Član
- Učlanjen(a)
- 28.01.2011
- Poruka
- 620
Ne znam zasto vas buni slika?Znate li engleski.
Srednja slika pokazuje kako je umesto jevrejskog JHVH,na istom mestu zamenjen (replaced) sa kiros.
Pise i da je to uradjeno u V veku nase ere....A ,sta vise da pricam kad se sve VIDI na slici
Pise vam i koji je dokument i gde se nalazi.Sta dalje da vam dam?
E sada zasto je na to isto mesto umesto kiros ubacen Jehova???/
Pa zato sto je tu postojao vekovima pre 5 veka nase ere.
Evo jos jedna primedba ubacivanja imena (JEHOVA) a nema veze s NZ-om, "OBJASNI" : prevod NS-etisa 40:3-5)
3 Слушајте! Неко виче у пустињи: „Рашчистите пут Јехови! Поравнајте кроз пусту земљу стазу нашем Богу! 4 Нека се подигне свака долина, нека се спусти свака гора и свако брдо! Брежуљкаст крај нека постане раван, нераван крај нека се претвори у равницу! 5 Тада ће се открити слава Јеховина и сви ће је људи видети, јер су то речи из Јеховиних уста.“Koga su tada videli????
(o kome se ovde radi)
(matej 3:1-3) 1 У то време појавио се Јован Крститељ и проповедао у Јудејској пустињи: 2 „Покајте се, јер се приближило небеско краљевство.“ 3 То је онај о коме говори пророк Исаија кад каже: „Слушајте! Неко виче у пустињи: ’Припремите пут Јехови! Поравнајте му стазе!‘
(a ovde)
(Malahija 3:1)
1 „Ево, шаљем свог гласника, и он ће рашчистити пут преда мном. И изненада ће доћи у свој храм Господ кога тражите, и гласник савеза коме се радујете. Ево, сигурно ће доћи“, каже Јехова над војскама. Paznja svim ovo je bio prevod NS-et!!!!
(i normalno ovde, o kome to jovan krstitelj govori)
A evo kako glasi u orginalu: ουτος γαρ εστιν ο ρηθεις υπο ησαιου του προφητου λεγοντος φωνη βοωντος εν τη ερημω ετοιμασατε την οδον κυριου ευθειας ποιειτε τας τριβους αυτου-Јер је то онај за кога је говорио пророк Исаија гдје каже: глас онога што виче у пустињи: приправите пут Господу, и поравните стазе његове. (koji gospod dolazi Jehova ,ili Hrist) koliko ja znam u (jovan 1:1-23) jasno se opisuje da to nije Jehova!!! a sam Gospod Isus Hrist!!!!!
(matv 3:11) εγω μεν βαπτιζω υμας εν υδατι εις μετανοιαν ο δε οπισω μου ερχομενος ισχυροτερος μου εστιν ου ουκ ειμι ικανος τα υποδηματα βαστασαι αυτος υμας βαπτισει εν πνευματι αγιω -Ја дакле кршћавам вас водом за покајање; а онај који иде за мном, јачи је од мене; ја нијесам достојан њему обуће понијети; он ће вас крстити Духом светијем и огњем. ( znaci ko ide za njim???)Matv
(mat 3:12) ου το πτυον εν τη χειρι αυτου και διακαθαριει την αλωνα αυτου και συναξει τον σιτον αυτου εις την αποθηκην το δε αχυρον κατακαυσει πυρι ασβεστω -Њему је лопата у руци његовој, па ће отријебити гумно своје, и скупиће пшеницу своју у житницу, а пљеву ће сажећи огњем вјечнијем.
(mat 3:14-15) ο δε ιωαννης διεκωλυεν αυτον λεγων εγω χρειαν εχω υπο σου βαπτισθηναι και συ ερχη προς με -А Јован брањаше му говорећи: ти треба мене да крстиш, а ти ли долазиш к мени?
15 αποκριθεις δε ο ιησους ειπεν προς αυτον αφες αρτι ουτως γαρ πρεπον εστιν ημιν πληρωσαι πασαν δικαιοσυνην τοτε αφιησιν αυτον -А Исус одговори и рече му: остави сад, јер тако нам треба испунити сваку правду. Тада Јован остави га.
(dakle ko je dosao ? Jehova ili Hrist o kome je jovan prorokovao?)
(jov 1:7) ουτος ηλθεν εις μαρτυριαν ινα μαρτυρηση περι του φωτος ινα παντες πιστευσωσιν δι αυτου -Овај дође за свједочанство да свједочи за видјело да сви вјерују кроза њ.
(jov 1:8-10)
ουκ ην εκεινος το φως αλλ ινα μαρτυρηση περι του φωτος -Он не бјеше видјело, него да свједочи за видјело.
9 ην το φως το αληθινον ο φωτιζει παντα ανθρωπον ερχομενον εις τον κοσμον -Бјеше видјело истинито које обасјава свакога човјека који долази на свијет.
A ovaj stih 10 potvrdjuje sve sto sam naveo, eto to su razlozi zbog kojeg necu biti nikada JS-ok,zbog prevare KS-re.
(10 εν τω κοσμω ην και ο κοσμος δι αυτου εγενετο και ο κοσμος αυτον ουκ εγνω -На свијету бјеше, и свијет кроза њ поста, и свијет га не позна.)
(Objasni ove stihove gore forumu i one na proslom postu)
Objasni risko k cemu takve prevare? ti mislis da smo mi ne poznavaoci biblije ili da smo glupi? mi danima i nocima istrazujemo bibliju, ali samo bibliju a ne kojekakve "Zurnale" za pravog vernika dovoljna je samo i samo biblija!!!!
Pozdrav od Gere.
Poslednja izmena: