Ljudi šta to činite?, poklonjenje moštima

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Primer koji si napao kao neistinit ( a nisi u pravu ) se odnosio na moju komparaciju u vezi " da li je kriv taj i taj ako sledi obicajno pravo, odnosno radi po ustaljenoj praksi"
Da, i usput si tvrdio kako radiologija ne pomaže oboljelima od raka, šta više da ih ona ubija. To je, najblaže rečeno, lakomislena tvrdnja, neargumentovana, netačna i odviše komotno izrečena. Ja neću ovdje da otvaram raspravu o tome, niti sam imao tu namjeru, nego sam ti samo želio skrenuti pažnju, da olako ne izričeš sudove o onome o čemu malo znaš.

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Da, i usput si tvrdio kako radiologija ne pomaže oboljelima od raka, šta više da ih ona ubija. To je, najblaže rečeno, lakomislena tvrdnja, neargumentovana, netačna i odviše komotno izrečena. Ja neću ovdje da otvaram raspravu o tome, niti sam imao tu namjeru, nego sam ti samo želio skrenuti pažnju, da olako ne izričeš sudove o onome o čemu malo znaš.
napisao sam da svako ko nije u ovoj problematici razume . Citiracu :
domicus je napisao(la):
Naime, pada imunosistem i organizam i ono malo "snage" sto ima u sebi snage GUBI.
Dakle usled zracenja se unistavaju i gro zdravih celija odnosno tkiva.
Kao kad bi imao neku omanju tetoristicku grupu u nekom vojvodjanskom selu i onda bais nuklearku na njih! To ti je odnos.
Stojim iza svojih reci i eto, zamisli, dosta se dobro razumem u tu problematiku.
Mnogo mi se svidja ovaj forum ali evo, spreman sam da ga napustim uz izvinjenje svima onima sa kojima sam konfrontirao svoja stanovista,+bonus napisacu da sam glupak nepismen i neumeren.
Ti otvori privremeni topic i daj cinjenice da nisam u pravu a ja cu izneti svoje.
Ne argumentujes li tvoje tvrdnje, obecaj da ces uzeti odmor 2 meseca sa foruma :)
Moze tako ?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Stojim iza svojih reci i eto, zamisli, dosta se dobro razumem u tu problematiku.
Mnogo mi se svidja ovaj forum ali evo, spreman sam da ga napustim uz izvinjenje svima onima sa kojima sam konfrontirao svoja stanovista,+bonus napisacu da sam glupak nepismen i neumeren.
Ti otvori privremeni topic i daj cinjenice da nisam u pravu a ja cu izneti svoje.
Ne argumentujes li tvoje tvrdnje, obecaj da ces uzeti odmor 2 meseca sa foruma :)
Moze tako ?
Domicus, ne budi patetičan. Niko nikoga ne može prisiliti da ostane na Forumu. Ako ćeš se duriti kao malo dijete, to neće biti primjereno tvojim godinama. No, da završimo ovo spamovanje na ovoj temi. Ja se uglavnom ne miješam u vaše teološke i čisto religijske rasprave. Umiješam se samo onda kada vi te rasprave koristite da potcijenite i omalovažite današnju nauku, kao što si ti uradio u zadnjem primjeru, i to samo sa ciljem, da oni mlađi koji čitaju ovaj Forum, ne bi pomislili da radiologija stvarno ubija ljude! Da ti kažem, ako se ti razumiješ u tu problematiku, razumijem se i ja. Istina je da zračenje ubija i okolono tkivo oko kancera, ali to je cijena koja se mora platiti da bi se širenje kancera zaustavilo. I, uglavnom, ono se uspješno zaustavlja, a samim tim i produžava život oboljelog. Na današnjem stepenu razavoja medicinske nauke, zraćenje i hemoterapija su glavni oblici borbe porotiv raka. Naravno, u slučajevima kada nije moguće kanceriozno tkivo potpuno otsraniti hiruškim putem. Ljekari su svjeni rizika kome se izlažu pacijenti takvim liječenjem, ali su isto tako svjesni da je to daleko manji rizik, nego ne činiti ništa. Znam desetinu ljudi koji su prošli kroz takve terapije, i danas su živi, a više je nego sigurno da ne bi bili da nisu činilii ništa.
Da zaključim. Ne koristi svoje rasprave o teološkim i vjerskim pitanjima, da bi, u skladu sa svojim kreacionističkim svjetonazorom, ne napadao današnju (evolucionističku) nauku, nego netačno i tendeciozno ocjenjivao njana dostignuća.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
164
Gospodine urednice hvala sto ste napokon odbrusili satanistima i ekumanistima

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Domicus, ne budi patetičan. Niko nikoga ne može prisiliti da ostane na Forumu. Ako ćeš se duriti kao malo dijete, to neće biti primjereno tvojim godinama. No, da završimo ovo spamovanje na ovoj temi. Ja se uglavnom ne miješam u vaše teološke i čisto religijske rasprave. Umiješam se samo onda kada vi te rasprave koristite da potcijenite i omalovažite današnju nauku, kao što si ti uradio u zadnjem primjeru, i to samo sa ciljem, da oni mlađi koji čitaju ovaj Forum, ne bi pomislili da radiologija stvarno ubija ljude! Da ti kažem, ako se ti razumiješ u tu problematiku, razumijem se i ja. Istina je da zračenje ubija i okolono tkivo oko kancera, ali to je cijena koja se mora platiti da bi se širenje kancera zaustavilo. I, uglavnom, ono se uspješno zaustavlja, a samim tim i produžava život oboljelog. Na današnjem stepenu razavoja medicinske nauke, zraćenje i hemoterapija su glavni oblici borbe porotiv raka. Naravno, u slučajevima kada nije moguće kanceriozno tkivo potpuno otsraniti hiruškim putem. Ljekari su svjeni rizika kome se izlažu pacijenti takvim liječenjem, ali su isto tako svjesni da je to daleko manji rizik, nego ne činiti ništa. Znam desetinu ljudi koji su prošli kroz takve terapije, i danas su živi, a više je nego sigurno da ne bi bili da nisu činilii ništa.
Da zaključim. Ne koristi svoje rasprave o teološkim i vjerskim pitanjima, da bi, u skladu sa svojim kreacionističkim svjetonazorom, ne napadao današnju (evolucionističku) nauku, nego netačno i tendeciozno ocjenjivao njana dostignuća.
To sto je danas radiologija i hemoterapija "glavni oblik borbe" protiv raka samo govori o tome koliko je nekom stalo do NOVCA a ne do zdravlja. ne zaboravi da je isto tako, ne tako davno, "glavni oblik borbe" protiv raznoraznih bolesti bilo isticanje krvi i pijavice a obrazlagali su te metode kao sto i danas obrazlazu ( znaci zlo i naopako ).
Eto igrom slucaja imam 2 radiologa u porodici pri cemu je jedan i prim. tako da predaje na tu temu.
Osvrni se oko sebe, procitaj malo sa strane. ne mora da koristis kompletne naucne studije o tome ( a moze se naci i to )ali makar imas raznorazne clanke na tu temu. Videces da sam u pravu. Ne znaju kako nastaje, zracenje ima vece stete no koristi po tog coveka, Imuno-sistem na nuli, i postoperativno se u 90%zavrsi letalno.ne znaju gde ce sledeci put da se javi, zato sto kao sto sam rekao - ne znaju kako nastaje. radiolozi u slucaju raka pomazu kao kad bi stavio flaster na sifilis ! Poenta je da se uzmu pare.
Ne nasedajte na sve sto vam poturaju. Svaki 10 u nasem sistemu zdravstva zavrsi letalno... razmisli o tome...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
To sto je danas radiologija i hemoterapija "glavni oblik borbe" protiv raka samo govori o tome koliko je nekom stalo do NOVCA a ne do zdravlja. ne zaboravi da je isto tako, ne tako davno, "glavni oblik borbe" protiv raznoraznih bolesti bilo isticanje krvi i pijavice a obrazlagali su te metode kao sto i danas obrazlazu ( znaci zlo i naopako ).
Eto igrom slucaja imam 2 radiologa u porodici pri cemu je jedan i prim. tako da predaje na tu temu.
Osvrni se oko sebe, procitaj malo sa strane. ne mora da koristis kompletne naucne studije o tome ( a moze se naci i to )ali makar imas raznorazne clanke na tu temu. Videces da sam u pravu. Ne znaju kako nastaje, zracenje ima vece stete no koristi po tog coveka, Imuno-sistem na nuli, i postoperativno se u 90%zavrsi letalno.ne znaju gde ce sledeci put da se javi, zato sto kao sto sam rekao - ne znaju kako nastaje. radiolozi u slucaju raka pomazu kao kad bi stavio flaster na sifilis ! Poenta je da se uzmu pare.
Ne nasedajte na sve sto vam poturaju. Svaki 10 u nasem sistemu zdravstva zavrsi letalno... razmisli o tome...
Predložio sam da okončamo ovo spamovanje. I okončajmo ga, uz jednu napomenu. Kada se govri o karcinomu, govori se o životu i smrti. Gola je činjenica da današnja medicina, u najvećem broju slučajeva, zračenjem i hemoterapijom uspijeva da kntroliše širenje karcinoma kod ljudi. Zavisno od vrste karcinoma, proces njegovog razvoja i metastaza, dešava se u intervalu od pola do tri godine. To bi ujedno bili i intervali smrti oboljelog, da nije intervencija zračenja i hemoterapije. Ove terapije, uglavnom zaustavljaju širenje karcinoma i produžuju život oboljelog, nekada i do duboke starosti. To je istina, dragi moj, domicus. Negirati ove činjenice, može samo neko čijia je percepcija stvarnosti i svijeta u kome živi, vrlo upitna. Nadam se da smo završili priču o ovome.

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Ok, negiraj iskusta ljudi koji ostarise u tom delu medicine :)
Zavrsili smo. :)
Aj sad pobrisi sve ovo vezano za rasrave o kancerima i pa da nastavimo sa temom.
Znaci, molicu te da izbrises sve sto nije u vezi sa temom. Iscitaj redom i vidi ko spamuje .
U napred se zahvaljujem

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Ма јел те. Ти напишеш пола стране спама и додаш где су докази и то није спам. Ајде молим те не булазни. И зашто онај мој пост где цитирам Владику Николаја ти називаш спам, јеси ли видео болдовано СВЕЦЕ СВОЈЕ ЉУТО УВРЕДИЛИ, ето и то може да се узме као аргумент. Чудо да се не буниш када спамујете теме где позитивно причамо о Православљу. Зато тишина.

п.с. јуривака немој случајно, а камоли намерно, да ми обришеш неки пост, ја нисам нигде спамовао.

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Ne zanima me Velimiroviceve reci. Daj dokaz u Bozijim recima. U bibliji nadji a ne da mi citiras ljude tamo neke :)
Bog je nepogresiv - Velimirovic nije.
Bozija se slusa i sledi - ne velimiroviceva!

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Слушај овако. За мене је Православље једина права религија и како она учи ја ћу тако учити. Ако је Господ рекао да сатана сатану неће изгонити, мени је тај довољан доказ, јер када се неко излечи над Светим моштима он се враћа вери Православној, за мене, јединој Светој Саборној и Апостолској Цркви, значи вратио се Богу, према томе Свете мошти су од Бога.

Заборавих да додам ја ћу да поштујем, не као Бога већ као Великог Божијег Слугу, сваког Светитеља, јер, ако га је Господ прославио да ли ја имам право да се буним против Божије воље.

Poslednja izmena:
Natrag