Ljudi zar ste ludi...

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
Ima jedna tibetanska mudrost koja ovako glasi: "Napusti loše običaje makar pripadali tvojim očevima i pradedovima. Prigrli dobre običaje makar ih zaveli tvoji neprijatelji".

Ova je mudrost baš pogodna za naše podneblje.Mi smo začaureni u onome na šta smo naučeni, i nema koraka napred.... zato nam jeste ovakvo stanje u zemlji, naučeni smo na to, srodili smo se s tim, niko ništa ne menja, i zato se i osećamo loše pojedinačno.. jer nismo napustili svoje loše običaje. To isto važi i za loše raspoloženje.... ja praktikujem ovu izreku koliko je u mojoj moći.. trudim se da menjam svoj svet.

Član
Učlanjen(a)
27.03.2009
Poruka
530
Ma, pravite se pametni koliko hoćete, ovde u srbiji PRAKSA ne postoji. Svi pametni na internetu. Jako moodo danas biti pametan i citirati neki pejdž iz susednog taba pomoću crtl+C/ctrl+V.
Jedno je sigurno, a to je da smo mi srbi, tako ponosan i mator narod, postali, blago rečeno - PIČ**.

Nemamo muda. Imamo samo strah. Zato nas političari i karaju tako dobro. Zato što svi naučili da budu pametni i da čekaju dobre vile pred spavanje nakon što posisaju nečiju pozitivnu energiju i puste malo mašti na volju, pa nek' se prespava još večeras. Naučila nam deca za prava, naučila deca kako je lako biti "lajkovan", kako je lako prosipati pamet i deliti savete, al' šta koga briga što do praktičnih delova i sprovođenja onog od sinoć, izjutra ni traga... Pojela magla. Neko jednom reče, al' i on kao da je zaboravio to što je rekao... Ovom državom vlada Globalna kratkoročna amnezija, dragi moji.

Član
Učlanjen(a)
20.11.2009
Poruka
312
Sve sto ja hocu da kazem da kada dopustis da te preuzme monotonija ove nase okoline pomirio si se sa time da ces imati osrednji zivot na ivici izmedju srednje i nize klase.Za mene je to neprihvatljivo...Pa nista te ne kosta da nastavis da pokusavas umesto da izbledis u osrednjosti...A prilika ce doci kad tad...Mozes bar da se potrudis da budes sreman za nju.Ne dozvoli da te okolina vuce dole tako lako i da to posle koristis kao izgovor...

Mada moj optimizam me je cesto dovodio u slepe ulice :blum3:
O tako tacno... :)
Negde sam procitala ili mi je neko blagonaklon u razgovoru rekao- "Kada sakupis sebe na gomilu, svet oko tebe ce biti u redu"... Tako da se ja nekako time bavim... Lose nam je, uzasno nam je, cak, na osnovu nekih pokazatelja, usudjem se da mislim da nam je zemlja blizu bankrotstva, ali smatram da je najbitnije da svako od nas "skupi sebe na gomilu" dok cekamo trenutak (ili pre ce biti period... posto nisam bas toliko optimisticna da to ocekujem da ce to biti trenutak) o kome ti govoris. Tako sakupljen si potreban, u suprotnom ostani kod kuce, molim te. Naravno, ne mislim na tebe licno ;)

Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ma, pravite se pametni koliko hoćete, ovde u srbiji PRAKSA ne postoji. Svi pametni na internetu. Jako moodo danas biti pametan i citirati neki pejdž iz susednog taba pomoću crtl+C/ctrl+V.
Jedno je sigurno, a to je da smo mi srbi, tako ponosan i mator narod, postali, blago rečeno - PIČ**.

Nemamo muda. Imamo samo strah. Zato nas političari i karaju tako dobro. Zato što svi naučili da budu pametni i da čekaju dobre vile pred spavanje nakon što posisaju nečiju pozitivnu energiju i puste malo mašti na volju, pa nek' se prespava još večeras. Naučila nam deca za prava, naučila deca kako je lako biti "lajkovan", kako je lako prosipati pamet i deliti savete, al' šta koga briga što do praktičnih delova i sprovođenja onog od sinoć, izjutra ni traga... Pojela magla. Neko jednom reče, al' i on kao da je zaboravio to što je rekao... Ovom državom vlada Globalna kratkoročna amnezija, dragi moji.
Ne bojim se ja nicega i nikoga, pamtim odlicno, ali sam jako pragmaticna, pa od dve ponudjene opcije biram jednu.
U ovom trenutku smo se sami smestili u situaciju u kojoj jesmo, a dizanje na kuku i motiku, sto bi bilo mozda najbolje, nemam kao opciju, jer nemam sredstava, nemam ni kuku ni motiku, a ono sa serpama i loncima nam prosli put samo kratkorocno upalilo. ;)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
eleny, jako lepo rečeno...

Ja sam do skora delila mišljenje sa Overlordom o konkretno, našem stanju u zemlji i o tome da niko ništa ne menja, da samo ćutimo i trpimo... da je potrebna revolucija i zemlja na nogama. A onda sam shvatila da je kolektivna svest nešto za šta trebaju desetine godina, i stotine zakona, a možda i nekih poplava i ko zna čega sve ne, da se to promeni... i to će vrlo sporo i teško krenuti. E zato je najbolje da svako pogleda prvo u svoje dvorište, da povede računa o sebi, da polako ali sigurno krene da sve manje želi da komšiji crkne krava, da svojim primerom pokaže drugima kako se treba ponašati, da koristi sapun i pastu za zube pre nego što uđe u gradski prevoz, i tako dalje... i to je jedini način... I tim potezom si dve muve ubio: lepše ćeš se osećati, zašuškaćeš se u neki svoj svet, a i činićeš dobro na globalnom nivou. Jer pojedinac se računa i važan je itekako, za kompletan sistem, bilo gde i bilo kad.

Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
658
@Overlord...

DRZAVA NE VALJA :lol: Ma nije valjda...

Nadam se da cu sutra da zateknem bar dva-tri kvalitetna posta....I jos bolje pitanje: Da li je neko sa foruma uspesan? :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
27.03.2009
Poruka
530
Ne bojim se ja nicega i nikoga, pamtim odlicno, ali sam jako pragmaticna, pa od dve ponudjene opcije biram jednu.
U ovom trenutku smo se sami smestili u situaciju u kojoj jesmo, a dizanje na kuku i motiku, sto bi bilo mozda najbolje, nemam kao opciju, jer nemam sredstava, nemam ni kuku ni motiku, a ono sa serpama i loncima nam prosli put samo kratkorocno upalilo. ;)

Naravno da ima izuzetaka, i ja isto imam tu nesreću da teško zaboravljam, čak i kad sam naduvan, doduše, tad umem da popustim malo... zato se to i radi, da odvrneš koji ventil, na kraju krajeva, ali čak ...i tad. A oni koji zaboravljaju lako, njima je extra. Ne nerviraju se.

Ja se samo plašim da ne krenemo sa šerpama i ločićima ponovo ali kada nam se stomaci budu uvrnuli od bolova zbog gladi i slično... to će biti mnogo gadan scenario.

Član
Učlanjen(a)
20.11.2009
Poruka
312
Naravno da ima izuzetaka, i ja isto imam tu nesreću da teško zaboravljam, čak i kad sam naduvan, doduše, tad umem da popustim malo... zato se to i radi, da odvrneš koji ventil, na kraju krajeva, ali čak ...i tad. A oni koji zaboravljaju lako, njima je extra. Ne nerviraju se.

Ja se samo plašim da ne krenemo sa šerpama i ločićima ponovo ali kada nam se stomaci budu uvrnuli od bolova zbog gladi i slično... to će biti mnogo gadan scenario.
Ma... jok... Ako se Vojvodjani odvoje, evo nam Sumadija puna neobradjenog plodnog zemljista, svi otisli nekuda, za hranu ce da bude. :)
Iskreno sam planirala da otvorim pekaru, da na gladi ovih sto vole i moraju da zive ovde zaradim...:diablo: Da mi je jedna takva bila '93. pa na dalje, sad bi ti uplatila 3 soma evrica da se malo smiris :D

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ovako samo pesmu mogu da ti poklonim :D

:dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2:

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Vibe, čekam te deset minuta. Ako se ti tako bahato i s visine obraćaš svojim sugovornicima rečenicom:

"Nadam se da cu sutra da zateknem bar dva-tri kvalitetna posta....I jos bolje pitanje: Da li je neko sa foruma uspesan? :dntknw: ",
ajde se nakratko sa svojih visina spusti na moj nivo, pa mi odgovori u čemu uspješan.

Natrag