Član
- Učlanjen(a)
- 06.06.2010
- Poruka
- 320
Ako je to bio tvoj odgovor onda no comment! :???:jeremijabg; je napisao(la):kako ti nisam odgovorio..pogledaj post broj 24
Postoje drzavni zakoni prijatelju koji uredjuju shta se sme a shta ne sme!jeremijabg; je napisao(la):dal je moguce da si lupio ovako nesto..."vi verujuci ugrozavate zivote drugih ljudi" :???:...znaci ti ne vidis opasnost od rusenja moralnih normi drustva pod plastom "ljudskih prava",ne vidis opasnost od onoga ko se ne plasi Boga i nema nikakve skrupule pa mu ne znace nista zapovesti ne kradi,ne ubij,...,ne vidis opasnost sto ti se svuda legalizuje protivprirodni blud i razvrat jer to nazivas nekakvom "slobodom"...ali ti smeta onaj koji ukazuje da je to zlo?to ti zoves "racionalna svest"?nesto si ti pobrkao tu....ono ti je bas banalan primer...jer to ne radi stvarno verujuci..
U tvojoj svetoj knjizi lepo stoji da se na zemlji sudi po zemaljskim a na nebesima po nebeskim ... ti bi to prvi trebao da znash
Shto se tiche protivprirodnog bluda, bratoubistva,chedomorstva i ostalih stvari- ne treba mi Bog da mi kaze da to ne valja i da je zlo.
A da, tvoja sveta knjiga je puna svega toga shto si naveo. :dntknw: Bez tvoje svete knjige ja ne mogu da razluchim dobro od zlog ?
Znachi, sad imamo verujuce i kvaziverujuce? ok a ko odluchuje o tome ? :???:
Najvishe se ratova vodilo na ovoj zemaljskoj kugli pod izgovora "shirenja i odbrane vere"jeremijabg; je napisao(la):znaci ugrozio je ishod rata neko prelescen (koji je takvim cinom prekrsio zapovest da ne kusa Gospoda Boga svoga) i tako izgubio samo svoju glavu ali ne vidis krivca za gubitak rata u izdajnicima,dezerterima i onima koji su za novac neprijatelja radili na rasturanju sopstvene zemlje?i zbog kojih su poginule hiljade?interesantno vidjenje...nadam se da nemas ambicije da budes vojnik ili politicar pa da nas "branis"....
Znachi li to da je i uchestvovanje u narodno oslobodilachkim ratovima udaljavanje choveka od boga ? pa imamo dosta primeta u tvojoj svetoj knjizi gde su ljudi ishli u rat SA BOGOM i uz NJEGOVU pomoc pobedjivali :vorred:
(odlichan primer daje ljudima ta knjiga)
Zbog neverujucih danas imamo mogucnost da biramo narodne predstavnike ?jeremijabg; je napisao(la):pa verujuci u Boga shvatis jednu sjajnu stvar:da je Bog jedan a da smo svi mi ostali gresnici ispod njega...pa me ne moze prevariti neki gordeljivi prevarant sarenom pricom kako je on sam nekakav bog.....sto mozak neverujuceg vrlo lako prihvata...jer veruje svakoj lazi koja mu se servira...pa zato danas imamao desetogodisnje vladare koji su celu zemlju rasprodali i rasturili ubedivsi ljude da je neko drugi kriv za to a ne oni....i napravi slobodno "diskriminaciju" i nemoj da stavljas Pravoslavlje u isti kos sa svima-ja ne verujem u podvalu demokratije....
Hvala ti za ovaj kompliment! To nam je cilj Da znanjem i iskustvom i od samog rodjenja imamo shansu da vodimo svoju zemlju ili da makar na neki nachin radimo na boljitku ovog naroda i s'verom u buducnost zivimo svoje zivote za nas, svoje decu i sve buduce narashtaje koji tek dolaze.
Vishe se trudimo da proshirimo svest u narodu.
Vishe se trudimo da sachuvamo prirodu i zemlju za one koji dolaze. Njima smo duzni! Opozot od toga ste Vi, verujuci,Vi koji nemate potrebu da bilo shta uradite za boljitak ovog sveta u strahu za sudbinu vashe "dushe" . Sve sam pozer do pozera koji licemerno gledaju i one koji vide bolje sutra proprate komentariima kao "KRAJ JE BLIZU"! wacko2
Opet ti o svetim ocima ? samo je jedan sveti otac- tako kaze tvoja sveta knjiga. Samo je jedan otac i nema drugih ocheva i nema klanjanja nikom osim njemu Nemoj da mi se odmetnesh u jeretike molim te . Ne sad kad smo se ubacili u finu debatujeremijabg; je napisao(la):pa shvati da verujem da postoji samo jedan put do Boga-a to je kroz Crkvu Hristovu onako kako je oblikovana Svetim Ocima i Svetim Duhom na Vaseljenskim Saborima....i da se svako krivljenje tog ispovedana naziva jeres ne zbog toga da bi se mrzeo covek vec zato sto ta laz vodi u pogibao pa se mora i nazvati lazju da ne bi ljude obmanjivala...
Eto nashli smo se oko nechega zajednichkogjeremijabg; je napisao(la):da..ja tu osudjujem laz koja i jeste krivac za sva zla zbog cega se ti danas "boris protiv vere" (da znas samo kako to gordo i glupo zvuci..)ta jeres i jeste krivac zato sto danas imas islam i neprijateljstvo sa muslimanima jer je svojevremeno krstaskim pljackaskim pohodom unistila svaku mogucnost da arapi pozele da spoznaju Hrista,ta jeres je napravila onu inkviziciju i palila i mucila ljude u srednjem veku u "ime Hrista" i tako omogucila utvrdjivanje ateizma,ta jeres je vinovnik mnogih zala kroz istoriju jer je ona imala samo spoljasnji privid da ima veze sa Hristom a u svojoj sustini je totalno trula zbog svojih iskrivljenih dogmi...jeres se poznaje po svojim plodovima...i po tome sto propoveda Veru drugacije nego sto nam je predana...
I ti i ja smo protiv lazi i laznih uchenja!
Ajde da josh jednom pastujem ovo moje iz predhodnog posta. vidim da ga nisi neshto posebno prokomentarisao a bash je fina tema. upravo navodim chinjenice shta je za crkvu istina i ispravno a shta LAZ i neispravno
" 787.god. na drugom Nikejskom saboru su se isto duhom svetim usaglasili oko ikona i same ikonografije .
Ajde da vidimo sta duh sveti kaze o crkvi, svecima i ikonama
"Зашто и ви преступате заповест Божју за обичаје своје" (Матеј 15,3)
"Не гради себи лика резана, нити какве слике од онога што је горе на небу, или доље на земљи, или у води, испод земље. Немој им се клањати нити им служити" (2. Мојсијева 20,2)
"Идоли су њихови сребро и злато,
дело руку чевечијих
Уста имају а не говоре,
очи имају а не виде,
уши имају а не чују
нос имају а не миришу
руке имају, а не хватају
ноге имају, а не ходе
и из грла свога гласа не пуштају.
Такви ће постати они који их граде
и сви који у њих се уздају.
(Псалам 5, 115)
Никога на земљи не називајте оцем, јер имате само једног Оца, оног на небу! Нити се зовите вођа, јер имате само једног Вођу-Христа.
Koja crkva ? Kakva crkva ? Pa vi sami sebi uskachete u rechi! Vi ste svi jeresi u svojim verama i bogopoklonishtvu!
Ajde da vidmo shta josh taj vash sveti otac kaze o crkvi i svecima!
"Јер један је Бог, и један посредник Бога и људи, човек Христос Исус" (1. Тимотију 2,5). Kazete da je Isus bogochovek... Bog koji je sishao sa neba i postao chovek. IZ toga proizilazi da samo Isus Hrist moze da vas zastupa kod "Oca".
Pa dalje kaze (1. Јованова 2,1). Нема ни клањања и сагињања људима.
Ja jadan sve sa tv-a uchih o religijama a vi sveznajuci i verujuci preteraste po hiljade knjiga preko glave...
Aj sad o tim jevandjeljima. necu sad pisati o ovim novopronadjenim iako ih je pravoslavni sveshtenik pronashao i sve uticajnije hrishcanske glave priznale kao autentichan dokument iz tog doba....
Znachi u novi zavet su ubacili ( nadahnuti duhom svetim ) 4 jevandjelja od od ukupno 11
Pogodan je (po duhu svetom) Mateja, Marko, Luka i Jovan
A nepodoban je ( po duhu svetom) Juda, Marija, Filip, Toma, Varnava, Valentin,i jevandjelje o Hristovoj mladosti
Na Laodikijskom saboru 360. godine su popisali sve podobne spise i uvedoshe ih u kanonske ( nadahnuti naravno duhom bozijim ) a sve ostale su postale zabranjene knjige "Index librorum prohibitorum" ili pak drugima znani i kao apokrifi !
Ko je ovde nesvestan prijatelju moj verujuci ? Ljudi kao TI ili oni kao JA ?"
Izgleda da ne poznajesh dovoljno istoriju. Izgleda da ne znash koliko se Serbskih junaka zrtvovalo kroz istoriju :vorred:jeremijabg; je napisao(la):malo si pobrkkao loncice...dizanje u vazduh u ime "vere" nije nesto sto rade PRAVOSLAVNI.....i cime to PRAVOSLAVNI zapecacuje "vasu" sudbinu?time sto te zbog njegovih reci pecka savest koju si davno utopio u lazima?pa bi sad voleo da ne postoji da te ne bi "uznemiravao"?
Sad cu da citiram ono tvoje na krajujeremijabg; je napisao(la):Ovo sto si dosad govorio nazivas razumom i cinjenicama?pa jel sam ja kao vernik dosao na ateisticki sajt da tebi drzim predavanje oko necega ili suprotno?pa kako se sad jos ti osecas "ugrozenim"....
wacko2jeremijabg; je napisao(la):sta ti sad pa to znaci....
Da, sve ovo gore napisano ( od prvog pa do ovog sad zadnjeg) su chist razum i chinjenice neoborive! Problem je samo u tome shto ne zelish da vidish!
Ja tebi nudim chinjenice a ti meni mozesh da ponudish samo veru!
A shta da ti pametno odgovorim na ovo ? Ja kao ateista u svim ovim postovima "objashnjavam vernicima kako da veruju ? wacko2:???:jeremijabg; je napisao(la):ovde sad ti kao ateista objasnjavas vernicima kako treba da veruju......interesantno....
Da nisi malo pobrk'o pojmove ?!