Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Suprotno zakonu je bezakonje HAMATIA ANOMIA - greh, preljuba, kradja, idolopoklonstvo, itd.
Sve mi se cini da Mrsavkic svojim stavom protiv pravde na koju zakon upucuje, nesvesno velica greh, jer ako on kaze da recimo zapovesti kao sto su NE KRADI ili NE CINI PRELJUBE vise ne vaze u novom zavetu, onda je automatski suprotan stav da TREBA KRASTI I CINITI PRELJUBE.
Ne razumem Hriscanski zivot u iskustvu koji moze reci ZA MENE PRINCIPI ZAKONA VISE NE VAZE.
To je anarhija, gde je covek bukvalno izjavio Bogu u lice JA HOCU DA CINIM STA JA ZELIM A NE STA TI PROPISUJES U SVOM ZAKONU.
To je prazna filozofija koja se ovde iznosi, i njena prevara se moze uociti iz samog nacina kako je izneta, gde je sve pomesano bez nekog reda i sklada, i gde postoje ocigledne nerazumne izjave koje su obucene u laznu Hriscansku obojenost da bi izgledalo kao da njihov autor poznaje temu o kojoj pise.
Pozdrav
Dzaba se trudis brate!adventi su ti ko i jevreji da su jevreji shvatili Hrista nikad ga ne bi razapeli,postavio sam bas takvu temu ali ni jedan adventist,JS-ok nisu ostavili ni jedan komentar.
Znas li zasto!?Evo zasto!!
[SUP]19[/SUP] Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,
[SUP]20[/SUP] Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.
Efescima glava 2:
[SUP]4[/SUP] Ali Bog, koji je bogat u milosti, za premnogu ljubav svoju, koju ima k nama,
[SUP]5[/SUP] I nas koji bejasmo mrtvi od grehova ožive s Hristom (blagodaću ste spaseni),
[SUP]6[/SUP] I s Njim vaskrse i posadi na nebesima u Hristu Isusu.
[SUP]7[/SUP] Da pokaže u vekovima koji idu preveliko bogatstvo blagodati svoje dobrotom na nama u Hristu Isusu.
[SUP]8[/SUP] Jer ste blagodaću spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji,
[SUP]9[/SUP] Ne od dela, da se niko ne pohvali.
[SUP]10[/SUP] Jer smo Njegov posao, sazdani u Hristu Isusu za dela dobra, koja Bog unapred pripravi da u njima hodimo.
[SUP]11[/SUP] Zato se opominjite da vi koji ste nekada po telu neznabošci bili i nazivani neobrezanje od onih koji su se zvali po telu obrezanje, koje se rukom radilo,
[SUP]12[/SUP] Da bejaste u ono vreme bez Hrista, odvojeni od društva Izrailjevog, i bez dela u zavetima obećanja, nadu ne imajući, i bezbožni na svetu:
[SUP]13[/SUP] A sad u Hristu Isusu, vi koji ste nekada bili daleko, blizu postadoste krvlju Hristovom.
[SUP]14[/SUP] Jer je On mir naš, koji oboje sastavi u jedno, i razvali plot koji je rastavljao, neprijateljstvo, telom svojim,
[SUP]15[/SUP] Zakon zapovesti naukama ukinuvši; da iz oboga načini sobom jednog novog čoveka, čineći mir;
[SUP]16[/SUP] I da pomiri s Bogom oboje u jednom telu krstom, ubivši neprijateljstvo na njemu.
[SUP]17[/SUP] I došavši propovedi u jevanđelju mir vama dalekima i onima koji su blizu.
[SUP]18[/SUP] Jer On dovede k Ocu oboje u jednom duhu.
[SUP]19[/SUP] Tako dakle više niste tuđi i došljaci, nego živite sa svetima i domaći ste Bogu,
[SUP]20[/SUP] Nazidani na temelju apostola i proroka, gde je kamen od ugla sam Isus Hristos,
[SUP]21[/SUP] Na kome sva građevina sastavljena raste za crkvu svetu u Gospodu;
[SUP]22[/SUP] Na kome ćete se i vi sazidati za stan Božji u duhu.
[SUP]19[/SUP] Jer bi volja Očeva da se u Nj useli sva punina,
[SUP]20[/SUP] I kroza Nj da primiri sve sa sobom, umirivši krvlju krsta Njegova, kroza Nj sve, bilo na zemlji ili na nebu.
[SUP]21[/SUP] I vas koji ste nekad bili odlučeni i neprijatelji kroz pomisli u zlim delima,
[SUP]22[/SUP] A sad vas primiri u telu mesa Njegovog smrću Njegovom, da vas svete i bez mane i bez krivice izvede preda se;
[SUP]23[/SUP] Ako samo ostanete u veri utemeljeni i tvrdi, i nepokretni od nade jevanđelja, koje čuste, koje je propovedano svoj tvari pod nebom, kome ja Pavle postadoh sluga.
[SUP]24[/SUP] Sad se radujem u svom stradanju za vas, i dovršujem nedostatak nevolja Hristovih na telu svom za telo Njegovo koje je crkva,
[SUP]25[/SUP] Kojoj ja postadoh sluga po naredbi Božijoj koja mi je dana među vama da ispunim reč Božiju,
[SUP]26[/SUP] Tajnu koja je bila sakrivena od postanja sveta i naraštaja, a sad se javi svetima Njegovim,
[SUP]27[/SUP] Kojima Bog naumi pokazati kako je bogata slava tajne ove među neznabošcima, koje je Hristos u vama, nada slave;
[SUP]28[/SUP] Kog mi propovedamo savetujući svakog čoveka, i učeći svakoj premudrosti, da pokažemo svakog čoveka savršenog u Hristu Isusu.
[SUP]29[/SUP] Zašto se i trudim i borim po Njegovoj moći koja u meni silno čini.
A ovo neka vam je svima na pamet:Titu glava 2:[SUP]13[/SUP] Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista,
[SUP]14[/SUP] Koji je dao sebe za nas da nas izbavi od svakog bezakonja, i da očisti sebi narod izbrani koji čezne za dobrim delima.
[SUP]15[/SUP] Ovo govori, i savetuj, i karaj sa svakom zapovešću da te niko ne prezire!!!!!!!!!!!!!!!!.............????????? ???
Jevreima gl 7:
[SUP]24[/SUP] A Ovaj, budući da ostaje vavek, ima večno sveštenstvo.
[SUP]25[/SUP] Zato i može vavek spasti one koji kroza Nj dolaze k Bogu, kad svagda živi da se može moliti za njih.
[SUP]26[/SUP] Jer takav nama trebaše poglavar sveštenički: svet, bezazlen, čist, odvojen od grešnika, i koji je bio više nebesa;
[SUP]27[/SUP] Kome nije potrebno svaki dan, kao sveštenicima, najpre za svoje grehe žrtve prinositi, a potom za narodne, jer On ovo učini jednom, kad sebe prinese.
[SUP]28[/SUP] Jer zakon postavlja ljude za sveštenike koji imaju slabost; a reč zakletve koje je rečena po zakonu, postavi sina vavek savršena.
Jevrejima 13:[SUP]20[/SUP] A Bog mira, koji izvede iz mrtvih velikog Pastira ovcama, krvlju zaveta večnog, Gospoda našeg Isusa Hrista,
[SUP]21[/SUP] Da vas savrši u svakom delu dobrom, da učinite volju Njegovu, čineći u vama šta je ugodno pred Njime, kroz Isusa Hrista, kome slava va vek veka. Amin.
Pozdrav od Gere.
Pozdrav od Gere.
P.S
Kad bi oni shvatili Hristov plan spasenja ne bi oni pisali takve gluposti brate Mrskavcicu.Za Milera,Jelenu,Rasela itd Hristos je uzalud polozio svoj zivot,to je normalno shvatanje obicnih kapitalista da bi porobili ceo svet,uveli u zamku sotone (Otk 13 glava)tako da smo Ja,Sardi,Adrian i jos neki potrosili jako mnogo vremena na temi adventisti! i nemam nameru da se bakcem vise s njima!videcemo na sudu dali smo mi u Hristu pravi ili oni ui Mileru,Jeleni,Raselu.
Postavio sam i temu i jasne stihove!na koje ste mi samo TI,Faky,Peko odgovorili i niko vise,vidim da je Faky bio u pravu kad je rekao da Bezboznici nema sanse da mi odgovore na tu temu a tema je:
Kako ce se zvati Dete koje ce se roditi?Isaija 9:6!?
A Faky kaze ovako:E moj Gero! tesko da ce ti iko odgovoriti na ovu temu,ti velicas Hrista a oni ga omalozavaju ovi stihovi jasno govore ko je Hrist,ali oni ce pokusati da te stihove prerade u nistavilo.
Za njih je Hrist prosto andjeo Mihail njegovo ime za njih nema znacaja iako sama biblijija kaze da nema drugog imena danog coveku kroz koje ce se spasti,oni i dalje izmisljaju proroke,bozja imena itd.
(Dela 4)
11
ουτος εστιν ο λιθος ο εξουθενηθεις υφ υμων των οικοδομουντων ο γενομενος εις κεφαλην γωνιας
Ово је камен који ви зидари одбацисте, а постаде глава од угла: и нема ни у једноме другом спасенија;
Псал.:18:22 Иса.:28:16 Мат.:21:42
12
και ουκ εστιν εν αλλω ουδενι η σωτηρια ουτε γαρ ονομα εστιν ετερον »υπο τον ουρανον¼ το δεδομενον εν ανθρωποις εν ω δει σωθηναι ημας
Јер нема другога имена под небом данога људима којијем би се ми могли спасти.
15
ειπεν δε προς αυτον ο κυριος πορευου οτι σκευος εκλογης μοι εστιν ουτος του βαστασαι το ονομα μου ενωπιον εθνων και βασιλεων υιων τε ισραηλ
А Господ му рече: иди, јер ми је он суд избрани да изнесе име моје пред незнабошце и цареве и синове Израиљеве.
Дела:13:2 Дела:22:21 Дела:25:22 Рим.:1:1 Рим.:1:5 1 Кор.:15:10 Гал.:1:15 Гал.:2:7 Гал.:2:8 Ефес:3:7 Кол.:1:25 1 Тим.:2:7 2 Тим.:1:11
16
εγω γαρ υποδειξω αυτω οσα δει αυτον υπερ του ονοματος μου παθειν
А ја ћу му показати колико му ваља пострадати за име моје.
Ja te podrzavam i istog sam misljenja kao i ti pozdrav brate Gero.
Jasno pise u bibliji koje je IME dato coveku da bi se spasio i nema drugog ni na nebu ni na zemlji ni pod zemljom i koje i IME treba da se propoveda i slavi u svetu ato je (ISUS HRIST)svako drugo ime je obmana,prevara biblija jasno ukazuje na to!!!i svako ko propoveda bilo koje drugo IME na svetu je prevarant i hoce da se mi otkazemo od Hrista i da poginemo kako si im i naveo kroz zakon!!oni nas namerno guraju u zakon sto znaci samim tim mi se odricemo Hrista iako oni sami tvrde da veruju u Hrista to je gnusna laz! jer ko veruje u Hristovu zrtvu njemu nije potreban zakon jer on je vec oprosten Hristovom zrtvom-BLAGODACU!!oni nikad nisu niti ce shvatiti sta je to u stvari BLAGODAT jer kad bi shvatili oni bi bili srecni da se oslobode zakona.
Jer da nije tako onda je Hrist stvarno umro UZALUD,to je jasno demonstrilala biblija u dan raspeca o dva razbojnika jedan je oprosten a drugom je vrana iskopala oci nadam se da shvatas sta ti hocu reci ovim stihovima prilikom raspeca?
Pa sad ti vidi skim ti diskutujes,ali i oni su vec spaseni miloscu Gospodnjom,oni su takodje nasa braca i nesmemo to da zaboravimo nikad.
Pozdrav od Gere.
A ja vidim kao i na toj temi i sad ti kazem niko iz adventista,JS-ka,ateista itd, nece ti odgovoriti na tu temu jer si postavio stihove za koje oni nemaju petlju da ti odgovore.
\
Faky, daj molim te uozbilji se. DEa li je tebi do humora ili zaista nemas pojma o cemu govoris?
Te iste biblijske tekstove koje je Gera naveo i ja i svi adventisti iznosimo kad zelimo dokazati da je Hristos Bog i Spasitelj .
Pa onda sam zakljuci kolika je to besmilsica pripisivati adventistima ono sto ne razumes.
Bratko ti mesas zajedno babe i zabe zato dobijas papazjaniju.
najveći problem ovde su tvoje izjave,koje na moju i izjavu gere i fakija te ostalih jasno kažu, DA NIKO NE GOVORI DA SAD U HRISTU ISUSU MOŽEMO KRŠITI ZAPOVESTI,ČIJNITI PRELJUBU ,LAGATI ,KRASTI,UBIJATI ITD. dokle će ovde ići ta izvrnuta priča i sa kojim ciljem? zakon je ispunjen u Hristu.ko je Hristov on neće grešiti. prva zapovest je Bog je jedan jedini,ti je prvi kršiš.potom prejub,,dvobračnost je u crkvi adventista kao krempita dozvoljena. hula na Duha svetoga je jasna. posbvećenost na nuli.žene propovedaju,nose mušku odeu,šminkaju se,gledate tv blud dakle učestvujete u gresima unutar toga,izvrćete Pisma,i sad vi kažete nekome da krši moranost Reči!!!!Suprotno zakonu je bezakonje HAMATIA ANOMIA - greh, preljuba, kradja, idolopoklonstvo, itd.
Sve mi se cini da Mrsavkic svojim stavom protiv pravde na koju zakon upucuje, nesvesno velica greh, jer ako on kaze da recimo zapovesti kao sto su NE KRADI ili NE CINI PRELJUBE vise ne vaze u novom zavetu, onda je automatski suprotan stav da TREBA KRASTI I CINITI PRELJUBE.
Ne razumem Hriscanski zivot u iskustvu koji moze reci ZA MENE PRINCIPI ZAKONA VISE NE VAZE.
To je anarhija, gde je covek bukvalno izjavio Bogu u lice JA HOCU DA CINIM STA JA ZELIM A NE STA TI PROPISUJES U SVOM ZAKONU.
To je prazna filozofija koja se ovde iznosi, i njena prevara se moze uociti iz samog nacina kako je izneta, gde je sve pomesano bez nekog reda i sklada, i gde postoje ocigledne nerazumne izjave koje su obucene u laznu Hriscansku obojenost da bi izgledalo kao da njihov autor poznaje temu o kojoj pise.
Pozdrav
najveći problem ovde su tvoje izjave,koje na moju i izjavu gere i fakija te ostalih jasno kažu, DA NIKO NE GOVORI DA SAD U HRISTU ISUSU MOŽEMO KRŠITI ZAPOVESTI,ČIJNITI PRELJUBU ,LAGATI ,KRASTI,UBIJATI ITD. dokle će ovde ići ta izvrnuta priča i sa kojim ciljem? zakon je ispunjen u Hristu.ko je Hristov on neće grešiti.
Odgovor:
Mrsakvicu, apslolutno se slazem sa tobom.
U prvu si da onaj koji je u Hristu on ne gresi!
Sta je greh? Greh je prestup Bozjeg zakona a greh ucinjen radja smrt.
Slazem se sa tobom da onaj koji je u Hristu ne cini preljubu, ne laze, ne krade ne klanja se idolima, praznuje sedmi dan kako je Bog odredio, i ne zeli sto nije njegovo.
E pa prijatelju, to je ispunjenje zakona. Dakle, rodovi zivota vernika svedoce da li je on u Hristu i Hristos u njemu.
To je ono sot je Isus rekao: "Po rodovima njihovim poznacete ih".
Pa o tome i Laodikejac neprestano govori i drago mi je da si se i ti s njim slozio.
!
ovde je problem što vi ne možete videtim od tog duha prevare unutar crkve suštinu milosti i zakona. zakon je sud.zakon nikoga ne može spasiti,većsamo osuditina smrt.
Mrsavkicu, naprotiv, ti ne viudis sustinu milosti i zakona, a mi ga dobro vidimo.
ZAKON NIJE SUD, NEGO JE SMAO MERILO BOZJE PRAVDE NA SUDU.
Potpuno se slazem da zakon ne spasava, njegova uloga je da nam pokaze sta je istina a sta laz, sta je prvada Bozja a sta je bezakonje?
---------------------
čas kažeteda zakon se sav možeodržati,a onda kažete da Isus treba kad sagrešimoi da nas zastupi,od čega ako tvrdite da se zakon.
Ponovo se slazem sa tobom da zakon OSUDJUJE PRESTUPNIKA NA SMRT, TO I JESTE NJEGOVA ULOGA. ALI TAJ ISTI ZAKO NE OSUDJUJE NA SMRT ONOGA KO GA NE PRESTUPA. DA LI SI NAJZAD SHVATIO RAZLIKU?OBRATI PAZNJU NA ONO STO KAZE BOZJA REC, A NE NA ONO SOT TE JE NEKO POGRESNO NAUCIO:
"I RAZGNEVI SE ZMIJA NA ZENU I OTIDE SA SE POBIJE SA POTOMSTVOM NJEZINIM, KOJI DRZE ZAPOVBESTI BOZJE I ima svedocanstvo Isusa Hrtista." Otkrivrenje 12,17.
"Ovde je trpljenje svetih koji drze zaovesti Bozje i veru Isusovu." Otkrivenje 14,12,
Ako ti zastupas samo jedno od ovoga znaci da si na toj suprotnoj strani.
Prijatelju, zar ne vidis protiv koga se sotona bori, protiv onih koji imaju oboje, drze zapovesti Bozje i imaju veru Isusovu.
Sarstvo Bozje obecano je onima koji postuju i izvrsuju zakon Bozji a ne bezakonicima:
"Blago onima koji TVORE ZAPOVESTI Njegove, da im bude vlast na drvo zivota i da audju na vrata u grad." Otkrivenje 22,14.
Isus je rekao Bogatom mladicu: "AKO ZELIS UCI U ZIVOIT DRZI ZAPOVESTI." Matej 19,17.
A sta ti klazes? Nije potrebno! Isus je od mladica trazio nemoguce! D ali je tako?
"Nece svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! uci u cartvo nebesko, no koji cini po volji Oca mojega koji je na nebesima." Matej 7,21.
Volja Bozja izrazena je u Dekalogu.
Mrsavkicu, da li ti citas ove tekstove ili ne? Zapamti da su ovo Hristove reci a ne moje.
Samo jos jedan podsetnik za moga vrata Mrsavkica:
"JER NAM SE SVIMA VALJA JAVITI NA SUDU HRISTOVU, DA PRIMIMO SVAKI STO JE KOJI U TEKU CINIO ILI DOBRO ILI ZLO." 1. Korincanima 5,10.
Mrsvakicu, dali si zapazio. SWVIM JAVITI NA SUDU HRISTOVU,
Vidis da ti ovo nije do sada bilo poznato, je li tako?