Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Ma sta si mi dao???
Ubacujes Mojsija i ja sam onaj koji jesam????
Skreces sa teme!

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Ma sta si mi dao???
Ubacujes Mojsija i ja sam onaj koji jesam????
Skreces sa teme!

Ti tvrdiš da poznaješ Bibliju?!!!

13 Mojsije reče Bogu: “Ići ću, dakle, sinovima Izraelovim i reći ću im: ‘Bog otaca vaših posla me k vama.’ Ali ako me pitaju koje je ime njegovo, što ću im odgovoriti?”
14 Bog reče Mojsiju: “Ja sam onaj koji jesam.” I reče dalje: “Tako ćeš kazati sinovima Izraelovim: onaj kome je ime ‘Ja jesam’ on me posla k vama.”
15 Još reče Bog Mojsiju: “Ovako kaži sinovima Izraelovim: ‘Gospod, Bog otaca vaših, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, posla me k vama.’ To je moje ime u vječnosti, to je moje ime s koljena na koljeno.

Ja skrećem sa teme?

Izgleda da ti nije palo na pamet da pročitaš moj prethodni post za koji sam ti postavio link.Da si se potrudio da pročitaš ne bi ovako napisao.
Ali ajde probaj sad da pročitaš pa lepo razmisli o tome što piše pa se onda javi.
Kako misliš da diskutuješ ne čitajući tuđe postove.
Uostalom na temi"kakvi su JS sagovornici" si dovoljno pokazao kakav si sagovornik.

Ti si postavio pitanje o tetragramu i ja sam ti opširno odgovorio i sad kažeš kako sam skrenuo s teme ?!!!

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Iako nisi ništa odgovorio na moj prethodni post evo da ti se zahvalim što si spomenuo i ovaj primer.
Kao što si sam kopirao iz izvora Kule stražare prevod za Novi svet je korišćen vestkot-hortov grčki tekst.

Evo i konkretnog primera koji si ti sam izabrao gde se očigledno vidi da je Kula stražara prepravila prevod na engleskom iako reč po reč stoji jasno "ego eimi" ili ti "ja jesam".

Kingdom_Interlinear-Greek_Scriptures_1969_Seite_236.jpg

I kao što vidiš u dnu "objašnjenje" zašto je tako prevedeno.
"Objašnjenja Kule stražare mogu da prihvate samo oni kojima je već temeljno ispran mozak pa kad negde piše "ja jesam" Kula može da vas ubedi da iako piše "ja jesam" vi treba da čitate "ja sam bio".

Primer sam uzeo iz knjige Kingdom Interlinear Translation koju je Kula štampala pa posle toga jednostavno povukla jer su mnogi ljudi upravo zahvaljujući ovoj knjizi uvideli da ih Kula laže.
Evo još jednog primera od nebrojeno mnogo drugih:

Ali budući da za Kulu stražaru Isus nije Bog ili ako baš zagusti priznaju da je bog(malim slovima)onda je bilo lakše izbaciti reč.
Ko to kaze da Isus nije Bog, Isus je Bog ali ne i svemoguci samo se za jednog govori da je svemoguci a to je Jehova, i sam Isus priznaje da ne moze ciniti nista bez svog oca Jehove, dakle neko nekome daje snagu ko je sada veci treba sam logicno razmisliti Ivan 5:19 Isus im je nato rekao: “Zaista, zaista, kažem vam, Sin ne može ništa učiniti sam od sebe, nego samo ono što vidi da čini Otac. Jer što god on čini, to i Sin čini na isti način.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Ko to kaze da Isus nije Bog, Isus je Bog ali ne i svemoguci samo se za jednog govori da je svemoguci a to je Jehova, i sam Isus priznaje da ne moze ciniti nista bez svog oca Jehove, dakle neko nekome daje snagu ko je sada veci treba sam logicno razmisliti Ivan 5:19 Isus im je nato rekao: “Zaista, zaista, kažem vam, Sin ne može ništa učiniti sam od sebe, nego samo ono što vidi da čini Otac. Jer što god on čini, to i Sin čini na isti način.

Hvala što si ovako lepo odgovorio .
Doduše nisi se osvrnuo na tačnost prevoda Novi svet što stoji u naslovu teme ali si lepo objanio da Jehovini svedoci veruju u dva Boga.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
za poelbustera
Nisi mi odgovorio na najjednostavnije pitanje.
ZASTO STE U NOVOM ZAVETU,KAD STE CITIRALI STARI ZAVET,SVUDA GDE JE PISALO JEHOVA,TETRAGRAMATON " יְהוָה֙ " , (na nasem JHVH),a NA JEVREJSKOM.IZBACILI I ZAMENILI SA JEVREJSKOM reci " אדֹנִ֗י " , (nas prevod GOSPOD)???
Ne zaboravi da su Jevreji imali i imaju i dan danas obe reci :I Jehova,i rec Gospod,ali nikad nisu na mestu Jehova,izbacili Jehova i umesto njega upisali Gospod ,a vi ste to uradili....ZASTO BREEEEE???
Evo ti primer iz Psalma 110:1,
WTT Psalm 110:1 לְדָוִ֗ד מִ֫זְמ֥וֹר נְאֻ֤ם יְהוָ֙ה׀ לַֽאדֹנִ֗י שֵׁ֥ב לִֽימִינִ֑י עַד־אָשִׁ֥ית אֹ֜יְבֶ֗יךָ הֲדֹ֣ם לְרַגְלֶֽיךָ׃
CRO Psalm 110:1 Psalam. Davidov. Riječ Jahvina Gospodinu mojemu: »Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama! (Psa 110:1 CRO)
DK: Reče Gospod Gospodu mom: Sedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje Tvoje za podnožje nogama Tvojim.
Ovakvih slucajeva ima milion!!!Zasto ste izbacili Bozje ime ne samo iz Novog ,vec i iz Staroga saveza.
Kad odgovoris na ovo moje jednostavno pitanje ,mozemo da razotkrivamo nadalje vase lazi,ili vasih zabluda,da ne bude da mrzim nekoga...
Ja vam svima zelim dobro ,narocito vama troicarima da razmisljate svojim glavama,a ne da budete sledbenici atanasijske zablude i prevare.
Svako dobro

Risko ni ti ni jedan jehovin svedok nikada nije niti ce napisati ime (JHVH) na grckom, NZ-et je pisan na grckom i tamo nigde nepise (JHVH,Jahve,jehova) A vi ste ime ubacili na mesto Gospoda,Teos,Logos!!!!hiljadu dokaza smo vam postavili, a vi nijedan, da treba da stoji bas "Jehova".

Nego ste deformirali Bibliju KJ-ms,jer niste mogli da postavite to ime u grckom tekstu.Alfa i Omega to je jedini bog i u starom i u novom zavetu i vi to vrlo dobro znate da je to "ISUS HRIST"i ne izvrcite vise bibliju.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Pozdrav izucavaocu JEHOVINIH svedoka mislim na gospodina poelbusteru evo ja se u svemu slazem sa Risom stoje on naveo pa zar nije ovo najveca prevara u prevodima izbacivanje BOZJEG IMENA SA BOZJE RECI,a ti mi yu navedes neke prevare JEHOVINIH svedoka pa o cemu ti pricas dragi izucavaoce svedoka.ZNACI TOJE NAJVECA PREVARA EJ BOZJE IME SU IZBACILI IZ BIBLIJE A TI NIJE TO NISTA,stvarno je tuzno da tako razmisljas.
Brate da si citao pazljivo njegove postove znao bi da je on u pravu,Otac se proslavio kroz sina!! i nema drugog imena pod nebom kroz koje covek moze da se spasi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ti malo razmisli!

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
ali si lepo objanio da Jehovini svedoci veruju u dva Boga.
Nauci se da napravis razliku izmedju svemoguceg- i sotona je bog ovog sveta , neki kazu i da je novac moj bog , sta ces onda reci koliko bogova ima.

Vec sam ti naveo sta je sam Isus rekao , ali ti to ne vidis ipak je neko veci od Isusa , ako prima snagu od nekog veceg.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620

Pitam te samo jednom o kome se ovde radi o Jehovi Ili o Hristu`: (isaija 9:6) [SUP]6[/SUP] Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
takodje Bog govori, da ce sam da polozi neprijatelje svoje pod noge svoje,i da ce da caruje preko davidovog semena, a seme davida je, Telo cara kog ismejase i ubise u jerusalimu koji dodje na magarca u jerusalim.,koga i vi danas ismevate!!!

(1 kor 15:25)[SUP] 25[/SUP] Jer Njemu valja carovati dokle ne položi sve neprijatelje svoje pod noge svoje.

Ko je Hrist citaj ovde: (jovan 1-14) [SUP]1[/SUP] U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
[SUP]2[/SUP] Ona beše u početku u Boga.

[SUP]3[/SUP] Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

[SUP]4[/SUP] U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.
[SUP]5[/SUP] I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.

[SUP]6[/SUP] Posla Bog čoveka po imenu Jovana.

[SUP]7[/SUP] Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
[SUP]8[/SUP] On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.

[SUP]9[/SUP] Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.

[SUP]10[/SUP] Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.

[SUP]11[/SUP] K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.

[SUP]12[/SUP] A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,

[SUP]13[/SUP] Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.

[SUP]14[/SUP] I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Nego ste deformirali Bibliju KJ-ms,jer niste mogli da postavite to ime u grckom tekstu.Alfa i Omega to je jedini bog i u starom i u novom zavetu i vi to vrlo dobro znate da je to "ISUS HRIST"i ne izvrcite vise bibliju.

Jesu li Jehova iz “Starog zavjeta” i Isus Krist iz “Novog zavjeta” ista osoba?
Mat. 4:10: “Tada mu je Isus rekao: ‘Odlazi, Sotono! Jer pisano je: “Jehovu [“Gospodina”, JB], Boga svojega, obožavaj i jedino njemu služi!”’” (Jasno je da Isus nije rekao da njega treba obožavati.)
Ivan 8:54: “Isus im je [Židovima] odgovorio: ‘Ako ja proslavljujem sam sebe, slava moja nije ništa. Mene proslavljuje Otac moj, za kojega vi kažete da je vaš Bog.’” (Hebrejske knjige Biblije jasno pokazuju da je Jehova bio Bog kojeg su Židovi obožavali. Isus nije rekao da je on Jehova, nego je Jehovu nazvao svojim Ocem. Isus je u ovom retku vrlo jasno rekao da su on i njegov Otac dvije različite osobe.)
Psal. 110:1: “Jehova je rekao Gospodinu mojemu [Davidovu]: ‘Sjedi meni zdesna dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim!’” (Kao što stoji u Mateju 22:41-45, Isus je objasnio da je on Davidov “Gospodin” o kojem se govori u ovom Psalmu. Dakle, Isus nije Jehova, nego onaj kojem je Jehova uputio navedene riječi. [Vidi i Djela apostolska 2:34 u Škarićevom prijevodu, citiranom na stranici 132 u ovoj knjizi.])
Filip. 2:9-11: “Zato ga je [Isusa Krista] Bog i uzvisio i podario mu ime koje je iznad svakog drugog imena, da se u Isusovo ime prigne svako koljeno onih koji su na nebu i onih koji su na zemlji i onih koji su pod zemljom i da svaki jezik javno prizna Isusa Krista za Gospodina na slavu Boga, Oca.” (Ovi reci pokazuju da Isus Krist i Bog, odnosno Otac, nisu ista osoba, nego da je Isus podložan Bogu, svom Ocu.)

Natrag