Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ti namerno izbegavas odgovor na moje pitanje ?U citavom Starom zavetu Gospod se javljao kroz odredjene ljude, a ostali ljudi su im verovali, zasto ne bi i sada?
Zasto vam je toliko tesko da se pomirite sa tim da Ih je Bog proslavio i na nebu i na zemlji.
domicus je napisao(la):Sve sam ja to lepo procitao sto si napisao ali i dalje mi ti ne dade dokaz gde u Bozijoj reci stoji da cini cuda preko upokojenih ?
Nadji mi to i lako cemo znati i videti koje u pravu u ovoj debati.
Da li je klanjanje "svetim lekovitim mostima" idolopoklonistvo ? DA ili NE ?
Da li je Bog rekao da se telo nakon smrti VRACA u prah od cega je i stvoreno ? DA ili NE ?
Da li Bog kaze da covek nakon smrti nije svestan nicega oko sebe?
Veoma je bitno bazar.Mislim da uopšte nije bitno da li je, ili nije. Ako to klanjanje nekom pomaže, ako se neko čudo i dogodi ono se može i objasniti. Auto sugestija može biti veoma snažna i ako je to izraženo na dobro molitelja onda neka tako i bude. Krajnji rezultat je važan a to da li negde nešto drugačije piše uopšte nije bitno.
Sve sto je receno, receno je s'razlogom. jedan od tih razloga je upravo ovaj oko kojeg kojeg vodimo debatu.bazar je napisao(la):Ne mora Bog reći da se telo vraća u prah. To je jedan prirodan proces i svako je toga svestan. Bio vernik ili ne. Ostaje nejasno samo to, kako je to materijalno telo Isusa Hrista koje je stvoreno u utrobi Device Marije koja mu je i dala taj materijalizam, jednostavno nestalo.
Ako spominjes svesnost ili nesvesnost nakon smrti onda moras da spomenes onaj drugi, duhovni aspekt a ne fizicko telo. Za svako saznanje su potrebne Bozije reci.bazar je napisao(la):Naravno da čovek posle smrti ne može biti svestan sebe. Za takvo saznanje opet nisu potrebne Božije reči. Materijalni deo komleksnog bića se pretvara u prah. Čovek prestaje da postoji kao takav. Sve posle toga je misterija i treba i prirodno je da bude misterija. Da je drugačije ne bi bilo dobro.
Ako ne poznajes kako nesto funkcionise ...ako neznas matricu po kojoj se stvari odvijaju, to ne znaci da nema logike.bazar je napisao(la):...ako je nešto dobro onda ne možemo reći da je od Sotone. Nema logike.
Sad se razumemo ?