Član
- Učlanjen(a)
- 30.07.2009
- Poruka
- 165
Sve te tackice, nesigurnost, skretanje sa teme, ne odgovaranje na konkretna pitanja. Cim neko napadne i iskritikuje Boga racionalno, vernik krene u sl. pricu:problem je sto ti Boga sagledavas iz svoje perspektive koja je ogranicena(kao i moja,kao i svih ljudi...)....ne znam sta si,ateista i sta vec...ali verovao u Boga ili ne-sam pojam BOG predstavlja nesto NEPOJMLJIVO coveku...ili ne bi bio Bog...dakle...to sto je tebi nesto nelogicno iz Biblije ne znaci apsolutno nista iz ugla dal je nesto istinito ili nije...jer ako je Bog stvorio sve,pa i to svetlo i sunce,i dan i noc-kojom logikom ti sad rasudjujes da nije moglo da bude svetlo pre nego sto je stvorio Sunce na primer...?ko to kaze?ti?problem je sto ljudi hoce svojim nejakim umovima da sude o Tvorcu..i sta On moze ili ne moze...a sto je nista drugo nego rezultat njihove gordosti....ko kad bi beba mogla da rasudi o svojim roditeljima....i o onome sta oni rade...ili treba da rade...
-Njegove misli su nejasne-
On je nedokuciv za ljudski razum.
Pa cekaj care, ljudi poticu od tog boga, ne? Razumeju oni, ali cak i vise nego sto bi mozda trebalo, hm?
Cudni su putevi njegovi.-Dela-
Pogresni je bolja rec. Bog kao univerzalni entitet, treba da je nepogresiv, cist, da se ne mesa, da pomaze i daje snagu. Ne da se njegova ucenja daju spustiti na nivo deteta od 6 godina, da se za njega ubija i pravi raskol po svetu, ili da spaljujemo okultiste jer se bave magijom i naucnike jer otvaraju oci slepom svetu. Da Bog postoji, on sigurno ne bi zeleo to.
To zele ljudi, vlast, a jednom ces shvatiti da je bog jedan od najvecih brendova danas. smile3
Nauka je laz i obmana, veruj u Boga i to je prava i jedina Istina.-Neogicnost-
Wow, ajde kao da probam. Evo volim Ga i verujem u Njega, samo kako mi se ne pojavi srebrni Mercedes ispred kuce? Mora da je velika carina na prelazu Raj>Srbija, ili ta drzava ni ne postoji? Kakogod, za moj auto cu se oznojati, a ne klecati u crkvi i cekati da mi padne sa neba. Jer nece.
I sad kad sam procitao svakakve ispade koje su u obe knjige, jos mi je jasnije zasto sam ateista. Kao ajde prvo da posadim cvece, sutra cu da okacim Sunce, vazno da Mesec svetli i da se Nedeljom odmara. :rofl:
Ili ono kao, Isus se pojavljuje u obe knjige kao propovednik, kad prc, u jednoj umire u drugoj je izmenjen scenario. Pa kojoj sad ljudi da veruju? Ili tripovi poput ubij nevernike, ne druzi se sa krscanima... Mislim wow, toliko gluposti u tim knjigama, e idem smorio sam se...... :blum3:
Poslednja izmena: