Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.303
Ok daj mi primer.
Primjer govora vladike Nikanora, ratnohuškački. Zatim amfilohije i njegova manipulacija u CG i kada je dolazio u BG da zviždi protiv Slobe. Zatim manipulacija nacionalistima da napadaju homoseksualce.
Ako je narod glup onda su glupi i svestenici.
Oni nisu glupi, ali ispunjavaju ono što je Isus rekao za fariseje "Što zatvarate vrata i sami ne ulazite" parafraziram. Naravno ima pošenih sveštenika koji nisu fariseji.
Prijatelju ja se time bavim, procitao sam sve njene knjige i sam zakljucio bez uloge i pomoci crkve, da budemo realni adventizam postoji samo zato sto su ljudi ocajni i beze iz crkve zbog sablazni ne shvatajuci da i oni sami vrse iste stvari od kojih se sablaznjavaju.Kako ti znas da nasa crkva nema ucenje Biblije?
Nasa crkva je sastavila kanon samo bibliju tumaci drugacije, e pa ako je nase predanje pogresno zar nije i kanon koji ste preuzeli?
Jer kanon je sastavljen na osnovu predanja.Mi ne tumacimo SP drugacije vec vi, mi smo crkva i imamo Svetog Duha, a vi nemate, ali ako mislite da ste crkva otvori SP i nadji mesto gde Hristos kaze da ce Njegova crkva uvek biti progonjena(Pravoslavne oduvek neprestano gone) i kad nasjes te sttihove istorijskim cinjenicama mi dokazi da ste vi od 1844. gonjeni neprestano.
Znaš koliko ima njenih knjiga? I ništa ne možeš da osporiš iz njenih knjiga, argumentovano da osporiš. Tvoje mišljenje je čista subjektivnost. Vaša crkva nema učenja Biblije ni iz čega osim o Isusu da je Bog i spasitelj. Nemoj da ti moram davati direktne primjere vašeg učenja i Biblije.
Ti tvrdis da znas u sta ja verujem i ja ti kazem da to nije tako, ali ti opet mene ucis u sta ja verujem, to je namecanje, ja tebe ne ucim u sta ti verujes pa nemoj ni ti mene, kad ti iznesem neko nase verovanje duzan si da prihvatis da mi u to verujemo, a ne da i dalje tvrdis "E ne verujete vi tako vec ovako kako ja kazem".
Nisam ja došao da se bavim s tobom. Nemoj sa mnom raspravu da svodiš na lični nivo. Ja znam šta većina vas misli.
Opet ti mene ucis u sta mi verujemo, pa valjda ja bolje znam zar ne?Mi ne verujemo da hleb i vino postaju bukvalno telo i krv vec blagodatno, i sam Hristos je rekao "Jedite ovo je telo moje.............." zar nije?
NAse bogosluzenje je predslika buduceg carstva Bozijeg kao sto je jevrejsko bogosluzenje bilo predslika Hristovog stradanja.
Pa mnogi vjeruju da je hljeb i vino psotala Isusova krv i tijelo bukvalno. Opet kod vas konfuzija.
Citiraj mi tacno gde otac Tadej kaze da nam nije potrebna vera i da samo tamjanom bez vere teramo demone i verovacu ti.
Ono što je Tadej rekao negira vjeru u Boga.
To ne mora biti da on bukvalno kaže da nije vjera. ali tvrdnja sama dokazuje da negira makar indirektno. Arg. ti je ateističkog tipa kada negiraju stvaranje Božje pa kažu "dokaži mi naučno da je Bog stvorio svijet".
Onda ni apostoli nisu trebali da polazu ruke na krstavane da na njih sidje Sveti Duh niti je Hristos trebao da pljune i isceli slepca, zar ne vidis da uvek postoji neki simbolicni akt?
Pokušavaš vaše neistine da poturaš pod istine iz NZ. Niti tamjan ima ikakve veze sa onim što si sada naveo niti ima osjenjivanje krsnim znakom. U tim simboličnim činovima niko nije tom činu pripisao zasluge koje samo ima Bog, dok vi to radite. Vi činu pripisujete moći, tačnije predmetima.
Pa onda ni apsotoli da su verovali u Boga nisu trebali da polazu ruke niti je Hristos trebao da pljune da je verovao u Boga(On je inace Bog), ali su oni verovali u Boga i opet su polagali ruke.
Pa niko nije pljuvački pripisao iscijeljenje, ni činu polaganja ruku. A vi pridajete te moći tamjanu (dakle predmetu) i činu (osjenjivanje krsnim znakom)
Ja ne mogu narvno da dokazem da je ona vestica, ali to je bas ono sto vi adventisti radite osudjujete nekog izmisljajuci istorijske dokaze da bi negirali apsotolsko poreklo crkve Hristove, to bi bilo kao kad bi mi izmislili istoriju u kojoj je Ellen vestica i propagirali je, zar to nije prljavo?
Da jeste i vi bi ste to rekli da smo mi tako nesto uradili, a sami to radite sa istorijom.
Što onda daješ bilo kakve zamjerke na njene spise?
Pa smatraš da neko izmišlja dkaze onda ti svojim dkazima to obori.
Bas u tom i jeste poenta, ako u Predanju se kaze da se svetkuje Nedelja od vaskrsenja,a u NZ ne pise da treba da se svetkuje subota od vaskrsenja sta to znaci?
TO znaci da Sveto Pismo i Sveto PRedanje nsiu u konfliktu vec vi pogresno tumacite SP i kad ga pogresno ljudskim razumom protumacite vi naravno vidite da predanje nije u pravu i odbacujete ga, to je cist dokaz da niste u pravu jer SP i SP nisu u konfliktu, u SZ pise oko za oko zub za zub, a u NZ pise da volimo one koji nas mrze, pa zar je to konflikt u samom SP?
NE, naravno da nije vec se drugacije tumaci, od dolaska Hristovog zakon se ispunjava i preobrazuje tako da vise nije oko za oko iz ub za zube vec volite one koji vas mrze, isto je i sa zakonom o suboti i nedelji, vise nije subota vec nedelja!
Pa ne može tako da bude. Neko onda laže i to debelo. Ne može biti i jedno i drugo. Znači ako suprotbo govore. Ti ne možeš da dokažeš da je subota ukinuta zato se pozivaš na predanje. al to nije predanje apostola nego vaše. Kakve veze ima oko za oko zub za zub sa ovim. Ovo je moralni zakon, a ne krivični zakon koji ukazuje na to da će Bog da da svakom po djelima njegovim. Pa i SZ piše da volimo druge pa i neprijatelje da budemo dobri prema njima. Konflikt sa Biblijom može da ima samo tvoja crkva, a ne Biblija sama sa sobom. Da se mrzi neprijatelj nije nauka SZ nego otpalih Jevreja. Gdje piše u SZ da se mrzi neprijatelj?
Čuli ste da je KAZANO, a Isus nije rekao čuli ste da je PISANO. Oko za oko je građanski (kazneni) zakon prisutan u svim tamošnjim državama ima ga u Hamurabijevom zakonu iz pvog vavilonskog carstva.