Krštenje u ime Oca, Sina, SD ili u ime Isusovo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je Mire, jasno je da postoje tri licnosti, bez obzira da li su sve one vecne ili ne.

Cak i Jehovini scvedoci imaju odredjenije i razumnije tumacenje da postokje i Otac i Sin koje su dve stvarne licnosti, i ako se ja ne slazem sa njima o samoj prirodi Gospoda Isusa, kazem - cak oni imaju odredjeniji stav od onoga koji plasiraju jedninu Boga u svakom slucaju, jer biblija govori sasvim suprotno.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Tako je Mire, jasno je da postoje tri licnosti, bez obzira da li su sve one vecne ili ne.

Cak i Jehovini scvedoci imaju odredjenije i razumnije tumacenje da postokje i Otac i Sin koje su dve stvarne licnosti, i ako se ja ne slazem sa njima o samoj prirodi Gospoda Isusa, kazem - cak oni imaju odredjeniji stav od onoga koji plasiraju jedninu Boga u svakom slucaju, jer biblija govori sasvim suprotno.

Znaš li ti šta govoriš...jednom kažeš Isus je Bog drugi put On je Sin koji je uz Oca drugi Bog...sad kažeš da Js imaju istine i razuma jer oni uče da je Isus prvo stvorenje -anđeo...šta ti zapravo veruješ,imaš li ti nekad neko verovanje ili stalno lepršaš sa jednog na drugo?

Js nisu hrišćani niti im je Isus utelovljeni BOG_jednina.
Oni ne veruju u Isusa već u JHVH i samim tim im je apostolsko učenja o VERI U ISUSA strano,niti im je to IME za spasenje niti se krste u to IME niti uzimaju hleb i vino i tebi je to razumno....nije ni čudo,i vama je Bog stvorenje-anđeo.
Naravno da postoje sve tri ličnosti jer je Bog ličnost usvakoj službi i kao Duh koji stvara i utelovljeni Duh koji spasava i ponovo dolazi u Duhu u verujuće ne dvojica ne trojica već JEDAN.Čuj Izrailju Bog je tvoj JEDAN,amin.

Evo pa malo ispitaj:

Gospod 40-og dana kad se uznosi saopštava učenicima šta da rade: Matej 28. 19

Isti nalog beleži i Marko pre Mateja: Marko 16.15-17

Aleksandrijska i Antiohijska škola beleže tekst koji danas imamo u Mateju 28 dok Sirijski prevod bečeži sledećuizjvu:

,,Idite, dakle, i naučite sve narode krsteći ih u moje ime,,

Stiže Pedesetnica: Dela 1.4-5 Dela 2.38 Dela 8.16 Dela 19.5 Galatima 3.27 Rim. 6.3

I Kor.1.13-17 Kološ.3.17 Marko 9.39 ; 16. 16-17 Dela 19.1-6 (17) I Kor.12.13

Isaija 9.6
Matej 28.19 GREŠKE
1 .IME jednina 2.Sin i Otac nije ime već titula 3. Mnoštvo mesta govori da je ime Jehošua-Jošua-Isus

Dela 4.10 kako se to dogodilo Dela 3.6 čovek umire i predaje svoj duh imenu Dela 7.59 Bog nas poznaje po imenu,svakikoji prizove ima Božje spasiće se. Otk.2.3

Bog u TRI službe (Stvoritelj,Spasitelj,Duh)

STVORITELJ
1. Bog je jedan: V Moj. 6.4-5 2.Bog je Duh: Jovan 4. 24 II Kor. 3. 17

3.Elohim (mn.) Jevr. 12.9 Otk. 3. 1 4. Iz Duha izlazi reč i materijalizuje a onda u materijalizovan oblik ulazi Duh da bude vidan: Jovan 1. 1-5...

SPASITELJ

5.Najava dolaska Boga među ljude Emanuilo (Bog sa nama)

6.Stiže dete-sin i novo ime Jehošua (Bog je Spasitelj)

7 Ko je taj Sin to dete: Isaija 9.6 Isaija 40. 3

8. Ko je to u službi Spasitelja: Jovan 1.1-5 (12-14) Jovan 14. 7-9 Jovan 8. 19-25 I Tim. 3.16

Titu 2. 11-13 Kološ. 2. 8-12 I Jovan.5. 20-21 Ko je Bog: Otk.1.12-18 Otk.21. 6-7 I Jovan.2.23.

SLUŽBA DUHA

9. Završava se služba Spasitelja: Jovan 16.7 (13) Koliko će Isus biti sa nama: Matej 28.20

Duh iz Oca izlazi i javlja se kroz rođeno telo tako je u tom telu telesno SVA PUNINA BOŽANSTVA. 10. Ko je Sveti Duh: Rim.8.9

Kao što je Stvoritelj ličnost tako je i Spasitelj ličnost i Duh Sveti je ličnost: (Žalosti, donosi odluke, poučava, zapečaćava, daje darove, osvedočava, utešava.)

1.Bog pastir: Isa.40. 10-11 Ps. 23. 1 ................Isus pastir: Jevr.13.20 I Petr.2.25

2.Bog stena: V Moj. 32.3-4 Isa.8.13-14................................... Isus stena: I Petr.2. 6 I Kor. 10.4 I Petr.2.6-7

3.Bog prvi i posl. Isa. 41.4 Isa.44.6......................Isus prvi i posl. Otk. 1. 17-18

4.Bog je Ja sam: II Moj.3.14-15 Isa. 43. 11 .........Isus Ja sam Jovan 18.5-6 ; 8.24

5.Bog Spasitelj Isa.47.4 ; 43.6; 45. 21 ..................IsusSpasitelj Fil.3.20 Titu1.4 ; 2. 13

6.Bog dolazi Ps.50. 2-6 .........................................Isus dolazi I Sol.3.13 Otk.1.7

7.Bog Stvoritelj I Moj.1.1 Isa.44.24 .....................Isus Stvoritelj Jovan 1. 10-11 Kol. 1. 16-17

8.Bog Car Isa.43.15 Zahar.14.9 V Moj.10.17 ...................Isus Car Otk.12.5 II Tim. 2.11-12 Otk.20.4 Otk.17.14

9.Bog sudija Isa.38.22 Ps. 75.8 ; 58.11 Dela 7.7.........Isus sudija II Tim.4.8 ; 4.1
ITD.ITD.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije lepo govoriti za nekoga da ne zna sta veruje i da u jednom trenutku iznosi jedno a u drugom drugo, i to na osnovu tvog lukavog vadjenja i seckanja tudjih reci da bi se prikazalo da je navodno tako.

Time sto cinis sramotis sebe, i potvrdjujes ono sto sam napisao "da si lazov i prevarant" sto se vidi u praksi iz ovoga sto cinis.

Dakle, izvrnuo si potpuno moje reci i predstavio ih pogresno.

Evo sta ja verujem, i to nikada nisam menjao niti cu ikada menjati:

1. Verujem da je Isus Bog jednak Ocu od vecnih vremena, i da postoji jedan Bog koji je zajednica tri Bozanskih licnosti, Oca, Sina, i Svetoga Duha.

2. Da su SVE Bozanske licnosti jednake, vecne, nepromenjive, besmrtne, i to same po sebi.

3. Da su sve Bozanske licnosti ucestvovale u stvaranju coveka i planete zemlje.

4. Da su stvorile plan spasenja i odredile koja ce uloga kome pripasti, i da se Isus kao jedna od tih Bozanskih licnosti odrekao Bozanskog polozaja i preuzeo ljudsko telo rodivsi se na zemlji kao covek, dok su Bog Otac i Sveti Duh ostali na ebu.

5. Da je Hristovim vaskrsenjem i vaznesenjem on usao u nebesku Svetinju i postao novozavetni Prvosvestenik i posrednik pred Bogom Ocem koji sedi na prestolu slave u ulozi Sudije, i pred kime su otvorene nebeske knjige.

6. Da je licnost Svetoga Duha danas prisutna na zemlji u ulozi utesitelja ili pomocnika, koji pomaze coveku da izgradi karakter slican Hristovom.

Sto se tice tvog seckanja mojih reci, evo sta sam ja napisao u predhodnom komentaru

Cak i Jehovini scvedoci imaju odredjenije i razumnije tumacenje da postoje i Otac i Sin koje su dve stvarne licnosti, i ako se ja ne slazem sa njima o samoj prirodi Gospoda Isusa, kazem - cak oni imaju odredjeniji stav od onoga koji plasiraju jedninu Boga u svakom slucaju, jer biblija govori sasvim suprotno.

Dakle, ja nisam napisao "DA ONI IMAJU ISTINE I RAZUMA"

To si slagao.

Napisao cam da CAK i oni imaju odredjenije i razumnije tumacenje ove pojedinosti.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
1. Verujem da je Isus Bog jednak Ocu od vecnih vremena, i da postoji jedan Bog koji je zajednica tri Bozanskih licnosti, Oca, Sina, i Svetoga Duha.

1.Gde su apostoli krstili u tri titule daj mi taj citat?
Ova ti je dobra ,,postoji jedan Bog,, a On ima ZAJEDNICU sa još dvoje jel imaš i ti zajednicu sa Bogom eto si i ti bog.

2. Da su SVE Bozanske licnosti jednake, vecne, nepromenjive, besmrtne, i to same po sebi.

2.SVE Božanske ličnosti...koliko tito imaš Bogova?
ISVEsu besmrtne a vidiš Isus je umro samim tim ti nije Božanska ličnost po tvojoj naopakoj veri.

3.Ma idi...kako je onda JEDAN koji kaže jednim ustima da jeON jedan i sam stvorio sve bez pomagača?
Znaš li ti šta govoriš?

4. Da su stvorile plan spasenja i odredile koja ce uloga kome pripasti, i da se Isus kao jedna od tih Bozanskih licnosti odrekao Bozanskog polozaja i preuzeo ljudsko telo rodivsi se na zemlji kao covek, dok su Bog Otac i Sveti Duh ostali na ebu.

4.Gde čitaš da imaju plan spasenja?
5.O kojim ULOGAMA ti pričaš nije to pozorište?
6.Koliko to Bog ima ličnosti reci mi kumim te?
Bog uzeo telo ali samo trećina Boga ne sva punina dok su ostala dvojica na nebu nisu hteli silaziti....šta sve papir i net trpe...
7.Dobro,reci ti meni kojem seot trojice ti moliš i čije IME prizivaš od njih trojice?

5. Da je Hristovim vaskrsenjem i vaznesenjem on usao u nebesku Svetinju i postao novozavetni Prvosvestenik i posrednik pred Bogom Ocem koji sedi na prestolu slave u ulozi Sudije, i pred kime su otvorene nebeske knjige.

Laodikeja kako je kod tebe u Aziji vreme?
8.A gde piše da je Isus ušao u nebesku svetinju uznesenjem CITAT? zar više ne sedi na prestolu ili sedi a pomoćnici kade i pridržavaju mu grehe da ne padnu jer ih treba povama skinutidole i položiti na vašeg mesiju.
9.Ko dolazi i ko je sudija?
10.Koliko ih sede na prestolu?

6. Da je licnost Svetoga Duha danas prisutna na zemlji u ulozi utesitelja ili pomocnika, koji pomaze coveku da izgradi karakter slican Hristovom.

11.Reci mi ko je taj Duh Sveti zasebna ličnost ili Duh Očev ili Duh Sinov?
12.Ko jeDuhSveti i gde sedi?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Po ovome sto si izneo neko moze zakljuciti da nikada nisi citao bibliju.

Ja verujem da si citao, ali da je u tebi po svim tackama vere prevagnula ljudska dogma koju si primio ko zna gde, a jos nam nisi otkrio ko si ti u stvari, i koja je tvoja ideologija, na osnovu cega bi se moglo zakljuciti ko je taj koji te je indoktrinirao, sebi za korist a tebi na stetu.

Ali to je tvoja slobodna volja, ja to sebi nikada ne bih dopustio, jer imam rec Bozju, i molim se za osvedocavajucu silu koju primam od Boga.

Ovde na forumu ima ravnodusnih ljudi koji ti ovo sto iznosis nece uzeti ozbiljno, ali savetujem ti da tako nesto ne iznosis na mestima gde ljudi poznaju rec Bozju i njen kontekst, jer ces se osramotiti.
To ti govorim iz dobre namere.

Hajde da sagledamo pogresnost tvog ucenja, i da pogledamo sta biblija uci po ovim pitanjima o kojima je ovde rec.

Odgovoricu na tvoje tvrde i pitanja biblijskim citatima.

Ova ti je dobra ,,postoji jedan Bog,, a On ima ZAJEDNICU sa još dvoje jel imaš i ti zajednicu sa Bogom eto si i ti bog.

Krstenje se moze obavljati u ime tri lica, ali nije pogresno ni u ime Isusovo.

Bitna je sustina a ne izgovaranje imena ili titula, tako da je dobro i jedno i drugo.

Obicno se krsti u ime Oca, i Sina, i Svetoga Duha.
Onaj ko zeli drugacije - moze.

Ponavljam, bitna je sustrina, a to je novorodjenje ili promena koja se Duhom dogodila u covecijem srcu.

Jovan 3 glava.

ISVEsu besmrtne a vidiš Isus je umro samim tim ti nije Božanska ličnost po tvojoj naopakoj veri.

Umro je Isus kao covek a ne kao Bog.

ISUS BOG U LJUDSKOM TELU:

"Јер ово да се мисли међу вама што је и у Христу Исусу
Који, ако је и био
у обличју Божијему, није се отимао да се испореди с Богом;
Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човјек.
Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове.
( Filibljanima 2 5 - 7 )

ISUS VECNI BESMRTNI BOG KOGA POMAZUJE DRUGO LICE BOZANSTVA BOG OTAC:

"А сину: пријестол је твој, Боже, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те,
Боже, Бог твој уљем радости већма од другова твојијех.
И опет: ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дјела руку твојијех:
Она ће проћи, а ти остајеш: и сва ће остарјети као хаљина,
И савићеш их као хаљину, и измијениће се:
а ти си онај исти, и твојијех година неће нестати" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )

3.Ma idi...kako je onda JEDAN koji kaže jednim ustima da jeON jedan i sam stvorio sve bez pomagača?
Znaš li ti šta govoriš?

Da vidimo da li ne znam sta govorim kadakazem da su i Otac i Sin ucestvovali u stvaranju.

ISUS BOG STVORITELJ:

"А сину: пријестол је твој, Боже, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те, Боже, Бог твој уљем радости већма од другова твојијех.

И опет: ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дјела руку твојијех:
И савићеш их као хаљину, и измијениће се: а ти си онај исти, и твојијех година неће нестати"
( Jevrejima 1. 8 - 12 )

BOG STVORIO SVE KROZ ISUSA HRISTA:

"Бог који је негда много пута и различнијем начином говорио оцевима преко пророка, говори и нама у пошљедак дана овијех преко сина,
Којега постави нашљедника свему, кроз којега и свијет створи" ( Jevrejima 1. 2 )

ISUS JE NA SLAVU BOGA OCA:

"Да се у име Исусово поклони свако кољено онијех који су на небу и на земљи и под земљом.
И сваки језик да призна
да је Господ Исус Христос на славу Бога оца" ( Filibljanima 2. 10 - 11 )

BOG OTAC STALNO PORED ISUSA:

"I onaj koji me posla sa mnom je. Ne ostavi otac mene sama; jer ja svagda činim što je njemu ugodno" ( Jovan 8. 29 )

ISUS I BOG OTAC SU KOJI SVEDOCE:

I ako sudim ja, sud je moj prav: jer nisam sam, nego ja i Otac koji me posla.
A i u zakonu vašem stoji napisano da je svedočanstvo dvojice ljudi istinito.
Ja sam koji svedočim sam za sebe, i svedoči za mene Otac koji me posla"
( Jovan 8. 16 - 18 )

GOSPOD GOVORI GOSPODU:

"Рече Господ Господу мојему: сједи мени с десне стране, док положим непријатеље твоје за подножје ногама твојима.
Скиптар силе даје ти Господ са Сиона: владај сред непријатеља својих.

У дан рата твојега народ је твој готов у светој красоти. Као роса зори из утробе, така је у тебе младост твоја.
Господ се заклео, и неће се покајати: ти си свештеник довијека по реду Мелхиседекову.
Господ је теби с десне стране. Побиће у дан гњева својега цареbe"
( psalam 110. 1 )

DUH SVETI DRUGI UTESITELJ:

"I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek...
A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh."
( Jovan 14. 16 i 26 )

TROJE JE STO SVEDOCI NA NEBU:

"Ово је Исус Христос што дође водом и крвљу и Духом, не само водом него водом и крвљу; и Дух је који свједочи, јер је Дух истина,
Јер је троје што свједочи на небу: Отац, Ријеч, и свети Дух; и ово је троје једно" ( 1 Jovanova 5. 6 - 7 )

8.A gde piše da je Isus ušao u nebesku svetinju uznesenjem CITAT? zar više ne sedi na prestolu ili sedi a pomoćnici kade i pridržavaju mu grehe da ne padnu jer ih treba povama skinutidole i položiti na vašeg mesiju.

ISUS UDJE U SVETINJU IZA NAJDALJE ZAVESE DA OBAVI SLUZBU PRVOSVESTENIKA:

"Који имамо као тврд и поуздан ленгер душе, који улази и за најдаље завјесе,
Гдје Исус уђе напријед за нас, поставши поглавар свештенички довијека по реду Мелхиседекову"
( Jevrejima 6. 19 - 20 )

ISUS U NEBESKOJ SVETINJI GDE SE NALAZI SEDAM SVECNJAKA KAO U ZEMALJSKOJ SVETINJI:

"И обазрех се да видим глас који говораше са мном; и обазревши се видјех седам свијећњака златнијех,
И усред седам свијећњака као сина човјечијега,
обучена у дугачку хаљину, и опасана по прсима појасом златнијем" ( otkrivenje 1. 12 - 13 )

"Анђелу Ефеске цркве напиши: тако говори онај што држи седам звијезда у десници својој, и што ходи посред седам свијећњака златнијех" ( otkrivenje 2. 1 )

O nebeskoj Svetinji i Isusovoj prvosvestenickoj sluzbi procitati celo 8 i 9 poglave Jevrejima poslanice.

BOG OTAC U OBLICJU STARCA SEDE NA SUDIJSKU STOLICU KAO SUDIJA I KNJIGE SE PRED NJIM OTVORISE:

"Gledah dokle se postaviše prestoli, i starac sede, na kome beše odelo belo kao sneg, i kosa na glavi kao čista vuna, presto Mu beše kao plamen ognjeni, točkovi Mu kao oganj razgoreo.
Reka ognjena izlažaše i tečaše ispred Njega, hiljada hiljada služaše Mu, i deset hiljada po deset hiljada stajahu pred Njim;
sud sede, i knjige se otvoriše" ( Danilo 7. 9 - 10 )

ISUS DOLAZI DO BOGA OCA KOJI JE U OBLICJU STARCA KOJI JE SUDIJA:

Videh u utvarama noćnim, i gle, kao Sin čovečiji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred Njim.
I dade Mu se vlast i slava i carstvo da Mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je Njegova vlast večna, koja neće proći, i carstvo se Njegovo neće rasuti" ( Danilo 7. 13 - 14 )

BOG OTAC SUDIJA:

"Nego je Bog sudija, jednog ponižuje a drugog uzvišuje" ( psalam 75. 7 )

ISUS SEDI S DESNE STRANE BOGA OCA:

"А Господ пошто им изговори узе се на небо, и сједе Богу с десне стране" ( Marko 16. 19 )

"Који будући сјајност славе и обличје бића његова, и носећи све у ријечи силе своје, учинивши собом очишћење гријеха нашијех,
сједе с десне стране пријестола величине на висини" ( Jevrejima 1. 3 )

ISUS STOJI SA DESNE STRANE BOGA OCA:

"A Stefan budući pun Duha Svetog pogleda na nebo
i vide slavu Božju i Isusa gde stoji s desne strane Bogu.
I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu" ( dela apostolska 7. 55 - 56 )

Duh Sveti je fizicki nezavisna licnost od Boga Oca i Gospoda Isusa Hrista,
On je licnost jer poseduje sve atribute licnosti, culo vida i sluha, osecanja i emocije, on govori ljudima i objavljuje ono sto cuje, ukorava ljude zbog greha, upucuje na istinu, daje duhovne darove, itd, itd.

OBECANJE SVETOG DUHA KAO DRUGOG UTESITELJA:

`Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite.
I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:
Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti. ( Jevandjelje po Jovanu 14. 16 - 17 ).

SVETI DUH UCI LJUDE ISTINI I NAPOMINJE ISUSOVE RECI:

`A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.
( Jevandjelje po Jovanu 14. 25 - 26 ).

SVEDOCI ZA HRISTA:

`A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
( jevandjelje po Jovanu 15. 26 ).

UKORAVA SVET ZBOG GREHA, UPUCUJE NA ISTINU, GOVORI STO CUJE I JAVLJA LJUDIMA, PROSLAVLJA HRISTA:

`Nego vam ja istinu govorim: bolje je za vas da ja idem; jer ako ja ne idem, utešitelj neće doći k vama; ako li idem, poslaću Ga k vama.
I kad On dođe pokaraće svet za greh, i za pravdu, i za sud;
Za greh, dakle, što ne veruju mene;
A za pravdu što idem k Ocu svom; i više me nećete videti;
A za sud što je knez ovog sveta osuđen.
Još vam mnogo imam kazati; ali sad ne možete nositi.
A kad dođe On, Duh istine, uputiće vas na svaku istinu; jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti šta čuje, i javiće vam šta će biti unapred.
On će me proslaviti, jer će od mog uzeti, i javiće vam:
Sve što ima Otac moje je; zato rekoh da će od mog uzeti, i javiti vam. ( Jevandjelje po Jovanu 16. 7 - 15 ).

DUH RAZGOVARA SA LJUDIMA - IMA MOC GOVORA:

`I gle, beše u Jerusalimu čovek po imenu Simeun, i taj čovek beše pravedan i pobožan, koji čekaše utehe Izrailjeve, i Duh Sveti beše u njemu.
I njemu beše Sveti Duh kazao da neće videti smrti dok ne vidi Hrista Gospodnjeg.
I kaza mu Duh te dođe u crkvu; i kad donesoše roditelji dete Isusa da svrše za Njega zakon po običaju,
I on Ga uze na ruke svoje, i hvali Boga i reče: Sad otpuštaš s mirom slugu svog, Gospode, po reči svojoj; Jer videše oči moje spasenje Tvoje, ( Jevandjelje po Luki 2. 25 - 30 ).

`I gle, čovek Arapin, uškopljenik, vlastelin Kandakije carice arapske, što beše nad svim njenim riznicama, koji beše došao u Jerusalim da se moli Bogu,
Pa se vraćaše, i sedeći na kolima svojim čitaše proroka Isaiju.
A Duh reče Filipu: Pristupi i prilepi se tim kolima.
A Filip pritrčavši ču ga gde čita proroka Isaiju, i reče: A razumeš li šta čitaš?
A on reče: Kako bih mogao razumeti ako me ko ne uputi? I umoli Filipa te se pope i sede s njim.
( Dela apostolska 8. 27 - 31 ).

POSLANI OD DUHA SVETOGA:

`A kad oni služahu Gospodu i pošćahu, reče Duh Sveti: Odvojte mi Varnavu i Savla na delo na koje ih pozvah.
Tada postivši i pomolivši se Bogu metnuše ruke na njih, i otpustiše ih.
Ovi dakle poslani od Duha Svetog siđoše u Seleukiju, i odande otploviše u Kipar. ( dela Apostolska 13. 2 - 4 ).

DUH IMA VLAST DA ZABRANJUJE I DOPUSTA OBJAVLJIVANJE JEVANDJELJA MEDJU LJUDIMA:

`A kad prođoše Frigiju i galatijsku zemlju, zabrani im Duh Sveti govoriti reč u Aziji.
A kad dođoše u Misiju hteše da idu u Vitiniju, i Duh ne dade. ( dela Apostolska 16. 6 - 7 ).

LJUBAV SVETOG DUHA - ON POSEDUJE OSECANJA I EMOCIJE:

`Ali vas molim, braćo, zaradi Gospoda našeg Isusa Hrista, i zaradi ljubavi Duha, pomozite mi u molitvama za me k Bogu; ( Rimljanima poslanica 15. 30 ).

DUH SVETI POSREDUJE ZA COVEKA SVOJIM MILITVAMA:

`A tako i Duh pomaže nam u našim slabostima: jer ne znamo za šta ćemo se moliti kao što treba, nego sam Duh moli se za nas uzdisanjem neiskazanim.
A Onaj što ispituje srca zna šta je misao Duha, jer po volji Božijoj moli se za svete.
( Rimljanima poslanica 8. 26 - 27 ).

DUH SVETI RAZDELJUJE DUHOVNE DAROVE PO SVOJOJ VLASTI KAKO HOCE:

`A u svakome se pojavljuje Duh na korist;
Jer jednom se daje Duhom reč premudrosti; a drugom reč razuma po istom Duhu;
A drugom vera, tim istim Duhom; a drugom dar isceljivanja, po tom istom Duhu;
A drugom da čini čudesa, a drugom proroštvo, a drugom da razlikuje duhove, a drugom različni jezici, a drugom da kazuje jezike.
A ovo sve čini jedan i taj isti Duh razdeljujući po svojoj vlasti svakome kako hoće.
( 1 poslanica Korincanima 12. 7 - 11 ).

NE ZALOSTITE DUHA - ON POSEDUJE OSECANJA I EMOCIJE:
`I ne ožalošćavajte Svetog Duha Božijeg, kojim ste zapečaćeni za dan izbavljenja. ( Efescima poslanica 4. 30 ).

SLAGATI DUHU SVETOME ZNACI SLAGATI BOGU JER JE DUH SVETI JEDNA OD BOZANSKIH LICNOSTI:

`A Petar reče: Ananija! Zašto napuni sotona srce tvoje da slažeš Duhu Svetome i sakriješ od novaca što uze za njivu?
Kad je bila u tebe ne beše li tvoja? I kad je prodade ne beše li u tvojoj vlasti? Zašto si dakle takvu stvar metnuo u srce svoje? Ljudima nisi slagao nego Bogu. ( dela Apostolska 5. 3 - 4 ).

DUH SVETI POSTAVLJA STARESINE:

`Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom; ( dela Apostolska 20. 28 ).

DUH SVETI NEZAVISNA LICNOST U ODNOSU NA BOGA, KO POHULI NA BOGA OPROSTICE MU SE, A KO POHULI NA DUHA SVETOGA NECE MU SE OPROSTITI:

`Zaista vam kažem: svi gresi oprostiće se sinovima čovečjim, i huljenja na Boga, makar kakva bila:
A koji pohuli na Duha Svetog nema oproštenja vavek, nego je kriv večnom sudu. ( Jevandjelje po Marku 3. 28 - 29 ).

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
"ISUS JESTE BOG STAROGA ZAVETA" ali zajedno sa Ocem kao drugoj licnnosti koji je isto stvaran kao i Isus i Sveti Duh.

U uporednim tekstovima koje sam prilozio vise puta stoje sledece istine:

1, Bog je Alfa i Omega prvii poslednji i u starom i u novom zavetu, a Isus kaze da je to on.

2. Bog je Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima, vecni Bog koga niko nije video i koji prebiva u
svetlosti kopjoj se ne moze pristupiti, Isus kaze da je to on.

3. Bog u starom zavetu za sebe kaze da ce ljudi pogledati u njega koga su proboli, a u novom zavetu vidimo da je Isus proboden na krstu, i da ce prilikom Isusovog drugog dolaska ugledati njega koga su proboli na krstu.

4. U starom zavetu kaze da je Isus poceo da vlada kao kralj, a u novom zavetu da je to Bog taj koji je poceo da vlada kao kralj.

5, U starom zavetu Bog kaze za sebe da je on pastir, a u novom zavetu Isus kaze da je on pastir dobri.

6. U starom zavetu Bog kaze da on hoda po talasima morskim, u novom zavetu Isus hoda po moru.

7.U starom zavetu kaze da je stena iz koje su pili Izrailjci u pustinji bio Bog, a u novom zavetu kaze da je ta stena bio Isus.

8. U starom zavetu kaze da ce Bog kazniti macem svako telo, u novom zavetu kaze da ce Isus macem kazniti svako telo.

9. U starom zavetu kaze da ce u Jerusalimski hram doci Bog, u novom zavetu Isus dolazi u Jusalimski hram.

10. U starom zavetu je za Jovana krstitelja proreceno da ce pripraviti put Bogu, a u novom zavetu da je Jovan poslan da pripravi put Isusu.

11. U novom zavetu kaze da ce mo gledati Bozje lice, a takodje novi zavet kaze da ce mo gledati lice Isusovo.

12. U starom zavetu Bog dolazi na kraju istorije po one koji su ga cekali, u novom zavetu Isus dolazi po one koji ga cekaju.

Ovo su samo neke od potvrda "da je Isus Bog staroga zaveta, i da sve sto je u starom zavetu pisano za Boga, da je to Isus i da se ispunilo ili da treba da se ispuni u Isusu prilikom ili nakon njegovog drugog dolaska.

Odgovor baš onakav kako samga i ja zamišljala
Samo na kraju , toje to , AMEN

Malo prije sam mislila da si vjernik u jednog Boga , a gle sad , najrdanput ih imaš više
Sad si me zbunijo i neznam što misliš

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Malo prije sam mislila da si vjernik u jednog Boga , a gle sad , najrdanput ih imaš više

Nije problem što ti ne možeš znati u šta Laodikeja veruje već je problem što ni on to nezna.
On kopira hrpe tekstova sa Adv.foruma i zalepi ovde kao svoje verovanje i kad stignu pitanja na koja treba svojim rečima da odgovori on nezna već iznova lapi hrpu smeća gde ima svega i svačegasamo nema odgovor zato pitanja ponovo stižu da čujem iz njegovih usta i njegovih reči odgovore:

Znaš li ti šta govoriš?

Bog uzeo telo ali samo trećina Boga ne sva punina dok su ostala dvojica na nebu nisu hteli silaziti....šta sve papir i net trpe...
7.Dobro,reci ti meni kojem seot trojice ti moliš i čije IME prizivaš od njih trojice?

13.U KOGA SI SE TI KRSTIO koje IME?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Jedan Bog ali tri licnosti, Otac, Sin, i Sveti Duh.
Ovo sam oduvek verovao jer tako uci biblija.

Taramana iznosi neistine da ja ne znam sta verujem.

------------------------------------------------------

Taramana, na sva tvoja pitanja sam vec odgovorio, zasto ih ponavljas..?

http://serbianforum.org/threads/krs...-ili-u-ime-isusovo.642432/page-8#post-1816089

Krstenje se moze obavljati u ime tri lica, ali nije pogresno ni u ime Isusovo.

Bitna je sustina a ne izgovaranje imena ili titula, tako da je dobro i jedno i drugo.

Obicno se krsti u ime Oca, i Sina, i Svetoga Duha.
Onaj ko zeli drugacije - moze.

Ponavljam, bitna je sustrina, a to je novorodjenje ili promena koja se Duhom dogodila u covecijem srcu.

Jovan 3 glava.

Umro je Isus kao covek a ne kao Bog.

ISUS BOG U LJUDSKOM TELU:

"Јер ово да се мисли међу вама што је и у Христу Исусу
Који, ако је и био у обличју Божијему, није се отимао да се испореди с Богом;
Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човјек.
Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове.
( Filibljanima 2 5 - 7 )

ISUS VECNI BESMRTNI BOG KOGA POMAZUJE DRUGO LICE BOZANSTVA BOG OTAC:

"А сину:пријестол је твој, Боже, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те, Боже, Бог твој уљем радости већма од другова твојијех.
И савићеш их као хаљину, и измијениће се: а ти си онај исти, и твојијех година неће нестати" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )

Znaš li ti šta govoriš?
Da vidimo da li ne znam sta govorim kadakazem da su i Otac i Sin ucestvovali u stvaranju.

ISUS BOG STVORITELJ:

И савићеш их као хаљину, и измијениће се: а ти си онај исти, и твојијех година неће нестати" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )

BOG STVORIO SVE KROZ ISUSA HRISTA:

"Бог који је негда много пута и различнијем начином говорио оцевима преко пророка, говори и нама у пошљедак дана овијех преко сина,
Којега постави нашљедника свему, кроз којега и свијет створи" ( Jevrejima 1. 2 )

ISUS JE NA SLAVU BOGA OCA:

"Да се у име Исусово поклони свако кољено онијех који су на небу и на земљи и под земљом.
И сваки језик да призна да је Господ Исус Христос на славу Бога оца" ( Filibljanima 2. 10 - 11 )

BOG OTAC STALNO PORED ISUSA:

"I onaj koji me posla sa mnom je. Ne ostavi otac mene sama; jer ja svagda činim što je njemu ugodno" ( Jovan 8. 29 )

ISUS I BOG OTAC SU KOJI SVEDOCE:

I ako sudim ja, sud je moj prav: jer nisam sam, nego ja i Otac koji me posla.
A i u zakonu vašem stoji napisano da je svedočanstvo dvojice ljudi istinito.
Ja sam koji svedočim sam za sebe, i svedoči za mene Otac koji me posla" ( Jovan 8. 16 - 18 )

GOSPOD GOVORI GOSPODU:

"Рече Господ Господу мојему:сједи мени с десне стране, док положим непријатеље твоје за подножје ногама твојима.
Скиптар силе даје ти Господ са Сиона: владај сред непријатеља својих.
У дан рата твојега народ је твој готов у светој красоти. Као роса зори из утробе, така је у тебе младост твоја.
Господ се заклео, и неће се покајати: ти си свештеник довијека по реду Мелхиседекову.
Господ је теби с десне стране. Побиће у дан гњева својега цареbe" ( psalam 110. 1 )

DUH SVETI DRUGI UTESITELJ:

"I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek...
A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh." ( Jovan 14. 16 i 26 )

TROJE JE STO SVEDOCI NA NEBU:

"Ово је Исус Христос што дође водом и крвљу и Духом, не само водом него водом и крвљу; и Дух је који свједочи, јер је Дух истина,
Јер је троје што свједочи на небу: Отац, Ријеч, и свети Дух; и ово је троје једно" ( 1 Jovanova 5. 6 - 7 )

ISUS UDJE U SVETINJU IZA NAJDALJE ZAVESE DA OBAVI SLUZBU PRVOSVESTENIKA:

"Који имамо као тврд и поуздан ленгер душе, који улази и за најдаље завјесе,
Гдје Исус уђе напријед за нас, поставши поглавар свештенички довијека по реду Мелхиседекову" ( Jevrejima 6. 19 - 20 )

ISUS U NEBESKOJ SVETINJI GDE SE NALAZI SEDAM SVECNJAKA KAO U ZEMALJSKOJ SVETINJI:

"И обазрех се да видим глас који говораше са мном; и обазревши се видјех седам свијећњака златнијех,
И усред седам свијећњака као сина човјечијега, обучена у дугачку хаљину, и опасана по прсима појасом златнијем" ( otkrivenje 1. 12 - 13 )

"Анђелу Ефеске цркве напиши: тако говори онај што држи седам звијезда у десници својој, и што ходи посред седам свијећњака златнијех" ( otkrivenje 2. 1 )

O nebeskoj Svetinji i Isusovoj prvosvestenickoj sluzbi procitati celo 8 i 9 poglave Jevrejima poslanice.

BOG OTAC U OBLICJU STARCA SEDE NA SUDIJSKU STOLICU KAO SUDIJA I KNJIGE SE PRED NJIM OTVORISE:

"Gledah dokle se postaviše prestoli, i starac sede, na kome beše odelo belo kao sneg, i kosa na glavi kao čista vuna, presto Mu beše kao plamen ognjeni, točkovi Mu kao oganj razgoreo.
Reka ognjena izlažaše i tečaše ispred Njega, hiljada hiljada služaše Mu, i deset hiljada po deset hiljada stajahu pred Njim; sud sede, i knjige se otvoriše" ( Danilo 7. 9 - 10 )

ISUS DOLAZI DO BOGA OCA KOJI JE U OBLICJU STARCA KOJI JE SUDIJA:

Videh u utvarama noćnim, i gle, kao Sin čovečiji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred Njim.
I dade Mu se vlast i slava i carstvo da Mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je Njegova vlast večna, koja neće proći, i carstvo se Njegovo neće rasuti" ( Danilo 7. 13 - 14 )

BOG OTAC SUDIJA:

"Nego je Bog sudija, jednog ponižuje a drugog uzvišuje" ( psalam 75. 7 )

ISUS SEDI S DESNE STRANE BOGA OCA:

"А Господ пошто им изговори узе се на небо, и сједе Богу с десне стране" ( Marko 16. 19 )

"Који будући сјајност славе и обличје бића његова, и носећи све у ријечи силе своје, учинивши собом очишћење гријеха нашијех, сједе с десне стране пријестола величине на висини" ( Jevrejima 1. 3 )

ISUS STOJI SA DESNE STRANE BOGA OCA:

"A Stefan budući pun Duha Svetog pogleda na nebo i vide slavu Božju i Isusa gde stoji s desne strane Bogu.
I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu" ( dela apostolska 7. 55 - 56 )

Duh Sveti je fizicki nezavisna licnost od Boga Oca i Gospoda Isusa Hrista,
On je licnost jer poseduje sve atribute licnosti, culo vida i sluha, osecanja i emocije, on govori ljudima i objavljuje ono sto cuje, ukorava ljude zbog greha, upucuje na istinu, daje duhovne darove, itd, itd.

OBECANJE SVETOG DUHA KAO DRUGOG UTESITELJA:

`Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite.
I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:
Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti. ( Jevandjelje po Jovanu 14. 16 - 17 ).

SVETI DUH UCI LJUDE ISTINI I NAPOMINJE ISUSOVE RECI:

`A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.
( Jevandjelje po Jovanu 14. 25 - 26 ).

SVEDOCI ZA HRISTA:

`A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
( jevandjelje po Jovanu 15. 26 ).

UKORAVA SVET ZBOG GREHA, UPUCUJE NA ISTINU, GOVORI STO CUJE I JAVLJA LJUDIMA, PROSLAVLJA HRISTA:

`Nego vam ja istinu govorim: bolje je za vas da ja idem; jer ako ja ne idem, utešitelj neće doći k vama; ako li idem, poslaću Ga k vama.
I kad On dođe pokaraće svet za greh, i za pravdu, i za sud;
Za greh, dakle, što ne veruju mene;
A za pravdu što idem k Ocu svom; i više me nećete videti;
A za sud što je knez ovog sveta osuđen.
Još vam mnogo imam kazati; ali sad ne možete nositi.
A kad dođe On, Duh istine, uputiće vas na svaku istinu; jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti šta čuje, i javiće vam šta će biti unapred.
On će me proslaviti, jer će od mog uzeti, i javiće vam:
Sve što ima Otac moje je; zato rekoh da će od mog uzeti, i javiti vam. ( Jevandjelje po Jovanu 16. 7 - 15 ).

DUH RAZGOVARA SA LJUDIMA - IMA MOC GOVORA:

`I gle, beše u Jerusalimu čovek po imenu Simeun, i taj čovek beše pravedan i pobožan, koji čekaše utehe Izrailjeve, i Duh Sveti beše u njemu.
I njemu beše Sveti Duh kazao da neće videti smrti dok ne vidi Hrista Gospodnjeg.
I kaza mu Duh te dođe u crkvu; i kad donesoše roditelji dete Isusa da svrše za Njega zakon po običaju,
I on Ga uze na ruke svoje, i hvali Boga i reče: Sad otpuštaš s mirom slugu svog, Gospode, po reči svojoj; Jer videše oči moje spasenje Tvoje, ( Jevandjelje po Luki 2. 25 - 30 ).

`I gle, čovek Arapin, uškopljenik, vlastelin Kandakije carice arapske, što beše nad svim njenim riznicama, koji beše došao u Jerusalim da se moli Bogu,
Pa se vraćaše, i sedeći na kolima svojim čitaše proroka Isaiju.
A Duh reče Filipu: Pristupi i prilepi se tim kolima.
A Filip pritrčavši ču ga gde čita proroka Isaiju, i reče: A razumeš li šta čitaš?
A on reče: Kako bih mogao razumeti ako me ko ne uputi? I umoli Filipa te se pope i sede s njim.
( Dela apostolska 8. 27 - 31 ).

POSLANI OD DUHA SVETOGA:

`A kad oni služahu Gospodu i pošćahu, reče Duh Sveti: Odvojte mi Varnavu i Savla na delo na koje ih pozvah.
Tada postivši i pomolivši se Bogu metnuše ruke na njih, i otpustiše ih.
Ovi dakle poslani od Duha Svetog siđoše u Seleukiju, i odande otploviše u Kipar. ( dela Apostolska 13. 2 - 4 ).

DUH IMA VLAST DA ZABRANJUJE I DOPUSTA OBJAVLJIVANJE JEVANDJELJA MEDJU LJUDIMA:

`A kad prođoše Frigiju i galatijsku zemlju, zabrani im Duh Sveti govoriti reč u Aziji.
A kad dođoše u Misiju hteše da idu u Vitiniju, i Duh ne dade. ( dela Apostolska 16. 6 - 7 ).

LJUBAV SVETOG DUHA - ON POSEDUJE OSECANJA I EMOCIJE:

`Ali vas molim, braćo, zaradi Gospoda našeg Isusa Hrista, i zaradi ljubavi Duha, pomozite mi u molitvama za me k Bogu; ( Rimljanima poslanica 15. 30 ).

DUH SVETI POSREDUJE ZA COVEKA SVOJIM MILITVAMA:

`A tako i Duh pomaže nam u našim slabostima: jer ne znamo za šta ćemo se moliti kao što treba, nego sam Duh moli se za nas uzdisanjem neiskazanim.
A Onaj što ispituje srca zna šta je misao Duha, jer po volji Božijoj moli se za svete.
( Rimljanima poslanica 8. 26 - 27 ).

DUH SVETI RAZDELJUJE DUHOVNE DAROVE PO SVOJOJ VLASTI KAKO HOCE:

`A u svakome se pojavljuje Duh na korist;
Jer jednom se daje Duhom reč premudrosti; a drugom reč razuma po istom Duhu;
A drugom vera, tim istim Duhom; a drugom dar isceljivanja, po tom istom Duhu;
A drugom da čini čudesa, a drugom proroštvo, a drugom da razlikuje duhove, a drugom različni jezici, a drugom da kazuje jezike.
A ovo sve čini jedan i taj isti Duh razdeljujući po svojoj vlasti svakome kako hoće.
( 1 poslanica Korincanima 12. 7 - 11 ).

NE ZALOSTITE DUHA - ON POSEDUJE OSECANJA I EMOCIJE:
`I ne ožalošćavajte Svetog Duha Božijeg, kojim ste zapečaćeni za dan izbavljenja. ( Efescima poslanica 4. 30 ).

SLAGATI DUHU SVETOME ZNACI SLAGATI BOGU JER JE DUH SVETI JEDNA OD BOZANSKIH LICNOSTI:

`A Petar reče: Ananija! Zašto napuni sotona srce tvoje da slažeš Duhu Svetome i sakriješ od novaca što uze za njivu?
Kad je bila u tebe ne beše li tvoja? I kad je prodade ne beše li u tvojoj vlasti? Zašto si dakle takvu stvar metnuo u srce svoje? Ljudima nisi slagao nego Bogu. ( dela Apostolska 5. 3 - 4 ).

DUH SVETI POSTAVLJA STARESINE:

`Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom; ( dela Apostolska 20. 28 ).

DUH SVETI NEZAVISNA LICNOST U ODNOSU NA BOGA, KO POHULI NA BOGA OPROSTICE MU SE, A KO POHULI NA DUHA SVETOGA NECE MU SE OPROSTITI:

`Zaista vam kažem: svi gresi oprostiće se sinovima čovečjim, i huljenja na Boga, makar kakva bila:
A koji pohuli na Duha Svetog nema oproštenja vavek, nego je kriv večnom sudu. ( Jevandjelje po Marku 3. 28 - 29 ).

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ništa ti sinak nisi odgovorioveć pastirao gomilu smećasa Adv.sajta.
Ti ne umeš odgovoriti jer lupaš gluposti Bog je trojica a jedan...reci to deci da im ulepšaš dan smehom.
Jedan ili TROJEDAN kako je jedan kad su trojica šta si ti iz matematike imao?
Bog ima zajednicu sa Bogom Sinom i Bogom Duhom a pošto i ti imaš zajednicu sa Bogom eto si četvri deo Boga i jedan ste Bog....koliko tu uopšte ima razuma?

BOG JE JEDAN a kad je nešto JEDNO to NISU DVA a pogotovo NE TRI.
Čitamo u početku DUH BOŽJI dizaše se nad vodom i takvi kao tiskoče i poviče:
,,ETO VIDIŠ DRUGI BOG JE IZNAD VODE!,,
Piše BOŽJI DUH a ne drugi Bog ali zato treba bar jedna krivulja u mozgu da b se to znalo, no Jelena je ispeglala sve i nema čime razumeti već samo biti papagaj mantre.

Nereče ti u koga od njih si kršten i koje ime je tog Boga,kriješ nogice stalno.

Dakle,čekaju odgovore:

13.U KOGA SI SE TI KRSTIO koje IME?

Natrag