- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Mire.
Ja nikoga ne napadam, već upravo branim svoje, a vi patetično napadate i crkvu, i ličnosti u crkvi.
Hajde napiši mi, gde sam ja pominjao bilo koje ime nekog verskog lidera, pisca, itd, a vi to činite u svakom komentaru.
Istina, pomenuo sam papu Jovana Pavla, kao odgovor na vaše optužbe da su protestanti sarađivali sa Hitlerom.
Ja ne moram da pišem protiv bilo koje crkve, jer ja nemam te bolesne porive.
Hajde iskreno kaži, da li sam ja pisao nešto protiv komentara TomeD, koji je sve vreme na jedan kulturan način postavljao citate sa bogosluženja u Pravoslavnoj crkvi, i nije nikoga napadao ni pisao protiv ikoga, što smatram pohvalnim?
Dakle, vi očekujete da pišete protiv drugih što god vam je volja, a da vam se ne odgovori, jer tako Mire?
A kada vam se odgovori, i ospore vam se SVE tvrdnje kao do sada, vi kiptite od gnjeva, i potom osuđujete druge.
Što se tiče Tripa, u vezi njega sam već napisao, i njegov način pisanja ima jednu lošu stranu, ali to je njegova stvar.
-------------------------------------------------------------------------------------
DarthShone
U ovom spisku crkava zaboravio si da navedeš Rimokatoličku i Pravoslavnu, jer zašto bi one bile isključene iz tog spiska, šta su one posebne u odnosu na druge.
Da je crkva posebna i različita od drugih, čak šta više da bi dobila epitet "Božja" ona to mora dokazati pismom, i blagodaću Svetoga Duha, potom rodovima, pa svime ostalim.
Tako da je ovo još jedan pokazatelj da se gradiš Bogom, jer ti određuješ koja je crkva Božja a koja ne, i u tu svrhu koristiš merila koja stoje na staklenim nogama, a ne ovo gore opisano.
Na kraju napisao bih jedno najbitnije biblijsko merilo po kome se određuje ko je i šta Božja crkva, a to je "LIČNA MOLITVA" odnosno, ako čovek ne zna koja je, treba da to iskreno pita Boga u molitvi, i da čeka odgovor koji će doći u skladu sa njegovom iskrenošću da spozna koja je Božja crkva.
Ta dva krila jedne Svete ne spadaju u ovaj spisak otpadnika.