Član
- Učlanjen(a)
- 06.06.2010
- Poruka
- 320
Iz sveg' gore prochitanog, zakljuchio sam da se i dalje drzish priche o tome kako su sve loshe stvari u sushtini vezane za djavola- da su to njegova posla i dela.--------------------------------------------------------------------------
Odabrao sam samo na ovo da odgovorim cisto jer ti tu mogu sazeti celo moje vidjenje svega toga....elem ....Hristova Crkva je kao jedinstvena postojala do 1054 godine kada se katolicka crkva menjanjem dogmata odvaja i pada u jeres....jedan od prvih njihovih gorkih plodova su krstaski ratovi koji su kao direktnu posledicu imali ucvrscivanje islama i razbijanje Vizantijskog carstva kao i pokretanje muslimana u rat protiv hriscanstva (kao i odbijanje naroda tog dela sveta da uvidi i primi hriscanstvo...)konacni pad istocnog rimskog carstva tj Vizantije u ruke muslimana je jedan od rezultata toga...ovoi isticem zbog toga da ukazem zasto je jeres opasna....Srbija je posle Kosovske bitke pala pod Tursku okupaciju i pod njima smo proveli sledecih 5 vekova....za to vreme se u zapadnom rimskom carstvu, koje je kako je pomenuto,najvecim delom i uticalo na to sto se nama desilo,desili novi gorki plodovi njihove jeresi-strasna srednjovekovna inkvizicija...koja je opet skrivanjem iza navodnog "hriscanstva" ucinila da ljudi zamrznu hriscanstvo i da im postanu blizi nekakvi sistemi bez Boga (sto i jeste namera i tvorevina djavolova)daljom "liberalizacijom" ljudskog morala poturanjem raznih utopija drustvenih uredjenja koja ne podrazumevaju Boga (komunizam,socijalizam,kapitalizam,demokratija.....) a sve pod parolom "borbe za ljudska ( ili radnicka.........) prava dosli smo do danasnje situacije gde se pod parolom "demokratije i ljudskih prava" brutalno i na najperfidnije nacine rasturaju i poslednje moralne norme koje je Bog uspostavio kroz Zapovesti i Zakone.....da bi se,kako je i opisano u Otkrovenju,doslo do drustvenog uredjenja na nivou sveta u kome ce glavnu rec voditi antihrist...sveta u kome ces biti dobrodosao samo ako ti je moral na nivou zivotinjskog instikta jer i ne moze vladati nad ljudima kojima je Hrist Spas........uredjenja gde su Bog i Crkva (Hristova) nepotrebni....i "opasni po drustvo"....zbog svoje "rigidnosti i iskljucivosti"....dvadeseti vek je doneo ubedljivo najvise stradanja u istoriji covecanstva...i to ne zbog Vere(a tu samo ubrajam istinsku Veru u Hrista) i Crkve(a tu samo ubrajam Hristovu Crkvu uoblicenu bez ijedne nejasnoce u ispovedanju Vere vaseljenskim saborima)...dakle kao sto vidis...svako zlo je bilo ili zbog krivljenja vere(jeresi) ili zbog i od neverovanja u Boga(i raznih izama-fasizma,komunizma,ateizma,.......)...sto se tice islama vec sam rekao svoj stav da je jos jedna podvala djavolova.....uzrok jos jedne podele medju ljudima i losa kopija hriscanstva ( gde onog koji u to poveruje lisava jedinog nacina spasenja:kroz Krstenje i Veru u Hrista...koga i sam,o paradoksa,najavljuje u Sudnji Dan...
Primetih i to da se i dalje drzish teze da je izvorno hrishcanstvo original , da je pravoslavlje dosledno kanonima, a da su ostale religije uglavnom samo bleda kopija i losh plagijat hrishcanstva.
Obojica pishemo dosta na ovom delu foruma i verujem da si video mnogo dokaza koje iznesoh u ime mog stava da je hriscanstvo samo jedna kopija staroegipatskig Horusa i zaista nema ni jedne originalne stvari ili datuma koji se ne poklapa sa paganistichkim religijskim datumima.
Dalje, sto se tiche dela u kome spominjesh kosovski boj i tursku okupaciju, posveticu jednu temu samo o tome u delu Istorija.
Zanimljivo je tvoje pitanje " ko je kriv za sve ovo shto se deshava u svetu?" i smatram da bilo pametno otvoriti novu temu u kojoj bi smo mogli da debatujemo o tako ozbiljnom pitanju. tema kao tema je neiscrpna i da bi se dostojno obradila moramo govoriti o prekataklizmichkim civilizacijama (daleko naprednijih od nas danas), o prvim verama, o vavilonu, o Iluminatima, o zelji pojedinaca da napravi svetsku vladu, svetsku vojsku, svetsku banku i da nas chipuju ko pse.
Zato mislim da bi o svemu ovome trebalo pisati na novom Topic-u.
Videh i kod tebe gordost prijatelju verujuci.
Zashto mi nisi odgovorio i na ostatak posta? S'moje strane si u debatnom smislu isposhtovan u svakom slovu. Dao sam na svaku optuzbu odgovor ( nadam se jezgrovit i lako shvatljiv)
Ako smatrash da je mnogo neistina u mom pisaniju- kazi i obrazlozi, a ako pak smatrash da sam u pravu, i to slobodno reci. Sta god da je, necu se ljutiti
Dodato posle 8 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Bez ikakve zle namere,pokušaja da diram u bilo čije mišljenje, bilo bi mi zanimljivo videti neki komntar nekog ko ima judeo vidjenje ovih stvari. Mislim gde se tumačenje knjiga vrti samo oko islama i hrišćanstva, a da samo, korensko štivo, koje nazivamo stari zavet, dakle tekstove koje judeji upotebljavaju u svojoj službi, njihovu komparaciju i odnos prema spisima koji su nikli iz tog korena. Bilo bi lepo videti komentare i tumačenja starog zaveta data od nekog rabina. Onda bi sva poredjenje, uporedjivanja bila na mestu.
I Tora zasluzuje svoj zaseban Topic. U ovom delu sam citirao samo deo u kome se dalo videti da ne shtrchi u samozivosti i gluposti od ostalih svetih knjiga.
U sushtinu je "mi mi i samo mi" wacko2 Neka bude za sad to to , da ne bi po ko zna koji put ulazili u Off-Topic :acute:
Upravo zavrshavam jedno pisanije u kome bi se trebalo videti shta je zajednichki sachinitelj sviju religija. Sve one imaju zajednichku osnovu.
Poslednja izmena: