Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
hahahaha,
pa Gerice ,tebe ne zanima nista sto razotkriva lazi tvojih predaka?
U Tanakh se spominje Jehova vise hiljada puta.Zasto ste Jehovu izbacili i umesto njega ubacili Gopod ili Bog???
Budi covek pa proveri moje dokaze.Nije tesko samo ako hoces,i ako nisi kukavica.

Od tebe se takodje ocekuje, da procitas malo grcki,pa da mi kazes gde tamo pise (JHVH).........

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Što se pališ dragi moj gerice? vidiš to što sam ja citirao ti treba da proveriš! Samo to, ništa ja više ti ne tražim. Pošto si pogrešno obavešten to što sam ti ja citirao nije kula stražara štampala niti su to JS prevodili.
Proveri dali je istina to što piše, a i ko je to izdao ili napisao, zašto bre da se pališ i brukaš, proveri ?

Izbroj koliko puta ste izbacili iz novog zaveta
HisName.gif
samo u to što sam ja tu citirao? ima li veće prevare od ove kada se palite i odričete imena kojim se trebate spašavati?

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Što se pališ dragi moj gerice? vidiš to što sam ja citirao ti treba da proveriš! Samo to, ništa ja više ti ne tražim. Pošto si pogrešno obavešten to što sam ti ja citirao nije kula stražara štampala niti su to JS prevodili.
Proveri dali je istina to što piše, a i ko je to izdao ili napisao, zašto bre da se pališ i brukaš, proveri ?

Izbroj koliko puta ste izbacili iz novog zaveta
HisName.gif
samo u to što sam ja tu citirao? ima li veće prevare od ove kada se palite i odričete imena kojim se trebate spašavati?

Već sam vam dao jako lepo objanjenje u ovom postu http://serbianforum.org/religija/16...ehovinih-svedoka-novi-svet-41.html#post854927i vi očigledno ne želite da pročitate i proverite ali zato neka proveravaju svi ostali pa neka sami zaključe.
Pozivam sve kojima je stalo do istine neka provere moje postove pa neka sami odluče kome će verovati.

Kula stražara tvrdi kako je napravljena svetska zavera da se izbaci Jehovino ime iz Biblije.
O tome da Jehova nije יהוה‎ ću posebno pisati.
Sada bih hteo da postavim jednu sliku iz Kingdom Interlinear Transaltion kao najbolji dokaz umetanja Jehove u Bibliju.
Za one kojima do sada nije bilo poznato,Jehovini svedoci tvrde kako je Jehova izbačen iz Novog Zaveta i kako su ga oni vratili.
Pogledajmo kako izgleda to "vraćanje".
Rimljanima 10.9-13

[SUP]9[/SUP] Ako, dakle, svojim ustima ispovediš da je Isus Gospod i poveruješ u svom srcu da ga je Bog vaskrsao iz mrtvih, bićeš spasen. [SUP]10[/SUP] Jer srcem se veruje za pravednost, a ustima se ispoveda na spasenje. [SUP]11[/SUP] Pismo, naime, kaže: »Svako, ko veruje u njega, neće se postideti«. [SUP]12[/SUP] Jer nema razlike između Judejina i Grka; jedan isti Gospod je nad svima, bogat za sve koji ga prizivaju, [SUP]13[/SUP] jer: »Svako, ko prizove ime Gospodnje, biće spasen«.

I na starogrčkom:
9.ὅτι ἐὰν ὁμολογήσῃς τὸ ῥῆμα ἐν τῷ στόματι σου ὅτι κύριος Ἰησοῦς καὶ πιστεύσῃς ἐν τῇ καρδίᾳ σου ὅτι ὁ θεὸς αὐτὸν ἤγειρεν ἐκ νεκρῶν, σωθήσῃ·
10. καρδίᾳ γὰρ πιστεύεται εἰς δικαιοσύνην, στόματι δὲ ὁμολογεῖται εἰς σωτηρίαν.
11. λέγει γὰρ ἡ γραφή· πᾶς ὁ πιστεύων ἐπ’ αὐτῷ οὐ καταισχυνθήσεται.
12. οὐ γάρ ἐστιν διαστολὴ Ἱ̓Ἰουδαίου τε καὶ Ἕλληνος, ὁ γὰρ αὐτὸς κύριος πάντων, πλουτῶν εἰς πάντας τοὺς ἐπικαλουμένους αὐτόν·
13. πᾶς γὰρ ὃς ἂν ἐπικαλέσηται τὸ ὄνομα κυρίου σωθήσεται.

Da ne bi bilo zabune ili prebacivanja ,kopirao sam isti tekst koji se nalazi u KIT-u naime Westcott / Hort.Tako da ne može neko da mi prebaci kako to u mom tekstu piše a u nekim "starijim" manuskriptima ne stoji tako.Proverite sve izvorne tekstove!

A evo i kako piše u prevodu Novi svet,odnosno na slici je na engleskom u spoljnoj koloni prevod New World:
9 Јер ако својим устима обзнањујеш ту „реч“ — да је Исус Господ — и ако у свом срцу исказујеш веру да га је Бог подигао из мртвих, бићеш спасен. 10 Јер се срцем исказује вера и тако се постиже праведност, а устима се обзнањује вера и тако се постиже спасење. 11 Јер Писмо каже: „Нико ко верује у њега неће се разочарати.“ 12 Наиме, нема разлике између Јудејца и Грка, јер је над свима исти Господ, који обилно даје од свог богатства свима који га призивају. 13 Јер „свако ко призове Јеховино име биће спасен“.

Pozivam svakog ko ovo pročita neka proveri i dobro razmisli da li je Jehova izbačen ili ubačen u Bibliju.
Kako Kula stražara prevodi κύριος ?
Zašto je prevela :"svako ko prizove Jehovino ime biće spašen" kada u tekstu Apostol Pavle govori o Isusu i što se iz izvornog teksta vidi u oba slučaja ga isto oslovljava?
Izvor:
http://jehovinisvedoci.blogspot.com/2011/11/jehova-izbacen-iz-biblije.html

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
[SUP]9[/SUP] Ako, dakle, svojim ustima ispovediš da je Isus Gospod i poveruješ u svom srcu da ga je Bog vaskrsao iz mrtvih, bićeš spasen. [SUP]10[/SUP] Jer srcem se veruje za pravednost, a ustima se ispoveda na spasenje. [SUP]11[/SUP] Pismo, naime, kaže: »Svako, ko veruje u njega, neće se postideti«. [SUP]12[/SUP] Jer nema razlike između Judejina i Grka; jedan isti Gospod je nad svima, bogat za sve koji ga prizivaju, [SUP]13[/SUP] jer: »Svako, ko prizove ime Gospodnje, biće spasen«.

Dragi moj samo ti tvoji(Trojičari) Bogovi umiru i vaskrsavaju, (mislim na pravog istinitog Boga da ne umire! taj numerično jedini
HisName.gif
Bog)
naravno kako tvoji Trojičari tako i svi ostali PAGANSKI Bogovi i tu je i jedna od razlika imeđu vaših Trojičara i pravoga
HisName.gif
. Takvi kakvi su ti vaši Trojičarski Bogovi su "Bogovi mrtvih" a ne živih, dok za istinitog Boga
HisName.gif
pisano slovo kaže da je on Bog živih a ne mrtvih.
Opet ne verujem da ćete se spasiti govoreći "Gospode, Gospode" kako onda da se svako od vas spašava ako prizove ime "Gospodnje". Vidiš dragi moj to je odraz vašeg neznanja, ja kažem da iako prizoveš GOSPONJA, GOSPONJA! ipak se nećeš spasiti, zato ti kažem da ti neznaš da čitaš najveći falsifikat i prevaru. Proveri ovo što sam ti rekao, šta te košta? Videćeš da je čovek Isus HRISTOS samo Gospod (ne Bog) i da mi imamo samo jednoga istinitoga Boga
HisName.gif
ne tri.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Dragi moj samo ti tvoji(Trojičari) Bogovi umiru i vaskrsavaju, (mislim na pravog istinitog Boga da ne umire! taj numerično jedini
HisName.gif
Bog)
naravno kako tvoji Trojičari tako i svi ostali PAGANSKI Bogovi i tu je i jedna od razlika imeđu vaših Trojičara i pravoga
HisName.gif
. Takvi kakvi su ti vaši Trojičarski Bogovi su "Bogovi mrtvih" a ne živih, dok za istinitog Boga
HisName.gif
pisano slovo kaže da je on Bog živih a ne mrtvih.
Opet ne verujem da ćete se spasiti govoreći "Gospode, Gospode" kako onda da se svako od vas spašava ako prizove ime "Gospodnje". Vidiš dragi moj to je odraz vašeg neznanja, ja kažem da iako prizoveš GOSPONJA, GOSPONJA! ipak se nećeš spasiti, zato ti kažem da ti neznaš da čitaš najveći falsifikat i prevaru. Proveri ovo što sam ti rekao, šta te košta? Videćeš da je čovek Isus HRISTOS samo Gospod (ne Bog) i da mi imamo samo jednoga istinitoga Boga
HisName.gif
ne tri.

Ma sta nam naprica,prijatelju AA,nediraj poelbustera on je jedini na forumu koji otkriva istinu o JS-ma (Gramatno)ja takodje otkrivam ko ste i sta ste ali sam daleko od Poelbustera.

Nikad do sada nisi, niti ces moci da odgovoris poelbusteru na njegove postove jer nemas "PETLJU" covek je jako Pismen i gramaticki obrazovan,sto se za tebe i mene i riska nebi moglo reci.

Citao sam sve njegove postove ,cak i blogove,nema sta covek jasno i gramatno ilustruje kompletnu sliku o onome gde je prevara KS-re.

To sto ga blatis tu po forumu,samo sebe ponizavas i pokazujes svoj status inteligencije,jer dok ti covek stalno pokazuje nove stvari na postovima,ti uvek odgovaras cinicno (Trojicar) to je sve na sta si ti sposoban i da postavis (JHVH) ja nevide nista gramatno od tebe kao na primer od poelbustera.

Ja jos uvek cekam, da mi u grckim spisama nadjete ime Jehova.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Opste je poznato da su tvoji preci cepali i palili sve jevrejske knjige(stari zavet,bilo na jevrejskom ili na grckom)septuaginte gde je pisalo jevrejskim slovima JHVH.
Evo ti neki sacuvani fragmeni grckih septuaginti gde se vidi JHVH na jevrejskom klinastim pismom.

5qR6i.jpg

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Risko da se razumemo ,ja nepitam o jevrejskim spisama jer ja nisam jevrein i musliman a (HRISCANIN) pa zato pita ADJI MI U GRCKIM SPISAMA IME (jehova) J jer kao sto znamo da je jevandjelje pisano na( GRCKOM) a ne na jevrjskom i li engleskom!!!!!!!!!!!!

A to sto je pisano u starom zavetu mene neinteresuje,jer NZ-et je za nove ljude i vernike.I isus je za nove vernike jer stari zavet je mrtav,tj jevrejski citaj:

(jevre 8:8-13)

8 Jer kudeći ih govori: Evo dani idu, govori Gospod, i načiniću s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet;

9 Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod.
10 Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod: daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod.

11 I nijedan neće učiti svog bližnjeg, i nijedan brata svog, govoreći: Poznaj Gospoda; jer će me svi poznati od malog do velikog među njima.

12 Jer ću biti milostiv nepravdama njihovim, i grehe njihove i bezakonja njihova neću više spominjati.
13 A kad veli: nov zavet, prvi načini vethim; a šta je vetho i ostarelo, blizu je kraja.

I nemam ja nista sa (JHVH) prijatelju, a samo s Gospodom Isusom Hristom.

(JHVH,JAHVE) mogu da primim no nikako Jehova,nigde u bibliji nepise takvo ime !!!!

(Jehova ?????) ....................

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Risko da se razumemo ,ja nepitam o jevrejskim spisama jer ja nisam jevrein i musliman a (HRISCANIN) pa zato pita ADJI MI U GRCKIM SPISAMA IME (jehova) J jer kao sto znamo da je jevandjelje pisano na( GRCKOM) a ne na jevrjskom i li engleskom!!!!!!!!!!!!
”Jah“ (ili ”Yah“) je kraći oblik ovog imena i javlja se kao dio mnogih imena koja se nalaze u Kršćanskim grčkim pismima, te u uzviku ”Aleluja!“, što znači ”Hvalite Jah!“ (Otkrivenje 19:1, 3, 4, 6).

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za geru
Septuaginta je na grckom jeziku,a ne na jevrejskom...,sem Bozjeg imena Jehova.
Jednu od tih septuaginti na grckom je mozda cak i Isus Hrist drzao u rukama,a mozda i ceo tekst na Hebrejskom.
Ako je on citao hebrejski tekst ,nije li time ostavi primer i nama???
Nije li u Bibliji ap Pavle zapisao
2.Tim 3:16
[SUP]16[/SUP] Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
Tvrdis li ti to da je nama potpuno nepotrebno citanje biblijskih knjiga starog zaveta?Kontriras li ap.Pavlu?
A sta mislis zasto su Isus i apostoli bezbroj puta CITIRALI bilblijske knjige iz starog zaveta????,ili te to uopste ne zanima?
Da li si ti pametniji od tih prvih hriscana?

Nadalje i rec Aleluja je rec koja znaci SLAVITE JAH ,skraceno od Jehova.
Ili ti mislis da ta rec znaci slavite nekog drugoga?

Natrag