Domicus, ne budi patetičan. Niko nikoga ne može prisiliti da ostane na Forumu. Ako ćeš se duriti kao malo dijete, to neće biti primjereno tvojim godinama. No, da završimo ovo spamovanje na ovoj temi. Ja se uglavnom ne miješam u vaše teološke i čisto religijske rasprave. Umiješam se samo onda kada vi te rasprave koristite da potcijenite i omalovažite današnju nauku, kao što si ti uradio u zadnjem primjeru, i to samo sa ciljem, da oni mlađi koji čitaju ovaj Forum, ne bi pomislili da radiologija stvarno ubija ljude! Da ti kažem, ako se ti razumiješ u tu problematiku, razumijem se i ja. Istina je da zračenje ubija i okolono tkivo oko kancera, ali to je cijena koja se mora platiti da bi se širenje kancera zaustavilo. I, uglavnom, ono se uspješno zaustavlja, a samim tim i produžava život oboljelog. Na današnjem stepenu razavoja medicinske nauke, zraćenje i hemoterapija su glavni oblici borbe porotiv raka. Naravno, u slučajevima kada nije moguće kanceriozno tkivo potpuno otsraniti hiruškim putem. Ljekari su svjeni rizika kome se izlažu pacijenti takvim liječenjem, ali su isto tako svjesni da je to daleko manji rizik, nego ne činiti ništa. Znam desetinu ljudi koji su prošli kroz takve terapije, i danas su živi, a više je nego sigurno da ne bi bili da nisu činilii ništa.
Da zaključim. Ne koristi svoje rasprave o teološkim i vjerskim pitanjima, da bi, u skladu sa svojim kreacionističkim svjetonazorom, ne napadao današnju (evolucionističku) nauku, nego netačno i tendeciozno ocjenjivao njana dostignuća.