Ljudi šta to činite?, poklonjenje moštima

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
pa brate Srbine reci gde je tu logika ?????
ja te pitah gde ima u Bozijoj reci neraspadiva tela upokojenih a ti mi dajes uporedbu sa Isusom !!!
Da li je to normalno reci mi ljuim te u ime tvoje...
Daj saberi se covece!!!!
Veza sa Bogom je u tebi klimakao kao detinji mlecni zub...
Daj da cinjenicno sagledamo stvari. ja ne zelim tebi zlo kao ni ti meni . OK! To nam je jasno ...
Ajde daj jednu cinjenicu koja govori da je cobi63 i ja ne govorimo istinu i da smo u zabludi !
Ne zelim da slusam sta svestenstvo kaze vec sta BOG kaze.
Nadji u Bibliji to i od mene imas sta god pozelis
!

Mislim da sam ti dao odgovor...ako ti nije dovoljan,zao mi je.ako ti nije cinjenica da se ljudi izlecuju nad tim mostima i da se demoni izgone dovoljna da su od Boga onda ne znam sta bi ti rekao..ako ti mislis da je sotonino delo to onda.....a vidim da si sad postao i sudija o jacini moje vere.... uzgred, budi siguran da se 2000 godina hriscanstva nece ponistiti zbog tvoje i cobijeve "logike"...niti ce mosti istrunuti,niti ce oni sto su se iscelili na njima to zaboraviti......a vi samo pricajte te prazne price...mada bi ipak trebalo da se zabrinete da ne sablaznite nekoga njima...jer:
7. Тешко свету од саблазни! Јер је потребно да дођу саблазни; али тешко оном човеку кроз кога долази саблазан.Matej 18;7

a i ovo bi trebalo da vas zabrine:
36. А ја вам кажем да ће за сваку празну реч коју кажу људи дати одговор у дан страшног суда.Matej 12;36

a sto se tice toga da ti pokazem gde se to nalazi u Bibliji znam gde se nalazi ovo:
6. А Исус рече им: Чувајте се квасца фарисејског и садукејског.
Мат. 7:15, Мат. 24:4, Лука 12:1, Рим. 16:17, Ефес. 5:6, Кол. 2:8

7. А они мишљаху у себи говорећи: То је што нисмо хлеба узели.

8. А Исус разумевши рече им: Шта мислите у себи, маловерни, што хлеба нисте узели?

9. Зар још не разумете нити памтите пет хлебова на пет хиљада, и колико котарица накуписте?
Мат. 14:17, Мат. 15:16, Јован 6:9

10. Ни седам хлебова на четири хиљаде, и колико котарица накуписте?
Мат. 15:34

11. Како не разумете да вам не рекох за хлебове да се чувате квасца фарисејског и садукејског?

12. Тада разумеше да не рече квасца хлебног да се чувају, него науке фарисејске и садукејске.Matej 16; 6-12

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
...ako ti nije cinjenica da se ljudi izlecuju nad tim mostima i da se demoni izgone dovoljna da su od Boga onda ne znam sta bi ti rekao..ako ti mislis da je sotonino delo to onda.....
A ko ce meni garantovati da to nije sotonino ''cudo'' ????
Kako da znam da Bog deluje preko mostiju, a da me nije obavestio u Svetom pismu?

Da li ti razumes da ima i druga strana....umes li ti da sagledas drugu stranu, ili ces ceo zivot da tuces po neutemeljenim cinjenicama!
Ti i tvoji ucitelji ocigledno ne poznajete onoliko koliko bi trebalo, to koliko su demoni superiornija bica od nas.....i kako mogu lako manipulisati sa nama!

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Ne pitaj me "zasto bi Gospod dozvolio to i to" vec mi daj gre je rekao ( a sve je rekao ) u Bibliji!
Da li je imamo ljude koje idu na zracenje od raka ? - imamo
Da li imamo radiologe koji se time bave ? - imamo
Da li radiologija pomaze obolelima od raka ? - ne pomaze
Da li ljudi brze umiru pod terapijama radiologa ? oo daa
Jesu radiolozi krivi ? - ne verujem da oni imaju nista sa krivicom...:dntknw:
Zasto Bog to dozvoljava ovo a kako Bog dozvoljava ono? :)
Evo kako meni tvoja pitanja zvuce.
"Iz glave" :)))
Jeremijabg i ti zajedno bi trebali da se uhvatite pod ruku pa da iscitavate jedan drugom Bibliju :)
Prvo on tebi, pa kad se umori od citanja, onda ti njemu ... i tako na smenu.
Vas molim da mi ne odgovarate "iz glave" vec nadjite neko ozbljnije pisanije koje spaja Boziju rec i odluke Srpskog svestenstva vezano za temu o kojoj upravo pisemo.
Izvinite se cobiju pa ako vam oprosti ( a verujem da hoce ) , mozete se dogovoriti oko analiza texta iz Biblije.
Prijatelju, ne kaze se deZert nego deSert :)
Bog je za pismene i one koji imaju culo vida dao da se napise Stari i Novi Zavet ( a za one koje to nemaju rad sam dati kompletnu Bibliju u mp3 formatu .. ostavite mi mail na pvt) gde lepo stoji... nakon smrti SE duh zivotni odvaja od telaaaa... i taj duh zivotni se vraca od onoga od koga je i potekao ( znaci Tvorcuuuu) a telooo se vracaa u prah zemaljskiiii od cega je nacinjeno od strane Tvorcaaaa.
E sad, tako Biblija kaze .
Znaci tako Bog kaze.
KO LAZE ?
Bog laze ?
Ja lazem ?
Ti lazes ?
Sotona laze ?
KO LAZE ovde deZertuu moj ? :wacko2:roll:

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne pitaj me "zasto bi Gospod dozvolio to i to" vec mi daj gre je rekao ( a sve je rekao ) u Bibliji!
Da li je imamo ljude koje idu na zracenje od raka ? - imamo
Da li imamo radiologe koji se time bave ? - imamo
Da li radiologija pomaze obolelima od raka ? - ne pomaze
Da li ljudi brze umiru pod terapijama radiologa ? oo daa
A, ti, kada biraš primjere, biraj dobre primjere, jer loši primjeri nisu primjeri. Ovo što si napisao o radiologiji i raku je proizvoljno i netačno. Kada oni koji znaju o tome nešto više ovo pročitaju, shvatiće da je i ostala tvoja priča netačna, kao i tvoj primjer.

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
A, ti, kada biraš primjere, biraj dobre primjere, jer loši primjeri nisu primjeri. Ovo što si napisao o radiologiji i raku je proizvoljno i netačno. Kada oni koji znaju o tome nešto više ovo pročitaju, shvatiće da je i ostala tvoja priča netačna, kao i tvoj primjer.
Jurivaka, svako ko se iole razume u problematiku kancera, potvrdice ovo sto sam rekao.
Molim te odgovori na temu.ako imas svoj stav- iznesi ga.
Nemam nameru da se macujem sa tobom da li je suncan dan i koje su mi boje zidovi u sobi.
Evo kako ti upropascavas teme. Kako mozes da zadrzis autoritet kad sam spamujes i iznosis neistine.
Dacu ti odgovor i za radiologiju da ne bude da si u pravu a ako zelis blizi odgovor postavi temu na zdravlju pa da iznesemo ti i ja svoje stavove ZA i PROTIV zracenja.
Naime, pada imunosistem i organizam i ono malo "snage" sto ima u sebi snage GUBI.
Dakle usled zracenja se unistavaju i gro zdravih celija odnosno tkiva.
Kao kad bi imao neku omanju tetoristicku grupu u nekom vojvodjanskom selu i onda bais nuklearku na njih! To ti je odnos.
Za blizi i profesionalniji odgovor molim te otvori novu temu o kanceru i radu cu ti objasniti.

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
24. А фарисеји чувши то рекоше: Овај другачије не изгони ђавола до помоћу Веелзевула кнеза ђаволског.
Мар. 3:22

25. А Исус знајући мисли њихове рече им: Свако царство које се раздели само по себи, опустеће; и сваки град или дом који се раздели сам по себи, пропашће.
Мат. 9:4, Мар. 3:23, Лука 11:17, Јован 2:25, Гал. 5:15, Откр. 2:23

26. И ако сотона сотону изгони, сам по себи разделио се; како ће дакле остати царство његово?

27. И ако ја помоћу Веелзевула изгоним ђаволе, синови ваши чијом помоћу изгоне? Зато ће вам они бити судије.

28. А ако ли ја Духом Божијим изгоним ђаволе, дакле је дошло к вама царство небеско.
Дан. 2:44, Дан. 7:14, Лука 1:33, Лука 11:20, Јевр. 12:28

Domicus ti ocigledno ne citas i ne slusas rec Boziju. Jel ovde lepo pise da ako sotona sotonu isteruje da se sam po sebi razdelio, znaci da sotona ne bi cinio cuda da bi narod hrlio Bogu, jer bi to znacilo da se razdelio.

Poceo si da prosipas mudrosti o tome sta doktori cine, a to nije bilo pitanje. Ja sam odmah napomenuo da oni nikad nikog nisu izlecili. Moje pitanje je glasilo, 1) telo Svetog Jovana Krstitelja posle smrti je postalo netrulezno, zasto bi tako nesto dozvolio Gospod, ako to nije od Njega? 2) Ako se desavaju isceljenja nad Svetim mostima i ljudi se posle tih cuda vracaju Bogu kakve koristi bi imao antihrist? 3) Ako je to od sotone kao sto ti kazes zasto onda ne bi i katlici, adventisti, jevreji, j. svedoci i vasi imali netrulezne mosti, vec samo PRAVOSLAVNI (pravo slavni-razumes)?

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

I da zaboravih da dodam jos nesto, ne brini se ti brate za mene nego preispitaj sebe i jos jedna stvar doticnom se necu izvinjavati jer mu nista lose nisam rekao, niti sam ga kad uvredio, bolje bi bilo da procitas njegove postove upucene ljudima koji su pravoslavne ispovesti, a ni ti nisi daleko od njega.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Covece, Sotona to ne radi da bi ljudi bili BLIZI Bogu vec da bi se udaljili.
Odgovori mi konkretno:
Da li je klanjanje "svetim lekovitim mostima" idolopoklonistvo ? DA ili NE ?
Da li je Bog rekao da se telo nakon smrti VRACA u prah od cega je i stvoreno ? DA ili NE ?
Da li Bog kaze da covek nakon smrti nije svestan nicega oko sebe?
Sotona zeli da iskrivi Bozije reci prijatelju.
pogledaj u Edenu cime se sluzi. ON ne moze da unisti Boga ali zato pokusava da unisti njegovu kreaciju.
Pa podriva Boziji autoritet, izvrce i pravi ga na lazova.
Klanjanjem tim mostima , garavi te dovodi u zabludu. Ovozemaljske bolesti su nista naspram greha i ognjenog jezera koje ce uslediti.
napisao sam u drugom postu cime se sluze masoni ( Sotonske sluge )
Sistem se zove "Problem-reakcija-resenje"
Sami (citaj Sotona i njegovi puleni ) izazovu problem , covek u problemu i naizgled bezizlaznoj situaciji traga za resenjem a onda mu ti isti (citaj stvaraoci problema ) ponude pomoc i u celoj prici ispadnu dobrocinitelji i spasioci ( a taj nesrecnik obmanut da ne moze biti gore )
Blize o manipulacijama ovde ---> http://serbianforum.org/psihologija/115921-institucionalizovana-laz-2.html#post380789

PS: zamisli se dobro kad kazes za sebe da zastupas "Pravoslavno ucenje"
Postoji samo BOZIJE ucenje. Sve mimo tog ucenja je u sluzbi otpalog a protiv samog coveka!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Ovde postoji jedan veliki problem. Vec u nekoliko tema su mnogi trazili svadju u vezi ovog klanjanja. Nijedan pravoslavac ne moli za oprost niti bilo za bilo sta ovozemalsko svetiteljima, pravoslavni kada se obracaju svetitelju govore: Sveti ____ moli Boga za mene gresnoga, jer ja nisam dostojan da Njega molim, a Gospod im preko tih mostiju daje izlecenje. Znaci nema idolopoklonistva, nas ne lece direktno svete mosti nego Gospod preko njih.

Inace vidi se da si citao dosta sta mislis da satana mozda nije tebi podvaljivao neke knjige tako da bi dobio pogresno znanje da bi posle hulio na Svetinje sto vise, posto ti drugacije nije mogao prici? Mozda ti je bas one stihove koje si trebao dobro da procitas on napravio tako da samo predjes preko njih, a na one koje nisi trebao mnogo obratiti paznje ti ih procita po vise puta. Ti rece kako je satana jako lukav mozda je ipak tebe prevario, a ne nas!

p.s. Ti i kalista ste jakooo slicni... kao da ste prosli kroz sve vere...

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Ovde postoji jedan veliki problem. Vec u nekoliko tema su mnogi trazili svadju u vezi ovog klanjanja. Nijedan pravoslavac ne moli za oprost niti bilo za bilo sta ovozemalsko svetiteljima, pravoslavni kada se obracaju svetitelju govore: Sveti ____ moli Boga za mene gresnoga, jer ja nisam dostojan da Njega molim, a Gospod im preko tih mostiju daje izlecenje. Znaci nema idolopoklonistva, nas ne lece direktno svete mosti nego Gospod preko njih.

Inace vidi se da si citao dosta sta mislis da satana mozda nije tebi podvaljivao neke knjige tako da bi dobio pogresno znanje da bi posle hulio na Svetinje sto vise, posto ti drugacije nije mogao prici? Mozda ti je bas one stihove koje si trebao dobro da procitas on napravio tako da samo predjes preko njih, a na one koje nisi trebao mnogo obratiti paznje ti ih procita po vise puta. Ti rece kako je satana jako lukav mozda je ipak tebe prevario, a ne nas!

p.s. Ti i kalista ste jakooo slicni... kao da ste prosli kroz sve vere...
Sve sam ja to lepo procitao sto si napisao ali i dalje mi ti ne dade dokaz gde u Bozijoj reci stoji da cini cuda preko upokojenih ?
Nadji mi to i lako cemo znati i videti koje u pravu u ovoj debati.

O kalisti-
Treba uciti i znati. Nisam imao nista protiv njenih postova. To sto smo se razilazili oko nekih stavova ne znaci da ne postujem njeno teolosko znanje koje je ocigledno.

Natrag