Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Moćni Bog - Svedržitelj i Revnitelj!

Prvo poglavlje Otkrovenja, obično, ne volim komentarisati da me Bog sutra na sudu ne prozove da sam bacao bisere pred svinje. Jer je ovo poglavlje ključno za razumevanje najvažnijih stvari za naše spasenje i Hrišćanski život (3 Срећан је онај ко чита и они који чују речи овог пророчанства и који држе оно што је у њему написано. Јер је близу време да се то испуни.). Kao što su:
- Trojstvo;
- I I Hristov dolazak;
- Ko sudi svim ljudima;
- Ko će sa nama biti u večnosti.
Da li ima nešto važnije od ovog?
Ali eto zbog važnosti diskusije ’ajde da i ja dam svoj skromni doprinos.

Kao prvo lako se može zaključiti da je Hrist jedno od 3 lica božanstva. Ili uslovno rečeno Bog Sin. Evo kako – Upravo prvo poglavlje Otkrovenja ga tako opisuje (napomena: SVI stihovi su uzeti iz NW Translation):

8 „Ја сам Алфа и Омега“, говори Јехова Бог, „Онај који јесте и који је био и који долази, Свемоћни.“
Znači u pitanju je Bog! Jasno kao dan! I samo da vidimo još koji je to bog. Da li je u pitanju YHWH, Hrist, Alah....... To se veoma lako može zaključiti iz par sledećih stihova:
7 Ево, долази с облацима и видеће га свако око, чак и они који су га проболи. И због њега ће проплакати сва земаљска племена. Да, амин. 12 И окренуо сам се да видим ко ми то говори. Кад сам се окренуо, видео сам седам златних свећњака, 13 а међу свећњацима неког налик сину човечјем. Био је обучен у хаљину која му је допирала до стопала, а око груди је био опасан златним појасом. 14 Глава и коса биле су му беле као бела вуна, као снег, а очи као пламен огњени. 15 Ноге су му биле налик чистом бакру зажареном у пећи, а глас му је био као хука многих вода. 16 У десници је имао седам звезда и из уста му је излазио оштар двосекли мач, а лице му је било као сунце у свом пуном сјају. 17 Кад сам га видео, пао сам пред његове ноге као да сам мртав.А он је положио своју десницу на мене и рекао ми:„Не бој се.Ја сам Први и Последњи, 18 и жив сам. Био сам мртав, али, ево, живим у сву вечност, и имам кључеве од смрти и гроба.

Znači koji je to Bog ?
1 - Onaj koji je BIO MRTAV PA ONDA ŽIV (stih 18) – Čitaoče ti sam zaključi koji je da ja ne bih odgovarao Bogu da sam bacao bisere pred svinje.;
2 - Onaj koji dolazi na oblacima i koga će videti svako oko (stih 7)–Za sve navedene stihove važi isti zaključak, kao kod stavke 1.
3 – Onaj koji je početak i svršetak svega! ( stihovi 8 i 17 ) ;
4 – Onaj koga je video apostol Jovan i koji je stavio svoju desnicu na njegovo rame (stih 17);
5 – Onaj koji je bio živ u svu večnost! A ko je jedino bio živ u svu večnost, osim Boga (stih 19);
6 – Koji stoji u sred 7 svećnjaka i lice mu sija kao sunce (stihovi 12 - 16), a liči kao sin čovečiji;

E taj Bog će svima suditi i bićemo u večnosti sa Njim (naravno oni koji ga pravilno shvate).

(Napomena: To što je u DANIČIĆ – KARADŽIĆ a ne PRAVOSLAVNOJ BIBLIJI ubačeno U 8-mom stihu Početak i Svršetak kao i Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji; u 10-tom - Apsolutno ne utiče na smisao 1 glave Otkrovenja i ključnog pitanja u njoj KO JE ALFA I OMEGA?
Zašto je ubačeno ne znam. Ja inače uopšte ne koristim bibliju DANIČIĆ – KARADŽIĆ tako da sam za nju laik.
Jer ako upoređujemo ALFA I OMEGA iz 8-mog stiha, sa PRVI I POSLEDNJI iz 17-tog. Može se reći da to nije ista osoba. Ali ako se pročita čitava 1 glava Оtkrovenja i uporedi sa stihom >> Исаија 44:6 „Овако каже Јехова, Израелов Краљ и Откупитељ, Јехова над војскама: ’Ја сам први и ја сам последњи, осим мене нема Бога.<<, vrlo lako i jasno se može doći do zaključka da se govori o moćnom Bogu i ko je On u stvari. I na kraju i povezati ova dva stiha (Otkr.1,17 i Isa.44,6).)

Tako da ja svim ljudima dajem najdobronamerniji predlog da odštampaju 1. Glavu Otkrovenja na A4 u malo krupnijem fontu i dobro je proanaliziraju, ali prethodno da se iskreno pomole Bogu za ISTINITOST tumačenja.
Pozdrav svima

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Evo risko ja poslusah SARDY i skopirah sve dokaze na formatu A4!!!Da vidimo sta ces nam ti iskopirati???

OTAC I SIN VECNI BOG - uporedni tekstovi:

- Bog prvi i poslednji - Knjiga proroka Isaije 44: 6 / 41: 1 - 4
- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1:7 - 8 / 11: 16 - 17 / 21:5 - 7 / 22:12 - 13
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

svetlosti kopjoj se ne moze pristupiti - 1 poslanica Timotiju 6:14 - 16
- Isus car nad carevima i gospodar nad gospodarima - Otkrivenje 19:14 - 16 / 17:14
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Pogledace na mene Boga koga su proboli - Knjiga proroka Zaharije 12:9 - 10
- Isus je proboden - Jevandjelje po Jovanu 19:31 - 37 /
- Isusov drugi dolazak, ugledace ga koji su ga proboli - Otkrivenje Jovanovo 1:7
- Isusu predano kraljevstvo i njegova vlast vecna, on je poceo da vlada kao kralj - knjiga proroka Danila 7:13 - 14

- Bogje poceo da vlada kao kralj - Otkrivenje 11:17 / 19:16
- Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40:9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Jovanu 10:11 - 14
- Stena bese Bog - 5 knjiga Mojsijeva 32:1 - 5
- Bog stena vecna - knjiga proroka Isaije 26:4
- Stena bese Hristos - 1 Korincanima poslanica 10:1 - 4
- Bog ce macem kazniti svako telo - knjiga proroka Isaije 66:13 - 18
- Isus ce kazniti Macem - Otkrivenje Jovanovo 11:19 - 16
- Boga slavite u srcima svojim - knjiga proroka Isaije 8:12 - 13
- Isusa Gospoda slavite u srcima svojim - 1 poslanica Petrova 3:15
- Obasjavace ih Bog - Otkrivenje Jovanovo 21:22 - 23 / 22:5
- Obasjace te Isus - Efescima poslanica 5:14
- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3:1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4:16 / Jevandjelje po Mateju 21 poglavlje
- Bog dunu Duh u nos Adama - 1 knjiga Mojsijeva 2:7
- Isus dunu Sveti Duh na apostole - Jevandjelje po jovanu 20:22
- Bozji svedoci - knjiga proroka Isaije 43:10 - 13
- Isusovi svedoci, on je Bog - Dela apostolska 1:8
- Isus dolazi kao Bog - Titu poslanica 2:13
- Isus vecni Bog - Psalam 102:20 - 29 / Jevrejima poslanica 1:8 - 12
- Gledacemo lice Bozje i njegovo ime bice na celima spasenih - Otkrivenje 22. 3 - 4
- Gledacemo lice Isusovo - Jevandjelje po Jovanu 16:16 - 22 / 1 poslanica Jovanova 3: 2
- Boga niko nikad nije video, sto znaci da ce spaseni gledati lice Isusovo - 1 poslanica Jovanova 1: 18 /
1 poslanica Timotiju 6: 14 - 16
- Isus Bog - Jevandjelje po Jovanu 20: 26 - 29
- Isus Bog otac - Jevandjelje po Jovanu 14: 8 - 14
- Molitve upucene Isusu jer je on Bog - Dela apostola 22: 16 - 19 / 7: 59: 60 / 1 poslanica Korincanima 1:2
- Bozji Duh je Hristov Duh, on je Bog - Rimljanima poslanica 8:9 - 10
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bog koji je car nad carevima. koji prebiva u svetlosti i koji je nedostupan za ljudsko oko, objavio se u telu. Pokaza se svetu,proslavi se u duhu,uznese se na nebo.;
I koji je sve vreme prisutan pocev od "VASKRSENJA"! I koji ce doci na oblacima da sudi svetu meni prvom.Eno ga ide na oblacima i ugledace ga svako oko, i oni koji su ga proboli.

Gera.

Sta cemo sad Risko???

http://serbianforum.org/members/sarrdy.html

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gde si ti brate risko!!! ja cekam da vidim dali si takodje odstampao A4 format

Zasto se uvek sakrijes kad nemas argumente? Nisi fer!!!

Budi iskren kao sto sam ja ,kad nesto pogresim pa priznaj.

Znam da citas sve sto postavim ali neznam zasto se krijes?

Time samo dokazujes da je "NOVI SVET" prevara a ako nije daj argumente,zato te i savetujem da se nekrijes i tebe JS-ke.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Najveca prevara "Biblije je NOVI SVET" je u tome sto oni nemaju argumente da je zastite, jer neznaju cak ko je prevodiosc te "BIBLIJE"

Oni uvek govore da je prevodioc "Watchtower" ali cije je to ime i prezime??? to je Organizacija a ne crkva jel tako!!!

Znaci da je ta "BIBLIJA" ilegalna i nikako nemoze biti legalna kad nepise ime prevodioca.Sta to znaci!! svaka klnjiga ili dokument mora da ima ime prevodioca zasto?Zato da bi se znalo ako je preveo nepravilno da bi znali koga da traze i koga da sude za lazni dokument.

Biblija nije dokument vec slovo Bozje tim bolje treba i mora da ima ime prevodioca,vi KS-re ste ga sakrili s razlogom ,prosti ljudi to ne vide ali Bog vidi sve sto je tajno bice javno kad on dodje.

Voleo bih da znam kade ste toliko pravedni "ZASTO KRIJETE IMENA PREVODIOCA BIBLIJE NOVI SVET"

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
glavni autor - Jehova !!!!

Ja sam pitao!!! Ko su prevodioci >Biblije "Novi Svet" a ne ko je autor!!!

Nadam se da umes da citas?

Pokazi mi prevodioca Biblije "Novi Svet" molicu lepo.ako neki prevod nema (Stambilj,pecat,potpis taj dokument ili knjiga se racuna kao nelegalna tj (Falsifikat).

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne smiju objaviti dok stražar na kuli ne odobri.

Jehovini svedoci: Novi svet i STUB

Evo šta JS daju kao dokaz da je Isus stvoren.

COPY PASTE

Rođenje Sina na Zemlji je lijepo čitljivo iz Biblije, ali piše i;

PSAL 2:7 Obznanjujem odluku Jahvinu: Gospodin mi reče: "Ti si sin moj, danas te rodih.

PSAL 89:28 A ja ću ga prvorođencem učiniti, najvišim među kraljevima svijeta.

Iz gornjeg vidim da je opet Božji akt stvaranja u pitanju. - učiniti.
Ja te rodih, prvorođencem učinim.

A na nekoliko mjesta se kaže i;

IVAN 1:14,18,34 I Riječ tijelom postade
Ako povežemo sa Postankom - Bog Otac kaže riječ i to se materijalizira - stvori.

KOLOŠANI 1:15 On je slika Boga nevidljivoga, Prvorođenac svakog stvorenja.

Isus Krist sam za sebe govori:

OTKRIVENJE 3:14 I anđelu Crkve u Laodiceji napiši:
"Ovo govori Amen, Svjedok vjerni i istiniti,
Početak Božjeg stvorenja:

Ali kako može stvoreno biće da stvara? Isus naravno nije stvoren On je stvoritelj.

Isus Hrist je Stvoritelj
O Isusovom stvaralačkom delovanju možemo nadalje čitati
i u Kološanima 1,16-17: “jer kroz njega [= Isusа Hristа]
bi stvoreno sve što je na nebu i na zemlji, što se vidi i
što se ne vidi, prestoli, gospodstva, poglavarstva, vlasti.
Sve je kroz njega i za njega stvoreno. I on je pre svega,
i sve je u njemu.” Dobro pazite ovo boldovano, prije svega može biti samo Bog. U vidljivom, materijalnom svetu ne
postoji ništa što nije stvoreno kroz Isusa Hrista. Ogroman
kosmos sa više miliona galaksija je ovde takođe uračunat
kao i najsitniji detalji u funkciji jedne žive ćelije ili u strukturi
jednog atoma. Isus nije samo inicijator celog mikro i makrokosmosa,
već On ima i visočanstvo nad svim.
Iznad toga je i sve za nas još nevidljivo kroz Isusa napravljeno.
On je oživeo nebo sa bezbroj stvorenja koje Biblija
naziva anđelima. Kako je sve u Božijoj tvorevini obilno i
istovremeno poređano, tako se s time susrećemo i u nevidljivom
svetu, što nam iskazuju izrazi kao što su prestoli,
gospodarstva, poglavarstva i vlasti.
Isus nije samo Stvoritelj, već je i održavalac ovog sveta. Sve
ima u njemu svoju postojanost. Svet nije nakon postanka
prepušten sam sebi, već ga On kroz svoju moćnu reč nosi
i održava. Zato se ne moramo plašiti neke kosmičke katastrofe
kroz sudar zvezda ili sagorevanja i hlađenja sunca.
Isus održava svet, sve do svog povratka.
Čovek nije izašao iz neke lutrijske igre, kao što je to rekao
nosilac nobelove nagrade Žak Mono (Jacques Monod),
već je stvoren sa svrhom i predodređenjem – a to je prema
Isusu! Bez ovog cilja smo promašili život.
Isusovo stvaralačko
delovanje u Starom zavetu
U Pričama 8,22-24+30 piše: “Gospod me je stvorio u
početku dela svoga, pre dela svojih, pre svakoga vremena.
Pre vekova postavljena sam [misli se na mudrost
koja je Isus], pre početka, pre postanja zemlje. Kad još
ne beše bezdana, rodila sam se ... Tada bejah kod njega
graditeljica, bejah mu radost svaki dan, i veseljah se
pred njim svagda.“ Reč „graditeljica“ [= hebrejski: „āmôn“,
na većini jezika se prevodi u muškom rodu] takođe opisuje
Isusovo stvaralačko delovanje. Nadalje 25. stih iz Psalma
102 ponavlja se u Jevrejima 1,10 i primenjuje se na Isusa:
“Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su
delo ruku tvojih.”
Na koji način je Bog stvarao?
Ako se pitamo kako je tvorevina urađena, onda nam Biblija
otkriva metode Stvoritelja:
• kroz reč Božiju: Psalam 33,6; Jovan 1,1-4
• bez početnog materijala: Jevrejima 11,3
• kroz silu Božiju: Jeremija 10,12
• kroz mudrost Božiju: Psalam 104,24; Kološanima 2,3
• po volji Božijoj: 1. Mojsijeva 1,26; Otkrivenje 4,11
• kroz Sina Božijeg: Jovan 1,1-4; Jovan 1,10;
Kološanima 1,15-17
• po Isusovom biću: Matej 11,29; Jovan 10,11.
Ovi faktori su počeli delovati u roku šest dana stvaranja. Oni
ne podležu prirodno-zakonskim događajima i zato su shvatljvi
samo putem vere. Današnji prirodni zakoni regulišu tokove
našeg sveta, ali oni nisu uzrok, već samo rezultat tvorevine.
Šta nam je dato u Isusu Hristu?
On je temelj, na kojem možemo položiti naš život. Jedna
banka pravi za sebe reklamu pod sloganom: “na ovom kamenju
možete graditi.” O Hristu možemo zbilja reći: “Na
ovom temelju možete sebe graditi.” U Hristu sve ima svoju
podlogu: tvorevina, Biblija, vera, spasenje, mir, nada, put ka
ocu, svrha života.
Hrist je nepomerljiva čvrsta stena (1. Korinćanima 10,4), na
kojem se lome svi od ljudi smišljeni sistemi. Kad Bog kaže:
“Uništiću mudrost mudrih, i razum razumnih odbaciću”
(1. Korinćanima 1,19), onda se to događa na steni koja je
Isus. Ovde se razbijaju ideologije, ateizam i sistemi evolucije.
A i njihovi predstavnici moraće jednog dana da padnu
na kolena pred Gospodom (Filipljanima 2,10), iako sad još
tako žestoko odbacuju “Planera”, “Dizajnera”, “Stvoritelja” i
“Spasitelja”.

Misao koja nam oduzima dah
Upoznali smo Isusa kao Stvoritelja svega. On je taj, koji postoji
u večnosti i koji je kralj Carvstva nebeskog. Njemu su
date sve vlasti, i na nebu i na zemlji (Matej 28,18). Možemo
li shvatiti sledeću pomisao, koja nam oduzima dah? Čovek
na krstu Golgote i Stvoritelj ovog sveta i sveg života je jedna
ista osoba! Da bi se za nas otvorila vrata nebeska, On je u
njegovoj neizmerljivoj ljubavi prema nama dopustio da bude
razapet i nije se branio. Ko ovo odbaci, gubi sve: “Kako
ćemo pobeći ne marivši za toliko spasenje?” (Jevrejima
2,3). Ko ga prihvati, dobija sve: “Ko sluša moju reč i veruje
onome koji me je poslao, ima život večni, i ne dolazi
na sud, nego je prešao iz
smrti u život” (Jovan 5,24). Molite
Gospoda Isusa Hrista za opraštanje
svih vaših greha, da bi mogli opstati
na sudu Božijem. Prihvatite ga kao
vašeg ličnog Stvoritelja i Spasitelja
i sledite ga.
Direktor i Profesor u. p.
Dr. inž. Werner Gitt

http://www.isus.at/traktati/WernerGitt/Werner Gitt - Ko je Stvoritelj.pdf

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Ja sam pitao!!! Ko su prevodioci >Biblije "Novi Svet" a ne ko je autor!!!

Pokazi mi prevodioca Biblije "Novi Svet" molicu lepo.

Pozdrav od Gere.
Prevodioci nisu bitni mogu i ja da budem prevodioc i da prevedem na romskom , koja treba da bude uskoro u izdanju mada je ja nisam preveo ali samo kazem , vazan je autor.;)

Misao koja nam oduzima dah
Upoznali smo Isusa kao Stvoritelja svega. On je taj, koji postoji
u večnosti i koji je kralj Carvstva nebeskog. Njemu suDA
date sve vlasti, i na nebu i na zemlji
(Matej 28,18).
Da ali si samo jedno zaboravio , ima vlast samo tisucu godina dokle ne dovede ljude do savrsenstva i sve drugo , a onda ce svu vlast pa i sam sebe podlozi svom ocu Jehovi.;)

1. Korinćanima 15:24, 25, 28.24 Potom će, na kraju, nakon što uništi svaku upravu i svaku vlast i silu, predati kraljevstvo svojem Bogu i Ocu. 25 Jer on treba kraljevati sve dok Bog ne položi sve neprijatelje pod noge njegove. 26 Kao posljednji neprijatelj bit će uništena smrt. 27 Jer Bog je “sve podložio pod noge njegove”. A kad kaže da je ‘sve podloženo’, jasno je da je podloženo sve osim onoga koji mu je sve podložio. 28 A kad mu sve bude podloženo, tada će se i sam Sin podložiti onome koji mu je sve podložio, da Bog bude sve svima.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Harmagedon svi vi JS ste amateri za mene u tumačenju Biblije.

Na prestolu može biti samo Bog, Isus i Otac su jedna ista ličnost.

Ajd malo Hamagedon uporedi ove tekstove.
Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40:9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Jovanu 10:11 - 14
- Stena bese Bog - 5 knjiga Mojsijeva 32:1 - 5
- Bog stena vecna - knjiga proroka Isaije 26:4
- Stena bese Hristos - 1 Korincanima poslanica 10:1 - 4
- Bog ce macem kazniti svako telo - knjiga proroka Isaije 66:13 - 18
- Isus ce kazniti Macem - Otkrivenje Jovanovo 11:19 - 16
- Boga slavite u srcima svojim - knjiga proroka Isaije 8:12 - 13
- Isusa Gospoda slavite u srcima svojim - 1 poslanica Petrova 3:15
- Obasjavace ih Bog - Otkrivenje Jovanovo 21:22 - 23 / 22:5
- Obasjace te Isus - Efescima poslanica 5:14
- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3:1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4:16 / Jevandjelje po Mateju 21 poglavlje
- Bog dunu Duh u nos Adama - 1 knjiga Mojsijeva 2:7
- Isus dunu Sveti Duh na apostole - Jevandjelje po jovanu 20:22
- Bozji svedoci - knjiga proroka Isaije 43:10 - 13
- Isusovi svedoci, on je Bog - Dela apostolska 1:8
- Isus dolazi kao Bog - Titu poslanica 2:13
- Isus vecni Bog - Psalam 102:20 - 29 / Jevrejima poslanica 1:8 - 12
- Gledacemo lice Bozje i njegovo ime bice na celima spasenih - Otkrivenje 22. 3 - 4
- Gledacemo lice Isusovo - Jevandjelje po Jovanu 16:16 - 22 / 1 poslanica Jovanova 3: 2
- Boga niko nikad nije video, sto znaci da ce spaseni gledati lice Isusovo - 1 poslanica Jovanova 1: 18 /
1 poslanica Timotiju 6: 14 - 16
- Isus Bog - Jevandjelje po Jovanu 20: 26 - 29
- Isus Bog otac - Jevandjelje po Jovanu 14: 8 - 14
- Molitve upucene Isusu jer je on Bog - Dela apostola 22: 16 - 19 / 7: 59: 60 / 1 poslanica Korincanima 1:2
- Bozji Duh je Hristov Duh, on je Bog - Rimljanima poslanica 8:9 - 10
-------------------------------------------------------------------------------------
Po vama ispada da na prestolu može biti neko ko nije Bog. Znamo čija je to nauka i ko je htio da bude na prestolu a nije Bog.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Napisao Harmagedon

Da ali si samo jedno zaboravio , ima vlast samo tisucu godina dokle ne dovede ljude do savrsenstva i sve drugo , a onda ce svu vlast pa i sam sebe podlozi svom ocu Jehovi.;)

A ti si zaboravio da je Isus Jahve

Isus Bog otac - Jevandjelje po Jovanu 14: 8 - 14

Tako da je na prestolu uvijek Isus, a ne samo 1000 godina.

Ajd objasni šta znače riječi otac i sin koji se odnose na Isusa i Oca.

Isus znači Jahve spašava, u Novom zavjetu je jasno da je Isus spasitelj. Znači Isus je Jahve.

U Zaharija 12.10 Jahve kaže (Jahve počinje da govori od 4. stiha): "i pogledaće na mene kojega probodoše". Pošto je Sin proboden (Jn. 19.34-37), sledi da je Sin Jahve.

Oni koji su smatrali da Isus nije Bog oni su Ga i razapeli.

Niko ne može oboriti tvrdnju da je Isus Bog.

Isaija 40, 9-11

9 Izidi na visoku goru, Sione, koji javljaš dobre glase; podigni silno glas svoj, Jerusalime, koji javljaš dobre glase; podigni, ne boj se. Kaži gradovima Judinijem: evo Boga vašega.
10 Evo, Gospod Bog ide na jakoga, i mišica će njegova obladati njim; evo plata je njegova kod njega i djelo njegovo pred njim.
11 Kao pastir pašće stado svoje; u naručje svoje sabraće jaganjce, i u njedrima će ih nositi, a dojilice će voditi polako.

Jovan 10, 11-14

11 Ja sam pastir dobri; pastir dobri dušu svoju polaže za ovce,
12 A najamnik, koji nije pastir, kome nijesu ovce svoje, vidi vuka gdje ide, i ostavlja ovce, i bježi: i vuk zgrabi ovce i raspudi ih;
13 A najamnik bježi, jer je najamnik i ne mari za ovce.
14 Ja sam pastir dobri i znam svoje, i moje mene znaju.

2. Mojsijeva 34:14

14 Jer ne valja da se klanjaš drugom Bogu: jer se Gospod zove revnitelj, Bog je revnitelj.

E sada dobro pročitaj ovo:

"...dođe i pade k nogama njegovim (Isusovim)" Marko 7,25

Isus je ne kori zato što je klekla pred njim.Slobodno pročitaj dalje tekst.

Pazi sad ovo.

"A kad Petar htede da uđe, srete ga Kornilije, i padnuvši na noge njegove pokloni se. I Petar ga podiže govoreći: Ustani, i ja sam čovjek" Dela 10,25-26

Jovan pisac Otkrivenja se poklonio anđelu i anđeo ga je ukorio zbog toga.

"I reče mi: gle nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. BOGU SE POKLONI. Otkrivenje 22,9

Isus nije nikoga ukorio zato što Mu se poklonio.

"K njemu dođe jedan gubavac moleći ga klečeći pred njim...Marko 1,40

"...Bogu se pokloni...Otkrivenje 19,10

Isus sam kaže da ima vlast da oprašta grijehe na Zemlji. Isus nije nikada zgriješio, On je bez grijeha. Samo Bog može da bude bez grijeha. Sam je Isus rekao da nije zgriješio.

A sada ovo

Isus je opraštao grijehe ljudima.

"Isus...reče uzetome: sinko! opraštaju ti se grijesi tvoji" Marko 2,5

Pazi šta su pomislili Jevreji Marko 2,7 "Šta ovaj tako huli na Boga? Ko može opraštati grijehe osim Boga".

Isus je znao šta su Jevreji pomislili. Pa kaže uzetome da bi ovi čuli "No da znate da vlast ima sin čovječiji na zemlji opraštati grijehe" Marko 2,10

Biblija nije dvosmislena, ali Isus je i Bog i čovjek. Sin čovječiji i Sin Božiji.

Biblija jasno uči da je Isus Bog.

"Da svi poštuju sina kao što oca poštuju..." Jovan 5,23

Valjda ne misliš da se isto poštuju Bog i čovjek. Vi JS ne poštujete Jahvea jer ne poštujete isto Njegova Sina Isusa. ;):hi:

Tako da je prevara i laž ono što vi iznosite o Isusu. I možete nosat 100 Biblija kad idete propovijedati i džabe ako ne smatrate da je Isus Bog. I Biblija Novi svet je prevarna.

Poslednja izmena:
Natrag