Može li zakon spasiti ?čemu je dat zakon?

Član
Učlanjen(a)
06.08.2010
Poruka
169
Na ovom svijetu se mozes pridrzavati kojeg god hoces zakona i dzaba ti. Ovdje pazi na rebra a gore (ili dolje) ionako imas detektor lazi koji ne grijesi. Rezime sve vase price.
 
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Suprotno zakonu je bezakonje HAMATIA ANOMIA - greh, preljuba, kradja, idolopoklonstvo, itd.
Sve mi se cini da Mrsavkic svojim stavom protiv pravde na koju zakon upucuje, nesvesno velica greh, jer ako on kaze da recimo zapovesti kao sto su NE KRADI ili NE CINI PRELJUBE vise ne vaze u novom zavetu, onda je automatski suprotan stav da TREBA KRASTI I CINITI PRELJUBE.

Ne razumem Hriscanski zivot u iskustvu koji moze reci ZA MENE PRINCIPI ZAKONA VISE NE VAZE.
To je anarhija, gde je covek bukvalno izjavio Bogu u lice JA HOCU DA CINIM STA JA ZELIM A NE STA TI PROPISUJES U SVOM ZAKONU.

To je prazna filozofija koja se ovde iznosi, i njena prevara se moze uociti iz samog nacina kako je izneta, gde je sve pomesano bez nekog reda i sklada, i gde postoje ocigledne nerazumne izjave koje su obucene u laznu Hriscansku obojenost da bi izgledalo kao da njihov autor poznaje temu o kojoj pise.

Pozdrav

Sta bre lupas Laodikeja?Pravi Hriscanin se drzi zakona!ali zakona koji je sam Hrist kazao apostolima to su dva zakona u jevandjelju:

[h=1]Две највеће заповести[/h] Христос је сажео све заповести Старог завета у две највеће заповести:
1. Љуби Господа Бога свога свим срцем својим и свом душом својом и свим умом својим и свом снагом својом.
2. Љуби ближњега свога као самога себе.
Нови завет је савршенији од Старога у поимању љубави и према Богу и према ближњем. То није никако чудо, јер се у Новом завету и Бог савршеније открио, и савршенијег човека показао и створио. Бог се јавио као Љубав: Отац и Син и Дух Свети. Поставши Богочовек, Син Божији је показао и открио да је и човек створен да буде нешто савршеније од човека - богочовек. А за поимање и стварање тога је неопходна дубља и шира вера и бескрајнија љубав.

Нови завет је савршенији од Старога, јер су Јевреји за ближњега свога сматрали само сународнике Јевреје и обраћенике. Верници Новог завета за ближње своје сматрају све људе без обзира на њихову боју коже, веру или народност.

Нови завет је савршенији од Старога завета не само по ширини љубави према свима људима него и по јачини љубави: Хришћанин воли свога ближњега не само као самога себе него и више од себе самога. Он воли ближњега као што је Исус Христос волео нас, а Христос је жртвовао Самога Себе ради нас и за наше спасење. Господ је рекао ученицима својим не само да воле своје ближње као саме себе него да их воле, као што је Он заволео нас (Еванђеље по Јовану, глава 13, стих 34).

Господ Христос је, дакле, волео нас више него Самога Себе. Он је ради нас понизио Себе до смрти на крсту. Ту божански несебичну, саможртвену љубав Господа Христа ми знамо по томе "што је Он за нас душу своју положио". Због тога, по Његовој заповести, и ми смо "дужни полагати душу своју за браћу" (Прва посланица Јованова, глава 3, стих 16). Тек је то права савршена љубав: љубав која не тражи своје.

Copy/past srpska pravoslavna crkva.

A vi arijevci,luterovci,milerovc,raselovci,jelenici,nikad i niste slusali sta su napisali apostoli vec sta su napisali vasi arijevci,luterovci,milerovc,raselovci,jelenici od tuda u vas redom s biblijom jos mnogo.mnogo knjiga a nama je dovoljna biblija i nista vise jer su je napisali apostoli.

A ti Laodikeja,mika,Spedi,JS-ci,Masoni,arijanci itd samo cepajte vasu politiku o drzanju zakona po zakonu ces i odgovarati,a ne po milosti odnosno blagodati.

Lepo vam je Gero postavio i temu i stihove ali vi ste onaj razbojnik kome je vrana iskopala oci jer toliko si slep da ne vidis sta Gero zeli da vam objasni a takodje i Mrskavac.

Pozdrav.
 
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Dzaba se trudis brate!adventi su ti ko i jevreji da su jevreji shvatili Hrista nikad ga ne bi razapeli,postavio sam bas takvu temu ali ni jedan adventist,JS-ok nisu ostavili ni jedan komentar.
Znas li zasto!?Evo zasto!!


[SUP]19[/SUP] Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,




[SUP]20[/SUP] Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.

Efescima glava 2:
[SUP]4[/SUP] Ali Bog, koji je bogat u milosti, za premnogu ljubav svoju, koju ima k nama,




[SUP]5[/SUP] I nas koji bejasmo mrtvi od grehova ožive s Hristom (blagodaću ste spaseni),




[SUP]6[/SUP] I s Njim vaskrse i posadi na nebesima u Hristu Isusu.




[SUP]7[/SUP] Da pokaže u vekovima koji idu preveliko bogatstvo blagodati svoje dobrotom na nama u Hristu Isusu.
[SUP]8[/SUP] Jer ste blagodaću spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji,




[SUP]9[/SUP] Ne od dela, da se niko ne pohvali.




[SUP]10[/SUP] Jer smo Njegov posao, sazdani u Hristu Isusu za dela dobra, koja Bog unapred pripravi da u njima hodimo.




[SUP]11[/SUP] Zato se opominjite da vi koji ste nekada po telu neznabošci bili i nazivani neobrezanje od onih koji su se zvali po telu obrezanje, koje se rukom radilo,




[SUP]12[/SUP] Da bejaste u ono vreme bez Hrista, odvojeni od društva Izrailjevog, i bez dela u zavetima obećanja, nadu ne imajući, i bezbožni na svetu:




[SUP]13[/SUP] A sad u Hristu Isusu, vi koji ste nekada bili daleko, blizu postadoste krvlju Hristovom.




[SUP]14[/SUP] Jer je On mir naš, koji oboje sastavi u jedno, i razvali plot koji je rastavljao, neprijateljstvo, telom svojim,




[SUP]15[/SUP] Zakon zapovesti naukama ukinuvši; da iz oboga načini sobom jednog novog čoveka, čineći mir;




[SUP]16[/SUP] I da pomiri s Bogom oboje u jednom telu krstom, ubivši neprijateljstvo na njemu.




[SUP]17[/SUP] I došavši propovedi u jevanđelju mir vama dalekima i onima koji su blizu.




[SUP]18[/SUP] Jer On dovede k Ocu oboje u jednom duhu.
[SUP]19[/SUP] Tako dakle više niste tuđi i došljaci, nego živite sa svetima i domaći ste Bogu,




[SUP]20[/SUP] Nazidani na temelju apostola i proroka, gde je kamen od ugla sam Isus Hristos,




[SUP]21[/SUP] Na kome sva građevina sastavljena raste za crkvu svetu u Gospodu;
[SUP]22[/SUP] Na kome ćete se i vi sazidati za stan Božji u duhu.
[SUP]19[/SUP] Jer bi volja Očeva da se u Nj useli sva punina,




[SUP]20[/SUP] I kroza Nj da primiri sve sa sobom, umirivši krvlju krsta Njegova, kroza Nj sve, bilo na zemlji ili na nebu.
[SUP]21[/SUP] I vas koji ste nekad bili odlučeni i neprijatelji kroz pomisli u zlim delima,
[SUP]22[/SUP] A sad vas primiri u telu mesa Njegovog smrću Njegovom, da vas svete i bez mane i bez krivice izvede preda se;




[SUP]23[/SUP] Ako samo ostanete u veri utemeljeni i tvrdi, i nepokretni od nade jevanđelja, koje čuste, koje je propovedano svoj tvari pod nebom, kome ja Pavle postadoh sluga.




[SUP]24[/SUP] Sad se radujem u svom stradanju za vas, i dovršujem nedostatak nevolja Hristovih na telu svom za telo Njegovo koje je crkva,




[SUP]25[/SUP] Kojoj ja postadoh sluga po naredbi Božijoj koja mi je dana među vama da ispunim reč Božiju,
[SUP]26[/SUP] Tajnu koja je bila sakrivena od postanja sveta i naraštaja, a sad se javi svetima Njegovim,




[SUP]27[/SUP] Kojima Bog naumi pokazati kako je bogata slava tajne ove među neznabošcima, koje je Hristos u vama, nada slave;




[SUP]28[/SUP] Kog mi propovedamo savetujući svakog čoveka, i učeći svakoj premudrosti, da pokažemo svakog čoveka savršenog u Hristu Isusu.
[SUP]29[/SUP] Zašto se i trudim i borim po Njegovoj moći koja u meni silno čini.






A ovo neka vam je svima na pamet:Titu glava 2:
[SUP]13[/SUP] Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista,




[SUP]14[/SUP] Koji je dao sebe za nas da nas izbavi od svakog bezakonja, i da očisti sebi narod izbrani koji čezne za dobrim delima.




[SUP]15[/SUP] Ovo govori, i savetuj, i karaj sa svakom zapovešću da te niko ne prezire!!!!!!!!!!!!!!!!.............????????? ???
Jevreima gl 7:
[SUP]24[/SUP] A Ovaj, budući da ostaje vavek, ima večno sveštenstvo.




[SUP]25[/SUP] Zato i može vavek spasti one koji kroza Nj dolaze k Bogu, kad svagda živi da se može moliti za njih.




[SUP]26[/SUP] Jer takav nama trebaše poglavar sveštenički: svet, bezazlen, čist, odvojen od grešnika, i koji je bio više nebesa;




[SUP]27[/SUP] Kome nije potrebno svaki dan, kao sveštenicima, najpre za svoje grehe žrtve prinositi, a potom za narodne, jer On ovo učini jednom, kad sebe prinese.




[SUP]28[/SUP] Jer zakon postavlja ljude za sveštenike koji imaju slabost; a reč zakletve koje je rečena po zakonu, postavi sina vavek savršena.

Jevrejima 13:[SUP]20[/SUP] A Bog mira, koji izvede iz mrtvih velikog Pastira ovcama, krvlju zaveta večnog, Gospoda našeg Isusa Hrista,




[SUP]21[/SUP] Da vas savrši u svakom delu dobrom, da učinite volju Njegovu, čineći u vama šta je ugodno pred Njime, kroz Isusa Hrista, kome slava va vek veka. Amin.


Pozdrav od Gere.






Pozdrav od Gere.


P.S

Kad bi oni shvatili Hristov plan spasenja ne bi oni pisali takve gluposti brate Mrskavcicu.
Za Milera,Jelenu,Rasela itd Hristos je uzalud polozio svoj zivot,to je normalno shvatanje obicnih kapitalista da bi porobili ceo svet,uveli u zamku sotone (Otk 13 glava)tako da smo Ja,Sardi,Adrian i jos neki potrosili jako mnogo vremena na temi adventisti! i nemam nameru da se bakcem vise s njima!videcemo na sudu dali smo mi u Hristu pravi ili oni ui Mileru,Jeleni,Raselu.
Postavio sam i temu i jasne stihove!na koje ste mi samo TI,Faky,Peko odgovorili i niko vise,vidim da je Faky bio u pravu kad je rekao da Bezboznici nema sanse da mi odgovore na tu temu a tema je:
Kako ce se zvati Dete koje ce se roditi?Isaija 9:6!?


A Faky kaze ovako:
E moj Gero! tesko da ce ti iko odgovoriti na ovu temu,ti velicas Hrista a oni ga omalozavaju ovi stihovi jasno govore ko je Hrist,ali oni ce pokusati da te stihove prerade u nistavilo.

Za njih je Hrist prosto andjeo Mihail njegovo ime za njih nema znacaja iako sama biblijija kaze da nema drugog imena danog coveku kroz koje ce se spasti,oni i dalje izmisljaju proroke,bozja imena itd.



(Dela 4)





11





ουτος εστιν ο λιθος ο εξουθενηθεις υφ υμων των οικοδομουντων ο γενομενος εις κεφαλην γωνιας





Ово је камен који ви зидари одбацисте, а постаде глава од угла: и нема ни у једноме другом спасенија;


Псал.:18:22 Иса.:28:16 Мат.:21:42





12





και ουκ εστιν εν αλλω ουδενι η σωτηρια ουτε γαρ ονομα εστιν ετερον »υπο τον ουρανον¼ το δεδομενον εν ανθρωποις εν ω δει σωθηναι ημας





Јер нема другога имена под небом данога људима којијем би се ми могли спасти.


15


ειπεν δε προς αυτον ο κυριος πορευου οτι σκευος εκλογης μοι εστιν ουτος του βαστασαι το ονομα μου ενωπιον εθνων και βασιλεων υιων τε ισραηλ


А Господ му рече: иди, јер ми је он суд избрани да изнесе име моје пред незнабошце и цареве и синове Израиљеве.
Дела:13:2 Дела:22:21 Дела:25:22 Рим.:1:1 Рим.:1:5 1 Кор.:15:10 Гал.:1:15 Гал.:2:7 Гал.:2:8 Ефес:3:7 Кол.:1:25 1 Тим.:2:7 2 Тим.:1:11


16


εγω γαρ υποδειξω αυτω οσα δει αυτον υπερ του ονοματος μου παθειν





А ја ћу му показати колико му ваља пострадати за име моје.




Ja te podrzavam i istog sam misljenja kao i ti pozdrav brate Gero.

Jasno pise u bibliji koje je IME dato coveku da bi se spasio i nema drugog ni na nebu ni na zemlji ni pod zemljom i koje i IME treba da se propoveda i slavi u svetu ato je (ISUS HRIST)svako drugo ime je obmana,prevara biblija jasno ukazuje na to!!!i svako ko propoveda bilo koje drugo IME na svetu je prevarant i hoce da se mi otkazemo od Hrista i da poginemo kako si im i naveo kroz zakon!!oni nas namerno guraju u zakon sto znaci samim tim mi se odricemo Hrista iako oni sami tvrde da veruju u Hrista to je gnusna laz! jer ko veruje u Hristovu zrtvu njemu nije potreban zakon jer on je vec oprosten Hristovom zrtvom-BLAGODACU!!oni nikad nisu niti ce shvatiti sta je to u stvari BLAGODAT jer kad bi shvatili oni bi bili srecni da se oslobode zakona.
Jer da nije tako onda je Hrist stvarno umro UZALUD,to je jasno demonstrilala biblija u dan raspeca o dva razbojnika jedan je oprosten a drugom je vrana iskopala oci nadam se da shvatas sta ti hocu reci ovim stihovima prilikom raspeca?

Pa sad ti vidi skim ti diskutujes,ali i oni su vec spaseni miloscu Gospodnjom,oni su takodje nasa braca i nesmemo to da zaboravimo nikad.

Pozdrav od Gere.




A ja vidim kao i na toj temi i sad ti kazem niko iz adventista,JS-ka,ateista itd, nece ti odgovoriti na tu temu jer si postavio stihove za koje oni nemaju petlju da ti odgovore.

Pozdrav.
 
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
A ja vidim kao i na toj temi i sad ti kazem niko iz adventista,JS-ka,ateista itd, nece ti odgovoriti na tu temu jer si postavio stihove za koje oni nemaju petlju da ti odgovore.
\

Faky, daj molim te uozbilji se. DEa li je tebi do humora ili zaista nemas pojma o cemu govoris?

Te iste biblijske tekstove koje je Gera naveo i ja i svi adventisti iznosimo kad zelimo dokazati da je Hristos Bog i Spasitelj .
Pa onda sam zakljuci kolika je to besmilsica pripisivati adventistima ono sto ne razumes.

Bratko ti mesas zajedno babe i zabe zato dobijas papazjaniju.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovo je insinuacija, jer Adventisti u tumacenju koriste ceo kontekst biblije, a ne samo pojedine citate da bi dokazali svoja ucenja.
Ovo upravo rade sve vreme pojedini na ovom forumu, izdvajajuci samo tekstove koji se njima svidjaju, da bi dokazali svoje teorije koje nemaju temelja ni u bibliji i u njenom kontekstu ni u iskustvu spasenja, sto je logicno, prvo iz razloga nepoznavanja biblije, a drugo iz nedostatka licnog iskustva.

Biblijski kontekst po pitanju vere, spasenja miloscu i zakona je taj, da vera i spasenje miloscu ne iskljucuju poslusnost Bozjim zapovestima, i to je jasno biblijsko ucenje koje se prozima kroz celo sveto pismo i staroga i novoga zaveta.

Ovde na forumu se cesto od pojedinaca spominje taj pojam spasenja miloscu, da bi se dokazalo da ono iskljucuje poslusnost, sto pokazuje da oni koji tako nesto tvrde u stvari ne poznaju sta ovaj pojam uopste podrazumeva i kako funkcionise u praksi.

Sta spasenje miloscu sustinski znaci?
Da li to znaci da je Bog iz ljubavi i milosti poslao Isusa da umre za coveka, i covek prihvatajuci njegovu zrtvu i njega kao licnog spasitelja od tog trenutkla dobija slobodu da kroz ceo zivot krsi moralne principe - da krade cini preljube, bude ideolopoklonik..itd, a potom na kraju na sudu Bozjem da se uzda da ce mu Bog biti milostiv i uvesti ga kao gresnika prljavog od greha u carstvo nebesko.

Biblija nasuprot ovome govori sasvim nesto drugo, da je milost upravo data ljudima iz razloga sto je covek krsio moralne principe, i Bog je iz ljubavi i milosti prema coveku svorio plan po kome ce Isus doci na ovaj svet da umre za coveka, i da mu da silu da prihvatajuci njegovu zrtvu kao otkup za svoje grehe, moze promeniti svoj zivot, ne biti vise kao onaj koji krsi moralne principe, vec koji ih ispiunjava.

Znaci milost je data da obnovi nasu palu gresnu prirodu i da nas dovede do savrsenstva kroz poslusnost zapovestima i njihovim prakticnim ispunjavanjem u licnom iskustvu.

Drugim recima, covecanstvo se od pocetka nalazi u stanju greha jer krsi moralne principe - krade, cini preljube, klanja se idolima, ne postuje bliznje..itd, i Bog je stvorio plan spasenja po kome ce iz milosti Isus poloziti svoj zivot da bi otkupio cveka od greha, i dqao mu silu koja ce u coveku izvrsiti promenu i uciniti da covek kroz predanje i posvecenje vise ne krsi ni jednu zapovest, vec zivi savrsenim zivotom poslusnosti.

Milost Bozja nije ni u kom slucaju data kao zamena za poslusnost, gde ce covek gresiti kroz ceo zivot, a opet pored toga na kraju biti spasen.
Milost je data da bi proizvela poslusnost, i povela coveka putem duhovne obnove, ka izgradnji karaktera.
Milost je data pod uslovom da covek odluci da napusti greh i pocne da zivi po nacelima Bozje pravde.
Ako toga nema, onda milost nema svrhe, jer ako covek prihvatajuci Bozju milost nastavi da gresi, kakva je njena svrha u smislu izgradnje i duhovnog napretka.

Ako u novom zavetu nema merila pravednosti kako neki tvrde, zasto bi onda apostol Jovan izjavio:

"Дечице моја! Ово вам пишем да не грешите; и ако ко сагреши, имамо заступника код Оца, Исуса Христа праведника, И Он очишћа грехе наше, и не само наше него и свега света" ( 1 Jovanova poslanica 2. 1 - 2 )

Cemu zastupnik pred Ocem ako nema merila po kojim bi mi bili okarakterisani kao gresnici ili pravednici.

Na ovo pitanje upravo odgovara sam Jovan u nastavku teksta, svestan biblijskog ucenja da je merilo pravednosti sam Bozji zakon, i da Isus posreduje pred Bogom za one koji sagrese bilo koju zapovest moralnog zakona:

"И по том разумемо да Га познасмо, ако заповести Његове држимо.
Који говори: Познајем Га, а заповести Његове не држи, лажа је, и у њему истине нема;
А који држи реч Његову, у њему је заиста љубав Божија савршена; по том познајемо да смо у Њему"
Који говори да у Њему стоји, и тај треба тако да ходи као што је Он ходио.
Љубазни! Не пишем вам нове заповести, него заповест стару коју имасте испочетка. Заповест стара јесте реч коју чусте испочетка" ( 1 Jovanova 2. 3 - 5 )

U vezi sa ovim, u starom zavetu ono sto je posredovalo za covekove grehe krsenja zapovesti bilo je zrtveno jagnje, kao simbol ili predslika Isusa Hrista.
Ako je kojim slucajem zakon u novom zavetu uklonjen, onda je ova opisana simbolika besmislena, jer jagnje je uzimalo covekov prestup krsenja zapovesti na sebe,, ono je predstavljalo Isusa Hrista, i po tome logicno je zakljuciti da i Isus danas posreduje pred Bogom zbog istih tih greha krsenja Bozjih zapovesti moralnog zakona.
I zato apostol Jovan kaze: "Дечице моја! Ово вам пишем да не грешите; ( da ne ne kradete, cinte preljube, ne budete idolopoklonici, krsite Subotu..itd ), a potom nastavlja: "и ако ко сагреши, имамо заступника код Оца, Исуса Христа праведника, И Он очишћа грехе наше, и не само наше него и свега света"

Drugo, zasto bi on izjavio da je greh BEZAKONJE ( Hamatija anomija ) koje znaci krsenje Bozjeg moralnog zakona, ako je zakon uklonje u novom zavetu:

( 1 Jovanova 3. 4 - 8 )

"Сваки који чини грех и безакоње чини: и грех је безакоње. - ( krsi zapovesti moralnog zakona )
И знате да се Он јави да грехе наше узме; и греха у Њему нема.
Који год у Њему стоји не греши; који год греши не виде Га нити Га позна.
- ( koji je u njemu ne krsi ni jednu zapovest )
Дечице! Нико да вас не вара: који правду твори праведник је, као што је Он праведан; - ( pravdu zapisanu u moralnom zakonu )
Који твори грех од ђавола је, јер ђаво греши од почетка. Зато се јави Син Божји да раскопа дела ђавоља -
(greh je krsenje moralnih principa zapisanih u Bozjim zapovestima, djavo je taj koji ih krsi od pocetka i navodi ljude da ih krse )

I na kraju, zasto je Jovan u otkrivenju zapisao sledece reci ako je zakon u novom zavetu uklonjen:

"Благо ономе који твори заповести Његове, да им буде власт на дрво живота, и да уђу на врата у град.
А напољу су пси и врачари и курвари и крвници и идолопоклоници и сваки који љуби и чини лаж" ( otkrivenje 22. 14 - 15 )


Suprotno ovim opisanim principa greha koje cine gresnici, su logicno oni koji ovo ne cine, nisu psi i vracari, kurvari, krvnici i idolopoklonici, jer oni kako sam tekst napominje "drze zapvesti"

Jos nesto.

Pojedini citiraju tekst iz Efescima poslanice 2 poglavlja da bi dokazali da se spasenje dobija samo miloscu Bozjom a ne i poslusnoscu koja proizilazi iz vere:

"Јер сте благодаћу спасени кроз веру; и то није од вас, дар је Божји,
Не од дела, да се нико не похвали"
( Efescima 2. 8 - 9 )

Ovaj tekst govori o tome, da nisu nasa dobra dela bila ta koja su potstakla Boga da nas spase, vec je on to ucinio iz ciste svoje milosti i ljubavi prema nama kao svojim stvorenjima.
Ovde se radi o samom cinu Bozjeg spasenja i akcijama koje je preduzeo u tom cilju, a ne o samim efektima koje takav cin proizvodi.
To znaci da je Isus umro na krstu radi coveka iz milosti i ljubavi prema coveku a ne zbog nasih dobrih dela, a nase je da prihvatajuci tu zrtvu verom dopustimo Bogu da nas ocisti od greha, i da nam da silu da vise ne gresimo, vec da kroz poslusnost zapovestima izgradjujemo sebe za carstvo nebesko, sto nisu nasa subjektivna dela, vec milost Bozja koja cini u nama da svakim delom, recima, mislima i svetim zivotom proslavljamo Boga medju ljudima.

Ovo potvrdjuje sam nastavak pomenutog teksta koji kaze:

"Јер сте благодаћу спасени кроз веру; и то није од вас, дар је Божји,
Не од дела, да се нико не похвали.
Јер смо Његов посао, саздани у Христу Исусу за дела добра, која Бог унапред приправи да у њима ходимо" ( Efescima 2. 8 - 10 )

Ovo je jasna biblijska projekcija koju moze da razume svako ko je otvoren za istinu, i ima iskrenu zelju da je sprovede u svoj licni zivot.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Suprotno zakonu je bezakonje HAMATIA ANOMIA - greh, preljuba, kradja, idolopoklonstvo, itd.
Sve mi se cini da Mrsavkic svojim stavom protiv pravde na koju zakon upucuje, nesvesno velica greh, jer ako on kaze da recimo zapovesti kao sto su NE KRADI ili NE CINI PRELJUBE vise ne vaze u novom zavetu, onda je automatski suprotan stav da TREBA KRASTI I CINITI PRELJUBE.

Ne razumem Hriscanski zivot u iskustvu koji moze reci ZA MENE PRINCIPI ZAKONA VISE NE VAZE.
To je anarhija, gde je covek bukvalno izjavio Bogu u lice JA HOCU DA CINIM STA JA ZELIM A NE STA TI PROPISUJES U SVOM ZAKONU.

To je prazna filozofija koja se ovde iznosi, i njena prevara se moze uociti iz samog nacina kako je izneta, gde je sve pomesano bez nekog reda i sklada, i gde postoje ocigledne nerazumne izjave koje su obucene u laznu Hriscansku obojenost da bi izgledalo kao da njihov autor poznaje temu o kojoj pise.

Pozdrav
najveći problem ovde su tvoje izjave,koje na moju i izjavu gere i fakija te ostalih jasno kažu, DA NIKO NE GOVORI DA SAD U HRISTU ISUSU MOŽEMO KRŠITI ZAPOVESTI,ČIJNITI PRELJUBU ,LAGATI ,KRASTI,UBIJATI ITD. dokle će ovde ići ta izvrnuta priča i sa kojim ciljem? zakon je ispunjen u Hristu.ko je Hristov on neće grešiti. prva zapovest je Bog je jedan jedini,ti je prvi kršiš.potom prejub,,dvobračnost je u crkvi adventista kao krempita dozvoljena. hula na Duha svetoga je jasna. posbvećenost na nuli.žene propovedaju,nose mušku odeu,šminkaju se,gledate tv blud dakle učestvujete u gresima unutar toga,izvrćete Pisma,i sad vi kažete nekome da krši moranost Reči!!!!
ovde je problem što vi ne možete videtim od tog duha prevare unutar crkve suštinu milosti i zakona. zakon je sud.zakon nikoga ne može spasiti,većsamo osuditina smrt. čas kažeteda zakon se sav možeodržati,a onda kažete da Isus treba kad sagrešimoi da nas zastupi,od čega ako tvrdite da se zakon može sav ispuniti? nikako da to rešite ili može ili ne može? Pismo kažeda zakona niko održati svog ne može! jasno i glasno.
onda ako će mo da se obavežemo na zakon na tkaav način da će mo ga držati skupa sa milošću što Pismo ne dovodi u mogućnost onda jednostavno mi moramo se sresti sa osudom smrću.ako mislite da Bogsudi po zakonu da vam na sudu potom dade milost? čovek koji bude osuđen na smrt biće bačen u ognjeno jezero. a čovek koji je milošću spašen od kletve zakonske (ako sagrešuje u žudnji da ne greši) ne ide na sud,i samo zatošto ne ide na sud ima ući u večnost.
tako da svaki jedan koji se odreče Reči i Hrista ići će na sud, ai od nas se kaže pavle očekuje bolje. stoga nio ne govori da se držanjem Hrista sad greši i ne drži Reč koju je on jasno doneo. ko drži njegove zapovesti ima život i ne dolazi na sud, već ima večni život. tako piše. razlika je u ovim stavovima što se vi oćeteobavezati na zakon kojega je Bog dao u takoj formi da nas sudi. a Hristos je dat da nas opravda,i da ne grešimo. ako pak i sagrešimo imamo zastupnika. ali ako smo uzeli obavezu zakonsku onda nema nade u miost,kao što Isus i kaže galatima,da im takima vraćenim na zakon Hristos ništa ne MOŽE,POMOĆI. zašto je pavle rekao galatima da im Hristos ne može ništa pomoći? zašto? vi tvrdite da Isus pomaže zastupa.a pavle kaže da Hristos onima koji oće ponovo pod zakonsku meru ništa ne može takima pomoći.
stoga da prestane kleveta da ovde neko tvrdi taku banalnost da verom u Hrista se može grešiti i sad kurvati lagati ubijati itd.
bolje da mislite šta će te i kako će te pred Hrista bez krštenja Duhom i krštenja u ime Isusa koje je jedino ime dato za oprost greha.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dakle, ipak je zakljucak da je po tebi potpuna savrsenost u poslusnosti nesto lose, i da ce Hristos osuditi coveka zato sto drzi svaku zapovest silom duha Svetoga koji stanuje u njegovom srcu.
Meni sam Bog svedoci da je istina ono sto sam izneo u ovim komentarima, a ti se postavljas prema tome kao da ja ovo govorim sam od sebe.

Ja Mrsavkicu imam zajednicu sa Bogom, i zivim u toj zajednici posvecujuci se svakodnevno svetim Bozjim Duhom, i sve sto svedocim je prozeto osvedocavajucom silom Svetoga Duha koji je u mom srcu, a ti kazes da ja time sto govorim o daru poslusnosti koji proizilazi iz vere, nemam Hrista i odricem ga se.

Tvoj problem je u tome sto si istinu obukao svojim licnim misljenjima i filozofijama, ne pitajuci Gospoda da li je ono sto iznosis istina.
Ja znam da nije jer mi to sam Gospod svedoci, ali govorim licno radi tebe koji toga sam nisi svestan, i sto nesvesno sugerises drugima da si u pravu, a nisi i nisi toga ni svestan.

Ja znam i zasto ne zelis da prihvatis ove jednostavne biblijske istine, vec bezis kao zec iz grma u grm, zato sto ti ih iznosi jedan Adventista..
Da je bilo ko drugi u pitanju ti bi i napravio tu iznimku da kojim slucajem i razmislis da li je to sto ti se iznosi istina, ali ti namerno to ne zelis, jer smo ja i Mika Adventisti, a ti ih organski ne podnosis, pa ti ne pada na pamet da poslusas reci Adventiste.
U tom slucaju, tu je sve jasno.

Predaj se potpuno Bogu, i istina ce ti biti dostupna, ali uslov toga je da se odreknes licnih misljenja i prihvatis cistu rec Bozju...ali pitanje je da li to zelis...do tebe zavisi, Bog zeli da te povede putem te spoznaje i licnog osvedocenja samo ako mu to dopustis.

Pozdrav
 
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
najveći problem ovde su tvoje izjave,koje na moju i izjavu gere i fakija te ostalih jasno kažu, DA NIKO NE GOVORI DA SAD U HRISTU ISUSU MOŽEMO KRŠITI ZAPOVESTI,ČIJNITI PRELJUBU ,LAGATI ,KRASTI,UBIJATI ITD. dokle će ovde ići ta izvrnuta priča i sa kojim ciljem? zakon je ispunjen u Hristu.ko je Hristov on neće grešiti.

Odgovor:

Mrsakvicu, apslolutno se slazem sa tobom.
U prvu si da onaj koji je u Hristu on ne gresi!
Sta je greh? Greh je prestup Bozjeg zakona a greh ucinjen radja smrt.
Slazem se sa tobom da onaj koji je u Hristu ne cini preljubu, ne laze, ne krade ne klanja se idolima, praznuje sedmi dan kako je Bog odredio, i ne zeli sto nije njegovo.
E pa prijatelju, to je ispunjenje zakona. Dakle, rodovi zivota vernika svedoce da li je on u Hristu i Hristos u njemu.
To je ono sot je Isus rekao: "Po rodovima njihovim poznacete ih".
Pa o tome i Laodikejac neprestano govori i drago mi je da si se i ti s njim slozio.

!
ovde je problem što vi ne možete videtim od tog duha prevare unutar crkve suštinu milosti i zakona. zakon je sud.zakon nikoga ne može spasiti,većsamo osuditina smrt.

Mrsavkicu, naprotiv, ti ne viudis sustinu milosti i zakona, a mi ga dobro vidimo.
ZAKON NIJE SUD, NEGO JE SMAO MERILO BOZJE PRAVDE NA SUDU.
Potpuno se slazem da zakon ne spasava, njegova uloga je da nam pokaze sta je istina a sta laz, sta je prvada Bozja a sta je bezakonje?
---------------------
čas kažeteda zakon se sav možeodržati,a onda kažete da Isus treba kad sagrešimoi da nas zastupi,od čega ako tvrdite da se zakon.

Ponovo se slazem sa tobom da zakon OSUDJUJE PRESTUPNIKA NA SMRT, TO I JESTE NJEGOVA ULOGA. ALI TAJ ISTI ZAKO NE OSUDJUJE NA SMRT ONOGA KO GA NE PRESTUPA. DA LI SI NAJZAD SHVATIO RAZLIKU?OBRATI PAZNJU NA ONO STO KAZE BOZJA REC, A NE NA ONO SOT TE JE NEKO POGRESNO NAUCIO:
"I RAZGNEVI SE ZMIJA NA ZENU I OTIDE SA SE POBIJE SA POTOMSTVOM NJEZINIM, KOJI DRZE ZAPOVBESTI BOZJE I ima svedocanstvo Isusa Hrtista." Otkrivrenje 12,17.
"Ovde je trpljenje svetih koji drze zaovesti Bozje i veru Isusovu." Otkrivenje 14,12,

Ako ti zastupas samo jedno od ovoga znaci da si na toj suprotnoj strani.

Prijatelju, zar ne vidis protiv koga se sotona bori, protiv onih koji imaju oboje, drze zapovesti Bozje i imaju veru Isusovu.

Sarstvo Bozje obecano je onima koji postuju i izvrsuju zakon Bozji a ne bezakonicima:

"Blago onima koji TVORE ZAPOVESTI Njegove, da im bude vlast na drvo zivota i da audju na vrata u grad." Otkrivenje 22,14.


Isus je rekao Bogatom mladicu: "AKO ZELIS UCI U ZIVOIT DRZI ZAPOVESTI." Matej 19,17.

A sta ti klazes? Nije potrebno! Isus je od mladica trazio nemoguce! D ali je tako?

"Nece svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! uci u cartvo nebesko, no koji cini po volji Oca mojega koji je na nebesima." Matej 7,21.

Volja Bozja izrazena je u Dekalogu.

Mrsavkicu, da li ti citas ove tekstove ili ne? Zapamti da su ovo Hristove reci a ne moje.

Samo jos jedan podsetnik za moga vrata Mrsavkica:

"JER NAM SE
SVIMA VALJA JAVITI NA SUDU HRISTOVU, DA PRIMIMO SVAKI STO JE KOJI U TEKU CINIO ILI DOBRO ILI ZLO." 1. Korincanima 5,10.

Mrsvakicu, dali si zapazio. SWVIM JAVITI NA SUDU HRISTOVU,

Vidis da ti ovo nije do sada bilo poznato, je li tako?
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Miko pa kad se toliko uzdas u dekalog zasto onda krsite 1 zapovest: Ја сам Господ Бог Твој; немој имати других богова осим мене.???? a postujete 4: Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и сврши све своје послове, а седми дан је одмор Господу Богу твојему.

Nije slucajno napisano u bibliji:Gospodi pokazi nam Oca??a Isus rece Toliko sam vre3mena s vama i nisi me POZNAO!?

Ja i Otac smo jedno ko vide mene vide i Oca!pa zasto pitas filipe GDE JE OTAC!???za mene je recimo ovo dovoljno i za jos neke na forumu,da nemam drugog Boga osim jednog (ISUSA HRISTA-EMANUILA,Isaija 9:6
[SUP]6[/SUP] Jer nam se rodi dijete, sin nam se dade. Vlastpočiva na plećima njegovim, 'čudo od savjetnika' glasi ime njegovo, 'JakiBog, 'Otac vječni', 'Knez mira'.)

Pozdrav.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mika32
gdje si ti od istine i od poštivanja zakona?
jer
subotu si ovdje javno dokazao da ne poštuješ kako treba
od Božjeg imena JEHOVA i dalje bježiš, sakrivaš se
a od Jednog Jedinog Boga ti ih imaš tri
tebi je Bog i Isus i Duh Sveti

i sad ti kao takav koji ne poštuješ Boga i ne poštuješ Božji Zakon,
da učiš nekoga, uputiš ga u istinu

zapitaj se pred ogledalom, koga ti ustvari želiš "žednoga prevesti pokraj izvora"

Boga i Krista nemožeš prevariti,.. vaša kuća je odavno pročitana, raskrinkana, prije 2000.g

piše ti jasno i glasno u Otkrivenju:
nisi ni studen ni vruč..
a to se odnosi samo i jedino na crkvu adventističku

žao mi je da imaš toliko godina a nisi upoznao pravu istinu
ili
možda jesi, ali si je ipak odbacio
treće mogučnosti NEMA
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top