Magija i Okultizam u Srpskom narodu

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ok daj mi primer.

Primjer govora vladike Nikanora, ratnohuškački. Zatim amfilohije i njegova manipulacija u CG i kada je dolazio u BG da zviždi protiv Slobe. Zatim manipulacija nacionalistima da napadaju homoseksualce.

Ako je narod glup onda su glupi i svestenici.

Oni nisu glupi, ali ispunjavaju ono što je Isus rekao za fariseje "Što zatvarate vrata i sami ne ulazite" parafraziram. Naravno ima pošenih sveštenika koji nisu fariseji.

Prijatelju ja se time bavim, procitao sam sve njene knjige i sam zakljucio bez uloge i pomoci crkve, da budemo realni adventizam postoji samo zato sto su ljudi ocajni i beze iz crkve zbog sablazni ne shvatajuci da i oni sami vrse iste stvari od kojih se sablaznjavaju.Kako ti znas da nasa crkva nema ucenje Biblije?
Nasa crkva je sastavila kanon samo bibliju tumaci drugacije, e pa ako je nase predanje pogresno zar nije i kanon koji ste preuzeli?
Jer kanon je sastavljen na osnovu predanja.Mi ne tumacimo SP drugacije vec vi, mi smo crkva i imamo Svetog Duha, a vi nemate, ali ako mislite da ste crkva otvori SP i nadji mesto gde Hristos kaze da ce Njegova crkva uvek biti progonjena(Pravoslavne oduvek neprestano gone) i kad nasjes te sttihove istorijskim cinjenicama mi dokazi da ste vi od 1844. gonjeni neprestano.

Znaš koliko ima njenih knjiga? I ništa ne možeš da osporiš iz njenih knjiga, argumentovano da osporiš. Tvoje mišljenje je čista subjektivnost. Vaša crkva nema učenja Biblije ni iz čega osim o Isusu da je Bog i spasitelj. Nemoj da ti moram davati direktne primjere vašeg učenja i Biblije.

Ti tvrdis da znas u sta ja verujem i ja ti kazem da to nije tako, ali ti opet mene ucis u sta ja verujem, to je namecanje, ja tebe ne ucim u sta ti verujes pa nemoj ni ti mene, kad ti iznesem neko nase verovanje duzan si da prihvatis da mi u to verujemo, a ne da i dalje tvrdis "E ne verujete vi tako vec ovako kako ja kazem".

Nisam ja došao da se bavim s tobom. Nemoj sa mnom raspravu da svodiš na lični nivo. Ja znam šta većina vas misli.

Opet ti mene ucis u sta mi verujemo, pa valjda ja bolje znam zar ne?Mi ne verujemo da hleb i vino postaju bukvalno telo i krv vec blagodatno, i sam Hristos je rekao "Jedite ovo je telo moje.............." zar nije?
NAse bogosluzenje je predslika buduceg carstva Bozijeg kao sto je jevrejsko bogosluzenje bilo predslika Hristovog stradanja.

Pa mnogi vjeruju da je hljeb i vino psotala Isusova krv i tijelo bukvalno. Opet kod vas konfuzija.

Citiraj mi tacno gde otac Tadej kaze da nam nije potrebna vera i da samo tamjanom bez vere teramo demone i verovacu ti.

Ono što je Tadej rekao negira vjeru u Boga.
To ne mora biti da on bukvalno kaže da nije vjera. ali tvrdnja sama dokazuje da negira makar indirektno. Arg. ti je ateističkog tipa kada negiraju stvaranje Božje pa kažu "dokaži mi naučno da je Bog stvorio svijet".

Onda ni apostoli nisu trebali da polazu ruke na krstavane da na njih sidje Sveti Duh niti je Hristos trebao da pljune i isceli slepca, zar ne vidis da uvek postoji neki simbolicni akt?

Pokušavaš vaše neistine da poturaš pod istine iz NZ. Niti tamjan ima ikakve veze sa onim što si sada naveo niti ima osjenjivanje krsnim znakom. U tim simboličnim činovima niko nije tom činu pripisao zasluge koje samo ima Bog, dok vi to radite. Vi činu pripisujete moći, tačnije predmetima.

Pa onda ni apsotoli da su verovali u Boga nisu trebali da polazu ruke niti je Hristos trebao da pljune da je verovao u Boga(On je inace Bog), ali su oni verovali u Boga i opet su polagali ruke.

Pa niko nije pljuvački pripisao iscijeljenje, ni činu polaganja ruku. A vi pridajete te moći tamjanu (dakle predmetu) i činu (osjenjivanje krsnim znakom)

Ja ne mogu narvno da dokazem da je ona vestica, ali to je bas ono sto vi adventisti radite osudjujete nekog izmisljajuci istorijske dokaze da bi negirali apsotolsko poreklo crkve Hristove, to bi bilo kao kad bi mi izmislili istoriju u kojoj je Ellen vestica i propagirali je, zar to nije prljavo?
Da jeste i vi bi ste to rekli da smo mi tako nesto uradili, a sami to radite sa istorijom.

Što onda daješ bilo kakve zamjerke na njene spise?

Pa smatraš da neko izmišlja dkaze onda ti svojim dkazima to obori.

Bas u tom i jeste poenta, ako u Predanju se kaze da se svetkuje Nedelja od vaskrsenja,a u NZ ne pise da treba da se svetkuje subota od vaskrsenja sta to znaci?
TO znaci da Sveto Pismo i Sveto PRedanje nsiu u konfliktu vec vi pogresno tumacite SP i kad ga pogresno ljudskim razumom protumacite vi naravno vidite da predanje nije u pravu i odbacujete ga, to je cist dokaz da niste u pravu jer SP i SP nisu u konfliktu, u SZ pise oko za oko zub za zub, a u NZ pise da volimo one koji nas mrze, pa zar je to konflikt u samom SP?
NE, naravno da nije vec se drugacije tumaci, od dolaska Hristovog zakon se ispunjava i preobrazuje tako da vise nije oko za oko iz ub za zube vec volite one koji vas mrze, isto je i sa zakonom o suboti i nedelji, vise nije subota vec nedelja!

Pa ne može tako da bude. Neko onda laže i to debelo. Ne može biti i jedno i drugo. Znači ako suprotbo govore. Ti ne možeš da dokažeš da je subota ukinuta zato se pozivaš na predanje. al to nije predanje apostola nego vaše. Kakve veze ima oko za oko zub za zub sa ovim. Ovo je moralni zakon, a ne krivični zakon koji ukazuje na to da će Bog da da svakom po djelima njegovim. Pa i SZ piše da volimo druge pa i neprijatelje da budemo dobri prema njima. Konflikt sa Biblijom može da ima samo tvoja crkva, a ne Biblija sama sa sobom. Da se mrzi neprijatelj nije nauka SZ nego otpalih Jevreja. Gdje piše u SZ da se mrzi neprijatelj?

Čuli ste da je KAZANO, a Isus nije rekao čuli ste da je PISANO. Oko za oko je građanski (kazneni) zakon prisutan u svim tamošnjim državama ima ga u Hamurabijevom zakonu iz pvog vavilonskog carstva.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Primjer govora vladike Nikanora, ratnohuškački. Zatim amfilohije i njegova manipulacija u CG i kada je dolazio u BG da zviždi protiv Slobe. Zatim manipulacija nacionalistima da napadaju homoseksualce.
:roll:
Nikanor je...........................ono sto vi adventisti smatrate veoma ruznom recju, a u narodu se cesto pominje........

Isti taj Amfilohije je presao stotine kilometara samo da bi razgovarao sa jednim transeksualcem sa kojim je razgovarao vise od tri sata, jedan mitropolit je dao sate svog vremena da bi razgovarao sa jednim transeksualcem, sta ti mislis zasto?
Crkva nikad nije podrzavala nasilje niti ce ikada podrzavati.
Oni nisu glupi, ali ispunjavaju ono što je Isus rekao za fariseje "Što zatvarate vrata i sami ne ulazite" parafraziram. Naravno ima pošenih sveštenika koji nisu fariseji.
I rdjava zica provodi struju.......
Znaš koliko ima njenih knjiga? I ništa ne možeš da osporiš iz njenih knjiga, argumentovano da osporiš. Tvoje mišljenje je čista subjektivnost. Vaša crkva nema učenja Biblije ni iz čega osim o Isusu da je Bog i spasitelj. Nemoj da ti moram davati direktne primjere vašeg učenja i Biblije.
Znam.Naravno da mogu da osporim dosta stvari pomocu Predanja i naseg tumacenja Svetog Pisma.
Nisam ja došao da se bavim s tobom. Nemoj sa mnom raspravu da svodiš na lični nivo. Ja znam šta većina vas misli.
Mi ovde ne govorimo sta vecina misli vec sta crkva uci, a to je velika razlika.
Pa mnogi vjeruju da je hljeb i vino psotala Isusova krv i tijelo bukvalno. Opet kod vas konfuzija.
Ne radi se ovde ko sta misli vec sta crkva uci, svako ima da misli i veruje u sta hoce, a ono sto crkva uci se cesto tome suprostavlja.
Ono što je Tadej rekao negira vjeru u Boga.
To ne mora biti da on bukvalno kaže da nije vjera. ali tvrdnja sama dokazuje da negira makar indirektno. Arg. ti je ateističkog tipa kada negiraju stvaranje Božje pa kažu "dokaži mi naučno da je Bog stvorio svijet".
Opet ti mene ucis u sta je starac Tadej verovao iako on sam nije to izrekao, on ne misli da se samo tamjanom bez vere teraju demoni veruj mi bolje znam.
Pokušavaš vaše neistine da poturaš pod istine iz NZ. Niti tamjan ima ikakve veze sa onim što si sada naveo niti ima osjenjivanje krsnim znakom. U tim simboličnim činovima niko nije tom činu pripisao zasluge koje samo ima Bog, dok vi to radite. Vi činu pripisujete moći, tačnije predmetima.
Ne mi ne pripisujemo moci predmetima vec Bogu, opet ti nas ucis sta mi verujemo...........
Pa niko nije pljuvački pripisao iscijeljenje, ni činu polaganja ruku. A vi pridajete te moći tamjanu (dakle predmetu) i činu (osjenjivanje krsnim znakom)
Mi neradimo to sto ti mene ubedjujes da radimo.Ne znam koji starac je rekao citiram "Svaka je ikona cudotvorna ako covek veruje Bogu i moli muse, ako se covek ne moli Bogu i ne veruje mu onda nijedna ikona za njega nije cudotvorna."
Što onda daješ bilo kakve zamjerke na njene spise?

Pa smatraš da neko izmišlja dkaze onda ti svojim dkazima to obori.
Prijatelju ja sam to obarao, ali sve sto vasi kazu je to ti je samo izgovor, oni kazu krst je paganski simbol, a ja kazem Hristos je na njemu razapet, a oni meni "to ti je samo izgovor", ili recimo za kadjenje, oni mi kazu to ti je pagansko, aja kazem i judejsko svestenstvo je kadilo u hramu, a oni meni opet "to ti je samo izgovor", pa kako bi se vi osecali kad bi ja na sve vase istorijske fikcije rekao da vam je to samo izgovor da bi negirali apsotolsko poreklo crkve(sto je tacno) iako je fikcija hronoloski netacna i ne podudara se sa zdravim raumom kao npr. prica kako je Muhamed spasao grupu hriscana od krstasa, a on je umro un 7. vveku dok je prvi pohod bio u 12. veku, vi vredjate zdrav razum covekov, pa kazete kako je krstavanje dece nastalo u 12. veku, a Pelagije koji je ziveo u 6. veku je na zapadu osudjen kao jeretik jer je ucio da decu ne treba krstavati, gde je tu hronologija i zdrav razum?
Pa i SZ piše da volimo druge pa i neprijatelje da budemo dobri prema njima.
Nadji mi gde to pise................
Na osnovu predanja je bio sastavljen kanon, knjige koje se nisu slagale sa Predanjem i ucenjem crkve kao Poslanica Laodikijscima npr. nisu u kanonu jer se suprostavljaju Predanju, ne psotoji stih u SP koji se suprostavlja SP vec vi SP drugacije tumacite(izvrcete) pa to tako izgleda.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Znam.Naravno da mogu da osporim dosta stvari pomocu Predanja i naseg tumacenja Svetog Pisma.

Nikako da osporiš ono što sam iznio. Dokaz da ste manipulatori jeste eskalacija zla kada su na scenu stupile vjerske zajednice.

Ne mi ne pripisujemo moci predmetima vec Bogu, opet ti nas ucis sta mi verujemo...........

Ja samo prenosim ono što vi govorite. Dakle jasno pripisujete predmetima moći i činu.

Prijatelju ja sam to obarao

A sada ne možeš.

Nadji mi gde to pise................

"Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe." (3.Mojsijeva 19,18)

"Ako je gladan neprijatelj tvoj nahrani ga kruhom, i ako je žedan, napoj ga vodom...Jahve će ti platiti." (Izreke 25,21-22)

Na osnovu predanja je bio sastavljen kanon, knjige koje se nisu slagale sa Predanjem i ucenjem crkve kao Poslanica Laodikijscima npr. nisu u kanonu jer se suprostavljaju Predanju, ne psotoji stih u SP koji se suprostavlja SP vec vi SP drugacije tumacite(izvrcete) pa to tako izgleda.

Pa kako onda može da bude drugačije predanje. Vaše predanje je suprotno Bibliji, dakle nije apostolsko. A ko ti je rekao da ima da se suprostavlja?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Nikako da osporiš ono što sam iznio. Dokaz da ste manipulatori jeste eskalacija zla kada su na scenu stupile vjerske zajednice.
Vidis mi za vas govorimo isto, ali hajde dokazite da ste vi crkva Hristova, da li vas gone?
Ja samo prenosim ono što vi govorite. Dakle jasno pripisujete predmetima moći i činu.
Opet ti mene ucis u sta mi verujemo, ja tebe ne ucim u sta ti verujes, vec rekoh mi ne verujemo da predmeti imaju bilo kakvu moc, a ti kazes da verujemo i ja ti opet kazem mi covece u to ne verujemo i ti kazes da vi u to verujete, ako kad bi ja tebe ubedjivao da ne verujes u Boga, i ti kazes verujem, a ja kazem ne enverujes, a ti kazes da verujem, pa ko ovde koga pravi budalom?
Ja njene spise mogu da oborim sa Svetim Predanjem lako u par reci.
"Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe." (3.Mojsijeva 19,18)
Da samo prijatelhu oni su verovali sa su jevreji bliznji, a ne neznabosci zato ovo sto si izneo pada u vodu jer se odnosi samo na jevreje, a ne na sve kao u NZ.
Pa kako onda može da bude drugačije predanje.
Ne moze i nije.Nase predanje se ne suprostavlja Bibliji nego je vi drugacije tumacite(pomocu razuma) pa to tako izgleda, a po nasem tumacenju SP i SP su u skladu
A ko ti je rekao da ima da se suprostavlja?
Ne razumem pitanje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Da samo prijatelhu oni su verovali sa su jevreji bliznji, a ne neznabosci zato ovo sto si izneo pada u vodu jer se odnosi samo na jevreje, a ne na sve kao u NZ.

A što si izostavio i onaj drugi stih što sam dao. Naravno da nisi upravu. Imaju stihovi da se fino ponašaju i prema neznabošcima (došljacima). Taj stih je Isus citirao, Jevreji ga jesu izopačili, ali to ne znači da je nauka NZ drugačija od nauke SZ. Ista je nauka a to što ljudi izopačuju (kao što radi tvoja PC) to je druga tema.

Opet ti mene ucis u sta mi verujemo, ja tebe ne ucim u sta ti verujes, vec rekoh mi ne verujemo da predmeti imaju bilo kakvu moc, a ti kazes da verujemo i ja ti opet kazem mi covece u to ne verujemo i ti kazes da vi u to verujete, ako kad bi ja tebe ubedjivao da ne verujes u Boga, i ti kazes verujem, a ja kazem ne enverujes, a ti kazes da verujem, pa ko ovde koga pravi budalom?
Ja njene spise mogu da oborim sa Svetim Predanjem lako u par reci.

Pa vi tako govorite, počeo si da ponavljaš rečenice kao papagaj. KO vam je kriv što dajete bogohulne i okultne izjave.
Tvojim predanjem ne možeš ništa jer nije apostoslko. A što njene spise ne oboriš Biblijom?

Ne moze i nije.Nase predanje se ne suprostavlja Bibliji nego je vi drugacije tumacite(pomocu razuma) pa to tako izgleda, a po nasem tumacenju SP i SP su u skladu

Vaše predanje se suprostavlja Bibiliji. Pomoću razuma možeš doći samo do istine, razuma na koji djeluje Duh Božji. A kako bi trebalo da izgleda. Da piše to, a misli se drugačije. Nisu u skladu. Biblija jedno, a vi drugo. znači neko govori neistine a to ste vi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
"Ako je gladan neprijatelj tvoj nahrani ga kruhom, i ako je žedan, napoj ga vodom...Jahve će ti platiti." (Izreke 25,21-22)
Ovaj stih sam izostavio jer nema bas nikakve veze sa ljubavlju prema neprijatelju, kakve veze ovaj stih ima sa ljubavlju prema neprijatelju?
Jos ti kaze Jahve ce ti platiti, a ne voli neprijatelja svoga i nahrani ga, u SZ pise da mrzimo neprijatelje svoje i tu je sve jasno, SZ nije zavet ljubavi vec zavet moralnog zakona, naravno to nije zavisilo od Boga vec ljudi.
Imaju stihovi da se fino ponašaju i prema neznabošcima (došljacima).
Opet dosljacima, a ne neprijateljima, nadji mis tih gde se govori da volimo svoje neprijatelje.
Taj stih je Isus citirao, Jevreji ga jesu izopačili, ali to ne znači da je nauka NZ drugačija od nauke SZ.
Ljudi su SZ bili drugaciji i samim tim i zakon je bio drugaciji.
Ista je nauka a to što ljudi izopačuju (kao što radi tvoja PC) to je druga tema.
Ne izopacuje PC nista, sve sto PC uci je u skladu sa Svetim Pismom, jer da nije onda to ne bi bilo i SP.
Pa vi tako govorite, počeo si da ponavljaš rečenice kao papagaj. KO vam je kriv što dajete bogohulne i okultne izjave.
Tvojim predanjem ne možeš ništa jer nije apostoslko. A što njene spise ne oboriš Biblijom?
Mora da ponavljam jer ocigledno ne shvatas da ti ne mozes meni nametati ono u sta mi verujemo, ja bolje znam u sta mi verujemo kao sto ti bolje znas u sta vi verujete, okultne i bogohulne izjave?
NAdji mi jedan okultni i bogohulni kanon ili dogmat molim te.Da njene spise oborim SP?
Naravno da je moguce jer ga mi drugacije tumacimo i sve sto mi iznesemo vi cete drugacije protumaciti, i sam ap. Petar je rako da su PAvlovi spisi komplikovani i da ce ih mnogi izvrcati, Pavle je dao usmeno predanje koje je rekao crkvi da cuva, a ne pismeno, ponovi cu Predanje ne zavisi od Svetog Pisma vec Sveto Pismo zavisi od Svetog Predanja, sve sto se sa Predanjem nije slagalo nije uslo u kanon Svetog Pisma, pak vi tvrdite da se SP ne slaze sa Svetim Predanjem sto je netacno jer da se ne slaze ne bi bilo u kanonu.
Vaše predanje se suprostavlja Bibiliji.

Vec rekoh da se ista u Svetom Pismu suprostavlja PRedanju to onda ne bi bilo u Svetom Pismu, ne zavisi Sveto PRedanje od Svetog Pisma vec Sveto Pismo od Svetog Predanja.
Pomoću razuma možeš doći samo do istine, razuma na koji djeluje Duh Božji.
KAd bi svako uzeo da tumaci Sveto PIsmo bilo bi tumacenja koliko i onih koji tumace, ako zaista tvrdite da Svetim Duhom tumacite dokazite cudima kao mi i dokazite d ste crkva, da li vas gone kao sto ej Hristos rekao da ce Njegovu crkvu goniti neprestano?
Da li su vas apostoli osnovali?
Biblija jedno, a vi drugo. znači neko govori neistine a to ste vi.
MI samo drugacije tumacimo i to tumacenje je u skladu sa Svetim Predanjem.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ovaj stih sam izostavio jer nema bas nikakve veze sa ljubavlju prema neprijatelju, kakve veze ovaj stih ima sa ljubavlju prema neprijatelju?

Znači onda mržnju.

u SZ pise da mrzimo neprijatelje svoje i tu je sve jasno, SZ nije zavet ljubavi vec zavet moralnog zakona, naravno to nije zavisilo od Boga vec ljudi.

Nađi taj stih gdje PIŠE u SZ da se mrze neprijatelji.

Ljudi su SZ bili drugaciji i samim tim i zakon je bio drugaciji.

Ovako uopšteno ni djeca u školi ne objašjavaju pojmove. Gdje piše da je moralni zakon bio drugačiji?

Ne izopacuje PC nista, sve sto PC uci je u skladu sa Svetim Pismom, jer da nije onda to ne bi bilo i SP.

Ne uči ništa u skladu sa Biblijom, jedino donekle nešto o Isusu.

Mora da ponavljam jer ocigledno ne shvatas da ti ne mozes meni nametati ono u sta mi verujemo, ja bolje znam u sta mi verujemo kao sto ti bolje znas u sta vi verujete, okultne i bogohulne izjave?
NAdji mi jedan okultni i bogohulni kanon ili dogmat molim te.Da njene spise oborim SP?
Naravno da je moguce jer ga mi drugacije tumacimo i sve sto mi iznesemo vi cete drugacije protumaciti, i sam ap. Petar je rako da su PAvlovi spisi komplikovani i da ce ih mnogi izvrcati, Pavle je dao usmeno predanje koje je rekao crkvi da cuva, a ne pismeno, ponovi cu Predanje ne zavisi od Svetog Pisma vec Sveto Pismo zavisi od Svetog Predanja, sve sto se sa Predanjem nije slagalo nije uslo u kanon Svetog Pisma, pak vi tvrdite da se SP ne slaze sa Svetim Predanjem sto je netacno jer da se ne slaze ne bi bilo u kanonu.

Vaše izjave dokazuju u šta vjerujete.
Ne treba vam Bog nego osjenjivanje i tamjan da otjera demone.

Vec rekoh da se ista u Svetom Pismu suprostavlja PRedanju to onda ne bi bilo u Svetom Pismu, ne zavisi Sveto PRedanje od Svetog Pisma vec Sveto Pismo od Svetog Predanja.

Ne može da zavisi Pred. od Pisma nego obrnuto. Čitav niz stihova dokazuje da se uči iz Pisma. Osnov je Pismo.

KAd bi svako uzeo da tumaci Sveto PIsmo bilo bi tumacenja koliko i onih koji tumace, ako zaista tvrdite da Svetim Duhom tumacite dokazite cudima kao mi i dokazite d ste crkva, da li vas gone kao sto ej Hristos rekao da ce Njegovu crkvu goniti neprestano?
Da li su vas apostoli osnovali?

Nije zato kriv Bog i Pismo nego motiv ljudi. To opet ne dokazuje tvoje tvrdnje. Jer je u Bibliji istina. I samo istina.

MI samo drugacije tumacimo i to tumacenje je u skladu sa Svetim Predanjem.

Dovoljan dokaz da vaše predanje nije apostolsko.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Znači onda mržnju.
Ne, vec znacci da je Bog ljubav i stara se za sve, On trazi od jevreja da to cine i On ce ih nagraditi, to je zato jer se Bog brine za sve, a en samo za svoj narod.
Nađi taj stih gdje PIŠE u SZ da se mrze neprijatelji.
Da bi ga izvrnuo?
38. Čuli ste da je kazano: Oko za oko, i zub za zub.

39. A ja vam kažem da se ne protivite zlu, nego ako te ko udari po desnom obrazu tvom, okreni mu i drugi;

40. I koji hoće da se sudi s tobom i košulju tvoju da uzme, podaj mu i haljinu;

41. I ako te ko potjera jednu milju, idi s njim dvije.

(Zač. 15).

42. Koji ište u tebe, podaj mu; i koji hoće od tebe da pozajmi, ne odreci mu.

43. Čuli ste da je kazano: Ljubi bližnjega svojega, i mrzi neprijatelja svojega.(jos dokazuje da si izvrcao onaj stih kad sam te upitao gde pise da ljubimo neprijatelje svoje izneo si "Ljubi bliznjeg svoga kao samoga sebe")

44. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje svoje, blagosiljajte one koji vas kunu, činite dobro onima koji vas mrze i molite se za one koji vas vrijeđaju i gone,

45. Da budete sinovi Oca svojega koji je na nebesima; jer On svojim suncem obasjava i zle i dobre; i daje dažd pravednima i nepravednima.

46. Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakvu platu imate? Ne čine li tako i carinici?

47. I ako pozdravljate samo braću svoju, šta odviše činite? Ne čine li tako i neznabošci?

48. Budite vi, dakle, savršeni, kao što je savršen Otac vaš nebeski.

Ovako uopšteno ni djeca u školi ne objašjavaju pojmove. Gdje piše da je moralni zakon bio drugačiji?
Dao sam ti ispred primer, u SZ bilo je "Oko za oko zub za zub", a u NZ je drugacije, isto je i sa otpustanjem zena u SZ mozes da je otpustis kad joj das knjigu otpusnu, a u NZ ne smes da je otpustis, moralni zakon je u NZ mnogo tezi jer je ispunjen ljubavlju.
Ne uči ništa u skladu sa Biblijom, jedino donekle nešto o Isusu.
Nelogicno je ovo sto govoris, nase tumacenje se slaze sa Predanjem.
Vaše izjave dokazuju u šta vjerujete.
Ne treba vam Bog nego osjenjivanje i tamjan da otjera demone.
Molim te ponovo nemoj da me ubedjujes u sta ja verujem, ja bolje znam u sat verujem od tebe, niko od nas nije izjavio da se tamjanom bez vere u Boga teraju demoni.Lazes.
Ne može da zavisi Pred. od Pisma nego obrnuto. Čitav niz stihova dokazuje da se uči iz Pisma. Osnov je Pismo.
Sveto Predanje psotoji duze od Svetog Pisma, Sveto Pismo je sastavljano na osnovu predanja, sve sto se sa predanjem nije slagalo nije uslo u kanon, Sveto Pismo zavisi od Svetog Predanja kod nas u crkvi jer mi Predanje imamo, a vi ga nemate jer niste apostolska crkva.
Nije zato kriv Bog i Pismo nego motiv ljudi. To opet ne dokazuje tvoje tvrdnje. Jer je u Bibliji istina. I samo istina.
Jeste u bibliji istina, ali vi je drugacije tumacite.
Dovoljan dokaz da vaše predanje nije apostolsko.
Jeste o slaze sa sa Svetim Pismom, a vas molim da sastavite svoj kanon i ne kradete tudji, ako su ti drugi u krivu.

Inace nisi mi odgovorio na pitanje, ako ste prava crkva zasto vas ne gone kao sto ej Hristos rekao da ce Njegovu crkvu neprestano goniti?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Da bi ga izvrnuo?
38. Čuli ste da je kazano: Oko za oko, i zub za zub.

39. A ja vam kažem da se ne protivite zlu, nego ako te ko udari po desnom obrazu tvom, okreni mu i drugi;

40. I koji hoće da se sudi s tobom i košulju tvoju da uzme, podaj mu i haljinu;

41. I ako te ko potjera jednu milju, idi s njim dvije.

(Zač. 15).

42. Koji ište u tebe, podaj mu; i koji hoće od tebe da pozajmi, ne odreci mu.

43. Čuli ste da je kazano: Ljubi bližnjega svojega, i mrzi neprijatelja svojega.(jos dokazuje da si izvrcao onaj stih kad sam te upitao gde pise da ljubimo neprijatelje svoje izneo si "Ljubi bliznjeg svoga kao samoga sebe")

44. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje svoje, blagosiljajte one koji vas kunu, činite dobro onima koji vas mrze i molite se za one koji vas vrijeđaju i gone,

45. Da budete sinovi Oca svojega koji je na nebesima; jer On svojim suncem obasjava i zle i dobre; i daje dažd pravednima i nepravednima.

46. Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakvu platu imate? Ne čine li tako i carinici?

47. I ako pozdravljate samo braću svoju, šta odviše činite? Ne čine li tako i neznabošci?

48. Budite vi, dakle, savršeni, kao što je savršen Otac vaš nebeski.

Nađi u SZ gdje piše da se mrzi neprijatelj. Gdje fino PIŠE U SZ. Ali da PIŠE. Šta mi citiraš NZ ko da to ne znam.

Natrag