Član
- Učlanjen(a)
- 06.02.2010
- Poruka
- 535
Vezano za ime Boga -Jehova,čitao sam Bibliju,tačnije Novi svijet i na kraju u obrazloženjima možete pročitati i obrazloženje
za ime Božije,pa se kaže "uvriježilo se" da se Bog zove Jehova.
Zamisli samo uvriježilo se da se Bog zove imenom Jehova.
Strašno!
Možda se ponavljam jer nisam pratio forum od prije,pa se izvinjavam zbog toga.
Pa ako sami autori Biblije-Novi svijet kažu da se "uvrilježilo" ime Jehova,to samo govori o činjenici da niko nezna ime Gospoda
i da je bez predmetno raspravlajti o tome.
Da banalizujem,da li je isto Mira ili Mara ili Miro,ili ćemo za sve njih "uvriježiti" da se zovu Moro.
Jovanovo 1.1.
piše "bog" i uvijek sam pitao da mi neko objasni šta je to što se zove "bog" a da se piše malim slovom,
ni moji neki poznanici pa i prijatelji koji su u JS nisu imali neki smisleni odgovor.
Neđo dobro si primetio da niko danas ne zna originalno Božje ime ali je veoma jasno i nedvosmisleno da Božje ime sadrži 4 slova koja su YHVH i poznata su pod nazivom tetragramaton. Niko danas ne osporava da se u sklopu Božjeg imena Jedinog Istinitog i živog Boga nalaze ova četiri slova. Tačno je da niko ne zna ispravan izgovor ovog imena ali je opšte prihvaćen oblik JEHOVA ili manje korišćen oblik JAHVE. Detaljnijim istraživanjem ćeš se uveriti da je ovaj oblik imena vekovima u upotrebi i da se može naći na mnogim javnim objektima i isto tako i u imenima mnogih biblijskih ličnosti. Dakle ne može se prihvatiti da je bez smisla koristiti ime Jehova kao Božje ime na osnovu primera koji si dao jer oblike imena Mira, Mara, Miro se odnose na sasvim drugačije polove i u suštini se razlikuju. Božje ime u prevodu sa hebrejskog znači "Onaj koji prouzrokuje da postaje" i označava našeg Kreatora kao velikog nameravaoca što se isključivo odnosi na ime JEHOVA ili JAHVE i to ime nema niti jedan drugi i drugačiji oblik, jedinstveno je i odnosi se isključivo na Boga!
Na drugoj strani Božji neprijatelj i krvnik ljudskog roda, Sotona Đavo je oduvek pokušavao i dan-danas pokušava da sakrije Jehovino ime, da oljaga i isprlja Jehovino ime, tako da svi oni koji učestvuju u tome namerno ili nenamerno stavljaju sebe u poziciju protiv Jehove, našeg stvoritelja što je veoma, veoma opasno.