Krštenje u ime Oca, Sina, SD ili u ime Isusovo?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
https://hr.wikipedia.org/wiki/Prvi_carigradski_sabor

Kad govorimo o Bogu onda stalno trebamo imati na umu da je Bog DUH koji je SVEPRISUTAN a kad je sveprisutan nema potrebe da sedeli u tri ili više supstanci.
Formula trojstvenosti je ljudska umotvorina kojom su želeli jednog Boga pokazati kao TROJICU koji su sastavni deo JEDNOG što je APSURD.
Mi nismo sveprisutni niti bi bilo dobro porediti materiju sa Duhom jer jeDuh IZVAN vremena i prostora a istovremeno može biti i u vremenu i prostoru.

Bog nemapotrebu niti zavisi od materije jer On uzrokuje da ista postoji a da nije stvorio maretiju On bi idalje bio SVEPRISUTAN i večan.On je tako JEDAN a ne trodelan jerDuh Sveti je Duh Boga Oca Duhova iz kojeg ishodi Duh i On time nije niti trojstven niti sedmodelan već JEDNINA koja je ISTA i SVE JE U SVEMU.
Tu trojičnu formulu su izvukli zbog Arija i sličnih ali nespretno i katastrofalno jer postoje tako jasna proroštva gde se jednostavno pokazuje da je to jedan JEDINI BOG kao recimo u Isaiji 9.6 gde neko čuvši reč SIN kažu to je jedan od delova Boga...NE! To je BOG U PUNINI jer je to OTAC VEČNI.

Tako i glas koji viče poravnite stazu BOGU NAŠEM za kojim stiže BOG i pitamo se da li je stigao Duh DuhSveti ili Bog Sin ili Bog Otac ilisve trojica koja nisu trojica već jedan...smešno. Nije glas najavio da će doći trećina Boga niti piše da je Sin trećina Boga niti je toDuh Sveti.
Taj JEDAN svojom voljom kao sveprisutan Duh odlazi u telo i oblači se u materiju i pokazuje u tom obliku ljudima jer nemaju drugi način da bi Ga videli mada ga ni tad nisuvidli u slavi već samo u telesnom obličju zato apostol pun Duha izjavljeje hrabro kako je to velika tajna pobožnosti jer se BOG (ne Bogovi) javi U TELU.

Jovan u uvodu jevanđeljatako jednostavno daje opis kako je Bog oduvek i kako je Duh iz kojeg izlazi reč i ona se materijalizuje i postaje telo a to telo je materijalizovana SVA punina Božanstva TELESNO jerduhovno ne može stati u ceo svet a kamo li sveprisutnostda stane u šaku praha.
Isti je davao desetine opisnih imenica kao svoja imena i time nije postalo toliko Bogova kao što ni opisom da je se večni Duhjaviti u obličju čoveka nije neki drugi DEO Boga niti je Njegov Duh koji dolazi uverujuće opet neki sastavni deo Boga već isti jedan Bog.

On sam SVE RADI i Duh u celini usvakom svom segmentu obavlja radnju jedan jedno drugi drugo a opet nisu više njih.Najlakši je primer ako uzmemo vazduh koji je trenutno svuda oko zemlje a na jednom mestu imamo lahor na drugom tornado trećem oluju četvrtom nosi kišu petom sneg a NE VIDIŠ GA i sad uzmeš isti vazduh i staviš na u telo-BALON i postane oblikom vidljiv i ljudi kažu ENO DRUGIDEO VAZDUHA ne to nije drugi deoveć isti vazduh koji je sad u obliku materije i čim odvežeš materiju-balon on je isto jedan vazduh koji je i pre bio.

Bog vam svima pomogao

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako je Bog ujedno i Otac, i sin, i Sveti Duh, tu se postavljaju odredjena pitanja:

1. PORED KOGA JE ISUS SEO PRILIKOM SVOG ODLASKA NA NEBO?

2. PORED CIJE DESNE STRANE JE STAJAO ISUS KADA JE STEFAN VIDEO OTVORENO NEBO I ISUSA GDE STOJI SA NECIJE DESNE STRANE?

3. DO KOGA JE ISUS DOSAO, KADA U KNJIZI PROROKA DANILA - DANILO KAZE "DA JE VIDEO SINA COVECIJEGA KOJI JE DOSAO DO STARCA?"

4. KO ODGOVARA ISUSU SA NEBA KADA SE ISUS MOLIO BOGU?

5. NA KOGA ISUS MISLI KADA JE NA KRSTU UZVIKNUO "BOZE MOJ BOZE MOJ ZASTO SI ME OSTAVIO"

6. KO JE ODRZAVAO SVU TVOREVINU KADA JE ISUS UMRO I BIO U GROBU.

7. KO JE BIO PORED ISUSA KADA ISUS KAZE "DA ISTINU SVEDOCE ON I OTAC, I DA JE SVEDOCANSTVO DVOJICE LJUDI ISTINITO, I DA JE OTAC SA NJIM, DA GA NIJE OSTAVIO SAMOG JER ON CINI STO JE NJEMU UGODNO" ( Jovan 8 poglavlje )

ITD..ITD..

Ako neka ima odgovore neka se javi i odgovri, hvala?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ako je Bog ujedno i Otac, i sin, i Sveti Duh, tu se postavljaju odredjena pitanja:

2. PORED CIJE DESNE STRANE JE STAJAO ISUS KADA JE STEFAN VIDEO OTVORENO NEBO I ISUSA GDE STOJI SA NECIJE DESNE STRANE?

3. DO KOGA JE ISUS DOSAO, KADA U KNJIZI PROROKA DANILA - DANILO KAZE "DA JE VIDEO SINA COVECIJEGA KOJI JE DOSAO DO STARCA?"

5. NA KOGA ISUS MISLI KADA JE NA KRSTU UZVIKNUO "BOZE MOJ BOZE MOJ ZASTO SI ME OSTAVIO"

7. KO JE BIO PORED ISUSA KADA ISUS KAZE "DA ISTINU SVEDOCE ON I OTAC, I DA JE SVEDOCANSTVO DVOJICE LJUDI ISTINITO, I DA JE OTAC SA NJIM, DA GA NIJE OSTAVIO SAMOG JER ON CINI STO JE NJEMU UGODNO" ( Jovan 8 poglavlje )

ITD..ITD..

Ako neka ima odgovore neka se javi i odgovri, hvala?

Dobio si na ta pitanja odgovore i ponoviću ih ko zna možda se nekad i zapamti odgovor a odgovore ne štimujemo po želji sagovornika.

1.Bog je IZVAN vremena i prostora i SVEPRISUTAN a pošto je sveprisutan ti mi reci koja mu je desna strana?

2.Star Danima je izraz za svetlost i slavu DUHA kojem je bila volja da se pokaže u obliku i materiji.Da bi to shvatio prvo sebi odgovori ko je pred prestolom JAGNJE koje mekeće ili Isus telom jer su OBOJE opisani gore.

3.DUH govori i U ISUSU i sa visine a znaš zašto...zato što jeSVEPRISUTAN.

4.Na DUHA po kojem je to TELO začeto i to govori TELO.

5.DUH koji je SVEPRISUTAN i na prestolu je i u tamnici propoveda mrtvima.Pitaj se ti kako može Duh Sveti biti i u meni i tebi istovremeno i onda odbaci i Duha Svetog.

Bog je unače OGROMNA statua koja na kanapi drži univerzum i kad pusti sve pada shvataš?
Vidiš vazduh je i u tebi i u ribi i u Kinezu i u Rusu i svuda je vazduh isti i nije netao.DUH je izvan vremena i prostora i u vremenu i prostoru a to je BOG kojeg niko ne može videti jer je OGROMAN tako da taj Duh ulazi u materiju i nije ga nestalo nigde a mi ga kroz materiju vidimo tako videvši Isusa verujući videše Boga jer u tom telu beše SVA punin božanstva kao što i u balonu imaš vazduh i nije nestao sa zemlje zato što je i u balonu.

7. KO JE BIO PORED ISUSA KADA ISUS KAZE "DA ISTINU SVEDOCE ON I OTAC, I DA JE SVEDOCANSTVO DVOJICE LJUDI ISTINITO, I DA JE OTAC SA NJIM, DA GA NIJE OSTAVIO SAMOG JER ON CINI STO JE NJEMU UGODNO"

Bog je DUH i taj Duh je postojao i izvan i pre tela i posle tela.Potom DUHU Marija začinje i rađa TELO. To telo kao materija kaže da ONO TELO i DUH koji je u telu iDuh koji je IZVAN TELA i DUH koji je sveprisutan MOGU RAZGOVARATI I telo TVRDI DA je Bog koji je DUH sa TELOM i da nije ostavio TELO a to će učiniti na kraju da bi telo moglo primiti smrt i ponovo će se vratiti U TELO.

Inače Isaija 9.6 nije ispravno proroštvo jer tamo poistovećuju SINA sa BOGOM OCEM a to danas ne važi. Gospod reče da ko vidi Njega vidi OCA i to danas ne važi.Jovan reče da je on glas koji viče i priprema stazu BOGU (jednina) i kao stigao Bog kad ono nije već samo SIN zato i to falčno proroštvo danas ne važi.

Jel vidiš kako se treba odgovarati asad ti konačno na isti način svojim rečima meni odgovori na ova pitanja što ih već nekoliko puta ponavljam.Moje pitanje poredu a ispod tvoj odgovor a ne hrpu smeća jel može tako:

1.Gde su apostoli krstili u tri titule daj mi taj citat?

2.SVE Božanske ličnosti...koliko tito imaš Bogova?

3.Ma idi...kako je onda JEDAN koji kaže jednim ustima da jeON jedan i sam stvorio sve bez pomagača?

4.Gde čitaš da imaju plan spasenja?
5.O kojim ULOGAMA ti pričaš nije to pozorište?
6.Koliko to Bog ima ličnosti reci mi kumim te?
Bog uzeo telo ali samo trećina Boga ne sva punina dok su ostala dvojica na nebu nisu hteli silaziti....šta sve papir i net trpe...
7.Dobro,reci ti meni kojem seot trojice ti moliš i čije IME prizivaš od njih trojice?

8.A gde piše da je Isus ušao u nebesku svetinju uznesenjem CITAT? zar više ne sedi na prestolu ili sedi a pomoćnici kade i pridržavaju mu grehe da ne padnu jer ih treba povama skinutidole i položiti na vašeg mesiju.
9.Ko dolazi i ko je sudija?
10.Koliko ih sede na prestolu?

11.Reci mi ko je taj Duh Sveti zasebna ličnost ili Duh Očev ili Duh Sinov?
12.Ko jeDuhSveti i gde sedi?
13.U KOGA SI SE TI KRSTIO koje IME?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pusti ljudske filozofije i uzmi rec Bozju i ono sto je u njoj otkriveno.

Ne pise Taramana Duh, vec Bog Otac.

Evo odgovora iz biblije.

Odgovor:
Pored Boga Oca

"А Господ пошто им изговори узе се на небо, и сједе Богу с десне стране" ( Marko 16. 19 )

Odgovor:
Pored Boga Oca

"I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu" ( dela apostolska 7. 56 )

Odgovor: DO BOGA OCA

"Gledah dokle se postaviše prestoli, i starac sede, na kome beše odelo belo kao sneg, i kosa na glavi kao čista vuna, presto Mu beše kao plamen ognjeni, točkovi Mu kao oganj razgoreo.
Reka ognjena izlažaše i tečaše ispred Njega, hiljada hiljada služaše Mu, i deset hiljada po deset hiljada
stajahu pred Njim; sud sede, i knjige se otvoriše" ( Danilo 7. 9 - 10 )

"Videh u utvarama noćnim, i gle, kao Sin čovečiji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred Njim" ( Danilo 7. 13 )

Odgovori na ostala pitanja se podrazumevaju i glase "BOG OTAC"

ITD..ITD..

Sto se tice jagnjeta koje stoji pred prestolom, tu se pokazuje tvoje nepostenje, jer kada ja ukazujem na simboliku elemenata prisutnih u otkrivenju - yi kazes da to nije tako, a sada se ovde upravo radi o simbolici koja prikazuje Isusa koji stoji pred Bozjim prestolom, i predstavlja Iusa H=rista.

Dakle, nemoj izvrtati rec onako kako se tebi svidja, vec budi posten u svom rasudjivanju, i prema drugima.

Takodje si ponovo izneo neistinu da nisam odgovorio na tvoja pitanja, i ako sam ja odgovorio na svako tvoje pitanje pojedinacno, i to onako kako si trazio, da citiram bibliju.

Evo mog odgovora, pa nek svako vidi da je to istina.

http://serbianforum.org/threads/krs...-ili-u-ime-isusovo.642432/page-8#post-1816089

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ne pise Taramana Duh, vec Bog Otac.

"А Господ пошто им изговори узе се на небо, и сједе Богу с десне стране" ( Marko 16. 19 )

A Bog Otac je= 4:24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.
Očigledno neznaš da je Bog DUH inače nebi to sam sebi radio.

Sem gomile smeća bilo bi dobro za promenu čuti odgovore svojim rečima kratke i jasne i to može uraditi samo onaj ko ne pastira tuđe već izsvoje glave piše.

Dakle:
1.Gde su apostoli krstili u tri titule daj mi taj citat?

2.SVE Božanske ličnosti...koliko tito imaš Bogova?

3.Ma idi...kako je onda JEDAN koji kaže jednim ustima da jeON jedan i sam stvorio sve bez pomagača?

4.Gde čitaš da imaju plan spasenja?
5.O kojim ULOGAMA ti pričaš nije to pozorište?
6.Koliko to Bog ima ličnosti reci mi kumim te?
Bog uzeo telo ali samo trećina Boga ne sva punina dok su ostala dvojica na nebu nisu hteli silaziti....šta sve papir i net trpe...
7.Dobro,reci ti meni kojem seot trojice ti moliš i čije IME prizivaš od njih trojice?

8.A gde piše da je Isus ušao u nebesku svetinju uznesenjem CITAT? zar više ne sedi na prestolu ili sedi a pomoćnici kade i pridržavaju mu grehe da ne padnu jer ih treba povama skinutidole i položiti na vašeg mesiju.
9.Ko dolazi i ko je sudija?
10.Koliko ih sede na prestolu?

11.Reci mi ko je taj Duh Sveti zasebna ličnost ili Duh Očev ili Duh Sinov?
12.Ko jeDuhSveti i gde sedi?
13.U KOGA SI SE TI KRSTIO koje IME?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

KRŠTENJE

Krštenje predstavlja vidljivi čin čovekove odluke da napusti službu grehu, da se okrene ka Bogu, i da od tog trenutka živi jednim novim životom u zajednici sa njim.

Ono simbolično predstavlja pranje od greha, i smrt starom grešnom čoveku i životu koji je čovek do tada vodio u grehu - i vaskrsenje u novom životu, koji čovek prima od Hrista koji se putem vere nastanjuje u ljudskom srcu.

Da bi neko bio kršten on mora ispuniti uslove koji su u bibliji precizno definisani.

Na prvom mestu on mora biti upoznat sa Božjom rečju i planom spasenja koji je u njoj otkriven, kao i uslovima pod kojima može dobiti večno spasenje koje Bog daje svima koji ove uslove ispune, da prihvati ovaj plan spasenja u svim tačkama, i da počne praktično da primenjuju principe Božje reči u svom životu.

Ovo obuhvata veru u Isusa Hrista kao ličnog spasitelja i prihvatanje njegove žrtve kao otkup za lične grehe - koje ne podrazumeva samo formalno ispovedanje, već potpuno predanje sebe Bogu i napuštanje svega što nije u skladu sa njegovom voljom, dopuštanje da on svojim Svetim Duhom u čoveku izvrši duboku unutrašnju promenu, i da mu da silu da od tog trenutka živi jednim novim posvećenim životom bez greha i u stalnoj neprekidnoj zajednici sa Bogom, u kojoj čovek raste i rađa duhovne rodove.

Ovi biblijski uslovi su sledeći:

1. upoznavanje sa rečju Božjom i planom spasenja i sprovođenje u lični život.

2.vera u Hrista

3. pokajanje i napuštanje greha i svega što nije u skladu sa Božjom voljom i život u zajednici sa Bogom.

Ovi navedeni uslovi pokazuju - da kandidati koji žele da obave ovaj čin krštenja moraju biti odrasle osobe koje imaju slobodnu volju da ove navedene uslove prihvate, i primene ih iskustveno u svom životu.

ISUSOVA ZAPOVEST O POUČAVANJU I KRŠTAVANJU SVIH NARODA - VERA I POKAJANJE KAO USLOV ZA PRIMANJE SVETOG DUHA:

"Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,
Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin!" ( jevanđelje po Mateju 28. 19 - 20 )

"I reče im: idite po svemu svijetu i propovjedite jevanđelje svakome stvorenju.
Koji uzvjeruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne vjeruje osudiće se" ( jevanđelje po Marku 16. 15 - 16 )

"A kad čuše, ražali im se u srcu, i rekoše Petru i ostalim apostolima: Šta ćemo činiti, ljudi braćo?
A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;
Jer je za vas obećanje i za decu vašu, i za sve daleke koje će god dozvati Gospod Bog naš" ( dela apostolska 2. 37 - 39 )

"A Filip otvorivši usta svoja, i počevši od pisma ovog, pripovedi mu jevanđelje Isusovo.
Kako iđahu putem dođoše na nekakvu vodu; i reče uškopljenik: Evo vode, šta brani meni da se krstim?
A Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svog, možeš. A on odgovarajući reče: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji.
I zapovedi da stanu kola, i siđoše oba na vodu, i Filip i uškopljenik, i krsti ga.
A kad iziđoše iz vode, Duh Sveti pade na uškopljenika, a anđeo Gospodnji uze Filipa, i više ga ne vide uškopljenik; nego otide putem svojim radujući se" ( dela apostolska 8. 35 - 39 )

KRŠTENJE - PRANJE OD GREHA:

"I sad šta oklevaš? Ustani i krsti se, i operi se od greha svojih, prizvavši ime Gospoda Isusa" ( dela apostolska 22. 16 )

"Da pristupamo s istinim srcem u punoj veri, očišćeni u srcima od zle savesti, i umiveni po telu vodom čistom;
Da se držimo tvrdo priznanja nade: jer je veran onaj koji je obećao" ( Jevrejima poslanica 10. 22 - 23 )

KRŠTENJE - DUHOVNO NOVOROĐENJE VODOM I DUHOM:

"Bijaše pak čovjek među farisejima, po imenu Nikodim, knez Jevrejski.
Ovaj dođe k Isusu noću i reče mu: Ravi! znamo da si ti učitelj od Boga došao; jer niko ne može čudesa ovijeh činiti koja ti činiš ako nije Bog s njim.
Odgovori Isus i reče mu: zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može vidjeti carstva Božijega.
Reče Nikodim njemu: kako se može čovjek roditi kad je star? eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se?
Odgovori Isus: zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.
Što je rođeno od tijela, tijelo je; a što je rođeno od Duha, duh je.
Ne čudi se što ti rekoh; valja vam se nanovo roditi.
Duh diše gdje hoće, i glas njegov čuješ, a ne znaš otkuda dolazi i kuda ide; tako je svaki čovjek koji je rođen od Duha" ( jevanđelje po Jovanu 3. 1 - 8 )

ISUSOV PRIMER - POKAJANJE KAO USLOV, ISUS KRŠTAVA DUHOM SVETIM I OGNJEM:

"У оно пак доба дође Јован крститељ, и учаше у пустињи Јудејској.
И говораше: покајте се, јер се приближи царство небеско...
Тада излажаше к њему Јерусалим и сва Јудеја, и сва околина Јорданска.
И он их кршћаваше у Јордану, и исповиједаху гријехе своје.
А кад видје (Јован) многе фарисеје и садукеје гдје иду да их крсти, рече им: породи аспидини! ко каза вама да бјежите од гњева који иде?
Родите дакле род достојан покајања...
Ја дакле кршћавам вас водом за покајање; а онај који иде за мном, јачи је од мене; ја нијесам достојан њему обуће понијети; он ће вас крстити Духом светијем и огњем...
Тада дође Исус из Галилеје на Јордан к Јовану да се крсти.
А Јован брањаше му говорећи: ти треба мене да крстиш, а ти ли долазиш к мени?
А Исус одговори и рече му: остави сад, јер тако нам треба испунити сваку правду. Тада Јован остави га.
И крстивши се Исус изиђе одмах из воде; и гле, отворише му се небеса, и видје Духа Божијега гдје силази као голуб и дође на њега.
И гле, глас с неба који говори: ово је син мој љубазни који је по мојој вољи" ( jevanđelje po Jovanu 3 poglavlje )

IZVOR: Blog - VELIKE ISTINE BIBLIJE

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
MATEJ 28,19

Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode
krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga

???????????????????????????????

Zašto NITKO NIKAD NIJE u Bibliji TAKO krstio?
Zašto NITI jedan od apostola NIJE poslušao NAREDBU G Isusa,
i NIJE NIKAD NIKOGA tako krstio?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ko kaze da nije.

Krstenje se tako obavljalo, sa verom u Hrista i prihvatanje njega za spasitelja.

Licno smatram, da i krstenje samo pominjanjem Isusovog imena - nije pogresno, ako su ispunjeni svi drugi uslovi navedeni u mom poslednjem komentaru o krstenju, a oni su sledeci:

2.vera u Hrista

3. pokajanje i napuštanje greha i svega što nije u skladu sa Božjom voljom i život u zajednici sa Bogom.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ko kaze da nije.

Krstenje se tako obavljalo, sa verom u Hrista i prihvatanje njega za spasitelja.

Licno smatram, da i krstenje samo pominjanjem Isusovog imena - nije pogresno, ako su ispunjeni svi drugi uslovi navedeni u mom poslednjem komentaru o krstenju, a oni su sledeci:

2.vera u Hrista

dokaži Biblijskim stihovima
GDJE JE ITKO OD APOSTOLA KRSTIO
TAKO kako je SIN naredio

Natrag