Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Vezano za ime Boga -Jehova,čitao sam Bibliju,tačnije Novi svijet i na kraju u obrazloženjima možete pročitati i obrazloženje
za ime Božije,pa se kaže "uvriježilo se" da se Bog zove Jehova.
Zamisli samo uvriježilo se da se Bog zove imenom Jehova.
Strašno!
Možda se ponavljam jer nisam pratio forum od prije,pa se izvinjavam zbog toga.
Pa ako sami autori Biblije-Novi svijet kažu da se "uvrilježilo" ime Jehova,to samo govori o činjenici da niko nezna ime Gospoda
i da je bez predmetno raspravlajti o tome.
Da banalizujem,da li je isto Mira ili Mara ili Miro,ili ćemo za sve njih "uvriježiti" da se zovu Moro.
Jovanovo 1.1.
piše "bog" i uvijek sam pitao da mi neko objasni šta je to što se zove "bog" a da se piše malim slovom,
ni moji neki poznanici pa i prijatelji koji su u JS nisu imali neki smisleni odgovor.

Neđo dobro si primetio da niko danas ne zna originalno Božje ime ali je veoma jasno i nedvosmisleno da Božje ime sadrži 4 slova koja su YHVH i poznata su pod nazivom tetragramaton. Niko danas ne osporava da se u sklopu Božjeg imena Jedinog Istinitog i živog Boga nalaze ova četiri slova. Tačno je da niko ne zna ispravan izgovor ovog imena ali je opšte prihvaćen oblik JEHOVA ili manje korišćen oblik JAHVE. Detaljnijim istraživanjem ćeš se uveriti da je ovaj oblik imena vekovima u upotrebi i da se može naći na mnogim javnim objektima i isto tako i u imenima mnogih biblijskih ličnosti. Dakle ne može se prihvatiti da je bez smisla koristiti ime Jehova kao Božje ime na osnovu primera koji si dao jer oblike imena Mira, Mara, Miro se odnose na sasvim drugačije polove i u suštini se razlikuju. Božje ime u prevodu sa hebrejskog znači "Onaj koji prouzrokuje da postaje" i označava našeg Kreatora kao velikog nameravaoca što se isključivo odnosi na ime JEHOVA ili JAHVE i to ime nema niti jedan drugi i drugačiji oblik, jedinstveno je i odnosi se isključivo na Boga!

Na drugoj strani Božji neprijatelj i krvnik ljudskog roda, Sotona Đavo je oduvek pokušavao i dan-danas pokušava da sakrije Jehovino ime, da oljaga i isprlja Jehovino ime, tako da svi oni koji učestvuju u tome namerno ili nenamerno stavljaju sebe u poziciju protiv Jehove, našeg stvoritelja što je veoma, veoma opasno.

;)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zašto JS pišete sotona sa velikim S, a kada je Bog Isus u pitanju malo b?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dragi moj tripko i poulbuster
procitah ponovo ono vase iz 1.Samulove za opravdavanje besmrtnosti ljudske duse.
Dal ste vi svesni ili nesvesni kolko ste obmanuti?
JS su stavili "Samulio"radi bolje razumljivosti.
A sta vas dvojica radite?
Zastupate spiritizam???
Znate li da je spiritizam zabranjen jos u biblijska vremena?
Kao drugo kad smo kod tog nesrecno Saula,dal znate po cemu je on "zakljucio"da se radi o "Samuilu"???
Zakljucio je iz izjave jedne vracare,a ne po tome sto ga je video svojim ocima.
Procitajte decice moja ponovo taj izvestaj
1.samuilova 28:13,14
A car joj reče: Ne boj se; nego šta si videla? A žena reče Saulu: Bogove sam videla gde izlaze iz zemlje.
On joj opet reče: Kakav je? Ona mu reče: Star čovek izlazi ogrnut plaštem. Tada razume Saul da je Samuilo, i savi se licem do zemlje i pokloni se.
Opet sotonske price o tome da ce ljudi postati kao bogovi
1.Moj 3:5
Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
8. Али се не бојимо, и много волимо отићи од тела, и ићи ка Господу. (2.Коринћанима 5)

21. Јер је мени живот Христос, а смрт добитак.
22. А кад ми живљење у телу плод доноси, то не знам шта ћу изабрати.
23. А обоје ми је мило, имајући жељу отићи и с Христом бити, које би много боље било;
24. Али остати у телу потребније је вас ради. (Филибљанима 1)

10. Бејах у духу у дан недељни, и чух за собом глас велики као трубе који говораше: Ја сам Алфа и Омега, Први и Последњи; (Откривење 1)

2. Знам човека у Христу који пре четрнаест година (или у телу не знам; или осми тела, не знам: Бог зна) би однесен до трећег неба.Језек. 11:24, Дела 14:20, Дела 22:17, Рим. 16:7, Рим. 16:10, 2 Кор. 5:17, Гал. 1:22, 1 Сол. 4:17, Откр. 12:5
3. И знам за таквог човека (или у телу, или осим тела, не знам: Бог зна)
4. Да би однесен у рај, и чу неисказане речи којих човеку није слободно говорити. (2.Коринћанима 12)

23. И подиже се слава Господња исред града, и стаде на гори која је с истока граду.
24. А мене дух подиже и однесе у утвари духом Божјим у Халдејску к робљу: и утвара коју видех отиде од мене. (Језекиљ 11)

2. И одмах бих у духу; и гле, престо стајаше на небу, и на престолу сеђаше неко. (Откривење 4)

10. И одведе ме у духу на гору велику и високу, и показа ми град велики, свети Јерусалим, где силази с неба од Бога,
(Откривење 21)

19. Зато и који страдају по вољи Божијој нека Му као верном Творцу предаду душе своје у добрим делима. (1.Петрова 4)

5. У Твоју руку предајем дух свој; избављао си ме, Господе, Боже истинити! (Псалам 31)

9. И кад отвори пети печат, видех под олтаром душе побијених за реч Божију и за сведочанство које имаху.
10. И повикаше гласом великим говорећи: Докле, Господару Свети и Истинити! Не судиш и не кајеш крв нашу на онима што живе на земљи?11. И дане бише свакоме од њих хаљине беле, и речено им би да почину још мало времена, докле се наврше и другари њихови и браћа њихова, који ваља да буду побијени као и они. (Откривење 6)

4. И видех престоле, и сеђаху на њима, и даде им се суд, и душе исечених за сведочанство Исусово и за реч Божију, који се не поклонише звери ни икони њеној, и не примише жиг на челима својим и руци својој; и оживеше и цароваше с Христом хиљаду година.
5. А остали мртваци не оживеше, докле се не сврши хиљада година. Ово је прво васкрсење.(Откривење 20)

Проблем код "сведока" и адвентиста који имају заједничко учење о некаквом спавању душе је што не знају колико је контрадикторно то што говоре. Ако душе спавају, а боље је библијски рећи ПОЧИВАЈУ, то чине у Богу. Јасно видимо где се налазе душе побијених и опраних у Крви Исусовој. То је код сведока битно, а код адвентиста имамо велики проблем јер и они као "сведоци" хуле на Духа Светога, а да нису ни свесни. Како?

46. И повикавши Исус гласно рече: Оче! У руке Твоје предајем дух свој. И рекавши ово издахну. (Лука)

6. И будући да сте синови, посла Бог Духа Сина свог у срца ваша, који виче: Ава Оче!(Галатима 4)

8. Који дакле одбацује, не одбацује човека него Бога, који је дао Светог Духа свог у вас. (1.Солуњанима 4)

9. А ви нисте у телу него у духу; јер Дух Божји у вама живи. А ако ко нема Дух Христов, он није Његов.
10. А ако је Христос у вама, онда је тело мртво греха ради а дух жив правде ради.
11. А ако ли живи у вама Дух Оног који је васкрсао Исуса из мртвих, Онај који је подигао Христа из мртвих оживеће и ваша смртна телеса Духом својим који живи у вама. (Римљанима 8)

Ако је Христов Дух отишао Оцу "у руке", да ли је и Христу душа спавала? Значи ли то да је Дух Свети спавао? Ако је Дух Свети личност, како је онда могуће да није у Царству небеском него спава? Наравно да је отишао у Царство, зато и каже оном разбојнику да ће ДАНАС бити заједно у Царству.

42. И рече Исусу: Опомени ме се, Господе, кад дођеш у царство своје.
43. И рече му Исус: Заиста ти кажем: данас ћеш бити са мном у рају. (Лука 23)

Адвентисти тврде како је то данас нешто друго, као спава се и онда ти изгледа као да је прошло у трену. Значи да Христ лаже по њима. Лепо су изокренули да није мислио буквално данас, а ствар је једноставна.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Rise dobio si pitanje na koje nisi dao odg. i odakle ti ideja da sam ja sa svojim pitanjem išta rekao u vezi ovoga što ti postuješ? Jel Rise ako se tebi nešto pričinjava kao ovoj babi, onda ti ja tu ne mogu ništa. Gdje sam ja spomenuo 1. Samuilovu koju mi prišivaš u postu? Znaš ono Rise "Ajd dečko malo oladi"

A Bibliju jeste korumpirali toliko da se ne može nazvati Biblijom. I to je definitivno najgori prevod Biblije ikada urađen. I ti ćeš meni da propovijedaš istinu, a sam znaš da je vaša Biblija korumpirana. I jednog JS sam uvijerio da je Isus istinski Bog i sam mi je rekao kako koristite sajtove i sa kojih uzimate ono što vam treba tj. odgovara i sam mi je dao link za jedan sajt. Kojeg ste ovdje obilato koristili. Jer na more linkova ovdje koji su dati nisi imao odg. Jer zbog mene hvala Bogu vi JS ste zatvorili jednu grupu na FB, ovdje se pravite jagnjad, a na FB vrijeđate druge ljude. Na vratima se pravite kao ovčice. Do te mjere se jedan vaš JS iznervirao da je tako počeo vrijeđati mene, da su ga njegovi JS počeli opominjati. I kako nije mogao oboriti moje tvrdnje počeo je otvarati nove teme, pa kada mu to nije išlo onda je počeo da vrijeđa pravoslavlje, kako se popovi tuku itd. kao da ja imam veze sa grijehom nekog popa. I na kraju kada mu i to nije pošlo za rukom onda je zatvorio grupu. E ja njega nisam vrijeđao. A sa FB samo da pokupim kakve koristite izraze vidio bi da vi ne propovijedate istinu. Samo neki od tih izraza kojih su meni uputili su "Ti si psihički bolestan" "Smrade jedan" "neznalico" "U tebi je demon" "ološu" "jadniče" itd.

Mogao bih knjigu napisati od ovoh izraza.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Rise dobio si pitanje na koje nisi dao odg. i odakle ti ideja da sam ja sa svojim pitanjem išta rekao u vezi ovoga što ti postuješ? Jel Rise ako se tebi nešto pričinjava kao ovoj babi, onda ti ja tu ne mogu ništa. Gdje sam ja spomenuo 1. Samuilovu koju mi prišivaš u postu? Znaš ono Rise "Ajd dečko malo oladi"

A Bibliju jeste korumpirali toliko da se ne može nazvati Biblijom. I to je definitivno najgori prevod Biblije ikada urađen. I ti ćeš meni da propovijedaš istinu, a sam znaš da je vaša Biblija korumpirana. I jednog JS sam uvijerio da je Isus istinski Bog i sam mi je rekao kako koristite sajtove i sa kojih uzimate ono što vam treba tj. odgovara i sam mi je dao link za jedan sajt. Kojeg ste ovdje obilato koristili. Jer na more linkova ovdje koji su dati nisi imao odg. Jer zbog mene hvala Bogu vi JS ste zatvorili jednu grupu na FB, ovdje se pravite jagnjad, a na FB vrijeđate druge ljude. Na vratima se pravite kao ovčice. Do te mjere se jedan vaš JS iznervirao da je tako počeo vrijeđati mene, da su ga njegovi JS počeli opominjati. I kako nije mogao oboriti moje tvrdnje počeo je otvarati nove teme, pa kada mu to nije išlo onda je počeo da vrijeđa pravoslavlje, kako se popovi tuku itd. kao da ja imam veze sa grijehom nekog popa. I na kraju kada mu i to nije pošlo za rukom onda je zatvorio grupu. E ja njega nisam vrijeđao. A sa FB samo da pokupim kakve koristite izraze vidio bi da vi ne propovijedate istinu. Samo neki od tih izraza kojih su meni uputili su "Ti si psihički bolestan" "Smrade jedan" "neznalico" "U tebi je demon" "ološu" "jadniče" itd.

"Istina ponekad teško boli" kaže između ostalog ova pesma o razlozima zašto su u grupi na FB napravili čistku.

Familija Paranoja - YouTube

Sada se u toj grupi nalaze samo Jehovini svedoci čiji je identitet proveren i koji su na liniji.
Svi ostali su Ivani ili poelbusteri ili i jedno i drugo :) (poslušaj pesmu iz linka)
Udaljeni su čak i Jehovini svedoci koji su se usudili da bilo šta kažu.Jedan je proglašen za otpadnika.
Sada je sve u najboljem redu,ovih nekoliko koji su ostali samo kopiraju ono što piše u KS u rešen problem :)
Nema nezavisnog mišljenja kao što KS i nalaže.
To što su tebe častili sa raznim izrazima je taj "čisti jezik"Jehovinih svedoka ali nemoj da te uzbuđuje jer se i međusobno tako časte.
To je taj duhovni raj u kome žive Jehovini svedoci.
Sva sreća što sve više ljudi ima priliku da ih upozna.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562

Daj nam link te fb stranice da se i mi sa foruma malo uključimo ili pratimo to o čemu oni tako pričaju.

Za Poelbustera:
Uh dobro je, živ si. Ja sam mislio da su te JS smakli, pošto te dugo nije bilo na sf-u !
Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Daj nam link te fb stranice da se i mi sa foruma malo uključimo ili pratimo to o čemu oni tako pričaju.

Za Poelbustera:
Uh dobro je, živ si. Ja sam mislio da su te JS smakli, pošto te dugo nije bilo na sf-u !
Pozdrav
Hvala na brizi,po nekim izjavama ne bi me čudilo da počnu da traže sve koji im se ne sviđaju.

Opširnije na blogu Jehovini svedoci: Stvarno žive u izolaciji
Evo kako su glasali o tome:

Prilozi

• 1_Tajna grupa.jpg
    1_Tajna grupa.jpg
    71,7 KB · Pregleda: 34
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Ja bih ovu temu radije nazvao
Najveca svetska prevara pravoslavaca sa prevodom Karadzic -Danicic pod patronatom poulbustera
Poulbuster kao vas predvodnik se sluzi iz prevoda DK samo onim sto mu odgovara i vi ga svi slusate kao boga.
evo naprimer Adrijanove odbrane baba vracare koju poulbuster voli
2.kor 5:8
8. Али се не бојимо, и много волимо отићи од тела, и ићи ка Господу. (2.Коринћанима 5)(DK prevod).
Na grckom jeziku i drugi prevodi to prevode ovako
CRO 2 Corinthians 5:8 a, puni smo pouzdanja i najradije bismo se iselili iz tijela i naselili kod Gospodina. (2Co 5:8 CRO)
8.Али пуни смо храбрости и више бисмо волели да нисмо у телу и да живимо код Господа.
Oba ova prevoda mnogo vernije prevode grcki tekst nego dk prevod.
WHO 2 Corinthians 5:8 θαρροῦμεν δὲ καὶ εὐδοκοῦμεν μᾶλλον ἐκδημῆσαι ἐκ τοῦ σώματος καὶ ἐνδημῆσαι πρὸς τὸν κύριον (2Co 5:8 WHO)
Vi verujete da je duh besmrtan i da covek zivi u duhu i nakon smrti,a time samo potvrdjujete satanske lazi,da covek nece umreti vec da ce postati kao bog....bas kao u primeru "samuila"i baba vracare...

Natrag