Kur'an i Biblija

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
--------------------------------------------------------------------------

Odabrao sam samo na ovo da odgovorim cisto jer ti tu mogu sazeti celo moje vidjenje svega toga....elem ....Hristova Crkva je kao jedinstvena postojala do 1054 godine kada se katolicka crkva menjanjem dogmata odvaja i pada u jeres....jedan od prvih njihovih gorkih plodova su krstaski ratovi koji su kao direktnu posledicu imali ucvrscivanje islama i razbijanje Vizantijskog carstva kao i pokretanje muslimana u rat protiv hriscanstva (kao i odbijanje naroda tog dela sveta da uvidi i primi hriscanstvo...)konacni pad istocnog rimskog carstva tj Vizantije u ruke muslimana je jedan od rezultata toga...ovoi isticem zbog toga da ukazem zasto je jeres opasna....Srbija je posle Kosovske bitke pala pod Tursku okupaciju i pod njima smo proveli sledecih 5 vekova....za to vreme se u zapadnom rimskom carstvu, koje je kako je pomenuto,najvecim delom i uticalo na to sto se nama desilo,desili novi gorki plodovi njihove jeresi-strasna srednjovekovna inkvizicija...koja je opet skrivanjem iza navodnog "hriscanstva" ucinila da ljudi zamrznu hriscanstvo i da im postanu blizi nekakvi sistemi bez Boga (sto i jeste namera i tvorevina djavolova)daljom "liberalizacijom" ljudskog morala poturanjem raznih utopija drustvenih uredjenja koja ne podrazumevaju Boga (komunizam,socijalizam,kapitalizam,demokratija.....) a sve pod parolom "borbe za ljudska ( ili radnicka.........) prava dosli smo do danasnje situacije gde se pod parolom "demokratije i ljudskih prava" brutalno i na najperfidnije nacine rasturaju i poslednje moralne norme koje je Bog uspostavio kroz Zapovesti i Zakone.....da bi se,kako je i opisano u Otkrovenju,doslo do drustvenog uredjenja na nivou sveta u kome ce glavnu rec voditi antihrist...sveta u kome ces biti dobrodosao samo ako ti je moral na nivou zivotinjskog instikta jer i ne moze vladati nad ljudima kojima je Hrist Spas........uredjenja gde su Bog i Crkva (Hristova) nepotrebni....i "opasni po drustvo"....zbog svoje "rigidnosti i iskljucivosti"....dvadeseti vek je doneo ubedljivo najvise stradanja u istoriji covecanstva...i to ne zbog Vere(a tu samo ubrajam istinsku Veru u Hrista) i Crkve(a tu samo ubrajam Hristovu Crkvu uoblicenu bez ijedne nejasnoce u ispovedanju Vere vaseljenskim saborima)...dakle kao sto vidis...svako zlo je bilo ili zbog krivljenja vere(jeresi) ili zbog i od neverovanja u Boga(i raznih izama-fasizma,komunizma,ateizma,.......)...sto se tice islama vec sam rekao svoj stav da je jos jedna podvala djavolova.....uzrok jos jedne podele medju ljudima i losa kopija hriscanstva ( gde onog koji u to poveruje lisava jedinog nacina spasenja:kroz Krstenje i Veru u Hrista...koga i sam,o paradoksa,najavljuje u Sudnji Dan...
Iz sveg' gore prochitanog, zakljuchio sam da se i dalje drzish priche o tome kako su sve loshe stvari u sushtini vezane za djavola- da su to njegova posla i dela.
Primetih i to da se i dalje drzish teze da je izvorno hrishcanstvo original , da je pravoslavlje dosledno kanonima, a da su ostale religije uglavnom samo bleda kopija i losh plagijat hrishcanstva.
Obojica pishemo dosta na ovom delu foruma i verujem da si video mnogo dokaza koje iznesoh u ime mog stava da je hriscanstvo samo jedna kopija staroegipatskig Horusa i zaista nema ni jedne originalne stvari ili datuma koji se ne poklapa sa paganistichkim religijskim datumima.
Dalje, sto se tiche dela u kome spominjesh kosovski boj i tursku okupaciju, posveticu jednu temu samo o tome u delu Istorija.
Zanimljivo je tvoje pitanje " ko je kriv za sve ovo shto se deshava u svetu?" i smatram da bilo pametno otvoriti novu temu u kojoj bi smo mogli da debatujemo o tako ozbiljnom pitanju. tema kao tema je neiscrpna i da bi se dostojno obradila moramo govoriti o prekataklizmichkim civilizacijama (daleko naprednijih od nas danas), o prvim verama, o vavilonu, o Iluminatima, o zelji pojedinaca da napravi svetsku vladu, svetsku vojsku, svetsku banku i da nas chipuju ko pse.
Zato mislim da bi o svemu ovome trebalo pisati na novom Topic-u.
Videh i kod tebe gordost prijatelju verujuci. :)
Zashto mi nisi odgovorio i na ostatak posta? S'moje strane si u debatnom smislu isposhtovan u svakom slovu. Dao sam na svaku optuzbu odgovor ( nadam se jezgrovit i lako shvatljiv)
Ako smatrash da je mnogo neistina u mom pisaniju- kazi i obrazlozi, a ako pak smatrash da sam u pravu, i to slobodno reci. Sta god da je, necu se ljutiti :)

Dodato posle 8 minuta:

Bez ikakve zle namere,pokušaja da diram u bilo čije mišljenje, bilo bi mi zanimljivo videti neki komntar nekog ko ima judeo vidjenje ovih stvari. Mislim gde se tumačenje knjiga vrti samo oko islama i hrišćanstva, a da samo, korensko štivo, koje nazivamo stari zavet, dakle tekstove koje judeji upotebljavaju u svojoj službi, njihovu komparaciju i odnos prema spisima koji su nikli iz tog korena. Bilo bi lepo videti komentare i tumačenja starog zaveta data od nekog rabina. Onda bi sva poredjenje, uporedjivanja bila na mestu.

I Tora zasluzuje svoj zaseban Topic. U ovom delu sam citirao samo deo u kome se dalo videti da ne shtrchi u samozivosti i gluposti od ostalih svetih knjiga.
U sushtinu je "mi mi i samo mi" wacko2:roll: Neka bude za sad to to , da ne bi po ko zna koji put ulazili u Off-Topic :acute:
Upravo zavrshavam jedno pisanije u kome bi se trebalo videti shta je zajednichki sachinitelj sviju religija. Sve one imaju zajednichku osnovu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
]domicus;347656]Spomenuo si fashiste. Ne zaboravi da su njihovi zakleti neprijatelji bili jevreji, komunisti-marksisti i demokratija. :)
[/LEFT]Evo neshto malo i o odnosu nacista prema religiji - "Anti-klerikalizam se takođe može smatrati delom nacističke ideologije, zato što nova nacistička hijerarhija nije mogla dozvoliti sebi da bude potčinjena moći koju je crkva tradicionalno imala. U Austriji, sveštenstvo je imalo važnu ulogu u političkom životu i odgovaralo je direktno Vatikanu. Iako su postojali pojedinačni izuzeci, progon hrišćana bio je ograničen uglavnom na one koji su odbijali da se povinuju novom režimu i potčine se njegovoj moći. Naročito tragičan primer koji ilustruje progon hrišćana je slučaj Ditriha Bonhofera (Dietrich Bonhoeffer). Ipak, nacisti su često koristili crkvu da bi opravdali svoje stavove i uključuli su mnoge hrišćanske simbole u ikonografiju Trećeg rajha.
Narodni pokret u Nemačkoj je bio čvrsto protiv ateizma; slobodoumni ljudi su često dolazili u sukob sa nacistima tokom dvadesetih i tridesetih godina 20. veka. Po dolasku na vlast, Hitler je zabranio sve organizacije koje su popularizovale slobodnu misao i pokrenuo je "anti-bezbožnički" pokret. U govoru koji je održao 1933.god. Hitler je objavio: "Mi smo ....... sproveli borbu protiv ateističkog pokreta i to ne samo sa nekoliko teoretskih deklaracija; mi smo ih zgazili." Ovo otvoreno neprijateljstvo je bilo mnogo jasnije nego što je to bio složen i često kontradiktoran odnos nacista prema tradicionalnoj hrišćanskoj veri."

A da, vecina u svetu JE verujuca!
jeremijabg, "vera" nije religija. Ne ide nikako tvoja komparacija "vera ili demokratija".
Kao da si napravio uporedbu " baba ili zaba" ( verujem da si me razumeo)
Dalje, samo vera u postojanje Boga/ove spada pod religiju ( a igrom sluchaja smo upravo na tom delu foruma), verovanje u sve ostalo ( u vampire, u nordijsku rasu, u vanzemaljce...) nije tema .
Svaki diktator (chitaj kralj ) i bilo koje apsolutistichko uredjenje je odnosilo velike zrtve.
opozit od apsolutizma je demokratija ( koju ti kunesh) :dntknw:
Sam sebi uskachesh u rechi prijatelju.

Nisasm sigursan da razumem sta si hteo da kazes....da su fasisti bili "religiozni" ili ne..da su mrzeli vise komunizam nego sta...a sta ako su tvorci obe ideologije bas to i zeleli..http://www.dejanlucic.net/Lat/Dejan Lucic-tekstovi-Svetom vladaju hazari.htm.[/COLOR]...pripadamo narodu koji je u ogromnom broju stradao u WW2 u genocidu izvrsenom od strane fasistickih poltrona a sa blagoslovom papske jeresi...ja sve vreme pokusavam da pokazem da tvoje brkanje baba i zaba tj. jeresi i Hriscanstva (Pravoslavlja) ne moze kao rezultata da ti donese istinit zakljucak...dok su jevreji posle ww2 dobili drzavu Izrael na stetu palestoinaca i privilegiju da se svako buduce kritikovanje onoga sto rade okarakterise kao najgori zlocin- antisemitizam;mi smo,iako smo procentualno mozda i vise stradali (po nekim teorijama-daleko vise) dobili samo jos jedno stradanje od strane istih onih koji su nas i tada bez kazne ubijali i etiketu krivca za sve sto se desava koga moze svako i dalje nekaznjeno ubijati...pa mi oprosti sto sam "skeptican"...."demokratija" koja se koristi za rusenje moralnih normi nije nikakvo napredno uredjenje vec najgora podvala koja opet negira uredjenje uspostavljeno od strane Tvorca.......koja ce se bas onom drustvu gde se primenjuje vratiti kao bumerang...bas kao i svaka podvala djavolja...

1. off topic si prijatelju :) tema je Naučno poređenje qurana i biblije a ti sad pishesh o politici! Zao mi je shto su pojedine drzave ogrezle u dekadenciju i nemoral. Imam milion stvari da kazem na tu temu i verujem da bi smo se slozili oko mnogih stvari ali jednostavno ne bi da razvodnjavamo temu koju smo tako lepo zapocheli.
pa ne mogu ja mnogo da filozofiram o temi koja je "zadata" na nacin na koji je zadata...ja Veru gledam malo sire od nekog logickog prepucavanja koje podrazumeva "dokazivanje" nekih "nelogicnosti" vezanih za Knjigu...pa gde ces nelogicniju stvar po svetskoj "logici" nego da kad ti neko zaveze samarcinu a ti treba da se suzdrzis i okrenes drugi obraz.?..ali to je poenta hriscanstva...Bog trazi od tebe da zaustavis zlo...da ne dajes "povratnu" vec da istrpis...
[
QUOTE]2. Primetio sam da kako se debata na ovu temu zahuhtava, tako ti, prijatelju verujuci, kitish svoja pisanija nepotrebnim i neprimerenim vulgarizmima a i neistomishljenike epitetima kao : "sranja, laprdanje, serator, maloumnici,magarci, nemanje mozga, lupetanje gluposti, histericni gordeljivci (zanimljiva teoloshka slozenica smile3 ) :dntknw:

Zarad daljeg druzenja i debate, zamolio bi te da se uzdrzish od slichnog. Ipak je to neprimereno jednom ozbiljnom shkolovanom choveku koji je izmedju ostalog i chlan MENSA-e :)
Daj da sve to i ostane na nivou "stotke" yes3
Iskren da budem, ne toliko zbog mene, koliko zbog nekih mladjih koji sve ovo chitaju.
Ne ide da kvarimo zanimljivu debatu sa tim stvarima....
Nadam se da se slazesh samnom makar oko ovoga :roll:
[/QUOTE]

slazem se da to nije bas prikladan nacin izrazavanja ali pogledaj post na koji sam odgovarao...ceo je u stilu "sve lose sto se desava je zbog vas vernika"...tako da uputi i sebi samokritiku (ja kritiku prihvatam) pa se seti da bez akcije nema ni reakcije....i izdvojio si samo te,slozicu se "ostrije" komentare zaboravljajuci da u sustini sve ostalo receno u tom postu predstavlja prilicno tacan odgovor na tvrdnje iznete u tvom postu,zar ne?i ostavimo po strani "skolovanje ili mensu"...te su stvari "bitne" samo ako ne spoznas Veru...i onda shvatis koliko su smesne u stvari...ja sam i naveo taj detalj da bi se sprdao sa tim...
S
hta te je uznemirilo u mom pisanju ? Branim li ti ja da u bilo shta verujesh ? Isto mi je jeremijabg i da verujesh u Miki Mausa. Ja ne pretim "nevernicima" sudnjim danom i paklom.
Zato i postoji ovo mesto. Za suceljavanje cinjenica i stavova. "Samo" prijateljska zdrava debata a ne mesto za vredjanje neistomishljenika.

pa hiljadu puta si vec cuo ovakav odgovor od Vernika:ne mozes prostom logikom da objasnjavas te stvari.....MNOGO je to sveobuhvatnije i spoznaje se SAMO verom..a plus,bar mene,uzasno smara to :"ajde sad da vidimo da li si ovo znao" ili "i sta sad kazes na tvoju veru i tvog boga".....veruj mi-smara....i ja ne pretim nikome paklom jer kako bi ja to-obican gresnik i smrtnik i mogao.?..pa ko kaze da i mene samog to ne ceka?...obicno "rasprave sa "ateistima" upravim u smeru da mi daju odgovor na sledece:ako ne veruju da su Bozja tvorevina da li se onda slazu sa Darvinovom teorijom evolucije?ako je odgovor potvrdan onda neka daju odgovor u cemu vide svoju pamet nbadmocnijom od pameti vernika:vernik ce ceo zivot provesti verujuci da je rezultat "umetnosti " Tvorca i samim tim ce se upravljati zivot po tome...ateista ce ceo zivot provesti u uverenju da je nastao parenjem majmuna...kad umru i jedan i drugi:ako vernik nije bio u pravu-nikom nista....ako je bio u pravu,nagrada je velika...ako ateista nije bio u pravu-kazna je ogromna jer ce stradati vecno...a ako je bio u pravu-nikom nista....pa ti reci...ko je od njih pametniji?
Taj primer sam ti dao iz razloga sto si napisao da se to kod nas nije deshavalo i ako se deshavalo, da bi se to okarakterisalo po pravoslavnom verovanju ( ma koja god da je religija) kao greh.
Moje pitanje se odnosilo na poznavanje istorije a chudjenje u toj meri da toga nije bilo ( sa istorijskog aspekta naravno) Ovo su tvoje rechi :
Sto se tiche ovog dela o zrtvovanju za zemlju, za kulturno nasledje, za Srbiju, poloziti sopstveni zivot za neshto, verovati i shtititi, vera u druga-brata do sebe...- mogu samo da izjavim da vrlo dobro znam i osecam svako slovo tog tvog napisanog i da je veoma ruzno i nekulturno s'tvoje strane prozivati za tako neshto. Tebe nisam pitao- niti me zanima tvoje ucheshcu u predhodnim ratovima. Jednostavo, ruzno je i nepotrebno + off topic je!
Ti si postavio taj primer kao uzrok nekakvog "gubljenja rata" ili ne znam cega vec zeleci da "prozoves vernike" time(sto je bio prilicno besmislen pokusaj)...ja sam samo pokusao da kazem da takav cin ne postoji u pravoslavlju po pravilnom rasudjivanju vec je to rezultat krsenja zapovesti o ne kusanju Gospoda Boga svojega....sto se tice ucesca u ratovima,tu je Bog itekako bio blag prema meni pa tim redovima nisam ni pricao o sebi vec si ti sam video to u mojim recima...a da sam ogorcen time kako se danas opet zaboravljaju nove srpske zrtve zarad nove utopije "evrontegracija"-JESAM...jer iako rezultat takve zablude vec znamo-mi ga OPET zanemarujemo prevareni novim laznim obecanjima...
Prosta matematika prijatelju verujuci. 19 vekova verskih ratova- 20-i vek ratovi ideologija+verski
(Znachi, rachunam samo istorisko razdoblje posle Hrista, a pre... pa znash i sam da je itekako isto bilo)
Rat u ime kralja je isto bio rat i za boga odnosno religiju koju je ta monarhija podrzavala. Svi znamo da su prvi kraljevi "bili sami Bogovi ili boziji potomci".
Ako si voljan da prochitash, naci cesh da sam napisao i to da su se ranije ratovi vodili pod izgovorom " za Boga i shirenje vere" a da je danas moderan izgovor " za shirenje demokratije" !
ovo sam odgovorio

Prichu o Bibliji i Kuranu svesno izbegavash. Tvoj jedini iskristalisani stav je taj da ateistima nije mesto u ovom delu foruma. Toliko o vama verujucima i koji ste puni tolerancije, razumevanja i chinjenica- znanja o onome u shta verujete :roll:
i ovo sam odgovorio...ali onima koji bi o tome raspredali do beskonacno mogu samo da navedem primer kako je Sv.Vladika Nikolaj pricao sa filozofima(parafraziram):
otvorite molim vas danasnje novine...jeste?...otvorite sada stranu sa cituljama...jeste?...e sad da vidimo..koliko tu ima pomena upokojenima...cetrdesetak?...e sad mi recite...zar mislite da je IJEDAN od tih ljudi tu predhodnog jutra mislio da nece docekati vece tog dana?budite sigurni da nije ni jedan...ima li nacina da znate da niste mozda u sutrasnjim novinama bas vi?nema...onda,zar nije najbolje sto mozete da radite u zivotu to da se uvek spremate za taj susret sa Bogom koji ce neizostavno doci svakom od nas...i kada cemo dobiti odrediste za vecnost....jer zivot je samo trenutak..proleti za cas....a mi ovde imamo mogucnost da napravimo dobar ili los posao..da za trenutak kupimo vecnost ..ili da je izgubimo...
evo,da ne bude da sam izbegavao odgovor...samo sam se umorio od besmislenih prepucavanja.jer sam pola teme proveo u prici sa ateistima ili studentima arabistike bez ikakvog razmenjivanja misljenja sa pripadnikom islamske veroispovesti...

Dodato posle 38 minuta:

[
domicus;350119]Iz sveg' gore prochitanog, zakljuchio sam da se i dalje drzish priche o tome kako su sve loshe stvari u sushtini vezane za djavola- da su to njegova posla i dela.
Primetih i to da se i dalje drzish teze da je izvorno hrishcanstvo original , da je pravoslavlje dosledno kanonima, a da su ostale religije uglavnom samo bleda kopija i losh plagijat hrishcanstva.
Obojica pishemo dosta na ovom delu foruma i verujem da si video mnogo dokaza koje iznesoh u ime mog stava da je hriscanstvo samo jedna kopija staroegipatskig Horusa i zaista nema ni jedne originalne stvari ili datuma koji se ne poklapa sa paganistichkim religijskim datumima.
Dalje, sto se tiche dela u kome spominjesh kosovski boj i tursku okupaciju, posveticu jednu temu samo o tome u delu Istorija.
Zanimljivo je tvoje pitanje " ko je kriv za sve ovo shto se deshava u svetu?" i smatram da bilo pametno otvoriti novu temu u kojoj bi smo mogli da debatujemo o tako ozbiljnom pitanju. tema kao tema je neiscrpna i da bi se dostojno obradila moramo govoriti o prekataklizmichkim civilizacijama (daleko naprednijih od nas danas), o prvim verama, o vavilonu, o Iluminatima, o zelji pojedinaca da napravi svetsku vladu, svetsku vojsku, svetsku banku i da nas chipuju ko pse.
Zato mislim da bi o svemu ovome trebalo pisati na novom Topic-u.
Videh i kod tebe gordost prijatelju verujuci. :)
Zashto mi nisi odgovorio i na ostatak posta? S'moje strane si u debatnom smislu isposhtovan u svakom slovu. Dao sam na svaku optuzbu odgovor ( nadam se jezgrovit i lako shvatljiv)
Ako smatrash da je mnogo neistina u mom pisaniju- kazi i obrazlozi, a ako pak smatrash da sam u pravu, i to slobodno reci. Sta god da je, necu se ljutiti :)

Sve lose stvari jesu rezultat covekovog otpadnistva od Boga..jer kad covek ne zeli Tvorca i Istinu dobija laz od onog koji je prvi hteo da bude umesto tvorca a koji ima bezbroj svojih lica....iskrivljena ucenja su takodje rezultat delovanja satanskog greha-gordosti u coveku da "on zna bolje" iako mu je sve dato kako treba da drzui Veru da bi se spasao....najveci broj ljudi danas odbija da uopste poveruje da djavo postoji pa samim ti smatraju i da im Bog ne treba...drugi pak veruju u bezbrojne preevare lukavoga koji hodi ovim svetom mnogo pre ljudi..pa ko se god zanosi da moze sam protiv njega i da mu Bog ne treba-samo radi na svom stradanju...ima li zgodnijeg "izuma" za to od ateizma u svim njegovim oblicima...i apsurdno,na svim forumima religije ko po pravilu najvise ima bas ateista...to vec sam daj sebi najiskreniji odgovor zasto je to tako...da li ima veze sa savescu koju insistiranjem na takvom stavu zele da priguse i nadju tu opracdanje takvog stava objasnjavanjem sa verujucima...i ne tvrdim da i mene samog ne "krasi" ta gadna osobina gordosti u bezbroj njenih oblika....ali cu se truditi da to smanjujem i ubijam kad god mogu i kad uspem da primetim kod sebe...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Od skora sam na ovom forumu. Ovo je prvi post od strane tebe koji sam ischitao sa zadovoljstvom :)
Mnogo se bolje razumemo kad se malo "spusti lopta".

Vidim da se oko dosta stvari zaista nismo razumeli. Bar ne u delu koji govori o geo-politichko-istorijskim deshavanjima.

Oko dela vezano za verovanje i neverovanje u postojanje Boga, nadam se da cu u nekoj narednoj temi ( veoma uskoro ) dati svoje kompletno vidjenje stvari.
Koliko god da si vernik, verujem da cesh se sloziti samnom oko kompletne priche, ali otom-potom.:roll:

Shto se tiche priche o Vladiki Nikolaju - njega cenim i poshtujem kao jednog jachih filozofa koje je nash narod iznedrio i slazem se da se ima shto-shta pametno nauchiti od njega.

Znash, nekako nemam osecaj da sam "tvorcu" ishta duzan, koliko s'druge strane osecam da jesam roditeljima koji su me rodili, buducoj zeni sa kojom cu da zivim i delim sve ono dobro i loshe, deci koju treba da izrodim, buducim potomcima i narodu kome pripadam.

Smatram da je to ono sto treba da bude pokretachka snaga i samopreispitivajuci chinilac koji ce me kao neka zvezda vodilja voditi ka tome da budem bolji chovek. Ne plashim se nishtavila.
Verujem u besmrtnost dushe ali mi nije ona kao takva i u toj meri bitna koliko to da ne uchinim nepravdu-neko zlo nekom, da obrukam sebe i moje gore pomenute.
Porodica me je nauchila da volim i to delima a ne rechima.
Niko me nije Bogom plashio i gubitkom vecnog zivota u carstvu nebeskom.

Nastojim da se vodim po jednom nachelu: "Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
Propisi prava su : poshteno ziveti, drugog ne vredjati, svakom svoje dati !
Iskreno volim ljudski rod i verujem u njega.
Smatram da je jedna ljudska individuo- jedan mali univerzum- jedan mali Bog koji kreira, kako sebe u ono shto zeli da bude, tako i stvari u svom okruzenju.

Am je stavljen na vratove ljudi upravo od zle manjine koja ne zeli josh svesnih oko sebe, vec samo robove pognute glave.
Am u vidu prokletih kasti, religija,raznoraznih ideologija i drzavnih uredjenja, koje su isto stvorene da sluze istoj onoj vladajucoj manjini.
To budi bes u meni.
Tako nesvesni, uspavani, depresivni, melanholicni, dajemo iz dana u dan sve vishe nashu slobodu zarad privida "sigurnosti" !!!! :(
Kako se malo chovek otrgne od religijskih nametnutih strahova, tako dodju novi zakoni , nove zabrane, drakonske kazne za raznorazne gluposti koje vrate ljudsku svest i volju za napretkom-zivotom na nultu tachku...

Stvore haos, stvore krizu, oduzmi choveku moc i onda ostaje samo jedna alternativa. Moras se tako ocajan i bespomocan obratiti za pomoc upravo onima koji su taj haos i krizu stvorili.
ONI su ti koji prvo imaju plan, reshenje, pa tek onda smishljaju inicijaciju i problem za koje bi iskoristili "reshenje" ! ccc

Jedan pametan chovek je napisao "Toliko dugo klecimo da mislimo da stojimo" (mislim da je Gandi .. nisam siguran) :(

O postojanju - nisam darvinista, nisam ni religiozan. Odgovor se namece sam od sebe zar ne ?! :roll:
Pa.... toliko o tome za sad..
Nadam se da smo se razumeli :roll:

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Lijepo ste počeli ljudovati, ali ste malo skrenuli sa teme. No, bez obzira na to, pohvala za vas obojicu! Ovo je vrlo osjetljiva sekcija i ovdje je potrebna zaista hladna glava i dobra doza tolerancije, da bi se vodila konstruktivna rasprava. BTW, jeremijabg, ne čudi se što ateisti sudjeluju na ovom PF. Jesi li siguran, da postoji neka ateistička sekcija, da i ti ne bi tamo zavirio? Uostalom, ovdje postoje i čisto ateističke teme, i to je normalno, pa gdje bi ateisti iznosili svoja mišljenja ako ne ovdje?

Član
Učlanjen(a)
14.01.2010
Poruka
82
Dacu ti 2 razloga zashto je tako to shto si napisao :
1. Ljude u svetu delimo na polusvesne i nesvesne ( polusvesni su u manjini ) :blum3:
2. Slabo poznajete i chitate vi te vashe "svete" knjige. Da ih chitate, vash razum - kritichka svest bi se odavno pobunila protiv kolicine gluposti i dechijih lagarija kojih je puna wacko2yes3

:acute:

Kog je dana Bog stvorio shkolu ? A kog dana poznavanje prirode i drushtva ? :dance2:
hahahahahahhaha
Mislim da si u pravu za te dvije kategorije,i mislim da ti spadas u nesvjesne,a u svjesne vecina ljudi koji vjeruju u Boga i u svete knjige naglasavam vecina,nezelim se šprdat sa tim kad je Bog stvorio školu itd...znam samo da bi ti trebao procitat koju svetu knjigu,ali kao vjernik a ne ateista jer ako budes kao ateista nijedna rijec ti nece doci na nacin na koji treba moja ti je preporuka Kur`an.

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Mislim da si u pravu za te dvije kategorije,i mislim da ti spadas u nesvjesne,a u svjesne vecina ljudi koji vjeruju u Boga i u svete knjige naglasavam vecina,nezelim se šprdat sa tim kad je Bog stvorio školu itd...znam samo da bi ti trebao procitat koju svetu knjigu,ali kao vjernik a ne ateista jer ako budes kao ateista nijedna rijec ti nece doci na nacin na koji treba moja ti je preporuka Kur`an.

Moja mala sestrichina upravo chita bajku o tri praseta kao verujuca.Chita tecno i sve joj u toj bajci ima smisla :acute:
Kad josh malo poraste, odbacice je i preci ce na neshto ozbiljnije smile3
To je jasvim prirodno i normalno. zar ne ? :blum3:yes3
Izgleda da ja vishe puta prochitah tvoju knjigu no ti moje postove koji govore o neistinama u tvom Qur`anu. :roll:

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
domicus;350746]Od skora sam na ovom forumu. Ovo je prvi post od strane tebe koji sam ischitao sa zadovoljstvom :)
Mnogo se bolje razumemo kad se malo "spusti lopta".
da...nikako ne valja kad se padne u vatru pa se iz tog stanja sroci odgovor....priznajem da sam dosta slab po tom pitanju al evo trudicu se da to ispravim...
Vidim da se oko dosta stvari zaista nismo razumeli. Bar ne u delu koji govori o geo-politichko-istorijskim deshavanjima.

Oko dela vezano za verovanje i neverovanje u postojanje Boga, nadam se da cu u nekoj narednoj temi ( veoma uskoro ) dati svoje kompletno vidjenje stvari.
Koliko god da si vernik, verujem da cesh se sloziti samnom oko kompletne priche, ali otom-potom.:roll:

dobro,nadam se da necemo dugo cekati na to...

Shto se tiche priche o Vladiki Nikolaju - njega cenim i poshtujem kao jednog jachih filozofa koje je nash narod iznedrio i slazem se da se ima shto-shta pametno nauchiti od njega.

opet govorim sa pravoslavnog stanovnista-Sveti oci nisu bili puki filozofi zato sto je filozofija po definiciji a i u praksi obicna ljudska tvorevina koja pokusava da da odgovore o svetu oko sebe oslanjajuci se iskljucivo na sopstveni um sto je opet vrsta gordosti, jer ne ukljucuje Tvorca u razumevanju Njegove tvorevine....dok su Sveti oci vodjeni Duhom Svetim davali te bogonadahnute odgovore koji nisu sluzili za izdizanje njih samih vec za pomoc ljudima u razumevanju svog puta povratka Bogu.i neizbezne borbe sa demonima koju ce u tom slucaju svakako morati da imaju...samog Vladiku Nikolaja u Rusiji a i sirom pravoslavnog sveta nazivaju srpskim Zlatoustim...

Znash, nekako nemam osecaj da sam "tvorcu" ishta duzan, koliko s'druge strane osecam da jesam roditeljima koji su me rodili, buducoj zeni sa kojom cu da zivim i delim sve ono dobro i loshe, deci koju treba da izrodim, buducim potomcima i narodu kome pripadam.
nisam ni ja smatrao da nesto dugujem Bogu dok nisam poverovao....a od tada sam uvideo ne da dugujem vec da veze nemam kako da vratim dug....iako i sve to sto si drugo naveo takodje stoji kao istina...
Smatram da je to ono sto treba da bude pokretachka snaga i samopreispitivajuci chinilac koji ce me kao neka zvezda vodilja voditi ka tome da budem bolji chovek. Ne plashim se nishtavila.
Verujem u besmrtnost dushe ali mi nije ona kao takva i u toj meri bitna koliko to da ne uchinim nepravdu-neko zlo nekom, da obrukam sebe i moje gore pomenute.

pa ne mogu da verujem da mogu biti bolji covek bez pomoci Boga....mogu samo misliti da to radim ali to ne znaci i da je istina...i nije problem nistavilo jer to onda znaci da nema ni kazne vec sve tad prestraje...problem i jeste u vecnosti postojanja duse koja jedino coveku ostaje posle smrti...i koja i staje pred Boga da joj se izrekne privremeno odrediste do konacne presude u vreme Drugog Dolaska Hrista.....jer da vreme ne tece na ovom svetu,onda predpostavljamo da ne bi bilo sporno nista sto djavo predlaze...ni blud,ni laz,ni krsenje ijedne bozje zapovesti...jer bi to znacilo da se to moze vecno ciniti...ali nije tako.....ni ono sto je juce vazilo ne vazi danas i zivot zaista jeste trenutak...problem je u onoj vecnosti koja dolazi posle.a koja predstavlja ili trenutak bola ili radosti koji nema kraj.
Porodica me je nauchila da volim i to delima a ne rechima.
Niko me nije Bogom plashio i gubitkom vecnog zivota u carstvu nebeskom.
nije ni mene...al zato ja sad druge "plasim".:)..i to ne iz "zlobe",veruj mi....:(
Nastojim da se vodim po jednom nachelu: "Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
Propisi prava su : poshteno ziveti, drugog ne vredjati, svakom svoje dati !
pa onda ne mozes videti nista sporno ni u Bozjim zapovestima jer su sve to i jos mnogo toga...jer otkud uopste predstava o moralnom zakonu u coveku ako nije od Tvorca...
Iskreno volim ljudski rod i verujem u njega.
Smatram da je jedna ljudska individuo- jedan mali univerzum- jedan mali Bog koji kreira, kako sebe u ono shto zeli da bude, tako i stvari u svom okruzenju.
pa Bog je i dao slobodu coveku ciniti sta mu je volja...ali mu je dao i upozorenje da mu nije sve na korist...
Am je stavljen na vratove ljudi upravo od zle manjine koja ne zeli josh svesnih oko sebe, vec samo robove pognute glave.
Am u vidu prokletih kasti, religija,raznoraznih ideologija i drzavnih uredjenja, koje su isto stvorene da sluze istoj onoj vladajucoj manjini.
To budi bes u meni.
Tako nesvesni, uspavani, depresivni, melanholicni, dajemo iz dana u dan sve vishe nashu slobodu zarad privida "sigurnosti" !!!! :(
Kako se malo chovek otrgne od religijskih nametnutih strahova, tako dodju novi zakoni , nove zabrane, drakonske kazne za raznorazne gluposti koje vrate ljudsku svest i volju za napretkom-zivotom na nultu tachku...
Ovo je svakako vidjenje prilicno slicno mom....
[
B]Stvore haos, stvore krizu, oduzmi choveku moc i onda ostaje samo jedna alternativa. Moras se tako ocajan i bespomocan obratiti za pomoc upravo onima koji su taj haos i krizu stvorili.[/B]
ONI su ti koji prvo imaju plan, reshenje, pa tek onda smishljaju inicijaciju i problem za koje bi iskoristili "reshenje" ! ccc

Ali ne vidimo isto odgovor na to zlo koje se nadvilo...i koje tek dolazi..
J
edan pametan chovek je napisao "Toliko dugo klecimo da mislimo da stojimo" (mislim da je Gandi .. nisam siguran) :(

O postojanju - nisam darvinista, nisam ni religiozan. Odgovor se namece sam od sebe zar ne ?! :roll:
Pa.... toliko o tome za sad..
Nadam se da smo se razumeli :roll:

Zapravo bi vise voleo da si rekao sta si...:dntknw:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Sto se tice Kurana i Islama recicu samo da je ta vera kic-odnosno losa kopija Hriscanstva, pokupili su sve od metanija, Novog zaveta, pa cak i nacin na koji pozivaju vernike i odakle... Tako da o njima necu komentarisati...

Sa druge strane Bibliju delim kao i svi na dve knjige, Stari zavet koji najaljuje Novi i Novi zavet koji ispunjuje Stari. Sto se tice prica iz Starog za mnoge ima dosta dokaza poput razdvajanja mora od strane Mojsija, a to da li su tacne sto posto ne mogu da tvrdim, ali mislim da se ono najvaznije nikad nije menjalo. Meni je vazniji Novi zavet, jer rodjenjem Gospoda Isusa i Njegovom smrcu i najvaznije Vaskrsnucu Stari zavet je, lose receno, zavrsen i na "scenu stupa" Novi zavet Boga sa svim ljudima. I cinjenica je da oni koji istinski veruju u Novi zavet, oni koji ga nisu menjali po njihovom nahodjenju su najvise stradali za ovih 2000 god

Član
Učlanjen(a)
14.01.2010
Poruka
82
Moja mala sestrichina upravo chita bajku o tri praseta kao verujuca.Chita tecno i sve joj u toj bajci ima smisla :acute:
Kad josh malo poraste, odbacice je i preci ce na neshto ozbiljnije smile3
To je jasvim prirodno i normalno. zar ne ? :blum3:yes3
Izgleda da ja vishe puta prochitah tvoju knjigu no ti moje postove koji govore o neistinama u tvom Qur`anu. :roll:
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=ZYzCDcO9-E0"]YouTube- Razgovor sa ateistom - DA'WA[/ame]
Žalosno je procitati kako ti poredis svete knjige sa bajkama,i zaista je istovremeno i smijesno i zalosno procitati kako neki ljudi vjeruju da je sve ovo nastalo samo od sebe,a u Kur`anu care nema ni slovo neistine,a ti vjeruj u sta zelis,u Kur`anu su opisana mnoga naucna cuda za koje je nauka saznala tek nakon mnogo godina,mislim da to mnogo govoriLINK,kada mi to pobijes onda mozemo nastavit razgovarat klikom na video ima jos [ame="http://www.youtube.com/watch?v=yvA3VEgPoU4"]LINK2[/ame]

Poslednja izmena:
Natrag