pa zar nije zdravorazumski da ateisti posto "znaju" da Bog ne postoji-ne posecuju tako nebulozne forume kao sto je "religija"?
I dalje mi nisi odgovorio na taj post koji si citirao pa te molim da mi dash odgovor na postavljena ti pitanja.
Dalje,
kao ateista, ja sam na pravom mestu, veruj mi
Borim se ceo zivot za istinu i racionalnu svest! Svojim poimanjem stvarnosti, vi verujuci ugrozavate indirektno (ne retko i direktno) zivote drugih ljudi.
Banalan primet bi npr. bio " Idem na put sa neispravnim kochnicama pa shta mi Bog da!" i ... pufff... ugrozish nechiji zivot...
Evo drugi primer : u ratu, u rovu, vernik kaze " s'vjerom u Boga ja cu sad preci u susedni rov nevezano sto smo pod jakom minobacashkom paljbom" .. izadje- pogine i jedan chovek manje koji bi mozda za glavu razlike odluchio ishod bitke.
Aj dalje....vi verujuci, ne verujete u ljude, vec samo u Boga! neistomishljenike smatrate :jeresima, antihristima, demonski opsednutima, izgubljenom jagnjadi ...sve u svemu neprijateljima!
" pod Crkvom Hristovom ne mislim na katolicku i sve ostale JERESI" su tvoje rechi koje upravo o tome govore!
Zbog vas "verujucih" (chitaj nesvesnih) je ovo chovechanstvo osudjeno na propast! Godinama negirate i kochite nauku i prosperitet ove ljudske vrste!
Ja koji ne verujem u Gospoda i sudnji dan - volim sve ljude ovoga sveta i ne prizivam smak sveta ! Radim i zivim u skladu sa ljudima i prirodom znajuci da cu tu istu planetu sa svim prirodnim lepotama ostaviti svojoj deci i deci moje deci i josh dosta narednih koji tek treba da dodju i da zive!
Vashim fanatichnim verovanjem sami zapechacujete vashu I NASHU (chitaj- nashu koji ne verujemo!) sudbinu. Chak do te mere da ce jedan takav verski fanatik da digne u vazduh neku nuk. centralu uz rechi " ja sam bozijom rechju nadahnut- mene je sveti otac poslao! ja sam produzena ruka i inicijacija - pochetak kraja !" Bilo je takvih bogo-nadahnutih koji su svashta radili u nashoj blizoj i daljoj istoriji!
E zato sam ovde... da razumom i chinjenicama pokusham debatujem na ove teme. Samo molim da se zamislite i da ne uzimate stvari zdravo za gotovo.
pa kako...ti ces radije da verujes history channelu verujuci da on "trazi istinu"...Crkvu svoju na zemlji je osnovao sam Hrist...a ona je oblikovana u svim svojim dogmatima i kanonima na Vaseljenskim Saborima vodjenim Duhom Svetim...pa su tako i unosena u Sveto Pismo "svedocanstva" tj Jevandjelja o Hristu...
Hristova crkva je oblikovana vodjena duhom svetim ili Carom Konstantinom Velikim ?
787.god. na drugom Nikejskom saboru su se isto duhom svetim usaglasili oko ikona i same ikonografije
Ajde da vidimo sta duh sveti kaze o crkvi, svecima i ikonama
"Зашто и ви преступате заповест Божју за обичаје своје" (Матеј 15,3)
"Не гради себи лика резана, нити какве слике од онога што је горе на небу, или доље на земљи, или у води, испод земље. Немој им се клањати нити им служити" (2. Мојсијева 20,2)
"Идоли су њихови сребро и злато,
дело руку чевечијих
Уста имају а не говоре,
очи имају а не виде,
уши имају а не чују
нос имају а не миришу
руке имају, а не хватају
ноге имају, а не ходе
и из грла свога гласа не пуштају.
Такви ће постати они који их граде
и сви који у њих се уздају.
(Псалам 5, 115)
Никога на земљи не називајте оцем, јер имате само једног Оца, оног на небу! Нити се зовите вођа, јер имате само једног Вођу-Христа.
... to sto sad neko "ljulja kavez" da su neka "jevandjelja" skoro nadjena i koja ne znam sta tvrde sto se mene tice predstavlja jos jedan od mnogih pokusaja rusenja Crkve.....koja ce svakako ostati do Drugog Dolaska Hrista...tvoja pamet bi valjda trebala da obradjuje informaciju ko i zasto takve stvari gura u javnost...jer ti ionako NE VERUJES..ali ipak,kome je to interes po zdravoj logici da "urusava autoritet" Crkve Hristove koja ovakva postoji 2000 godina(pod Crkvom Hristovom ne mislim na katolicku i sve ostale JERESI)...kako si tako lako zagrizao da "nesto postoji ali se krije"....pa kakve veze ima ako je sve laz kako verujes.....ili nije?
Koja crkva ? Kakva crkva ? Pa vi sami sebi uskachete u rechi! Vi ste svi jeresi u svojim verama i bogopoklonishtvu!
Ajde da vidmo shta josh taj vash sveti otac kaze o crkvi i svecima!
"Јер један је Бог, и један посредник Бога и људи, човек Христос Исус" (1. Тимотију 2,5). Kazete da je Isus bogochovek... Bog koji je sishao sa neba i postao chovek. IZ toga proizilazi da samo Isus Hrist moze da vas zastupa kod "Oca".
Pa dalje kaze (1. Јованова 2,1). Нема ни клањања и сагињања људима.
Ja jadan sve sa tv-a uchih o religijama a vi sveznajuci i verujuci preteraste po hiljade knjiga preko glave...
Aj sad o tim jevandjeljima. necu sad pisati o ovim novopronadjenim iako ih je pravoslavni sveshtenik pronashao i sve uticajnije hrishcanske glave priznale kao autentichan dokument iz tog doba....
Znachi u novi zavet su ubacili ( nadahnuti duhom svetim ) 4 jevandjelja od od ukupno 11
Pogodan je (po duhu svetom) Mateja, Marko, Luka i Jovan
A nepodoban je ( po duhu svetom) Juda, Marija, Filip, Toma, Varnava, Valentin,i jevandjelje o Hristovoj mladosti
:acute:
Na Laodikijskom saboru 360. godine su popisali sve podobne spise i uvedoshe ih u kanonske ( nadahnuti naravno duhom bozijim ) a sve ostale su postale zabranjene knjige
"Index librorum prohibitorum" ili pak drugima znani i kao
apokrifi !
Ko je ovde nesvestan prijatelju moj verujuci ? Ljudi kao TI ili oni kao JA ?