Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Jeste moj brate samo sto kod tebe ima dva gospodina pa ne mozes da razlucis ko je ko u tome je problem, da ti kaze tvoj brat , to se odnosi na Jehovu, pa ako ne verujes meni onda pitaj slobodno nekog teologa, ili proguglaj malo po internetu pa ces saznati, ja ti ne zameram zaista nije problem ,jer razumem u cemu je problem.Pozdrav

Evo jos jednom (Izaija 44:6) “Ovako kaže Jehova, Kralj Izraelov i Otkupitelj njegov, Jehova nad vojskama: ‘Ja sam prvi i ja sam posljednji, osim mene nema Boga.”

Na koga se odnose titule “alfa i omega” te “Prvi i Posljednji”? Titula “alfa i omega” odnosi se na Jehovu i naglašava da prije njega nije bilo nijednog drugog Svemogućeg Boga niti će ga biti nakon njega. On je “početak i svršetak” (Otkr. 21:6; 22:13). Iako se u Otkrivenju 22:13 za Jehovu kaže da je “prvi i posljednji”, u tom smislu što prije njega nije postojao nitko niti će nakon njega itko postojati, kontekst prvog poglavlja Otkrivenja pokazuje da se u Otkrivenju 1:17 titula “Prvi i Posljednji” odnosi na Isusa Krista. On je bio prvi čovjek koji je uskrsnuo u duhovni život i dobio besmrtnost i posljednji kojega je uskrsnuo sam Jehova (Kol. 1:18).

Ne brate Gresis jos je i ilija vaskrsavao,bozjom voljom,i mnogi drugi se pominju u bibliji.

Procitaj ovo malo: D. Alfa i Omega
Četvrto ime koje naglašava Mesijinu božansku prirodu je Alfa i
Omega, prvo i poslednje slovo grčkog alfabeta. U Otrkivenju 1:8, Ješua je
nazvan Alfa i Omega, što znači da je On početak i kraj svih stvari. To se ne
razlikuje od tvrdnje iz Jovana 1:1: U početku je bila Reč,... i Reč je bila Bog.
Drugim rečima, sve vreme Božijeg postojanja, postoji i Reč, Mesija. Ako
Mesija postoji od večnosti, On mora da je Bog. To je značenje ovog četvrtog
imena, Alfa i Omega; On je početak i On je kraj. Sve vreme postojanja Boga
Oca, postoji i Sin. Bog postoji od večnosti; Sin postoji od večnosti. Ako
neko postoji od večnosti, onda to znači da je On Bog.
E. Prvi i Poslednji
Ovo peto ime koje naglašava Isusovu božansku prirodu nalazimo u
Otkrivenju 1:17: Prvi i Poslednji. Ovo je slično nazivu Alfa i Omega. I dok
naziv Alfa i Omega ističe početak i kraj, ovo ime ističe da je On prvi i
poslednji. On je uvek postojao i uvek će da postoji. I ovo, veoma jasno,
podrazumeva božanstvo.
6
F. Slika
Šesto ime koje naglašava Mesijinu božansku prirodu nalazi se u
Kološanima 1:15: On je slika nevidljivoga Boga, Prvorođeni nad svim što je
stvoreno.
Reč slika znači "prototip", "slika u svojoj otkrivenoj stvarnosti". To je
vidljiva manifestacija nevidljivoga, naročito nevidljivoga Boga. On je tačna
slika nevidljivog Boga. On je slika u svojoj otkrivenoj stvarnosti. On je
vidljiva manifestacija nevidljivog Boga. To je slika koja naročito naglašava
Njegovu božansku prirodu.
G. Pravi odraz
Sedmo i poslednje ime za Mesiju nalazimo u Jevrejima 1:3: On je
odsjaj Božije slave i pravi odraz njegovog bića, koji sve nosi svojom silnom
rečju. Pošto je izvršio očišćenje od greha, seo je zdesna Veličanstvu na
nebesima.
Ovo ime je veoma slično šestom imenu, ali tu postoji ključna razlika.
Dok je u Kološanima 1:15 On nazvan slika nevidljivoga Boga, u ovom stihu
se koristi jedna druga grčka reč koja znači "tačni odraz". Ovo je slika
napravljena u glini. To je kao da je neko uzeo neki predmet i utisnuo ga u
glinu, a zatim izvadio. U glini je ostala slika, tačno onakva kakva je bila
utisnuta u nju. Kad je Ješua nazvan pravi odraz, to znači da je on slika
božanske prirode, tačno takva kakva ona zaista jeste. Budući je Otac u
potpunosti Bog i Sin je u potpunosti Bog. Sve što se odnosi na božansku
prirodu Oca, odnosi se i na božansku prirodu Sina.(pa rocitaj jovan 1:14)

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Gero
pitanje je bilo namenjeno poelbusteru,ali kad vec hoces da odgovoris umesto njega ,daj odgovor,a ne da bezis na drugu temu.
Ja sam mu odgovorio na njegovo pitanje u vezi 2.moj 3:13 sa recima da se ta radnja zavrsava sa 15 stihom,kad se Bog imenuje imenom Jehova.
E sad nije lepo da bezis na drugu temu(pricacemo mi i o njoj,ali sve po svome redu).

Takodje o alfi i omegi postoji tema,cak mislim da si je ti zapoceo.Aktiviraj je ponovo,pa da se tamo nastavi razgovor o njoj.Lakse je,prakticnije je.
Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Gero
pitanje je bilo namenjeno poelbusteru,ali kad vec hoces da odgovoris umesto njega ,daj odgovor,a ne da bezis na drugu temu.
Ja sam mu odgovorio na njegovo pitanje u vezi 2.moj 3:13 sa recima da se ta radnja zavrsava sa 15 stihom,kad se Bog imenuje imenom Jehova.
E sad nije lepo da bezis na drugu temu(pricacemo mi i o njoj,ali sve po svome redu).

Takodje o alfi i omegi postoji tema,cak mislim da si je ti zapoceo.Aktiviraj je ponovo,pa da se tamo nastavi razgovor o njoj.Lakse je,prakticnije je.
Pozdrav

Ja nikad nisam bezao od teme i sa foruma kao vi JS-ci,prosto diskusija je pocela spontano,o Alfa i Omegi,drugo sta sa tobom da diskutujem o tome kad mi ni jednom nisi odgovorio na prosla pitanja i postove koje sam postavio o Alfa i Omegi,a takodje o Svetom Duhu!!!

Ti jasno vidis ko je Alfa i Omega, kao i tvoj drug gore,samo iz nekog velikog razloga nepriznajete to,upravo iz tog razloga sto vam pobija dogmu,doktrinu.Da Isus nije prosto covek,koji je prvi vaskrsao i postao visi od svih andjela na nebu,on je uvek bio visi od svega stvorenog,vidljivog i nevidljivog ali kada se ovaplotio postao je manji od andjela,jer se odrekao Bozanstva koje je imao pre svih tvari u nasu korist za nase spasenje,zato se i kaze "Ja sam zivot i smrt i spasenje i put u zivot, i osim mene nema drugog kroz kojeg see covek moze spasti"a zatim on nije rekao !!"ko ne Postuje oca ne postuje ni sina,a rekao je ko ne postuje sina taj ne postuje ni oca"

Zao mi je sto spamujes post koji sam postavio Hamagerdonu,kao sto ti meni rece pitanja su postavljena poelbusteru,zasto sam sebi protivrecis i odgovaras na post koji je namenjen Hamargedonu? a drugo budi siguran da ce poelbuster da odgovori dostojno, na postavljena pitanja njemu.

Sto se tice teme Alfa i Omega slazem se sa tobom da predjemo tamo,kao i na moju temu,ko je Arhandjel Mihailo.

Potvrdjujem da je razgovor o Alfa i Omegi posao spontano na ovoj temi, zbog mnogih izmena u bibliji NS-et, jer se u NS-tu,Uci da je zapravo Jehova Alfa i Omega,jer su KS-re izmenili tekst da asocira ne na Isusa a na jehovu.

Zato se izvinjavam Jurivaki i ostalim forumasima!!!

Pozdrav od gere.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Da zaboravih da nagovestim da ga je bog posle vaskrsenja, oped vratio na polozaj koji je imao u pocetku mozes da procitas u jevrejima.

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Da zaboravih da nagovestim da ga je bog posle vaskrsenja, oped vratio na polozaj koji je imao u pocetku mozes da procitas u jevrejima.
Molim te hoces da pojasnis svim citaocima ovog foruma, kada si se sam upleo , objasni koji je to Bog vratio Isusa na polozaj koji je imao na pocetku posle vaskrsenja , ako je Isus bio Bog i dole na zemlji i bio svemoguc , zasto ga je onda neki drugi Bog vratio, ocigledno je svemocniji od Isusa. Odgovori

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
stvoreno.
Kako objasnjavas onda ovaj stavak , ako je on prvorodjeni od svih drugih andjela i svega sto je stvoreno , ocigledno ga je neko stvorio kao Prvo rodjenog dakle kako je on onda alfa i omega , neko je valjda pre njega, sasvim ocito .Razmisli malo .

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Bog postoji od večnosti; Sin postoji od večnosti. Ako
neko postoji od večnosti, onda to znači da je On Bog.

Budući je Otac u
prirodu Oca, odnosi se i na božansku prirodu Sina.(pa rocitaj jovan 1:14)

ako su oni isti onda mi objasni ovo: : “Sam Sin i njegovi apostoli uvijek su u govoru i svojim spisima ukazivali na to da je Otac u svakom pogledu veći od Sina” (Ivan 14:28). “Doista, sam Krist u Mateju 26:39 kaže: Oče moj, ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša! Ali ne kako ja hoću, nego kako ti hoćeš. (...) Ako je Isus doista Bog, zašto se moli samo Ocu, a ne sebi? Ako je on i čovjek i vrhovni Bog, zašto se uopće moli za nešto što sam može učiniti? (...) Sin je uvijek štovao i obožavao samo Oca, a i nas uči da činimo to isto.”

Ivan 14:28 . Čuli ste da sam vam rekao: ‘Odlazim i vratit ću se k vama.’ Ako me ljubite, radovat ćete se što odlazim k Ocu, jer je Otac veći od mene.

Ivan 20:17. A Isus joj je rekao: “Nemoj me više držati, jer još nisam uzašao k Ocu, nego pođi mojoj braći i reci im: ‘Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu.

Zar Isus ovde ne kaze jasno da ima svog Boga i da uzlazi k njemu.

A kad je umirao Isus je povikao: ”Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?“ (Marko 15:34, ST). Koga je Isus zvao? Zar samoga sebe? Ne, on je zvao svog Oca, koji se nalazio na nebu.

Apostol Petar nam kaže tko je uskrsnuo Isusa: ”Bog ga je uskrsnuo, oslobodivši ga od lanaca smrti“ (Djela apostolska 2:24, ST). S višeg položaja, Svemogući Bog je uskrsnuo iz mrtvih nižeg – svog ljubljenog Sina. Tko je primjerice bio višeg položaja u slučaju kad je Isus uskrsnuo Lazara iz mrtvih? Bio je to Isus, jer je on mogao vratiti Lazara u život (Ivan 11:41-44). Tako je bilo i u slučaju kad je Bog uskrsnuo Isusa. Bog je bio viši, jer je mogao vratiti Isusa iz smrti

Ivanu 20:31 (NS): ”Ovo je zapisano da vi vjerujete da Isus jest Krist, Sin Božji”, a ne da je bio Svemogući Bog. A to znači ”Sin” u doslovnom smislu, a ne kao neki tajnoviti dio Trojstva.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Molim te hoces da pojasnis svim citaocima ovog foruma, kada si se sam upleo , objasni koji je to Bog vratio Isusa na polozaj koji je imao na pocetku posle vaskrsenja , ako je Isus bio Bog i dole na zemlji i bio svemoguc , zasto ga je onda neki drugi Bog vratio, ocigledno je svemocniji od Isusa. Odgovori

Polako polako Brate mnogo si brz,Ako nisi nista nasao na 569 mojih postova to je tvoja krivica! ali pokusacu da ti odgovorim posto si nov i imas samo 13 postova, pa zato nepoznajes ni mene ni poelbustera a tek kad se pojavi nikeprodaja bice svasta videces.

Citaoci ovog foruma svi dobro znaju na sta sam ja mislio, odavno mi diskutujemo o tome!

A posto si me zamolio da pojasni evo "DIREKTNI ODGOVOR" (jevr 1:1-14)

[SUP]1[/SUP] Bog koji je nekada mnogo puta i različitim načinom govorio očevima preko proroka, govori i nama u posledak dana ovih preko sina,

[SUP]2[/SUP] Kog postavi naslednika svemu, kroz kog i svet stvori.

[SUP]3[/SUP] Koji budući sjajnost slave i obličje bića Njegovog, i noseći sve u reči sile svoje, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličine na visini,

[SUP]4[/SUP] I toliko bolji posta od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi.

[SUP]5[/SUP] Jer kome od anđela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.

[SUP]6[/SUP] I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi anđeli Božiji.

[SUP]7[/SUP] Tako i anđelima govori: Koji čini anđele svoje duhove, i sluge svoje plamen ognjeni.

[SUP]8[/SUP] A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.

[SUP]9[/SUP] Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
Bog Otac je pomazao svog Boga Sina jedinorodnoga!!! a ne stvorenog.

[SUP]10[/SUP] I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ovde se jasno vidi ko je osnovao zemlju u pocetku (Alfa i Omega)

[SUP]11[/SUP] Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,

[SUP]12[/SUP] I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.Ovde se govori da je on onaj isti i njegovim godinama nece biti kraja.

[SUP]13[/SUP] A kome od anđela reče kad: Sedi meni s desne strane dok položim neprijatelje Tvoje podnožje nogama Tvojim?Bog otac nikada ni jednom andjelu nije rekao, da sedna s desne strane njega!!!Sto znaci da isus nikada nije bio andjeo.

[SUP]14[/SUP] Nisu li svi službeni duhovi koji su poslani na službu onima koji će naslediti spasenje?

(jer kad bi vi bili svesni sta znaci rec andjeo, vi nikada nebiste ni pomislili da Gospoda nazovete andjelom)(andjeo na jevrejskom znaci prosto GLASNIK, a ne Sin bozji ili Gospod!!)

Nadam se da si sad razumeo koji to bog vratio mog Boga na presto koji je imao u pocetku.

A upocetku je to bilo ovako:

(jovan 1:1-14)

[SUP]1[/SUP] U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.

[SUP]2[/SUP] Ona beše u početku u Boga.

[SUP]3[/SUP] Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.Sve kroz Isusa-videlo!!

[SUP]4[/SUP] U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.Isus!!!

[SUP]5[/SUP] I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.

[SUP]6[/SUP] Posla Bog čoveka po imenu Jovana.

[SUP]7[/SUP] Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
[SUP]8[/SUP] On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.

[SUP]9[/SUP] Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.!!!!!!!

[SUP]10[/SUP] Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
Ljudi ga ne pznase bas kao ni ti!!!

[SUP]11[/SUP] K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.

[SUP]12[/SUP] A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,

[SUP]13[/SUP] Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.

[SUP]14[/SUP] I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.Slavu Isusovu kao (JEDINO RODJENOG!! A NE STVORENOG od OCA)

Jer jasno se vidi da Je Gospod Alfa I Omega jer on je Pocetak Stvaranja svega vidljivog i nevidljivog.

Isa. 40:5, Mt. 1:20, Mt. 17:2, Jn. 2:11, Rim. 1:3, Kol. 2:3, 1 Tim. 3:16, Jev. 2:14

Nadam se da si sad zadovoljan,ako hoces jos dokaza prelistaj postove unazad, pa ces naci mnogo odgovora.

Zah. 1:10

Kako objasnjavas onda ovaj stavak , ako je on prvorodjeni od svih drugih andjela i svega sto je stvoreno , ocigledno ga je neko stvorio kao Prvo rodjenog dakle kako je on onda alfa i omega , neko je valjda pre njega, sasvim ocito .Razmisli malo .

Prvo brate mislim da je red da napravimo razliku izmedju "Stvaranja i Radjanja" jel tako!!

Rec stvaranje je, kad se nesto stvara rukama,masinama,alatima itd.

Rec radjanje je kad nesto izadje iz mene samog i lici na mene,posto sam ja covek, znaci i to rodjeno je covek, nije slon,lav ,ili traktor.

E pa vidis Gospod Isus hrist je rodjen od Oca, Isus je negova Slika i zato je jedinorodjen a ne stvoren,zato mu se i svi andjeli klanjaju,osim Oca jer oni su jedno.

Posto vidim da nisi razumeo o slici evo da te podsetim:

Slika
Šesto ime koje naglašava Mesijinu božansku prirodu nalazi se u
stvoreno.
Reč slika znači "prototip", "slika u svojoj otkrivenoj stvarnosti". To je
vidljiva manifestacija nevidljivoga, naročito nevidljivoga Boga. On je tačna
slika nevidljivog Boga. On je slika u svojoj otkrivenoj stvarnosti. On je
vidljiva manifestacija nevidljivog Boga. To je slika koja naročito naglašava
Njegovu božansku prirodu.
G. Pravi odraz
Sedmo i poslednje ime za Mesiju nalazimo u Jevrejima 1:3: On je
odsjaj Božije slave i pravi odraz njegovog bića, koji sve nosi svojom silnom
rečju. Pošto je izvršio očišćenje od greha, seo je zdesna Veličanstvu na
nebesima.
Ovo ime je veoma slično šestom imenu, ali tu postoji ključna razlika.
Dok je u Kološanima 1:15 On nazvan slika nevidljivoga Boga, u ovom stihu
se koristi jedna druga grčka reč koja znači "tačni odraz". Ovo je slika
napravljena u glini. To je kao da je neko uzeo neki predmet i utisnuo ga u
glinu, a zatim izvadio. U glini je ostala slika, tačno onakva kakva je bila
utisnuta u nju. Kad je Ješua nazvan pravi odraz, to znači da je on slika
božanske prirode, tačno takva kakva ona zaista jeste. Budući je Otac u
prirodu Oca, odnosi se i na božansku prirodu Sina.

(jovan 14:8-13) [SUP]8[/SUP] Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta. [SUP]9[/SUP] Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

[SUP]10[/SUP] Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

[SUP]11[/SUP] Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.
[SUP]12[/SUP] Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene, dela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovih tvoriti; jer ja idem k Ocu svom;

[SUP]13[/SUP] I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.

Nadam se da sam ti i ovde pomogao,takodje prelistaj postove unazad, mrzime da pisem sve ispocetka!!!

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
[SUP]9[/SUP] Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
Bog Otac je pomazao svog Boga Sina jedinorodnoga!!! a ne stvorenog.

Dakle za sada imaš samo dva Boga! još da obijasniš koji su to Božiji drugovi, tako a kada kao Pravoslavac a ne JS daš odgovor onda ćemo nastaviti diskusiju o najvećoj prevari.

[SUP]14[/SUP] I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.Slavu Isusovu kao (JEDINO RODJENOG!! A NE STVORENOG od OCA)

Budi ljubazan pa obijasni to u crveno od koga je i čije je? onda da pojasniš kako ti misliš "jedino rođen ali ne stvoren" ako imaš poželjno i koji Biblijski stih.

A sada i ja ću ti citirati pisma i proroke tek da ne misliš da ćeš na prevaru imati neki dobitak.

[SUP]10[/SUP] A dalje, braćo moja, jačajte u Gospodu i u sili jačine Njegove. [SUP]11[/SUP] Obucite se u sve oružje Božije, da biste se mogli održati protiv lukavstva đavolskog:

[SUP]12[/SUP] Jer naš rat nije s krvlju i s telom, nego s poglavarima i vlastima, i s upraviteljima tame ovog sveta, s duhovima pakosti ispod neba.

[SUP]13[/SUP] Toga radi uzmite sve oružje Božije, da biste se mogli braniti u zli dan, i svršivši sve održati se.

[SUP]14[/SUP] Stanite dakle opasavši bedra svoja istinom i obukavši se u oklop pravde,

[SUP]15[/SUP] I obuvši noge u pripravu jevanđelja mira;

[SUP]16[/SUP] A svrh svega uzmite štit vere o koji ćete moći pogasiti sve raspaljene strele nečastivog;

[SUP]17[/SUP] I kacigu spasenja uzmite, i mač duhovni koji je reč Božija.

Poslednja izmena:
Natrag