Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
ako su oni isti onda mi objasni ovo: : “Sam Sin i njegovi apostoli uvijek su u govoru i svojim spisima ukazivali na to da je Otac u svakom pogledu veći od Sina” (Ivan 14:28). “Doista, sam Krist u Mateju 26:39 kaže: Oče moj, ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša! Ali ne kako ja hoću, nego kako ti hoćeš. (...) Ako je Isus doista Bog, zašto se moli samo Ocu, a ne sebi? Ako je on i čovjek i vrhovni Bog, zašto se uopće moli za nešto što sam može učiniti? (...) Sin je uvijek štovao i obožavao samo Oca, a i nas uči da činimo to isto.”

Ivan 14:28 . Čuli ste da sam vam rekao: ‘Odlazim i vratit ću se k vama.’ Ako me ljubite, radovat ćete se što odlazim k Ocu, jer je Otac veći od mene.

Ivan 20:17. A Isus joj je rekao: “Nemoj me više držati, jer još nisam uzašao k Ocu, nego pođi mojoj braći i reci im: ‘Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu.

Zar Isus ovde ne kaze jasno da ima svog Boga i da uzlazi k njemu.

A kad je umirao Isus je povikao: ”Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?“ (Marko 15:34, ST). Koga je Isus zvao? Zar samoga sebe? Ne, on je zvao svog Oca, koji se nalazio na nebu.

Apostol Petar nam kaže tko je uskrsnuo Isusa: ”Bog ga je uskrsnuo, oslobodivši ga od lanaca smrti“ (Djela apostolska 2:24, ST). S višeg položaja, Svemogući Bog je uskrsnuo iz mrtvih nižeg – svog ljubljenog Sina. Tko je primjerice bio višeg položaja u slučaju kad je Isus uskrsnuo Lazara iz mrtvih? Bio je to Isus, jer je on mogao vratiti Lazara u život (Ivan 11:41-44). Tako je bilo i u slučaju kad je Bog uskrsnuo Isusa. Bog je bio viši, jer je mogao vratiti Isusa iz smrti

Ivanu 20:31 (NS): ”Ovo je zapisano da vi vjerujete da Isus jest Krist, Sin Božji”, a ne da je bio Svemogući Bog. A to znači ”Sin” u doslovnom smislu, a ne kao neki tajnoviti dio Trojstva.

Prvo da znas ko je otkupio svet scijom krvlju:(dela 20:28-30) [SUP]28[/SUP] Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;

[SUP]29[/SUP] Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;

[SUP]30[/SUP] I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom.

Zatim koju vlas ima isus:(jovan 10:17) [SUP]17[/SUP] Zato me Otac ljubi, jer ja dušu svoju polažem da je opet uzmem.

(1 korin 8:5-6)[SUP]5[/SUP] Jer ako i ima koji se bogovi zovu, ili na nebu ili na zemlji, kao što ima mnogo bogova i mnogo gospoda:

[SUP]6[/SUP] Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.

zatim Glavno za one koji nisu upuceni najbolje!!!

(1 jovanova 5:20-21)

[SUP]20[/SUP] A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu Njegovom Isusu Hristu. Ovo je Istiniti Bog i Život večni.O kome se ovde radi po tebi?
---------------------------------------------------------------------------------------

[SUP]21[/SUP] Dečice! Čuvajte se od neznaboštva. Amin.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
[SUP]9[/SUP] Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
Bog Otac je pomazao svog Boga Sina jedinorodnoga!!! a ne stvorenog.

Dakle za sada imaš samo dva Boga! još da obijasniš koji su to Božiji drugovi, tako a kada kao Pravoslavac a ne JS daš odgovor onda ćemo nastaviti diskusiju o najvećoj prevari.

[SUP]14[/SUP] I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.Slavu Isusovu kao (JEDINO RODJENOG!! A NE STVORENOG od OCA)

Budi ljubazan pa obijasni to u crveno od koga je i čije je? onda da pojasniš kako ti misliš "jedino rođen ali ne stvoren" ako imaš poželjno i koji Biblijski stih.

A sada i ja ću ti citirati pisma i proroke tek da ne misliš da ćeš na prevaru imati neki dobitak.

[SUP]10[/SUP] A dalje, braćo moja, jačajte u Gospodu i u sili jačine Njegove. [SUP]11[/SUP] Obucite se u sve oružje Božije, da biste se mogli održati protiv lukavstva đavolskog:

[SUP]12[/SUP] Jer naš rat nije s krvlju i s telom, nego s poglavarima i vlastima, i s upraviteljima tame ovog sveta, s duhovima pakosti ispod neba.

[SUP]13[/SUP] Toga radi uzmite sve oružje Božije, da biste se mogli braniti u zli dan, i svršivši sve održati se.

[SUP]14[/SUP] Stanite dakle opasavši bedra svoja istinom i obukavši se u oklop pravde,

[SUP]15[/SUP] I obuvši noge u pripravu jevanđelja mira;

[SUP]16[/SUP] A svrh svega uzmite štit vere o koji ćete moći pogasiti sve raspaljene strele nečastivog;

[SUP]17[/SUP] I kacigu spasenja uzmite, i mač duhovni koji je reč Božija.

AA nemam nameru da se prenemazem sa tobom vise, dao sam ti objasnjenja na preko 100 postova,a ti uvek isto trazis,a sam nikad nedajes objasnjenja vec pstavljas samo iste postove.
I nisam tebi uputio ove postove nego amargedonu!!!! molio bih te da ne uskaces sa svojim spamovima i da nesabotiras diskusiju izmedju mene i hamargedona.
Neka covek resava sam, ja sam mu postavio odgovore na njegova pitanja!!! kao i tebi na tvoja mnogo mnogo ranije, na koja nisi dao argumente do dan danas. Budi pozdravljen prijatelju.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
AA nemam nameru da se prenemazem sa tobom vise, dao sam ti objasnjenja na preko 100 postova,a ti uvek isto trazis,a sam nikad nedajes objasnjenja vec pstavljas samo iste postove.
I nisam tebi uputio ove postove nego amargedonu!!!! molio bih te da ne uskaces sa svojim spamovima i da nesabotiras diskusiju izmedju mene i hamargedona.
Neka covek resava sam, ja sam mu postavio odgovore na njegova pitanja!!! kao i tebi na tvoja mnogo mnogo ranije, na koja nisi dao argumente do dan danas. Budi pozdravljen prijatelju.

Nisi odgovorio ni na jedno pitanje, ni sad a ni do sada! taman sam pomislio da ćeš mi reći da u crveno je Pavlovo, Markovo ili Jankovo al ništa. Neće ti proći Trojičarska prevara dragi moj ako izbegavaš odgovarati, pimisliće ljudi da neznaš pa kad slepac hoće da vodi slepca jama im ne gine. Da znaš dragi moj da ja samo proveravam šta ti ovde napišeš, a pošto izbegavaš komentaritsati zaključio sam da kod tebe nisu čista posla.

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
[/QUOTE]Izvini brate ali ja zaista ne vidim nijedan odgovor , ja sam ti napisao stavke da sam Isus potvrdjuje svog oca za Boga i da je to njegov Bog, a ti mene optuzujes sa tvojim stavcima , da sam vuk i da menjam sveto pismo , pa sve sam ti naveo u stavcima proveri kod sebe, zar u Ivanu 20:17 ne pise A Isus joj je rekao: “Nemoj me više držati, jer još nisam uzašao k Ocu, nego pođi mojoj braći i reci im: ‘Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu. Ako pise kod tebe drugacije reci , Ja trazim komentar na moje stavke prema tome to mi objasni.[SUP]6[/SUP] Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.
Cak sta vise ja u vise navrata vidim u tvojim stavcima da potvrdjujes odvojenost Boga i Sina.Evo u gornjem primeru , lepo si napisao ali mi imamo jednog Boga pa onda zarez i jednog Gospoda Isusa Hrista , sve je lepo odvojeno i jasno ko dobar dan.

(1 jovanova 5:20-21)

[SUP]20[/SUP] A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu Njegovom Isusu Hristu. Ovo je Istiniti Bog i Život večni.O kome se ovde radi po tebi?

Evo ja cu tebi odgovoriti na tvoje pitanje vidi brate kod tebe je malo komplikovano i nerazumno i nejasno napisano e tu lezi prevara , ovako pise u mom prevodu .

20.No znamo da je Sin Božji došao i dao nam razum da možemo upoznati pravoga Boga. Preko njegova Sina, Isusa Krista, mi smo u zajedništvu s pravim Bogom. To je pravi Bog i život vječni.

Pa koji je cilj bio Isusov , kao sto je navedeno da upoznamo pravog Boga Jehovu i da da svoj savrseni zivot kako bi mogao da otkupi covecanstvo zbog svoje nesavrsenosti, Isus je sve to pokazao tokom svoje sluzbe , kao sto znamo Boga Jehovu niko ne moze videti niti bi mogao ko opstati, stoga je Isus dao jednu presliku kakav je njegov Otac, dakle pun ljubavi, samilostan , dao nam je primer kako ce uskrsavati mrtve, govorio je kakva ce biti predivna buducnost, cak je i sam potvrdio da ne cini sam od sebe nista evo primera Ivan ili Jovan 5:30 i dalje

30 Ja ne mogu ništa učiniti sam od sebe — kako čujem onako sudim, i sud je moj pravedan jer ne vršim svoju volju, nego volju onoga koji me poslao.
31 Ako samo ja svjedočim o sebi, svjedočanstvo moje nije istinito. 32 Ima drugi koji svjedoči o meni i znam da je istinito svjedočanstvo kojim on svjedoči o meni. 33 Vi ste poslali ljude k Ivanu i on je posvjedočio za istinu. 34 No ja ne trebam svjedočanstvo od čovjeka, nego govorim ovo da biste se vi spasili. 35 Ivan je bio svjetiljka koja gori i sja, a vi ste se samo načas htjeli radovati njegovom svjetlu. 36 Ali ja imam svjedočanstvo veće od Ivanovog, jer djela koja mi je Otac dao da izvršim, sama ta djela koja činim, svjedoče o meni da me Otac poslao. 37 Pa i Otac koji me poslao sam je posvjedočio o meni. Vi nikada niste čuli glas njegov niti ste vidjeli lik njegov, 38 a niti riječ njegova ostaje u vama, jer ne vjerujete onome kojega je on poslao.
39 Vi istražujete Pisma, jer mislite da ćete pomoću njih imati vječni život, a upravo ona svjedoče o meni. 40 Ali vi ne želite doći k meni da biste imali život. 41 Ja ne prihvaćam slavu od ljudi, 42 nego dobro znam da vi u sebi nemate ljubavi prema Bogu. 43 Ja sam došao u ime Oca svojega, ali vi me ne primate. Kad bi tko drugi došao u svoje ime, njega biste primili. 44 Kako biste mogli vjerovati kad prihvaćate slavu jedan od drugoga, a ne tražite slavu koja dolazi od jedinog Boga?

Vidis nikada nije prihvato svoju slavu , nego slavu koja dolazi od jedinog Boga.

Polako polako Brate mnogo si brz,Prvo brate mislim da je red da napravimo razliku izmedju "Stvaranja i Radjanja" jel tako!!

E pa vidis Gospod Isus hrist je rodjen od Oca, Isus je negova Slika i zato je jedinorodjen a ne stvoren,zato mu se i svi andjeli klanjaju,osim Oca jer oni su jedno.
Ja imam ovde drugaciji dokaz pa ko sada izmislja ???? a isto bi te molio da i ti izvuces taj stavak iz tvoje Biblije pa da vidimo da li Isus nije stvoren kao sto ti kazes, evo od mene:

Otkrivenje 3:14. 14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti,
početak Božjih djela stvaranja.

Ovde jasno pise da je Isus pocetak Bozijeg dela stvaranja

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
objasni.[SUP]6[/SUP] Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.
Otkrivenje 3:14. 14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti,
početak Božjih djela stvaranja.

Ovde jasno pise da je Isus pocetak Bozijeg dela stvaranja

Evo vidis kod mene pise ovako:

(1 kor 8:6) αλλ ημιν εις θεος ο πατηρ εξ ου τα παντα και ημεις εις αυτον και εις κυριος ιησους χριστος δι ου τα παντα και ημεις δι αυτου-Али ми имамо само једнога Бога оца, од којега је све, и ми у њему, и једнога Господа Исуса Христа, кроз којега је све, и ми кроза њ.

(otkr 3:14) και τω αγγελω της εν λαοδικεια εκκλησιας γραψον ταδε λεγει ο αμην ο μαρτυς ο πιστος και αληθινος η αρχη της κτισεως του θεου-И анђелу Лаодикијске цркве напиши: тако говори Амин, свједок вјерни и истинити, почетак створења Божијега:
---------------------------------------------------------------------------------

Pise bas kao sto si rekao, samo u bibliji pise u pocetku bese (Rec) a ne "verni svedok" verni svedok je najavljen na mnogo kasnije kroz proroke, da ce Bog poslati vernog svedoka, sta si time teo reci nisam te bas najbolje razumeo.

Kad Isus govori da Je Alfa i Omega, on i misli da je pocetak stvaranja andjela, sveta, itd,jer sve je kroz nega stvoreno i za nega jasno pise u bibliji.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(jovan 1:1) εν αρχη ην ο λογος και ο λογος ην προς τον θεον και θεος ην ο λογος -У почетку бјеше ријеч, и ријеч бјеше у Бога, и Бог

бјеше ријеч.

I ni reci o Jehovi,a o Ocu i Sinu,i nigde nepise verni svedok...Ovde se jasno govori o Teosu-Bogu,sta kaze ovde? upocetku bese Rec- Bog Sin,i Bog-sin-rec bese u Boga oca, (I REC JE BILA BOG- SIN) JASNO KO DAN.... Ali posto to nije tema o tome predjimo na moju temu, ko je arhandjeo mihail:bog sin ili andjeo.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620

Vi nikada niste čuli glas njegov niti ste vidjeli lik njegov,
38 a niti riječ njegova ostaje u vama, jer ne vjerujete onome kojega je on poslao.
39 Vi istražujete Pisma, jer mislite da ćete pomoću njih imati vječni život, a upravo ona svjedoče o meni. 40 Ali vi ne želite doći k meni da biste imali život. 41 Ja ne prihvaćam slavu od ljudi, 42 nego dobro znam da vi u sebi nemate ljubavi prema Bogu. 43 Ja sam došao u ime Oca svojega, ali vi me ne primate. Kad bi tko drugi došao u svoje ime, njega biste primili. 44 Kako biste mogli vjerovati kad prihvaćate slavu jedan od drugoga, a ne tražite slavu koja dolazi od jedinog Boga?

Vidis nikada nije prihvato svoju slavu , nego slavu koja dolazi od jedinog Boga.

[/QUOTE]

A ja brate drugaciji:ει εγνωκειτε με και τον πατερα μου εγνωκειτε αν και απ αρτι γινωσκετε αυτον και εωρακατε αυτον -Ка бисте мене знали онда бисте знали и оца мојега; и отселе познајете га, и видјесте га.

λεγει αυτω φιλιππος κυριε δειξον ημιν τον πατερα και αρκει ημιν -Рече му Филип: Господе! покажи нам оца и биће нам доста.

λεγει αυτω ο ιησους τοσουτον χρονον μεθ υμων ειμι και ουκ εγνωκας με φιλιππε ο εωρακως εμε εωρακεν τον πατερα και πως συ λεγεις δειξον ημιν τον πατερα -Исус му рече: толико сам вријеме с вама и нијеси ме познао, Филипе? који видје мене, видје оца; па како ти говориш: покажи нам оца?

ου πιστευεις οτι εγω εν τω πατρι και ο πατηρ εν εμοι εστιν τα ρηματα α εγω λαλω υμιν απ εμαυτου ου λαλω ο δε πατηρ ο εν εμοι μενων αυτος ποιει τα εργα -Зар не вјерујеш да сам ја у оцу и отац у мени? Ријечи које вам ја говорим не говорим од себе; него отац који стоји у мени он твори дјела.

πιστευετε μοι οτι εγω εν τω πατρι και ο πατηρ εν εμοι ει δε μη δια τα εργα αυτα πιστευετε μοι -Вјерујте мени да сам ја у оцу и отац у мени; ако ли мени не вјерујете, вјерујте ми по тијем дјелима.

Za mene je ovo protiv dokaz, tvojih stihova koje si mi postavio.
A ovo je argument na to sto sam ja postavio tebi da Bog Otac nije vidjen jer je (DUH) zato je vidjen Bog sin evo primera u (1 mojs 18)

[SUP]1[/SUP] Posle mu se javi Gospod u ravnici mamrijskoj kad seđaše na vratima pred šatorom svojim u podne.

[SUP]2[/SUP] Podigavši oči svoje pogleda, i gle, tri čoveka stajahu prema njemu. I ugledavši ih potrča im u susret ispred vrata šatora svog, i pokloni se do zemlje;

[SUP]3[/SUP] I reče: Gospode, ako sam našao milost pred Tobom, nemoj proći sluge svog.

[SUP]4[/SUP] Da vam donesem malo vode i operite noge, te se naslonite malo pod ovim drvetom.

[SUP]5[/SUP] I izneću malo hleba, te potkrepite srce svoje, pa onda pođite, kad idete pored sluge svog. I rekoše: Učini šta si kazao.

[SUP]9[/SUP] I oni mu rekoše: Gde je Sara žena tvoja? A on reče: Eno je pod šatorom.

[SUP]10[/SUP] A jedan između njih reče: Dogodine u ovo doba opet ću doći k tebi, a Sara će žena tvoja imati sina. A Sara slušaše na vratima od šatora iza njega.

[SUP]11[/SUP] A Avram i Sara behu stari i vremeniti, i u Sare beše prestalo šta biva u žena.

[SUP]12[/SUP] Zato se nasmeja Sara u sebi govoreći: Pošto sam ostarela, sad li će mi doći radost? A i gospodar mi je star.

[SUP]13[/SUP] Tada reče Gospod Avramu: Što se smeje Sara govoreći: Istina li je da ću roditi kad sam ostarela?
[SUP]14[/SUP] Ima li šta teško Gospodu? Dogodine u ovo doba opet ću doći k tebi, a Sara će imati sina.

[SUP]15[/SUP] A Sara udari u bah govoreći: Nisam se smejala. Jer se uplaši. Ali On reče: Nije istina, nego si se smejala.
[SUP]16[/SUP] Potom ustaše ljudi odande, i pođoše put Sodoma; a Avram pođe s njima da ih isprati.
[SUP]17[/SUP] A Gospod reče: Kako bih tajio od Avrama šta ću učiniti,

[SUP]25[/SUP] Nemoj to činiti, ni gubiti pravednika s nepravednikom, da bude pravedniku kao i nepravedniku; nemoj; eda li sudija cele zemlje neće suditi pravo?
Jov 8:3, Jov 8:20, Jov 34:17, Ps. 58:11, Ps. 94:2, Isa. 3:10, Mal. 3:18, Rim. 3:5

Eto toliko o tome dali je ko video Boga oca Ili boga sina resavaj sam.

Pzdrav brate s postovanjem od gere.
PS
Izvinjavam se ako nisam odgovorio na tvoja pitanja, u predhodnom postu, mozda ih nisam najbole razumeo!!!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Izvini Gero,ali mnogo brzas
Mnogo pises,o mnogim pitanjima ,a ne citas moje odgovore.,ne drzi te mesto.Pises samo sta tebi odgovara .
O alfi i omegi sam ti pisao na temi,i ta titula pripada Jehovi Bogu,a ne Isusu Hristu,nadalje odakle ti rec "ovaplotio",ili tako nesto kad govoris o Isusu hristu da se "ovaplotio"???
Naravno nisi ni odgovorio,ni ti ni tvoji,na pitanje zasto ste izbacili 7000 puta Jehovu iz Biblije???

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Mnogo pises,o mnogim pitanjima ,a ne citas moje odgovore.,ne drzi te mesto.Pises samo sta tebi odgovara .
O alfi i omegi sam ti pisao na temi,i ta titula pripada Jehovi Bogu,a ne Isusu Hristu,nadalje odakle ti rec "ovaplotio",ili tako nesto kad govoris o Isusu hristu da se "ovaplotio"???
Naravno nisi ni odgovorio,ni ti ni tvoji,na pitanje zasto ste izbacili 7000 puta Jehovu iz Biblije???

Kao prvo da se razumemo ,ja nista nisa,m izbacio niti dodao!!! Drugo u SZ-tu Bog se nezove samo (JHVH) on ima mnogo imena.

U NZ-tu nema nigde nijednog imena Bozjega osim (LOGOS;TEOS) to jest Bog ili gospodin, ni slova o (JHVH i ostalih imena koja su u SZ-tu) zasto? razmisli Isus je NZ-et,i zato nema drugog imena pod nebom i na zemlji i pod zemlju osim Isusovog, kroz kog se covek spasti.

Jer ako razmisljas logicki,sta je to pasha? 1 pasha je bila s "jevreima " tj SZ-et, a druga s "Apostolima" nova pasha tj NZ-et,da bi NZ-et uspeo mora se ponistiti SZ-et!!!! Zato u NZ-tu,nema starozavetnih imena Bozjih osim Logos,Teos,itd.

Zato ti i govorim u NZ-tu,nije niti ce biti ime (Jehova) a KS-re ga je umetnula vestackim putem,putem prevare, jer nigde u grckim spisama nepise (JHVH)i ostala imena osim (EMANUIL,LOGOS,TEOS,ISUS)druga imena nema,a ako ima daj argument!!!

Pozdrav od gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Gerice
Kao prvo Drago mi je da se ti ogradjujes od dodavanja i oduzimanja bilo cega iz Biblije.(nisi ucestvovao u tome)
Kao drugo za sada cemo govoriti samo o Bozjem imenu Jehova koje se spominje 7000 puta u Bibliji.

Da li si nekada drzao Stari zavet na jevrejskom,pre svega TANAKH,jer je to original jevrejskih spisa.?
Da li si nasao ime יְהוָ֙ה na jevrejskom,???(JHVH ili Jehova na nasem jeziku).
Slazes li se da se ta rec prevodi sa JEHOVA,ili JHVH,JAHVE,?
Da li znas kako se na jevrejskom pise Gospod
kako se pise na jevrejskom Bog?
Ako znas ,napisi,a potom kazi zasto niste jevrejsku rec יְהוָ֙ה preveli onako kako i treba, sa Jehova,kao sto ima i drugih prevoda a da nisu prevodi JS.Napisi zasto ste cak na 7000 mesta izbacili Bozje ime JHVH i ubacili umesto njega reci kao Gospod ili kao Bog,kad za njih postoje jevrejske reci???
Kazi ako znas,ili priznaj najvecu prevaru na svetu o izbacivanju Bozjeg imena.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Izvini brate ali ja citiram bibliju !!! a ne zurnale KS-re.

Natrag