Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
I naravno nećeš nikada objasniti pojmove otac i sin koji se odnose na Isusa i Oca.

I naravno nećeš ništa :zip: za one uporedne tekstove.

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Jovan 17,3

3 A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.

Ovo je direktan dokaz da je Isus Bog. Ovdje je jasno da se radi o istoj osobi.
  • to nije isto jer ne mogu istovremeno biti i gore i dole , valjda je neko nekog poslao u ovom slucaju Jehova je poslao Isusa
    razumes li ti uopste srpske reci ,Isus je svedocio o svom Ocu na zemlji i to je jedini nacin dobiti vecni zivot stim da upoznaju njegovog Oca , i lepo ti pise da je Isus poslat procitaj jos jedanput . I to znaci da nisu iste osobe, samo teb je mrak u glavi sotona ti je zamracio um potpuno , pa pravis dve razlicite osobe jednom.:ludd/:

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Napisao Harmagedon
.....

Izvini moram da te ispravim.Nisi dobro napisao.
Trebao si da pravilno napišeš KOPIRAO a ne napisao.
Tekst je iz Knjige Raspravljanje na temelju Svetog pisma a nalazi se između ostalog na CD-u WTLIB.

Sad da dodam ,ovi ljudi s kojima ti "diskutuješ"sve vreme kopiraju tekstove Kule stražare jer svoje mišljenje nemaju niti smeju da imaju.Tako da se o nekoj diskusiji ne može govoriti.Utešno je što će drugi iz te "diskusije"nešto naučiti o ovim ljudima.
Obrati posebnu pažnju na najmanji markirani deo.

Jedina opasnost koju treba izbegavati ,jesu osobna mišljenja.Treba upotrebljavati izdanja Zajednice i oslanjati se na njih.

Vodic_za_teokratsku_sluzbu_osposobljavanja_s_106.jpg

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
. I ono što Isus kaže da On ništa ne čini sam samo potvrđuje da je Bog jedan i da On i Otac sve zajedno rade.
ovo mi se vec svidja , lepo si napisao da je Bog jedan , i lepo si odvojio Otac i Sin , a to da su radili zajedno nista ne osporavam potpuno tacno ;)

Treba upotrebljavati izdanja Zajednice i oslanjati se na njih.
Najpouzdanije i najsigurnije, za razliku od tvojih propalih vodja koji ne umeju ni sebe da vode a kamoli ljude.Vec sam istakao video snimke koliko ste pouzdani i koliko mafija imate u crkvama da ne govorimo dalje :bafghjd:

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Какве то везе има са појединцима? Брига ме за "наше и ваше" вође. Овде си ти, а не неко други. Мислиш ли да ћеш се пред Христом појавити и рећи: чек да прочитам шта ми заједница каже?

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Какве то везе има са појединцима? Брига ме за "наше и ваше" вође. Овде си ти, а не неко други. Мислиш ли да ћеш се пред Христом појавити и рећи: чек да прочитам шта ми заједница каже?
Hrist je Glava skupstine vidim da ti to nije poznato , i nemam ja sta reci Isusu on vec govori sta da radimo preko vernog i razboritog roba koji nama daje duhovnu hranu ,procitaj malo Matej 24:45-47 Tko je dakle vjerni i razboriti rob kojeg je gospodar njegov postavio nad slugama svojim, da im daje hranu u pravo vrijeme? 46 Sretan je taj rob ako ga gospodar njegov, kada dođe, nađe da tako radi! 47 Zaista, kažem vam, postavit će ga nad svom imovinom svojom.

Luka12:42 42 A Gospodin je odgovorio: “Tko je dakle vjerni i razboriti upravitelj kojeg će gospodar njegov postaviti nad služinčadi svojom da im daje hranu u pravo vrijeme?

Kao sto vidis nas predvodi vodece telo koje je isto postojalo u Apostolovo vreme , i nije da nema veze kako ti mislis , zato ste vi i manjkavi u veri imate mnogo nedostaka , spremni ste da ubijete , to je vec poznato , sa druge strane govorite da ste verni Isusu pa kako ce vas Isus priznati , Isus ce sve to pocistiti u harmagedonu budi siguran.

Mat.7:23.Tada ću im kazati: Nikad vas nisam poznavao! Odlazite od mene, vi koji činite bezakonje!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Брате, рођени! Који то ми? Немам појма о којим то нама причаш. Како можеш да тврдиш да сам спреман да убијем кад ме ниси ни упознао? Све то зависи од човека појединца. Не можеш да оцењујеш људе по томе што ти је неко дао упутство са селекцију и ти претиш како ћемо бити почишћени. Пре свега, извињавам се што сам мало претерао са претходним постом, лакше ми је било да га изменим, али сам хтео да се извиним накнадно.

Знам да свака верска заједница тврди да је само она "изабрана" и да ће све остале "отпадничке" сагорети у огњу. То је тако провидна обмана да ме чуди да иоле паметан човек не може да препозна. Није добро што се радујеш што ће људи бити "почишћени", то пре свега није хришћански. Чак је сам Господ рекао: опрости им, не знају шта раде. Откуд онда толика мржња према свим осталим верницима? Ваљда смо сви за Христа у истој причи.

То што си горе написао стоји као стена и исправно је, само не видим какве везе има са јединством Оца и Сина. Кад мало боље сагледам, све се своди на доказивање да је Христ био анђео пре доласка међу људе. Где год постоји неки део у Светом Писму који саблажњава, то се избаци и измени под оптужбом да није добро преведен и пише се нова Библија. То су све цркве (световне) покушавале, али Богу хвала, није ни једна успела да изгура своје преправљане верзије јер је било много исправних. Такође проналаском Кумранских списа само се потврдила веродостојност Писма, зато није ни чудо што неко форсира само те преправљене, а да оригинал не сме нико ни да погледа.

Проналаскомсписа само се потврдила и тачност Библије и око тога нико више не дискутује јер су се они који су је нападали повукли у мишију рупу.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Napisao Harmagedon

to nije isto jer ne mogu istovremeno biti i gore i dole , valjda je neko nekog poslao u ovom slucaju Jehova je poslao Isusa
razumes li ti uopste srpske reci ,Isus je svedocio o svom Ocu na zemlji i to je jedini nacin dobiti vecni zivot stim da upoznaju njegovog Oca , i lepo ti pise da je Isus poslat procitaj jos jedanput . I to znaci da nisu iste osobe, samo teb je mrak u glavi sotona ti je zamracio um potpuno , pa pravis dve razlicite osobe jednom.:ludd/:

Odg. ti mene sve više :roll:kako ne može da bude i gore i dole, pa Bog je svemoguć, nije ograničen vremenom i prostorom. Ja srpski odlično razumem imao sam ga na faksu. Isus je svjedočio o svom Ocu, a očigledno ne znaš da je i Otac svjedočio o svom Sinu. "A sinu: Presto je Tvoj, Bože... Jevrejima 1,8

To nisu različite osobe, Bog je jedan, a Isus je Jahve Bog, On, Otac i Duh Sveti su jedan Bog. Oni mogu biti odvojene osobe, ali suštinski su jedna osoba.

Ovo što sam ti boldovao u tvom postu samo dokazuje da si sve više nervozan i agresivan, osim toga i jezik ti je pogan. A to sve vodi u vjerski fanatizam. Vi JS sve više me podsjećate na fariseje i književnike, i oni su isto mislili da Isus nije Bog, oni su Ga i razapeli. Ali nimalo se ne čudim što si sve nervozniji, jer ne možeš da oboriš nijednu tvrdnju da je Isus Bog, Stvoritelj, Svemogući.

I naravno nećeš nikada dati objašnjenje pojmova otac i sin koji se odnose na Isusa i Oca. :zip:

Niti ćeš dati ikakav odgovor na uporedne tekstove koji dokazuju da je Isus Bog Jahve. :zip:

Ali tako je kad mozak ispere stražar sa Vavilonske kule i prevod Novi svet, a ne zna se ni autor prevoda. Što znači da je plagijat. :hi:

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Izvini moram da te ispravim.Nisi dobro napisao.
Trebao si da pravilno napišeš KOPIRAO a ne napisao.
Tekst je iz Knjige Raspravljanje na temelju Svetog pisma a nalazi se između ostalog na CD-u WTLIB.

Sad da dodam ,ovi ljudi s kojima ti "diskutuješ"sve vreme kopiraju tekstove Kule stražare jer svoje mišljenje nemaju niti smeju da imaju.Tako da se o nekoj diskusiji ne može govoriti.Utešno je što će drugi iz te "diskusije"nešto naučiti o ovim ljudima.
Obrati posebnu pažnju na najmanji markirani deo.

Jedina opasnost koju treba izbegavati ,jesu osobna mišljenja.Treba upotrebljavati izdanja Zajednice i oslanjati se na njih.

Vodic_za_teokratsku_sluzbu_osposobljavanja_s_106.jpg

Vidi, vidi ima čak i upustvo za propagiranje laži, :roll: samo su zaboravili da nisu svi amateri i neznalice iz Biblije. Meni kad su došli na vrata, kad su vidjeli da dobro poznajem Bibliju hvala Bogu za to, iznenadili su se, sigurno su mislili da niko ne zna ništa o Bibliji nego samo oni.

JS očigledno više poštuju Oca nego Sina Božijeg.

Ali šta Biblija kaže o tome

"Da svi poštuju sina kao što oca poštuju. Ko ne poštuje sina ne poštuje oca koji ga je poslao" Jovan 5,23

Ovdje je jasno da je Isus ravan svom Ocu i da ljudi trebaju isto da poštuju Isusa i Oca.

PRIMEDBE:

Neki kažu: ako je Isus Bog, onda ne bi mogao biti iskušan. Po Bibliji, Isus je uzeo telo čoveka, svoje Božanstvo je zaogrnuo ljudskom prirodom, pa svoje božanske osobine nije koristio. Tako je mogao da se služi samo onim što je dostupno svim ljudima, a to je Božja milost. Zato dok je god na Zemlji, Isus se Ocu obraća kao niži višem, kao što mi kao stvorenja treba da mu se obraćamo. Isus stalno govori da ima iste moći kao i Otac (ima život, sveznanje, sveprisutnost, i slično). Isus je pre svega pokazao koliko poverenje treba da imamo u svog nebeskog Oca. Pokazao je da ako se oslonimo na Boga možemo da živimo bez greha, po Božjem zakonu. Zato Isus dok je na Zemlji stalno poziva Oca da deluje, to jest koristi ono što je nama ljudima na raspolaganju. Hijerarhija Otac, Sin, Sveti Duh postoji zbog različitih uloga u planu spasenja. Da li postoji neki citat gde je Isus Hristos u podređenom položaju u odnosu na Oca pre Njegovog utelovljenja, ili pre pada u greh? Naravno, nema ga jer Isus samo dok je na zemlji kaže: "Otac moj je veći od mene" (Jn. 14.28), ali na nebu rade zajedno.

Za Hrista neki ljudi kažu da je bio neka vrsta anđela, pa je postao čovek, pa po vaskrsenju opet anđeo. Ako je po njima stvorenje bilo u stanju da bude u dva oblika (anđeo - čovek - anđeo), zašto Bog ne bi mogao da se utelovi u čoveka? Da li je stvorenje moćnije od svog Stvoritelja, pa može da uradi ono što Stvoritelj ne može?

Neki na osnovu 1.Kor. 8.4-6 kažu da Hristos jeste Gospod i Bog (Elohim), ali nije Jahve i nije svemoguć. Već smo čitali u Isaija 44.6 i 45.5 da je Jahve jedini Elohim, i da nema drugog Elohima osim Njega. Pošto za Isusa znamo da jeste Elohim, jasno je da je i Bog. Ako bi na osnovu ovog stiha rekli da Isus nije Bog, jer piše za Oca da je Bog, to bi bilo isto kao kad bi tvrdili da Otac nije Gospod jer je Isus Gospod, što naravno nije tačno. đavo i demoni sebe nazivaju bogovima i gospodima. To je njihova trajna želja (Is. 14.13,14). Svako za sebe može kazati da je Jahve, Gospod ili Bog, ali on to ne postaje samo zato što se tako nazvao. Ovde je istaknuto jedinstvo Oca i Hrista: postoje lažni bogovi i gospodi, ali mi imamo samo jednog Oca i samo jednog Gospoda Isusa Hrista. Kao što Isus kaže: "Ja i Otac jedno smo (Jn. 10.30).

Neki ljudi kažu da pošto je Isus Hristos posrednik između Boga i ljudi (1.Tim. 2.5), onda nije Bog, jer ne može istovremeno da bude i posrednik i jedan od dve strane između kojih posreduje. Ova primedba je apsurdna, jer u istom stihu piše: "Jer je jedan Bog i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Isus Hristos." Ako Hristos može da bude čovek a u isto vreme da bude posrednik između čoveka i Boga, onda mora da bude i Bog, jer posrednik između Boga i ljudi je očigledno i Bog i čovek - Bog u telu čoveka.

Marko 13.32 kod nas je prevedeno kao da Isus ne zna dan i čas svog povratka na Zemlju. Ovaj grčki glagol ima više mogućnosti za prevođenje, a najprikladnija bi u skladu sa sadržajem bila ova: "A o danu tome i času niko neće objavljivati (predavati znanje, a ne znati) ni anđeli, ...ni Sin, do Otac." Sin koji je poistovećen sa mudrošću, koji je zajedno sa Ocem stvarao svet, koji je zajedno sa Ocem pravio plan spasenja uključujući i Hristov drugi dolazak i koji je izrekao veoma precizna proročanstva o ovom događaju sigurno zna kada će doći da uništi greh, ali će taj dan i čas objaviti Otac.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Samo za Harmagedona

Niko ne može oboriti tvrdnju da je Isus Bog.

Isaija 40, 9-11
Bog Jahve Stari zavjet
9 Izidi na visoku goru, Sione, koji javljaš dobre glase; podigni silno glas svoj, Jerusalime, koji javljaš dobre glase; podigni, ne boj se. Kaži gradovima Judinijem: evo Boga vašega.
10 Evo, Gospod Bog ide na jakoga, i mišica će njegova obladati njim; evo plata je njegova kod njega i djelo njegovo pred njim.
11 Kao pastir pašće stado svoje; u naručje svoje sabraće jaganjce, i u njedrima će ih nositi, a dojilice će voditi polako.

Bog Isus Novi zavjet
Jovan 10, 11-14
11 Ja sam pastir dobri; pastir dobri dušu svoju polaže za ovce,
12 A najamnik, koji nije pastir, kome nijesu ovce svoje, vidi vuka gdje ide, i ostavlja ovce, i bježi: i vuk zgrabi ovce i raspudi ih;
13 A najamnik bježi, jer je najamnik i ne mari za ovce.
14 Ja sam pastir dobri i znam svoje, i moje mene znaju.

Isus je Bog Jahve. Tako da je razotkrivena prevara Novog svijeta, Vavilonske kule na kojoj je stražar Satana. Isus nije stvoren. On je stvoritelj.

Natrag