Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Kako nema ako ima veze sa kultom.
KRST JE SILA I ZNAMENJE, KRST JE SPASENJE,
KRST JE SILA I ZNAMENJE, KRST JE SPASENJE
Nije Bog sila i spasenje nego krst po ovim stihovima.
Inkulturizacija, ovome se i aj protivim jer je preterivanje, Sveti Sava se protiv ovoga takodej borio, inace molitva Bogorodici nije dogmat, to znaci da mozemo da izbacimo ovu molitvu kad hocemo i ne moramo da je vrsimo, ona i jeste sastavljena da bi se izvrsila inkulturizacija i Bogorodica je zamenila caricu nebesku pa se sada preko Bogorodice neki mole Bogu, a ona je stvarna za razliku od carice nebeske.Magijska molitva Mariji.
МОЛИТВА ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ
Царице моја Предобра, Надо моја Богородице, Прибежиште сиротих, Заштитнице страних и невољних, Покровитељко увређених-видиш моју беду, видиш моју муку, помози ми као нејаком, нахрани ме као странца: грех мој знаш, опрости га по вољи Твојој, јер немам друге помоћи осим Тебе, ни друге заштитнице, ни боље Утешитељке осим Тебе, о Богомати да ме сачуваш и заштитиш у све векове. Амин.
Ko je carica u Bibliji. Marija je često nazvana caricom nebeskom.
Синови купе дрва, а очеви ложе огањ, и жене месе тесто, да пеку колаче царици небеској, и да лију наливе другим боговима, да би мене дражили.
Књига пророка Јеремије, глава 7, 18.
Inkulturizacija, ovome se i aj protivim jer je preterivanje, Sveti Sava se protiv ovoga takodej borio, inace molitva Bogorodici nije dogmat, to znaci da mozemo da izbacimo ovu molitvu kad hocemo i ne moramo da je vrsimo, ona i jeste sastavljena da bi se izvrsila inkulturizacija i Bogorodica je zamenila caricu nebesku pa se sada preko Bogorodice neki mole Bogu, a ona je stvarna za razliku od carice nebeske.
Ima preterivanja i crkvi je potrebna reforma, jer vise nema potrebe za inkulrurizacijom
Stvar koju si.naveo i jos mnoge druge stvari kao mitarstva, ucenje o tome da su Adam i Eva dva plemena, a ne dve licnosti, da je prvi greh telesni odnos, da se svet stvarao sest duzih vremenskih perioda, a ne dana, da ljudi nisu ziveli 900 godina vec je racunanje vremena bilo drugacije itd.
Ove stavke nisu podrzane id strane svetih otaca i nepravoslavne su, mi se protiv njih borimo, a one ne spadaju u dogmate .Ja od tebe trazim dogmat ili element u bogosluzenju koji je paganski, u bogosluzenju i dogmatima nema inkulturizacije, samo u obicajima.
Pravoslavni se njoj ne mole kao boginji i stalno se naglasava da ona nije boginja po prirodi, ona je bog po blagodati, ono sto mi svi moramo da postanemo.Ako nesto nije dogmat to znaci da to moze da se promeni i da nije obavezno, carica nebeska je mogla biti i Nimrodova zena ili neko drugi od ljudi , ona je psotojala, ali je bila obicna zena.Sta pravoslavna crkva podrzava ima veze sa dogmatima, dogmati imaju autoritet u crkvi, a ne ljudi, da li dogmat ovakve stvari podrzava ili nalaze?Kakve to ima veze jel dogmat ili nije kada to PC podržava. Za vas još gore da ne poštujete ni svoje duhovnike, kako bi onda tuđe. Stvarna je i carica nebeska, to su demoni. Molitva neko ko nije Bog je molitva demonu. Ovo što si rekao "preko Bogorodice" je hvatanje za slamku kao ne molite se njoj nego njoj pa će oba Bogu. Pa vidiš da je sam tekst bogohulan i da se molite njoj kao da je Bog.
Ni kupus se ne sadi u januaru, kakve veze ovaj stih ima sa mojom izjavom?Ne sipa se novo vino u stare mijehove i obrnuto.
Ta ucenja i nisu u Crkvi, u njih veruju neki ljudi koji pogresno tumace Sveto Pismo i Svetootacka dela i dogmate, u vasoj crkvi do 1965. Trojstvo je bilo paganska stvar, a Hristos nije bio Bog svemoguci kako je Ellen White pisala, vi danas pak(BOgu hvala) imate pravo ucenje o Svetom Trojstvu.Danas i u vasoj crkvi ima ljudi koji njene reci izvrcu e tako i u nasoj ima onih koji izvrcu svetootacke reci i dela, ane samo Sveto Pismo i Sveto PRedanje, u svim hriscanskim religijama i svim crkvama postoje pogresna ucenja sa kojima se dogmati ne slazu, pa ako zbog toga nijedna od njih nije crkva onda ni Biblija nije bogonadahnuta i Hristos je lazov jer je rekao da Njegovu crkvu ni vrata apakla nece nadvladati.Ta učenja uopšte ne smiju biti u Božjoj Crkvi. Dokaz da to niste.
Nista sem dogmata nije ukorenjeno i to ti svo vreme i govorim.Nisi dokazao nikakvu magiju u bogosluzenju, mi ne verujemo da predmeti ili radnje bez Boga imaju ikakvu moc ili dejstvo, i to sam ti rekao, ne mzoes me vise ubedjivati da verujem u takve glupsoti niti da crkva tako nesto uci.Što se jednom ukorijeni teško se vadi. Pa magijsko u službi sam dokazao.
Hristos treba da nam bude primer u svemu.
Ako on nije činio ništa što se danas praktikuje u tradicionalnim crkvama - onda to ne treba ni čovek.
Bitno je kako je Hristos živeo i radio, a ne ljudi koji misle da tako treba.