Član
- Učlanjen(a)
- 28.01.2011
- Poruka
- 620
ako su oni isti onda mi objasni ovo: : “Sam Sin i njegovi apostoli uvijek su u govoru i svojim spisima ukazivali na to da je Otac u svakom pogledu veći od Sina” (Ivan 14:28). “Doista, sam Krist u Mateju 26:39 kaže: Oče moj, ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša! Ali ne kako ja hoću, nego kako ti hoćeš. (...) Ako je Isus doista Bog, zašto se moli samo Ocu, a ne sebi? Ako je on i čovjek i vrhovni Bog, zašto se uopće moli za nešto što sam može učiniti? (...) Sin je uvijek štovao i obožavao samo Oca, a i nas uči da činimo to isto.”
Ivan 14:28 . Čuli ste da sam vam rekao: ‘Odlazim i vratit ću se k vama.’ Ako me ljubite, radovat ćete se što odlazim k Ocu, jer je Otac veći od mene.
Ivan 20:17. A Isus joj je rekao: “Nemoj me više držati, jer još nisam uzašao k Ocu, nego pođi mojoj braći i reci im: ‘Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu.
Zar Isus ovde ne kaze jasno da ima svog Boga i da uzlazi k njemu.
A kad je umirao Isus je povikao: ”Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?“ (Marko 15:34, ST). Koga je Isus zvao? Zar samoga sebe? Ne, on je zvao svog Oca, koji se nalazio na nebu.
Apostol Petar nam kaže tko je uskrsnuo Isusa: ”Bog ga je uskrsnuo, oslobodivši ga od lanaca smrti“ (Djela apostolska 2:24, ST). S višeg položaja, Svemogući Bog je uskrsnuo iz mrtvih nižeg – svog ljubljenog Sina. Tko je primjerice bio višeg položaja u slučaju kad je Isus uskrsnuo Lazara iz mrtvih? Bio je to Isus, jer je on mogao vratiti Lazara u život (Ivan 11:41-44). Tako je bilo i u slučaju kad je Bog uskrsnuo Isusa. Bog je bio viši, jer je mogao vratiti Isusa iz smrti
Ivanu 20:31 (NS): ”Ovo je zapisano da vi vjerujete da Isus jest Krist, Sin Božji”, a ne da je bio Svemogući Bog. A to znači ”Sin” u doslovnom smislu, a ne kao neki tajnoviti dio Trojstva.
Prvo da znas ko je otkupio svet scijom krvljudela 20:28-30) [SUP]28[/SUP] Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;
Dela 13:2, 1 Kor. 12:28, Ef. 1:7, Kol. 1:14, 1 Tim. 4:14, 1 Tim. 4:16, Jev. 9:14, 1 Pet. 1:19, 1 Pet. 5:2, Otk. 5:9
[SUP]29[/SUP] Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
[SUP]30[/SUP] I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom.
Zatim koju vlas ima isusjovan 10:17) [SUP]17[/SUP] Zato me Otac ljubi, jer ja dušu svoju polažem da je opet uzmem.
(1 korin 8:5-6)[SUP]5[/SUP] Jer ako i ima koji se bogovi zovu, ili na nebu ili na zemlji, kao što ima mnogo bogova i mnogo gospoda:
[SUP]6[/SUP] Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.
zatim Glavno za one koji nisu upuceni najbolje!!!
(1 jovanova 5:20-21)
[SUP]20[/SUP] A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu Njegovom Isusu Hristu. Ovo je Istiniti Bog i Život večni.O kome se ovde radi po tebi?
---------------------------------------------------------------------------------------
[SUP]21[/SUP] Dečice! Čuvajte se od neznaboštva. Amin.
Pozdrav od Gere.
Poslednja izmena: