Ima jer manipulišu sa njihovim sentimentima. Da ne dajem sada ružne primjere iz 90. godina.
Da je narod pametan to bi se vidjelo, ali nije (većina) jer je sa njim lako manipulisati od strane političara i sveštenika (većine).
Ok daj mi primer.
Konačno si dao jednu tačnu, kakav narod takvi i sveštenici i knezovi. Ali to ne dokazuje da oni nisu manipulatori (većina)
Ako je narod glup onda su glupi i svestenici.
Pa ako ima pogrešan ima i dobar način. KOd vas je pogrešan.
Zasto?
Sa vašom crkvom jeste drugačije. Vaša crkva nema učenja Biblije da bih vjerovao da je Božja. Znaš li ti neka njena viđenja pa da ih osporiš.
Prijatelju ja se time bavim, procitao sam sve njene knjige i sam zakljucio bez uloge i pomoci crkve, da budemo realni adventizam postoji samo zato sto su ljudi ocajni i beze iz crkve zbog sablazni ne shvatajuci da i oni sami vrse iste stvari od kojih se sablaznjavaju.Kako ti znas da nasa crkva nema ucenje Biblije?
Nasa crkva je sastavila kanon samo bibliju tumaci drugacije, e pa ako je nase predanje pogresno zar nije i kanon koji ste preuzeli?
Jer kanon je sastavljen na osnovu predanja.Mi ne tumacimo SP drugacije vec vi, mi smo crkva i imamo Svetog Duha, a vi nemate, ali ako mislite da ste crkva otvori SP i nadji mesto gde Hristos kaze da ce Njegova crkva uvek biti progonjena(Pravoslavne oduvek neprestano gone) i kad nasjes te sttihove istorijskim cinjenicama mi dokazi da ste vi od 1844. gonjeni neprestano.
Ne učim ja nego Biblija. Ko ti nameće? misli kako hoćeš. Razmjena mišljenja (različitih) nije nametanje.
Ti tvrdis da znas u sta ja verujem i ja ti kazem da to nije tako, ali ti opet mene ucis u sta ja verujem, to je namecanje, ja tebe ne ucim u sta ti verujes pa nemoj ni ti mene, kad ti iznesem neko nase verovanje duzan si da prihvatis da mi u to verujemo, a ne da i dalje tvrdis "E ne verujete vi tako vec ovako kako ja kazem".
Pa zar ne znaš za stih "Nismo li u ime tvoje istjerivali demone... i šta im je rekao Isus?
"Nismo li u ime tvoje isterivali demone"?
Ajd me ;odseti na taj stih molim te..........
Vaše kađenje nema nikakve veze sa onim u Hramu u Jerusalimu. Jer su njihovi obredi ukazivali na Isusa. I ti obredi su ukinuti žrtvom. Kod vas ni pričest ne ukazuje na Isusa nego ste i od toga napravili magiju. Narod misli da je to Isus. a sam se rekao kakav narod takvi i sveštenici.
Opet ti mene ucis u sta mi verujemo, pa valjda ja bolje znam zar ne?Mi ne verujemo da hleb i vino postaju
bukvalno telo i krv vec
blagodatno, i sam Hristos je rekao "Jedite ovo je telo moje.............." zar nije?
NAse bogosluzenje je predslika buduceg carstva Bozijeg kao sto je jevrejsko bogosluzenje bilo predslika Hristovog stradanja.
Citiraj mi tacno gde otac Tadej kaze da nam nije potrebna vera i da samo tamjanom bez vere teramo demone i verovacu ti.
Ko ima vjeru u Boga ne treba mu tamjan za tjeranje demona.
Onda ni apostoli nisu trebali da polazu ruke na krstavane da na njih sidje Sveti Duh niti je Hristos trebao da pljune i isceli slepca, zar ne vidis da uvek postoji neki simbolicni akt?
Pa ono što se radi je dokaz nepovjerenja u Boga. Pa da vjeruješ u Boga (ne mislim ti lično) onda ne bi kadili tamjan.
Pa onda ni apsotoli da su verovali u Boga nisu trebali da polazu ruke niti je Hristos trebao da pljune da je verovao u Boga(On je inace Bog), ali su oni verovali u Boga i opet su polagali ruke.
Pa i EGW ti ne bi dokazao da je vještica. Kada ne možeš da odbraniš ono štovjeruješ kako ćeš napadati tuđe.
Ja ne mogu narvno da dokazem da je ona vestica, ali to je bas ono sto vi adventisti radite osudjujete nekog izmisljajuci istorijske dokaze da bi negirali apsotolsko poreklo crkve Hristove, to bi bilo kao kad bi mi izmislili istoriju u kojoj je Ellen vestica i propagirali je, zar to nije prljavo?
Da jeste i vi bi ste to rekli da smo mi tako nesto uradili, a sami to radite sa istorijom.
Ne može predanje da bude drugačije od Biblije. Isus kaže da ne može iz istog izvora da izlazi i gorko i slatko.
Bas u tom i jeste poenta, ako u Predanju se kaze da se svetkuje Nedelja od vaskrsenja,a u NZ ne pise da treba da se svetkuje subota od vaskrsenja sta to znaci?
TO znaci da Sveto Pismo i Sveto PRedanje nsiu u konfliktu vec vi pogresno tumacite SP i kad ga pogresno ljudskim razumom protumacite vi naravno vidite da predanje nije u pravu i odbacujete ga, to je cist dokaz da niste u pravu jer SP i SP nisu u konfliktu, u SZ pise oko za oko zub za zub, a u NZ pise da volimo one koji nas mrze, pa zar je to konflikt u samom SP?
NE, naravno da nije vec se drugacije tumaci, od dolaska Hristovog zakon se ispunjava i preobrazuje tako da vise nije oko za oko iz ub za zube vec volite one koji vas mrze, isto je i sa zakonom o suboti i nedelji, vise nije subota vec nedelja!