorenja treba da mu se obraćamo. Isus stalno govori da ima iste moći kao i Otac (ima život, sveznanje, sveprisutnost, i slično). Isus je pre svega pokazao koliko poverenje treba da imamo u svog nebeskog Oca. Pokazao je da ako se oslonimo na Boga možemo da živimo bez greha, po Božjem zakonu. Zato Isus dok je na Zemlji stalno poziva Oca da deluje, to jest koristi ono što je nama ljudima na raspolaganju. Hijerarhija Otac, Sin, Sveti Duh postoji zbog različitih uloga u planu spasenja. Da li postoji neki citat gde je Isus Hristos u podređenom položaju u odnosu na Oca pre Njegovog utelovljenja, ili pre pada u greh? Naravno, nema ga jer Isus samo dok je na zemlji kaže: "Otac moj je veći od mene" (Jn. 14.28), ali na nebu rade zajedno.
[/FONT][FONT=&amp]
Neki na osnovu 1.Kor. 8.4-6 kažu da Hristos jeste Gospod i Bog (Elohim), ali nije Jahve i nije svemoguć. Već smo čitali u Isaija 44.6 i 45.5 da je Jahve jedini Elohim, i da nema drugog Elohima osim Njega. Pošto za Isusa znamo da jeste Elohim, jasno je da je i Bog. Ako bi na osnovu ovog stiha rekli da Isus nije Bog, jer piše za Oca da je Bog, to bi bilo isto kao kad bi tvrdili da Otac nije Gospod jer je Isus [/FONT]
Otac, Sin i Duh Sveti su jedan Bog, a ja znam da tebi to nije jasno.

Evo ti za molitve
[FONT=&amp]- Molitve upucene Isusu jer je on Bog - Dela apostola 22. 16 - 19 / 7. 59. 60 / 1 poslanica Korincanima 1. 2

Potpuno je svejedno da li su molitve upućene Ocu ili Sinu.

Bog ima više naziva, a svi proroci i oci su znali za Isusa. Veliki si bukvalista. Isus znači "Jahve spašava" a u Novom zavjetu je Isus spasitelj, znači da je Isus Jahve.

E saću ja da ti objasnim pojmove otac i sin.

Dobro čitaj.

Sigurno nisi ni čuo za antropomorfizme. Pojmovi otac i sin nemaju bukvalno doslovno značenje . To su antropomorfizmi. Antropomorfizmi su izrazi kojima je opisana božanska realnost u kategorijama logičkim i prihvatljivim za ljudski um. Na taj način jedna nespoznatljiva nebeska realnost učinjena da bi ljudi shvatili tu realnost. Nisu to bukvalno otac i sin, kao što si ti sin svog oca i ja isto, mislim na roditeljskog.

Veoma si drzak i bezobrazan zbog ovoga što si napisao "[/FONT]imaj i dalje pomracenje u glavi". Za pomračenje mozga je najbolja Vavilonska kula na kojoj je stražar Satana. [FONT=&amp]

Stalno ponavljaš ko papagaj da je Bog jedan. Pa ja i ne mislim da postoje dva ili više Bogova. Ajd mi nađi gdje sam ja rekao da postoje dva Boga.

[/FONT]

O majko mila :roll::roll::roll::roll:

Napisao Harmagedon

Da se nesto razumemo mi ne osporavamo da je Isus Bog ali nije svemoguci Bog samo je jedan svemoguci a to je njegov Otac Jehova :roll::roll:

Pazite ovo svi. Isus je bog, ali nije svemogući, a još JS misle da je Isus stvoren. :roll::roll: Pa kako može biti Bog stvoren. Bog je stvoritelj, ne može biti stvoren. Kako sam sebi skačeš u stomak. I još kako može neko biti Bog, a da nije svemogući. :roll::roll::roll:

Ma čudo je vavilonska kula na kojoj je stražar otpadnik Lucifer Satana. Samo on može ovakve nebuloze, laži i nelogičnosti smisliti.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Sad će da ti bude još zanimljivije.
Po Kuli stražari lucifer nije sotona.
Jel znaš zašto?
Jer Kula stražara svakih par godina donese novo svetlo pa da ne bi neko ukapirao da je ona svetlonoša :)

KS1592002lucifer.jpg

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za tripka
A dal je Mojsije za tebe Bog svemoguci prema 2.Moj 7:1
[SUP]1[/SUP] I Gospod reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj.
Odavde se lepo vidi da Jehova moze dati titulu Bog kome hoce,napr Mojsiju,a sto ne bi titulu Bog dao i svome sinu Isusu.
Kazi ako znas?

poulbusteru
Gde mu nadje to ime Lucifer?Biblija ga zove,sotona,djavo,azdaha....Jel mu to naziv koji su mu prisili tvoji masoni?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Za mene Mojsije nije Bog nikakav. Vidiš li tekst da je bog faraonu i njegovim paganima. To nije titula nego Mojsije predstavlja Boga i Jevreji predstavljaju Božiji narod. To nije titula nego simbolika za koju nikada nisi ni čuo. Kao ni za antropomorfizme, tipologiju, antitipologiju u Bibliji. Isus nije dobio titulu nego je On uvijek bio istinski, svemogući Bog jednak Ocu. Isusa su obožavali, a Mojsija nisu. Isus je bezgrešan, opraštao je grijehe a to pripada samo Bogu.

Napisao RIS

Jel mu to naziv koji su mu prisili tvoji masoni? :roll:

Odg.

A ispod čega je ono sahranjen osnivač Jehovinih svjedoka?

Jel ono bješe piramida ili kupa?

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
I kako možeš reći da je Isus stvoren a opet kažeš da je Bog.

[FONT=&amp]
[/FONT]

Veliki si bukvalista.

[FONT=&amp]Veoma si drzak i bezobrazan zbog ovoga što si napisao "[/FONT]imaj i dalje pomracenje u glavi".
PA EVO UCIM SE OD TEBE;)
[FONT=&amp]
[/FONT]

Pazite ovo svi. Isus je bog, ali nije svemogući, a još JS misle da je Isus stvoren. :roll::roll: Pa kako može biti Bog stvoren. :roll:
JPredlazem ti da malo zagrejes stolicu!!!!!!!!!

Kolosanima 1:15. 15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno , jel ti sada jasno da je Isus stvoren , ne moze biti neko prvorodjenac ako nije stvoren, ne zelim gubiti vreme stobom procesljaj malo po Bibliji a nemoj samo lupati.

Otkr.3:14. Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih djela stvaranja:

Mudre izreke 8:22. Jehova me stvorio. Ja sam početak stvaralačkoga puta njegovog, najranije od davnih djela njegovih.

Naveo sam ti tri stavka koje ne mozes da pobijes , sve je dokaz da je Isus stvoren , a ako je stvoren onda ga je neko stvorio vecom silom , prosta matemaika samo je kod vas tri u jedno , i ko je koga stvorio nemate pojma samo proizvoljno pisete.

Поздрав.

Не разумем како то да Христу треба хиљаду година да људе доведе до савршенства? Откуд та идеја?
Pa vi sve tvrdite da je to nasa ideja , da to nasa zajednica nas vara ako je tako sta onda ovde pise , ne pise turski vec srpski .

Otkrivenje 20:1-3, I vidio sam jednog anđela kako silazi s neba s ključem od bezdana i velikim lancem u ruci. 2 I uhvatio je zmaja, prazmiju, koji je Đavo i Sotona, i svezao ga na tisuću godina. 3 I bacio ga je u bezdan, koji je nad njim zaključao i zapečatio, da više ne zavodi narode dok se ne navrši tisuću godina. Nakon toga treba biti nakratko odvezan. (Jos ces nesto nauciti od Jehovinih svedoka )stink.

Otkr.20:6. 6 Sretan je i svet svatko tko ima udio u prvom uskrsnuću. Nad njima druga smrt nema vlasti, nego će biti svećenici Božji i Kristovi i kraljevat će s Kristom tisuću godina.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
:roll::roll::roll::roll:

Ako je Isus stvoren onda bi i On trebao da se pokloni Ocu.

Ajd malo edukuj se nije to loše.

Evo ko su stvorenja u Bibliji.

Otkrivenje 5,13

13 I svako stvorenje, što je na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i što je na moru, i što je u njima, sve čuh gdje govore: onome što sjedi na prijestolu, i jagnjetu blagoslov i čast i slava i država va vijek vijeka.

:roll:

To znači da Isus nije stvorenje, On je jagnje na prestolu. A ti sada možeš da lupaš glavom od zid.

Ajd još jednom pročitaj

Otkrivenje 5,13

13 I svako stvorenje, što je na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i što je na moru, i što je u njima, sve čuh gdje govore: onome što sjedi na prijestolu, i jagnjetu blagoslov i čast i slava i država va vijek vijeka.

Pa još jednom

Otkrivenje 5,13

A stihove koje si ti dao ja sam davno objasnio, malo pročeprkaj na temi "Ko je Isus Hrist"? Hvala Bogu za to.

Propustio si lekciju, nisi bio na času.

Ajd još jednom da malo utvrdiš.

Otkrivenje 5,13

I trebao bi da razlikuješ riječ rođen i stvoren. To nije isto.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Baker, Skip & Linda Dee
60 Mal Mae Ct.
Williamsburg, VA 23185
757-229-8536

Position: We both worked at the Review & Herald Publishing Association back in the mid 1970s. Linda then worked for the head Lawyer at the General Conference when I was the photographer at the Review. In 1980 we took a call to work in California at the Adventist Media Center where I worked as the still photographer and Linda worked for the President of the Simi Valley Adventist Hospital out there out there in California. But by 1980 we had read Des Ford’s thousand page book on his defense for the Glacier View camp, and we could see the light that Adventism was rejecting the Holy Spirit’s call to truth, so along with others we added our voice to the decent on the west coast. By 1984 we were untangled from Adventism and free in the face of the gospel., having lost our earthly possessions for the truth of that gospel. It was amazing to see how many ministers were doing the same thing at the time. True Men of the Cloth lost everything including their retirement rather than to go against that gospel, while others who were pretend preachers stayed in for the money, truly they have their reward. It was the old ones who were so near retirement who lost so much. Called in and forced to swear allegiance to Ellen White rather than to Jesus Christ they were forced to make a decision for or against Christ that few ever are faced with in our lifetimes. Or are we all faced with it everyday?
As one former pastor has stated here he feels that if Christ Himself were to come down to try to correct Adventism his words would fall on deaf ears. I can’t help but feel the same way for no amount of argument can fight against the words of a false prophet that is firmly in control of her church from the grave. It’s an amazing thing to see.

Natrag