Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
:roll::roll::roll::roll:

Ako je Isus stvoren onda bi i On trebao da se pokloni Ocu.

Ajd malo edukuj se nije to loše.
Luka 4:7,8.Ako mi se, dakle, pokloniš, sva će vlast biti tvoja.” 8 Isus mu je nato rekao: “Pisano je: ‘Jehovu, Boga svojega, obožavaj i jedino njemu služi!’” Zar ne vidis iz ovog stavka da se i Isus klanja Jehovi i njemu sluzi

Isus je u molitvi rekao: “Oče, (...) ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao — Isusa Krista” (Ivan 17:1-3, JB; kurziv dodan). (Otac ne bi mogao biti “jedini istinski Bog” kad bi postojale još dvije osobe koje su Bog u jednakoj mjeri kao i on,

1. Kor. 8:5, 6, JB: “Sve kad bi i bilo nazovibogova ili na nebu ili na zemlji — kao što ima mnogo ‘bogova’ i mnogo ‘gospodara’! — nama je jedan Bog, Otac, od koga je sve, a mi za njega; i jedan Gospodin, Isus Krist, po kome je sve, i mi po njemu.” (Ove riječi prikazuju Oca kao “jednog Boga” svih kršćana, koji zauzima drugačiji položaj od Isusa Krista.)
1. Petr. 1:3, JB: “Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista.” (Čak i nakon Isusovog uzašašća na nebo, u Bibliji se na više mjesta o Ocu govori kao o Bogu Isusa Krista. U Ivanu 20:17 [JB] Isus je nakon svog uskrsnuća govorio o Ocu kao o “Bogu svomu”. Kasnije, kad je bio na nebu, opet je, prema Otkrivenju 3:12, rekao to isto. No nigdje u Bibliji nije zapisano da je Otac za svoga Sina rekao “moj Bog”, niti da su Otac ili Sin to rekli za sveti duh.)

Zašto se Isus u molitvi obraćao Jehovi s “Abba, Oče”?
Aramejska riječ abba može značiti “otac” ili “oče”. Taj se izraz u Bibliji pojavljuje tri puta i uvijek je dio molitve upućene nebeskom Ocu, Jehovi. Na što ukazuje ta riječ?
U priručniku The International Standard Bible Encyclopedia stoji: “U svakodnevnom govoru u Isusovo vrijeme izraz abba uglavnom su koristila djeca kad su se na prisan način i s poštovanjem obraćala svojim očevima.” To je bio topao način obraćanja i jedna od prvih riječi koju je dijete naučilo izgovarati. Isus je taj izraz upotrijebio u naročito usrdnoj molitvi koju je uputio svom Ocu. Samo nekoliko sati prije svoje smrti Isus se u Getsemanskom vrtu u molitvi obratio Jehovi riječima “Abba, Oče” (Marko 14:36).
“U židovskoj literaturi iz grčko-rimskog razdoblja riječ abba kao način oslovljavanja Boga gotovo se nikad nije koristila, nesumnjivo zato što se smatralo da bi bilo nedolično obraćati se Bogu takvim familijarnim izrazom”, piše u ranije navedenom priručniku. No “koristeći taj izraz u svojoj molitvi, Isus je neizravno potvrdio svoju raniju tvrdnju da je u osobito prisnom odnosu s Bogom”. Riječ abba u Bibliji se javlja na još dva mjesta — u poslanicama apostola Pavla, što pokazuje da su je i kršćani u prvom stoljeću koristili u molitvama (Rimljanima 8:15; Galaćanima 4:6).

Jevrejima 5:7-9: ”On u dane tijela svojega moljenja i molitve k onome koji ga može izbaviti od smrti s vikom velikom i sa suzama prinošaše, i bi utješen po svojoj pobožnosti [’božanskom strahu‘, ”NW“].

Okolnosti povezane sa Isusovim krštenjem ne ukazuju da su Bog, Krist i sveti duh jednaki. Kao čovjek, Isus se podvrgnuo krštenju u znak predstavljanja svom nebeskom Ocu. Tom prilikom se ”otvoriše nebesa“, a Božji duh je sišao, dolazeći na Isusa kao golub. Osim toga, ”s neba“ se čuo Jehovin glas kako kaže: ”Ovo je Sin moj, Ljubljeni moj, koga sam odabrao!“ (Matej 3:13-17, St).
Što je dakle Isus mislio kad je svojim sljedbenicima rekao da krste učenike ”u ime Oca i Sina i svetog duha“? (Matej 28:19, 20, NW). Isus nije mislio ili rekao da su on, njegov Otac i sveti duh jednaki. Umjesto toga, oni koji se krste priznaju Jehovu kao Darivaoca života i Svemogućeg Boga, kome predaju svoj život. Oni prihvaćaju Isusa kao Mesiju i onoga kroz koga je Bog pružio otkupninu za vjerujuće čovječanstvo. Oni također uviđaju da je sveti duh Božja djelujuća sila, kojoj se moraju podložiti. Međutim, takvi kandidati za krštenje ne trebaju gledati na Jehovu, Isusa i sveti duh kao na jedno trinitarijansko božanstvo.
Međutim, ne dokazuju li Isusova čuda da je on bio Bog-čovjek? Ne, jer su Mojsije, Ilija, Elizej, apostoli Petar i Pavao i drugi činili čuda mada nisu bili Bogovi-ljudi (2. Mojsijeva 14:15-31; 1. Carevima 18:18-40; 2. Carevima 4:17-37; Djela apostolska 9:36-42; 19:11, 12). Poput njih, Isus je bio čovjek koji je činio čuda pomoću sile koju mu je udijelio Bog (Luka 11:14-19).

Ivan 14:31. ali ja činim onako kako mi je Otac zapovjedio da bi svijet znao da ljubim Oca. Ustanite, pođimo odavde!

Pitam te kako Isus moze sam sebe ljubiti, ako su za tebe ovo iste osobe .

ina kraju 1Koric 15:28. A kad mu sve bude podloženo, tada će se i sam Sin podložiti onome koji mu je sve podložio, da Bog bude sve svima.
Ovde sam ti pokazao da ce se sam Sin na kraju 1000 godina podloziti svom Ocu odnosno pokloniti . Cisti dokaz:give_r:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sve stihove ću da ti objasnim.

Luka 4,7-8

Izvrćeš istinu. Isus ovdje daje primjer ljudima kako trebaju da postupe u slučaju kušanja. Isus je i čovjek i zato jeste iskušan, a nije iskušan kao Bog. Ja kada bi rekao da je Isus samo Bog, onda bi ova tvoja tvrdnja bila dobra.

E sada ispada po tebi da Isus podržava idolopoklonstvo.

Jer čuvši za nj žena što u njezinoj kćeri bijaše duh nečisti, dođe i pade k nogama njegovima. Marko 7,25 Isus je ne kori zato što Mu se poklonila.

Petar kori Kornilija.

I Petar ga podiže govoreći: ustani, i ja sam čovjek. Dela 10, 26

Vidiš da je Isus i Bog, a ne samo čovjek.

Čitaj Harmag. čitaj.

1. Korinćanima 8,5 sam ti već objasnio.

Napisao Harmagedon.

No nigdje u Bibliji nije zapisano da je Otac za svoga Sina rekao “moj Bog”, niti da su Otac ili Sin to rekli za sveti duh.

Odg.

Otac nije rekao "Moj Bog" ali je potvrdio da je Isus Bog.

A sinu: prijestol je tvoj, Bože, va vijek vijeka; palica je pravde palica carstva tvoga. Jevrejima 1,8

Omiljela ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza te, Bože, Bog tvoj uljem radosti većma od drugova tvojijeh. Jevrejima 1,9

Čitaj Harma. čitaj Otac zove Sina svog Bogom.

I sada po tebi ispada da je apostol Toma idolopoklonik.

I odgovori Toma i reče mu: Gospod moj i Bog moj. Jovan 20,28 Ne moram ni spominjati da je kleknuo Isusu.

Kažeš da Duh Sveti nije Bog tj. nigdje ne piše. :roll:

Pa Bog je duh. Bog je duh; i koji mu se mole, duhom i istinom treba da se mole. Jovan 4,24

Bog je duh, sve što je od Boga sveto je, zato se i zove Duh Sveti. Jovan 4,24 potvrđuje da je Duh Sveti Bog.

Ko je Sveti Duh?

Pitanje: Ko je Sveti Duh?

Odgovor:
Postoje mnoga pogrešna tumačenja o identitetu Svetog Duha. Neki vide Svetog Duha kao neku mističnu silu. Drugi shvataju Svetog Duha kao bezličnu silu koju je Bog učinio dostupnom sledbenicima Hrista. Šta Biblija kaže o identitetu Svetog Duha? Jednostavno rečeno – Biblija kaže da je Sveti Duh, Bog. Biblija nam isto kaže da je Sveti Duh Osoba, Biće sa umom, emocijama i voljom.

Činjenica da je Sveti Duh Bog, jasno se vidi u mnogim stihovima u Pismu uključujući Dela 5:3-4. U ovom stihu Petar suočava Ananiju zato što je lagao Svetog Duha i kaže mu, “nisi slagao ljudima, nego Bogu.” To je jasna izjava da laganje Svetog Duha je laganje Boga. Takođe možemo da znamo da je Sveti Duh Bog po tome što poseduje iste osobine ili karakteristike kao i Bog. Na primer, činjenica da je Sveti Duh sveprisutan se jasno vidi u Psalmu 139:7-8 “Kuda bih otišao od Duha Tvoga, i od lica Tvoga kuda bih utekao? Da izađem na nebo,ti si onde. Da siđem u pakao, onde si.” Zatim u 1 Korinćanima 2:10-11 vidimo karakteristiku sveznanja kod Svetog Duha. “ A nama je Bog otkrio posredstvom Duha; jer Duh ispituje sve, i dubine Božije. Jer ko od ljudi zna šta je u čoveku – sem čovekovog duha koji je u njemu? Tako isto niko – sem Duha Božijega – ne zna šta je u Bogu.”

Da je Sveti Duh zaista Osoba, možemo da znamo zato što poseduje um, emocije i volju. Sveti Duh misli i zna (1 Korinćanima 2:10). Sveti Duh se može ožalostiti (Efesci 4:30). Sveti Duh nas zastupa (Rimljani 8:26-27). Sveti Duh donosi odluke u skladu sa svojom voljom (1 Korinćanima 12:7-11). Sveti Duh je Bog, treća “Osoba” Svetog Trojstva. Kao Bog, Sveti Duh može zaista da bude Utešitelj i Savetnik, ono što je Isus obećao da će biti (Jovan 14:16,26; 15:26).

Ajmo dalje.
Otkrivenje 3,12
Isus je i čovjek, zato i govori da je Otac isto I Njemu Bog. Ali to ne znači da Isus nije Bog.

Vidiš da je i Isus Bog, ali to nisu dva nego jedan Bog.

Omiljela ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza te, Bože, Bog tvoj uljem radosti većma od drugova tvojijeh. Jevrejima 1,9

I naravno da se molio Ocu, jer Isus je i čovjek. Ne samo Bog.

Napisao Harmagedon.

Okolnosti povezane sa Isusovim krštenjem ne ukazuju da su Bog, Krist i sveti duh jednaki. Kao čovjek, Isus se podvrgnuo krštenju u znak predstavljanja svom nebeskom Ocu. Tom prilikom se ”otvoriše nebesa“, a Božji duh je sišao, dolazeći na Isusa kao golub. Osim toga, ”s neba“ se čuo Jehovin glas kako kaže: ”Ovo je Sin moj, Ljubljeni moj, koga sam odabrao!“ (Matej 3:13-17, St).
Što je dakle Isus mislio kad je svojim sljedbenicima rekao da krste učenike ”u ime Oca i Sina i svetog duha“? (Matej 28:19, 20, NW). Isus nije mislio ili rekao da su on, njegov Otac i sveti duh jednaki. Umjesto toga, oni koji se krste priznaju Jehovu kao Darivaoca života i Svemogućeg Boga, kome predaju svoj život. Oni prihvaćaju Isusa kao Mesiju i onoga kroz koga je Bog pružio otkupninu za vjerujuće čovječanstvo. Oni također uviđaju da je sveti duh Božja djelujuća sila, kojoj se moraju podložiti. Međutim, takvi kandidati za krštenje ne trebaju gledati na Jehovu, Isusa i sveti duh kao na jedno trinitarijansko božanstvo.
Međutim, ne dokazuju li Isusova čuda da je on bio Bog-čovjek? Ne, jer su Mojsije, Ilija, Elizej, apostoli Petar i Pavao i drugi činili čuda mada nisu bili Bogovi-ljudi (2. Mojsijeva 14:15-31; 1. Carevima 18:18-40; 2. Carevima 4:17-37; Djela apostolska 9:36-42; 19:11, 12). Poput njih, Isus je bio čovjek koji je činio čuda pomoću sile koju mu je udijelio Bog (Luka 11:14-19).

Odg. Kršetenjem je Isus dao primjer ljudima. Kakve veze ima krštenje sa ovim što pričamo? Isus je i čovjek, i krstio se kao čovjek. Kao Bog nije niti mora.

E sada dobro zapazi ovaj stih. ”u ime Oca i Sina i svetog duha“? (Matej 28:19, 20) U ime Oca i Sina i Svetoga Duha, ne piše u ime Oca, u ime Sina i u ime Duha Svetog. Dakle jedno je ime Oca, Sina i Duha Svetog, a to je ime Jahve. Baš ovaj stih Matej 28,19-20 dokazuje da su Otac, Sin i Duh Sveti potpuno jednaki. Jer po vama JS ispalo bi da se ljudi samo trebaju krstiti u ime Oca Jehove. Pošto po vama Isus i Duh Sveti nisu Bog. Pa Otac, Sin i Duh Sveti su Jahve.

Ilija, Pavao, Mojsije itd. su bili samo ljudi. Isus jeste i Bog i čovjek. Za razliku od ovih ljudi koje si nabrojao, Isus je živ, Isus će kada dođe da uskrsne mrtve, Isus će da sudi svima, Isus će da bude na prestolu. A to pripada samo Bogu.

Isus ima sve moći, ali kao čovjek uzdaje se u Svog Oca.

Isus Hristos je mogao da vaskrsne samog sebe: "Dušu svoju polažem da je opet uzmem... vlast imam položiti je i vlast imam uzeti je opet" (Jn. 10.17,18). Naravno, Otac je vaskrsao Hrista (Dela 2.24), ali je Isus o moći vaskrsenja govorio da je on ima, jer su Otac i Sin jedno. Hristos tu moć nije koristio jer Otac i Sin imaju različite uloge u planu spasenja ljudi. Moć vaskrsenja, složićete se nema ni jedno stvorenje, već samo Bog.

I svako stvorenje, što je na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i što je na moru, i što je u njima, sve čuh gdje govore: onome što sjedi na prijestolu, i jagnjetu blagoslov i čast i slava i država va vijek vijeka. Otkrivenje 5,13

Da je Isus stvorenje i On bi se trebao pokloniti Ocu.

Po vama JS stvorenje sudi stvorenjima. Ali Isus nije stvorenje.

Jer otac ne sudi nikome, nego sav sud dade sinu. Jovan 5,22

Eno, ide s oblacima, i ugledaće ga svako oko, i koji ga probodoše; i zaplakaće za njim sva koljena zemaljska. Da, zaista.

Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, govori Gospod, koji jest, i koji bješe, i koji će doći, svedržitelj. Otkrivenje 1,7-8

I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po djelima njegovijem. stih 8.

Ko je proboden? Isus. Ko dolazi? Isus. Ko je svedržitelj tj. svemoćni? Isus.

I reče mi: svrši se. Ja sam alfa i omega, početak i svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Otkriv. 21,6

Ovo je rekao Bog na prestolu. Ko je na prestolu?

I više neće biti nikakve prokletinje; i prijestol Božij i jagnjetov biće u njemu; i sluge njegove posluživaće ga. Otkrivenje 22,3

Ovdje je jasno da su na prestolu Otac i Sin, tj. Bog.

Napisao Harmagedon.

Pitam te kako Isus moze sam sebe ljubiti, ako su za tebe ovo iste osobe ?

Odg. Naravno da Isus ljubi Oca, ali Isus je i čovjek. Za mene je jedan Bog, Otac, Sin i Duh Sveti. I 3 osobe koje se nazivaju Otac, Sin i Duh Sveti su antropomorfizmi, a ne bukvalno posebne osobe.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Sve stihove ću da ti objasnim.
A ja Boga i Sv. Trojstvo ne mogu potpuno shvatiti, niti želim. A ko želi da shvati zna se čiji je sluga. Zna se ko se htio izjednačiti sa Višnjem.
:roll:

Odg. Naravno da Isus ljubi Oca, ali Isus je i čovjek. Za mene je jedan Bog, Otac, Sin i Duh Sveti. I 3 osobe koje se nazivaju Otac, Sin i Duh Sveti su antropomorfizmi, a ne bukvalno posebne osobe.
ljudi evo sveznalice i neznalice :crayy:

A ja Boga i Sv. Trojstvo ne mogu potpuno shvatiti, niti želim. A ko želi da shvati zna se čiji je sluga. Zna se kose htio izjednačiti sa Višnjem.
Pa kako objasnjavas kada ne shvatas nije mi jasno :shubbcks::roll:

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ovaj tvoj post je čist dokaz da sam 100% upravu. I da ono šta ja iznosim tvrdi Biblija.

I sve što imaš da kažeš jesu ovi smajliji i ovi kratki tekstovi.

Naravno ne možeš ništa da oboriš od onoga gore. Tako da će tebi da se :roll: a ne meni. Upravo ću da javim bratu Geri za ovaj tvoj post, pa da se malo :roll:

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Jeste 100 posto si u pravu da ne shvatas trinitarizam.
Naravno ne možeš ništa da oboriš od onoga gore. Tako da će tebi da se :roll: a ne meni. Jeste isplaci se malo kod brata Gerice on ce da te utesi :cry:

Brate risko ovo "Gerice" te jasno izdalo samo ti imas obicaj da mi kazes "Gerice"

Kao i uvek dobio si po nosu,tripo ti je jasno sve argumentovao i objasnio kao covek a ti ga ismevas!! nisam to ocekivao od tebe!!

Moracemo da te nazovemo "Smesko 2"

Nemam ja sta da tesim tripa,jer on vrlo dobro poznaje Bibliju, on kao i ja koristi rec Bozju dok vi rec KS-re,zar ti nije jasno da pucate na svim forumima upravo zbog lazi KS-re, jer vasa 2 stiha bez kontexta nemogu biti argument na nasa 20-50 stihova s kontextima i (Kingdom Interlinear Translations) Originalnih spisa Biblije na Grckom jeziku.Svaki grckki stih iz orginala pobija vas "Novi Svet" zato retko i postavljate na Grcki!!!

Biblija "NOVI SVET" je nelegalna biblija jer nema imena prevodioca i nije priznata u svetu kao legalna osim kod JS-ka!!!

Tvoje pogresno predstavljanje Biblije,razumevanje je upravo iz te Biblije, samo zato sto ne zelis da proveris tacnost u(Kingdom Interlinear Translations) No to je tvoje pravo ako zelis da budes prevaren.

za sada postoje dokazi da ju je preveo (Johanes Grebera izvesni spiritist)evo pa malo nauci ko je prevodio vasu Bibliju ""Novi Svet"

A ovo je pravo cudo kako Bog otkriva ljudima kako KS-re zeli da sakrije prevodioca "Novog Sveta" pa zato i nije napisala ime prevodioca u bibliji "Novi Svet" Evo:
-

A ovo je koren-drvo JS-ka.Kruska radja krusku no nikako pomorandju ,pa cak i da obojite krusku u narandzastu boju, sve jedno forma i ukus ce pokazati da je to kruska.E dalice kruska da padne ispod narandzed???

Koliko samo skrivenih demona na vasim zurnalima prijatelju Ccccccc:

Tripo brate obavezno pogledaj ove video priloge pa ces znati skim razgovaras i cija su oni skola.

Pozdrav od gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pogledao sam i pretpostavio sam ko stoji iza Kule stražara i lažnog prevoda Biblije.

Same riječi Kula i stražar su već okultne. Kula odmah podsjeća na kulu iz Vavilona, kula nema veze sa hrišćanstvom. I uopšte JS su vjerska zajednica judaizma, a ne hrišćanstva. U lažnom prevodu Biblije, nigdje u Novom zavjetu nigdje ne piše ime Jahve ili Jehova.

Jehovini svedoci: Kontradiktornosti

Jehovini svedoci: Čitajte knjige Jehovinih svedoka!

Jehovini svedoci: Da li Jehovini svedoci imaju milosti prema nama

Vidi se da su sve više agresivni, sreća pa smo na forumu inače bi vidio Gera kako bi te častili na Fejsu.

Oni uopšte ne smiju da čitaju tuđu literaturu. Oni sve naše postove preskaču i samo daju ono svoje.

Evo jedne neistine JS

Христ је био прво Божје створење Кол. 1:15; Откр. 3:14

Otkrivenje 5, 13 Gera pročitaj i vidjećeš da su ove tvrdnje JS neistinite. U stihovima Kološ. 1,15 i Otkrivenju 3,14 ne piše da je Isus stvoren.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
U lažnom prevodu Biblije, nigdje u Novom zavjetu ne piše riječ Jehova, a već sam dokazao da je ta riječ lažna. Bog se ne zove tako, nego Jahve.

http://jehovinisvedoci.blogspot.com/2011/05/kontradiktornosti.html
dobro ovim si potvrdio da se Bog ne zove Jehova vec Jahve nema problema pitanje opet za tebe svetis li ti to Ime kako Isus navodi u molitvi Oce nas .... neka se sveti tvoje ime kako na nebu tako i na zemlji i td........ Cinis li ti to ???????? :razz::this::rofl2:

Natrag