Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Faki tebi i ostalima da objasnim nesto sto znaju vec i ptice na granama.
To je veoma jednostavno.
Poulbister i Gera su tvrdili da nigde ne pise Jehova u grckom tekstu,pa cak ni u septuagintama.
E kad su isplivali dokazi da pise i u septuagintama Jehova na jevrejskom klinastim pismom JHVH,onda je bilo PRC!
Onda je bilo da su JS to falsifikovali.,da je to lazirano itd,
Tu je vas prvi i osnovni kamen spoticanja.
A jesi li se pitao zasto su kasnije septuaginte izbacile taj jevrejski klinasti tetragramaton JHVH????
Od 4 veka je Jehova u obliku tetragramatona izbacen iz svih septuaginti na grckom?
Nadji mi sad neku septuagintu da u njoj pise Jehova!!!!
Prevaranti,i sektasi su izbacili Na najpodmuklji nacin JHVH iz septuaginu.
Evo i dokaz kako su to poceli da rade od 4 il 5 veka (slika u sredini).Jehovu su zamenili(REPLACED) sa kiros-Gospod.
JAbmW.jpg

Sto se tice dokaza da je JHVH i u Novom zavetu ,ima pismena potvrda Jeronima koji je pisao Vulgatu,a koji je drzao u rukama Matejevo jevandjelje na jevrejskom.
I ovo sto je nadjeno jeste super na kakvom se sotonskom napadu nasla Biblija i Jehova.
A sad mi kazi ,sta bi rekao ,kad bi sada arheolozi pronasli neke novozavetne spise gde pise JHVH???
Kakvu bi sumnju tada pokazao?
Zar mislis da su pisci novog zaveta ,dok su citirali stari zavet,izbacivali jhvh?,ili je to uradio neko drugi,neko nakon njih???

Pa gdesi brate risko ? izvini sto se nisam dugo javio sad sam pod novim imenom gera 2 jer samimao problem sa kodom!

Ali zelim da znaju svi na forumu da je to isti gera samo sa numerom "2" jer nisam mogao da otvorim stari kod nikako zato zelim da svi na forumu znaju da je to isti "gera"

Pozdrav svima.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gde si ti risko ? jos mi nisi dao odgovor na ove stihove?

E to brate risko! pokazi gde pise od prvog veka nase ere?Od Hristovog rodjenja!!! nemoze pisati jer nema drugog imena u NZ-tu,osim Hristovog,tj (REC)i niko osim njega nece doci da sudi ljudima,(otkriv 1:7) [SUP]7[/SUP] Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.

Biblija NS-et
7 Ево, долази с облацима и видеће га свако око, чак и они који су га проболи. И због њега ће проплакати сва земаљска племена. Да, амин.
8 „Ја сам Алфа и Омега“, говори Јехова Бог, „Онај који јесте и који је био и који долази, Свемоћни.

Ovde se jasno radi O Hristu a ne o jehovi.

Evo i na Grcki,: 7 ιδου ερχεται μετα των νεφελων και οψεται αυτον πας οφθαλμος και οιτινες αυτον εξεκεντησαν και κοψονται επ αυτον πασαι αι φυλαι της γης ναι αμην -Ено, иде с облацима, и угледаће га свако око, и који га прободоше; и заплакаће за њим сва кољена земаљска. Да, заиста.

8 εγω ειμι το αλφα και το ω λεγει κυριος ο θεος ο ων και ο ην και ο ερχομενος ο παντοκρατωρ -Ја сам алфа и омега, почетак и свршетак, говори Господ, који јест, и који бјеше, и који ће доћи, сведржитељ.

Dalje:10 εγενομην εν πνευματι εν τη κυριακη ημερα και ηκουσα φωνην οπισω μου μεγαλην ως σαλπιγγος -Бијах у духу у дан недјељни, и чух за собом глас велики као трубе које говораше: ја сам алфа и омега, први и пошљедњи;

11 λεγουσης ο βλεπεις γραψον εις βιβλιον και πεμψον ταις επτα εκκλησιαις εις εφεσον και εις σμυρναν και εις περγαμον και εις θυατειρα και εις σαρδεις και εις φιλαδελφειαν και εις λαοδικειαν -И: што видиш напиши у књигу, и пошљи црквама које су у Азији: у Ефес, и у Смирну, и у Пергам, и у Тијатир, и у Сард, и у Филаделфију, и у Лаодикију.

12 και εκει επεστρεψα βλεπειν την φωνην ητις ελαλει μετ εμου και επιστρεψας ειδον επτα λυχνιας χρυσας -И обазрех се да видим глас који говораше са мном; и обазревши се видјех седам свијећњака златнијех,

13 και εν μεσω των επτα λυχνιων ομοιον υιω ανθρωπου ενδεδυμενον ποδηρη και περιεζωσμενον προς τοις μαστοις ζωνην χρυσην -И усред седам свијећњака као сина човјечијега, обучена у дугачку хаљину, и опасана по прсима појасом златнијем.

I, 14 η δε κεφαλη αυτου και αι τριχες λευκαι ως εριον λευκον ως χιων και οι οφθαλμοι αυτου ως φλοξ πυρος -А глава његова и коса бијаше бијела као бијела вуна, као снијег; и очи његове као пламен огњени;

Nema ni reci o Jehovi, kog je KS-re ubacila u NS-et.
svaki normalan forumas to vidi!!!!

Eto to me buni!! ti mislis da ja proveravam samo poelbusterove postove, ja proveravam sve i dugo kopam po intrnetu i bibliotekama.
pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Pozdravljam sve JS-ke i zeleo bi da mi objasne zasto je u bibliji "Novi Svet" izmenjen ovaj stih?

(jovan 6:47) 47 Заиста, заиста, кажем вам, онај ко верује(?) има вечни живот. Prevod "Novi Svet"

A ovako pise u prevodu na izvornom grckom: (jovan 6:47) αμην αμην λεγω υμιν ο πιστευων εις εμε εχει ζωην αιωνιον-Заиста, заиста вам кажем: који вјерује мене има живот вјечни.

Prevod Lujo bakotic (Jovan 6:47) 47 U istinu, u istinu vam kažem, ko veruje u mene ima život večni.

Prevod sarica (jovan6:47) 47 Zaista, zaista, kažem vam: “Tko vjeruje u mene, ima život vječni.

Prevod danicic karadzic (Jovan 6:47) 47 Заиста, заиста вам кажем: који вјерује мене има живот вјечни.

Prevod king jems (john 6:47) 47 Verily, verily, I say unto you, He that believeth on me hath everlasting life-
Заиста, заиста вам кажем: који вјерује мене има живот вјечни.

Latinski /vulgata: (Iohannem 6:47) amen amen dico vobis qui credit in me habet vitam aeternam
Заиста, заиста вам кажем: који вјерује мене има живот вјечни.

Takodje ovaj stih: prevod NS-et: 4 и сви су пили исто духовно пиће. Јер су пили из духовне стене која их је пратила, а та стена је представљала Христа.

Izvorni grcki: και παντες το αυτο πομα πνευματικον επιον επινον γαρ εκ πνευματικης ακολουθουσης πετρας η δε πετρα ην ο χριστος -И сви једно пиће духовно пише; јер пијаху од духовне стијене која иђаше за њима: а стијена бјеше Христос.
Jer predstavljati to znaci da on predstavlja nekog!!! A biti znaci da je on ta stena.

Sta to znaci ?to znaci da KS-re namerno odvlaci vernike u drugu stranu od istine!!!

Znaci da tom promenom teksta menja se i smisao stiha!!! vrlo lukavo za one koji nepoznaju bibliju.

Samo nama ovde nekima
ta prevara KS-re nece proci......
Itd.

Voleo bih da mi objasnite zasto je izbaceno (MENE-BESE-A STENA BESE HRISTOS)???
Zbog cega vasa KS-re zeli da ponizite Gospoda da je manji od andjela?
Dali ste se nekada zapitali zasto to radi KS-re i Zasto vas vara?
koji joj je cilj?

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Samim tim sto nemate komentar tj argumente za daljnu diskusiju vi JS-ci samo potvrdjujete nasu pravotu tj istinu!!!!

Pozdrav od gere.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Faky,
Hvala na bratskoj brizi i ljubavi,ali
nemoj misliti da je i ja nemam prema tebi Geri,poulbusteru i ostalima.
Secas li se isusovih reci iz Jovana 6:44

Sto se tice Jehovinih svedoka ,obozavaju samo Jehovu kao Boga,a slusaju isusove zapovedi kao svog Kralja i otkupitelja,kao SINA Bozjeg.

RISE, ako je istina da slusate Isusove zapovesti kao sto kazes, zasto nme krstavete nove verni9ke ovako kako je Hrisstos zapovedio:

"idite dakle i naucite sve narod KRSTECI IH U IME OCA I SINA I SVETOGA DUGA." Matej 28,19.

Zasto i tu Hristovu zapovest ne slusate?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
RISE, ako je istina da slusate Isusove zapovesti kao sto kazes, zasto nme krstavete nove verni9ke ovako kako je Hrisstos zapovedio:

"idite dakle i naucite sve narod KRSTECI IH U IME OCA I SINA I SVETOGA DUGA." Matej 28,19.

Zasto i tu Hristovu zapovest ne slusate?

Izvini miko sto se mesam jer je pitanje upuceno risku!!

Ali ja mislim da ili je prepravljeno ili taj stih prosto nevide ili nezele da ga vide.

Pozdrav od gere.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Faky,
Hvala na bratskoj brizi i ljubavi,ali
nemoj misliti da je i ja nemam prema tebi Geri,poulbusteru i ostalima.

(barem sam ja tako razumeo,mozda gresim).
Sto se tice Jehovinih svedoka ,obozavaju samo Jehovu kao Boga,a slusaju isusove zapovedi kao svog Kralja i otkupitelja,kao SINA Bozjeg.

Ako imas takvu ljubav prema nama pokazi je!!! kakva je to ljubav prema bratu koje svrstavas u otpad???

Cak i bivse JS-ke,nezelite da vidite prolazite pored njih i potpuno ih ignorisete kao da ih ne poznajete iako su savama mozda proveli godine,jeli ste i pili sa njima,propovedali,spavali kod njih,a odbacili ste ih samo zato sto su shvatili istinu da je samo u Hristu Spas!!!! koje "LICIMERJE" i ti hoces da ti poverujem kako imas ljubav prema nama gore nabrojanih.

Pogledaj sta je napisao malecki jedan bozji sluga,svedok koji navodno prizna hrista nemoze i nesme se tako ponasati prema bliznjem.

Jer isus je dao 2 Najace zapovedi koje su dane coveku a to su: Ljubi Gospoda Boga svoga svim svojim srcem,umom,mislima,bicem svojim,

a druga je ljubi bliznjega svoga kao samog sebe!!!!

A kako vasa organizacija postupa sa recimo Bivsim JS_-ma, ignoriranje,nepokazivanje ljubavi bratske,tretirate ih za otpad itd.

Evo ti malo pouka iz biblije: 45 Da budete sinovi Oca svog koji je na nebesima; jer On zapoveda svom suncu, te obasjava i zle i dobre, i daje dažd pravednima i nepravednima.
46 Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakvu platu imate? Ne čine li to i carinici?(Nikakvu platu)

47 I ako Boga nazivate samo svojoj braći, šta odviše činite? Ne čine li tako i neznabošci? (Bas tako)

48 Budite vi dakle savršeni, kao što je savršen Otac vaš nebeski.

A posto nismo savrseni moramo malo svi da se potrudimo da po krajnjej meri postujemo jedni druge ovde na forumu koliko je to moguce.

za ljubav hristovu amin

1 Moj. 17:1, 3 Moj. 19:2, Ef. 5:1, Kol. 1:28, Jak. 1:4, 1 Pet. 1:1

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Zdravo svima
auuuuuuuu,ala ste vi ovde puno pisali.....
postavili ste mi hiljadu pitanja i mislite da sam ja Svemocni Bog Jehova ,da vam odjednom odgovorim na sva pitanja.
Moram vas razocarati.ja nisam Bog.
Ja sam obican gresni smrtnik.
Ali ajde ovako

za Fakija
Dragi moj faki masoni ne veruju u Boga.Masoni veruju u pare i oruzje.
Za razliku od njih i svih drugih ,Jehovini svedoci obozavaju samo Jehovu Boga,i to preko svog posrednika,Gospoda Isusa Hrista.
ne veruju ni u pare ni u oruzje kao tvoji masoni i pripadnici SPC,i vase bratske katolicke i muslimanske bratije.

za geru
Izvini,postavio si 1000 pitanja,a nisi odgovorio ni na jedno moje.
Zasto ste ubacili stihove koji podupiru trojstvo.
1.Jovanova 5:7
[SUP]7[/SUP] Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno. Ovaj stih ne postoji,ubacen je.
Otkrivenje 1:10
[SUP]10[/SUP] Bejah u duhu u dan nedeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji;(takodje ne postoji,ubacen je)

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Zdravo svima
auuuuuuuu,ala ste vi ovde puno pisali.....
postavili ste mi hiljadu pitanja i mislite da sam ja Svemocni Bog Jehova ,da vam odjednom odgovorim na sva pitanja.
Moram vas razocarati.ja nisam Bog.
Ja sam obican gresni smrtnik.
Ali ajde ovako

za Fakija
Dragi moj faki masoni ne veruju u Boga.Masoni veruju u pare i oruzje.
Za razliku od njih i svih drugih ,Jehovini svedoci obozavaju samo Jehovu Boga,i to preko svog posrednika,Gospoda Isusa Hrista.
ne veruju ni u pare ni u oruzje kao tvoji masoni i pripadnici SPC,i vase bratske katolicke i muslimanske bratije.

za geru
Izvini,postavio si 1000 pitanja,a nisi odgovorio ni na jedno moje.
Zasto ste ubacili stihove koji podupiru trojstvo.
1.Jovanova 5:7
[SUP]7[/SUP] Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno. Ovaj stih ne postoji,ubacen je.
[SUP]10[/SUP] Bejah u duhu u dan nedeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji;(takodje ne postoji,ubacen je)

Risko ne spamuj a odgovaraj na post
[h=2]#507-[/h][h=2]#503-[/h][h=2]#502 posto te dugo nije bilo dajemo ti foru da malo razmislis pre nego se obrukas.

pozdrav od gere.[/h]

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

Kako dokazujes da je ubacen? a mozda je izbacen iz prevoda NS-et.

Ti daj tvoj dokaz iz biblija koje je otkupila KS_ra, A ja cu da dam iz izvornih biblija NP-er (codex sinaiticus) itd.

Ako dokazes da si ti u pravu ja cu ti se bratski izvinuti.

Poslednja izmena:
Natrag