Kur'an i Biblija

Član
Učlanjen(a)
23.10.2009
Poruka
76
Ne brinite se ljudi i ne bojte se za islam jer ce islam jedino ostati a ove "vjere" ce vremenom nestati zato nije potrebno iznositi nikakve razlike između Kurana i Bibilije kada oni koji su razumom obdareni shvacaju i njima ne trebaju nikakvi dokazi

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=aU2z6EuNjSk"]YouTube- Mishary Rashid Alafasy- Sura Sedzda prijevod na bosanski[/ame]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Prokomentarisacu linkove tek nakon tvog citanja kriticke analize dela Kurana na prvoj strani. Isto tako te molim da prokomentarishesh stavku po stavku .
U suprotnom cu smatrati da si neozbiljan i onda ce debata kao takva izgubiti svaki smisao. U napred se zahvaljujem.

Član
Učlanjen(a)
23.10.2009
Poruka
76
Nikome nisam nista duzan ni obljasnjavati niti ikome imam pravo da namecem svoje misljenje,zapravo nije mi vazno ni tvoje misljenje niti bilo koga drugog,kao sto sam rekao vrijeme pokazuje i jos ce vise pokazivat cija je vjera ispravna a to necete moci sprijeciti,pogledaj malo bolje iznad link i vidjet ces kako ce zavrsiti oni koji misle da je Muhammed a.s napisao knjigu,i najgore mi je sto si u svom prvom postu napisao da je Bog nebesa i zemlju stvario za 6 dana kada se lijepo na klipu vidi da je nebesa i zemlju stvorio za 6 vremenskih razdoblja sto je ogromna razlika,kada vec pokusavat nesto da dokazes nije potrebno da lazes pogotovo se ne smijes saliti sa tim stvarima,eto malo procitaj na ovom linku nesto sto najvjerovatnije nisi znao a ne bi bilo lose da znas

http://www.mlivo.com/science/abosanski-1.htm

neka je mir sa tobom

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nikome nisam nista duzan ni obljasnjavati niti ikome imam pravo da namecem svoje misljenje,zapravo nije mi vazno ni tvoje misljenje niti bilo koga drugog,kao sto sam rekao vrijeme pokazuje i jos ce vise pokazivat cija je vjera ispravna a to necete moci sprijeciti,pogledaj malo bolje iznad link i vidjet ces kako ce zavrsiti oni koji misle da je Muhammed a.s napisao knjigu,i najgore mi je sto si u svom prvom postu napisao da je Bog nebesa i zemlju stvario za 6 dana kada se lijepo na klipu vidi da je nebesa i zemlju stvorio za 6 vremenskih razdoblja sto je ogromna razlika,kada vec pokusavat nesto da dokazes nije potrebno da lazes pogotovo se ne smijes saliti sa tim stvarima,eto malo procitaj na ovom linku nesto sto najvjerovatnije nisi znao a ne bi bilo lose da znas

KURAN ISPRED NAUKE I CIVILIZACIJE

neka je mir sa tobom
Pa, u pravu si kada kažeš da nikome ništa nisi dužan objašnjavati, ali samo pod uslovom ako ne negiraš nečije stavove i tvrdnje. Ali, ako to radiš, kao što radiš, onda jesi dužan da kažeš zbog čega misliš da neko nije u pravu. Nije dovoljno reći da nešto nije tačno. Moraš to i dokazati na valjan način, inače, negacija sama za sebe ne znači ništa.
Ako nisi spreman da se upustiš u ozbiljnu raspravu o temi i da dokazuješ svoje stavove, onda je bolje da se u nju i ne uključuješ.

Član
Učlanjen(a)
23.10.2009
Poruka
76
hehehehe jesi mi se ti nasao da me ti kritikujes,ti koji ne vjerujes u nista,kritikujes uvijek a nisi ni svjestan u kakvom neznanju lutas,ako mislis da nesto izmisljam zasto onda ne odgovoris na link koji sam postavio sve sto je nauka otkrila a sto je u Kuranu spomenuto,ako mislis da si tako pametan nađi mi u tim dokazima protivjecnosti,ako nađes a neces naci onda ko zna mozda te i poslusam,zar ne vidis da je nemoguce da je nepismen covjek rekao nesto sto su najveci naucnici sa najnovijom tehnologijom otkrili,zar to nije dovoljno da prestanes sumljati,ne mislim nista protiv tebe naprotiv ali ne shvatam kako tako pametan momak ne shvata nesto sto je tako jednostavno,lijep pozzzzzzz

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
hehehehe jesi mi se ti nasao da me ti kritikujes,ti koji ne vjerujes u nista,kritikujes uvijek a nisi ni svjestan u kakvom neznanju lutas,ako mislis da nesto izmisljam zasto onda ne odgovoris na link koji sam postavio sve sto je nauka otkrila a sto je u Kuranu spomenuto,ako mislis da si tako pametan nađi mi u tim dokazima protivjecnosti,ako nađes a neces naci onda ko zna mozda te i poslusam,zar ne vidis da je nemoguce da je nepismen covjek rekao nesto sto su najveci naucnici sa najnovijom tehnologijom otkrili,zar to nije dovoljno da prestanes sumljati,ne mislim nista protiv tebe naprotiv ali ne shvatam kako tako pametan momak ne shvata nesto sto je tako jednostavno,lijep pozzzzzzz
Da bi mogao da postavljaš pitanja i tražiš da ti se na njih odgovori, prvo odgovori na pitanja koja su već postavljena na prvoj stranici ove teme. Tamo sam pisao o kontradiktornostima koja postoje u Kur'anu i zbog čega postoje. A ti, ako imaš namjeru da ovdje polemišemo, prvo odgovori na ono što tamo piše, pa onda možemo dalje.
A sad malo o zabludama vas koji vjerujete. To je baš interesantno. Govorim o vašim zabludama što vi smatrate da ateisti nemaju pojma o religiji, odnosno religijama, samim tim što ne vjeruju. To je potpuno pogrešna percepcija. Većina ateista itekako dobro poznaje i religije i njihobve svete knjige, čak mnogo bolje od većine vjerujućih. Upravo radi toga što dobro poznaju bajke iz Biblije, Kur'ana, Tore..., i ne vjeruju ju u njih.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
e ovo je ti je biser moram priznati,verujuci veruju u bajke a ti verujes da si nastao od amebe tj.od majmuna ili od neke "napredne inteligencije"koja je donela zivot na ovu planetu.I ko onda veruje u bajke?:D:D:D:D:D:D:D

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
e ovo je ti je biser moram priznati,verujuci veruju u bajke a ti verujes da si nastao od amebe tj.od majmuna ili od neke "napredne inteligencije"koja je donela zivot na ovu planetu.I ko onda veruje u bajke?:D:D:D:D:D:D:D
Ne, ne vjerujem da sam nastao od amebe. Nauka još nije dala definitivan odgovor o nastanku čovjeka. Ali, ono u što ne sumnjam je da nisam nastao od zemlje:D

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
ali od majmuna? je li?to malo frka da priznas,posto ste izbombardovani suprotnim dokazim sad vise ni Darvin ne vazi,nego abiogeneza koja je "mlada nauka"pa ce za jedno 100 godina da otkrije da ste nastali od majmuna je li?:blum3::blum3::blum3:posto do sda niste znali

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
ali od majmuna? je li?to malo frka da priznas,posto ste izbombardovani suprotnim dokazim sad vise ni Darvin ne vazi,nego abiogeneza koja je "mlada nauka"pa ce za jedno 100 godina da otkrije da ste nastali od majmuna je li?:blum3::blum3::blum3:posto do sda niste znali
Vidiš, moguće je da su ljudi nastali od majmuna. Neki to zorno potvrđuju svojim ponašanjem.

Natrag