Ljudi šta to činite?, poklonjenje moštima

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
@domicus Zao mi je, ali sada zaista nemam vremena da citam onu knjigu, imam mnogo vaznijih stvari, trenutno imam jednu knjigu koja mi je bitna i nju citam, a pored nje imam i dosta nekih delova sto sam nesto "kopao" i sto su mi drugi "iskopali" pa sad to studiram. Pored toga imam i dnevnih obaveza, od veceras dodatnih. Tako da cemo se i redje i ovde cuti. Zao mi je. A sa druge strane iskreno da ti kazem nisam ja bas toliko jos jak u veri, da bih jeo jaku hranu, a jos gore da me nesto uzdrma. Za mene je Pravoslavna vera sve ono sto mi treba, nista vise.

Sto se tice ovih mostiju, ja sam uvek govorio da oni imaju mosti, jer i tamo ima velikih Bozijih pravednika, ali nad njima se nece nikad desiti cudo. A ima i jedna stvar koja mi je jako cudna u vezi ovih mostiju, a to je kako one izgledaju, i to sto su im se lica svakodnevno mogu videti. Ocigledno nikad nisi video Pravoslavne mosti.

Sa drge strane kada sam isao na Ostrogu i to na ekskurziji, desilo mi se nesto sto mi je jako prijalo. Tri dana su mi misli bile u haosu nisam mogao da nadjem mir, pokusavao sam da se smirim, jer sam znao na koje mesto idem, ali nije vredelo. Samim prolaskom kroz "Nebeske grede" kako narod zove put do manastira, ako nekad budes isao tamo, a jos bude magla jasno ce ti biti sto ih tako zovu, osecao sam se nekako lagodnije, to se ne moze opisati. Bili smo u manastiru i u gornjem i u donjem, obisao sam i mosti Sv. Vasilija i mosti (rucice) decaka Sv. mucenika Stanka, slava im i milost. Onaj osecaj ono smirenje, a sa druge strane ogromno postovanje mi se nikad nije desilo. To vi ne mozete da shvatite, jer na takva mesta idete kao turisti (znam to, jer sam i sam nekad tako isao). Kada smo se vracali ja sam shvatio da mi nijedna jedina losa misao nije prosla kroz glavu. Znam ti ces i sada reci da mi je sotona ili tako neko smirio misli, ali ja znam, siguran sam, da tamo demoni ne mogu ni prici, a kamoli uticati na nekog. Nadam se da cete nekad osetiti onako nesto.

Član
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poruka
95
Ми те мошти поштујемо,јер су то тела људи који су својим животима прославили БОга, а он њих после смрти... Поштујемо дела тих светих људи и дивимо се њиховом подвигу...

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
ZA DOMICUSA bravo brate dobro si im rekao koje su to gluposti o mostima.

ako je te svce proslavio gospod ko je onda proslavio lenjina,staljina,nekoliko faraona svi su oni mumije iprave se po istoj tehnologiji suvog mesa.

A naj svetiji ljudi su bili mojsije,ilija,car david,avraam itd.
i niko se nije klanjao njihovim mostima procitajte( 2 mojsijeva 20:4,5)

Bog ih je sakrio upravo zbog toga da se nebi klanjali mrtvim telima,osim toga bog je kazao jevreima u starom zavetu ko se dotakne mrtvaca necist je neka nedolazi u hram tri dana dok se neocisti.

POZDRAV OD FAKY SWERIGE

Dodato posle 14 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Za sve koji su u ovoj temi o mostima

procitajte matvej PAZLJIVO MATVEJ 23:27-30.

FAKY POZDRAV SWERIGE

Dodato posle 4 minuta:

Dali mozete da zamislite sta bi bilo da je bog ostavio isusovo telo na zemlji ceo svet bi se pobio za njegovo telo.

Zato je bog i vaskrso isusa u telu i uzneo na nebo.

Dodato posle 3 minuta:

sweden.gif Zamislite da je bog ostavio isusovo telo kakvi bi ratovi bili zato ga je bog i vaskrso u telu iuzneo na nebu.

Dodato posle 22 Sati 4 minuta:

komunisti imaju isto svoje mosti lenjina staljina kinezi svoje itd.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
132
Ja zaista neznam dali su čudotvorne mošti dela Božija ili ne, ali podeliću sa vama jedno svoje razmišljanje. Ako je tačno, da su mošti svetaca blagoslovene i da su razna isceljenja Božije delo, to nije nešto čime bi mi pravoslavci trebali da se hvalimo. Baš naprotiv, to nam služi na sramotu. Zašto? Zato što to znači da među nama nema dostojnog čoveka preko koga bi Bog mogao da radi pa mora da koristi mrtve.

Za Faky-ja, nije tema ali ja bih bio malo oprezan u vezi tvrdnje da car David spada među najsvetije ljude. Ja ga naprotiv smatram baš jednim od najvećih grešnika i zločinca u čitavoj bibliji, koji je doduše imao dara da pravi pesme. Uzmi zabeleži sve njegove grehove i posledice koje je on lično doneo čitavom svom narodu i videćeš da su bezbožnici imali poteškoća da drže korak s njim. Doduše, istina je da se kajao i da mu je Bog praštao, što je dokaz veličine Boga a ne Davida.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
ZA Gundark

STO SE TICE DAVIDA MOZDA SI I U PRAVU FAKY NIJE, MOGUCE DA NIJE BIO SVET ALI ZNAM DA GA JE BOG VOLEO.

INACE MU NEBI OPROSTIO TOLIKO GREHOVA.

PROCITAJ MATVEJ 23:27-30. JA SAM PROCITAO I STA MOSLIS O TOME. MOZDA CE TI BITI JASNIJE.

MENI SE SVIDJA TAJ STIH CAO!!!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Nije dozvoljena uporeba velikog fonta u postovima![/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
132
Gerakules, što se tiče Mateje 23:27-30 lično verujem da se ovde ne radi o moštima (ako si na to mislio), mada jeste mnogo dobar stih. A faky je imao dobru nameru samo je malo požurio.

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Svi su oni zivi pred Bogom, jer Bog nije Bog mrtvih nego zivih...

A i sto se vi zigate za Pravoslavne svi nose svoj krst...

Natrag