Ljudi zar ste ludi...

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
Oni koji su gladni vremena nemaju. Šta njima reć, neznam. Ulica? Štrajkovi?

Svako ima vremena i svako se može nekako snaći... ali kao što rekoh, moramo početi da menjamo navike, sami za sebe, bez osvrta na društvo i propalu državu... Prosto početi da menjamo svoje običaje.
Sad, možda će se neko naći uvređen, možda i ne, ali mi smo recimo narod koji se žali kako nema hleba da jede, a pravimo slave na kojima hranimo 30+ ljudi po 3 dana... ne znam koliko tu ima logike.
Što se posla tiče, kao što rekoh, svako može naći nešto, bilo šta. Ovo nije bilo moje razmišljanje do skoro, ali kad je neko meni drag doživeo veliki finansijski krah, shvatila sam da se dosta toga može. I Donald Tramp je dao svojim kandidatima da prodaju limunadu na wall streetu, i da koriste sve moguće marketinške trikove, pa se takmiče ko će više prodati... Kukanje je lako. A za ovo drugo treba mnogo promena, energije, odlučnosti, i naravno ostavljanja običaja i loših navika iza sebe.. što je vrlo teško... ali eto. Poenta je u tome da MOŽE. Ni manje, ni više od toga...

Član
Učlanjen(a)
27.03.2009
Poruka
530
Za sada, u Srbiji nema nešto preterano puno gladnih. (ako uporedimo naših 8-10 miliona sa ostatkom sveta) ...na svu čudnu sreću. :dntknw:
Dok smo još đene/đene siti da krenemo malo da menjamo vodeću ekipu i sve nas (vlast je oličenje svog naroda)...
Jer, ako čekamo da nas krenu želuci boleti OD GLADI (a ka tome idemo), pa tek onda da dignemo i kuke i skršene motike.... puče nam vizija.

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
Za sada, u Srbiji nema nešto preterano puno gladnih. (ako uporedimo naših 8-10 miliona sa ostatkom sveta) ...na svu čudnu sreću. :dntknw:
Dok smo još đene/đene siti da krenemo malo da menjamo vodeću ekipu i sve nas (vlast je oličenje svog naroda)...
Jer, ako čekamo da nas krenu želuci boleti, pa tek onda da dignemo i kuke i skršene motike.... puče nam vizija.

Dragi Overlorde, nije poenta u tome da se dignu kuke i motike i da bude još stotine nedužno razbijenih izloga po Beogradu (očigledno da mi drugačije ne umemo), poenta je u tome da, još jednom ću ponoviti: svako gleda sebe! Za one koji ne znaju, radim u call centru i čujem stotine ljudi dnevno. Mnogi od njih imaju razne priče... poslednja koju sam čula je, žali mi se neka žena kako radi u firmi u kojoj nije primila platu od januara!!! (sad je septembar). Ima 30 i nešto godina... ako mi neko kaže da je to normalno, skidam mu kapu.
A poenta ovoga je da ta žena - koja nije zakucala kod šefa i rekla: p**** ti materina (ili u svom stilu, kako god već hoće :mrgreen:), i: dajem momentalni otkaz! - ne može da očekuje da će kukom i motikom promeniti stvari oko sebe. Takvih ima na tone... zašto rade ako im plata kasni od januara? :) ŠTA ih drži da rade u martu, aprilu, maju, junu, julu, avgustu...? Koja vrsta ludila je u pitanju?... I šta, oni će motikama da se bune da im se plate zaostali meseci? Pa ja im ne bih platila. Jer niko normalan ne radi za džabe.

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Ima jedna poslovica. Kaže: "On ni na zahodu nebi ostao gladan". To nećemo shvatiti bukvalno, nego metaforički. Označava čovjeka koji je snalažljiv. Radiš jedan posao i dobro ti ide, ali već imaš jedan, dva posla u rezervi, za nedaj bože. Međutim nije svaka sredina Eldorado. Puno je lakše u velikom gradu naći posao. Cijeli problem se svodi na reorganizaciju i sanaciju privrede. Nama koji radimo, plaćamo režije i pokrivamo se koliko toliko, je lako, ali očaja ima na svakom koraku. Inače tog Pripravnika sa Trumpom sam gledao. Bilo je i lucidnih stvari, ali sve je to američki scenario i američka režija. A oni bi se dali jbt pred kamerama.
Ako već pričamo, nemamo pravo reći ljudima ko vas jbe, snađite se. Treba predložiti rješenje.

Član
Učlanjen(a)
20.11.2009
Poruka
312
Jer, ako čekamo da nas krenu želuci boleti OD GLADI (a ka tome idemo), pa tek onda da dignemo i kuke i skršene motike.... puče nam vizija.
Ok... kreni sa svojim prijateljima i porodicom... ponudi mi opciju i krecem prva za tobom sa najvecom serpom... iako... posto dobro pamtim... stvari ne funkcionisu tako.

Član
Učlanjen(a)
27.03.2009
Poruka
530
@Sania,

Ta neka ide da se leči što se mene tiče, slažem se.

Međutim, što se izloga tiče, ja nisam pominjao nikakve izloge. Znaš dobro na koju zgradu ja mislim. Na par njih. Te zgrade su nažalost u BG-u. Nema nijedan privatni dućančić veze sa tim zgradama, nažalost... valjda... A što se tiče vandalizama, toga ima gde hoćeš. Eno ti u Grčkoj.. skorašnji incidenti, misliš da ih nije bilo? I takvi retardi jedva čekaju povoljne situacije, opet valjda... Zašto? Reci mi da ti kažem. :)

@eleny

Kako ne pamtiš? Kako je koštunica došao na vlast? Pamtiš li to?
Oni sami (trenutne vlasti) IMAJU obraza da nas podsećaju na tu oktobarsku revoluciju, a to rade samo zato što su spremi da spakuju kofere u svakom trenutku. PRPA.
Moje mišljenje.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
Međutim, što se izloga tiče, ja nisam pominjao nikakve izloge. Znaš dobro na koju zgradu ja mislim. Na par njih. Te zgrade su nažalost u BG-u. Nema nijedan privatni dućančić veze sa tim zgradama, nažalost... valjda... A što se tiče vandalizama, toga ima gde hoćeš. Eno ti u Grčkoj.. skorašnji incidenti, misliš da ih nije bilo? I takvi retardi jedva čekaju povoljne situacije, opet valjda... Zašto? Reci mi da ti kažem. :)

Znam ja na koju zgradu ti misliš, a ja ti kažem da drogirani vandali, koji se najedu mamine sarme pa ne znaju šta će sa silnom energijom, jedva čekaju nešto tog tipa da unište što više mogu. I rekla sam svoje mišljenje u poslednjim postovima, ne želim da se ponavljam.
Protiv sam bilo kakvih protesta jer ne mogu uroditi plodom. Ali sam zato za to da svako od nas pomogne sebi što više može i da se fokusira na sebe, svoju porodicu, svoj dom i svoje prijatelje. Tada bi svet bio mnogo lepše mesto, umesto što čekamo da nam nekakva revolucija padne sa neba.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
:) ŠTA ih drži da rade u martu, aprilu, maju, junu, julu, avgustu...? Koja vrsta ludila je u pitanju?... I šta, oni će motikama da se bune da im se plate zaostali meseci? Pa ja im ne bih platila. Jer niko normalan ne radi za džabe.

To ti je zatvoreni krug. Radiš, đubre te ne plaća, novi posao nemožeš naći, nadaš se biće bolje. I na kraju popušiš. Ovaj proglasi stečaj, otvori novu firmu, pa ispočetka.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.03.2009
Poruka
530
@Sania

Pa jel' te tera neko da se ponavaljaš? Poenta je da garnitura iz Ex-sps-a, mudoklopija iz savremenih demokratskih gala-narko-angeldust NERADNIKA kroji tebi i meni sudbinu, mimo tvoje i moje i volje ostalih.

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Znam ja na koju zgradu ti misliš, a ja ti kažem da drogirani vandali, koji se najedu mamine sarme pa ne znaju šta će sa silnom energijom, jedva čekaju nešto tog tipa da unište što više mogu. I rekla sam svoje mišljenje u poslednjim postovima, ne želim da se ponavljam.

A kako tvoja sarma? Jel gotova?

Natrag