Krštenje u ime Oca, Sina, SD ili u ime Isusovo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Iznosis neistine kao i obicno.

Svako moze da vidi da sam odgovorio iskljucivo biblijskim citatima na sva tvoja pitanja, a evo dokaza ponovo:

Taramana, na sva tvoja pitanja sam vec odgovorio, zasto ih ponavljas..?

http://serbianforum.org/threads/krs...-ili-u-ime-isusovo.642432/page-8#post-1816089

Krstenje se moze obavljati u ime tri lica, ali nije pogresno ni u ime Isusovo.

Bitna je sustina a ne izgovaranje imena ili titula, tako da je dobro i jedno i drugo.

Obicno se krsti u ime Oca, i Sina, i Svetoga Duha.
Onaj ko zeli drugacije - moze.

Ponavljam, bitna je sustrina, a to je novorodjenje ili promena koja se Duhom dogodila u covecijem srcu.

Jovan 3 glava.

Umro je Isus kao covek a ne kao Bog.

ISUS BOG U LJUDSKOM TELU:

"Јер ово да се мисли међу вама што је и у Христу Исусу
Који, ако је и био у обличју Божијему, није се отимао да се испореди с Богом;
Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човјек.
Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове.
( Filibljanima 2 5 - 7 )

ISUS VECNI BESMRTNI BOG KOGA POMAZUJE DRUGO LICE BOZANSTVA BOG OTAC:

"А сину:пријестол је твој, Боже, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те, Боже, Бог твој уљем радости већма од другова твојијех.
И опет: ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дјела руку твојијех:
Она ће проћи, а ти остајеш: и сва ће остарјети као хаљина,
И савићеш их као хаљину, и измијениће се: а ти си онај исти, и твојијех година неће нестати" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )

3.Ma idi...kako je onda JEDAN koji kaže jednim ustima da jeON jedan i sam stvorio sve bez pomagača?
Znaš li ti šta govoriš?
Da vidimo da li ne znam sta govorim kadakazem da su i Otac i Sin ucestvovali u stvaranju.

ISUS BOG STVORITELJ:

"А сину: пријестол је твој, Боже, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те, Боже, Бог твој уљем радости већма од другова твојијех.
И опет: ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дјела руку твојијех:
Она ће проћи, а ти остајеш: и сва ће остарјети као хаљина,
И савићеш их као хаљину, и измијениће се: а ти си онај исти, и твојијех година неће нестати" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )

BOG STVORIO SVE KROZ ISUSA HRISTA:

"Бог који је негда много пута и различнијем начином говорио оцевима преко пророка, говори и нама у пошљедак дана овијех преко сина,
Којега постави нашљедника свему, кроз којега и свијет створи" ( Jevrejima 1. 2 )

ISUS JE NA SLAVU BOGA OCA:

"Да се у име Исусово поклони свако кољено онијех који су на небу и на земљи и под земљом.
И сваки језик да призна да је Господ Исус Христос на славу Бога оца" ( Filibljanima 2. 10 - 11 )

BOG OTAC STALNO PORED ISUSA:

"I onaj koji me posla sa mnom je. Ne ostavi otac mene sama; jer ja svagda činim što je njemu ugodno" ( Jovan 8. 29 )

ISUS I BOG OTAC SU KOJI SVEDOCE:

I ako sudim ja, sud je moj prav: jer nisam sam, nego ja i Otac koji me posla.
A i u zakonu vašem stoji napisano da je svedočanstvo dvojice ljudi istinito.
Ja sam koji svedočim sam za sebe, i svedoči za mene Otac koji me posla" ( Jovan 8. 16 - 18 )

GOSPOD GOVORI GOSPODU:

"Рече Господ Господу мојему:сједи мени с десне стране, док положим непријатеље твоје за подножје ногама твојима.
Скиптар силе даје ти Господ са Сиона: владај сред непријатеља својих.
У дан рата твојега народ је твој готов у светој красоти. Као роса зори из утробе, така је у тебе младост твоја.
Господ се заклео, и неће се покајати: ти си свештеник довијека по реду Мелхиседекову.
Господ је теби с десне стране. Побиће у дан гњева својега цареbe" ( psalam 110. 1 )

DUH SVETI DRUGI UTESITELJ:

"I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek...
A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh." ( Jovan 14. 16 i 26 )

TROJE JE STO SVEDOCI NA NEBU:

"Ово је Исус Христос што дође водом и крвљу и Духом, не само водом него водом и крвљу; и Дух је који свједочи, јер је Дух истина,
Јер је троје што свједочи на небу: Отац, Ријеч, и свети Дух; и ово је троје једно" ( 1 Jovanova 5. 6 - 7 )

ISUS UDJE U SVETINJU IZA NAJDALJE ZAVESE DA OBAVI SLUZBU PRVOSVESTENIKA:

"Који имамо као тврд и поуздан ленгер душе, који улази и за најдаље завјесе,
Гдје Исус уђе напријед за нас, поставши поглавар свештенички довијека по реду Мелхиседекову" ( Jevrejima 6. 19 - 20 )

ISUS U NEBESKOJ SVETINJI GDE SE NALAZI SEDAM SVECNJAKA KAO U ZEMALJSKOJ SVETINJI:

"И обазрех се да видим глас који говораше са мном; и обазревши се видјех седам свијећњака златнијех,
И усред седам свијећњака као сина човјечијега, обучена у дугачку хаљину, и опасана по прсима појасом златнијем" ( otkrivenje 1. 12 - 13 )

"Анђелу Ефеске цркве напиши: тако говори онај што држи седам звијезда у десници својој, и што ходи посред седам свијећњака златнијех" ( otkrivenje 2. 1 )

O nebeskoj Svetinji i Isusovoj prvosvestenickoj sluzbi procitati celo 8 i 9 poglave Jevrejima poslanice.

BOG OTAC U OBLICJU STARCA SEDE NA SUDIJSKU STOLICU KAO SUDIJA I KNJIGE SE PRED NJIM OTVORISE:

"Gledah dokle se postaviše prestoli, i starac sede, na kome beše odelo belo kao sneg, i kosa na glavi kao čista vuna, presto Mu beše kao plamen ognjeni, točkovi Mu kao oganj razgoreo.
Reka ognjena izlažaše i tečaše ispred Njega, hiljada hiljada služaše Mu, i deset hiljada po deset hiljada stajahu pred Njim; sud sede, i knjige se otvoriše" ( Danilo 7. 9 - 10 )

ISUS DOLAZI DO BOGA OCA KOJI JE U OBLICJU STARCA KOJI JE SUDIJA:

Videh u utvarama noćnim, i gle, kao Sin čovečiji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred Njim.
I dade Mu se vlast i slava i carstvo da Mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je Njegova vlast večna, koja neće proći, i carstvo se Njegovo neće rasuti" ( Danilo 7. 13 - 14 )

BOG OTAC SUDIJA:

"Nego je Bog sudija, jednog ponižuje a drugog uzvišuje" ( psalam 75. 7 )

ISUS SEDI S DESNE STRANE BOGA OCA:

"А Господ пошто им изговори узе се на небо, и сједе Богу с десне стране" ( Marko 16. 19 )

"Који будући сјајност славе и обличје бића његова, и носећи све у ријечи силе своје, учинивши собом очишћење гријеха нашијех, сједе с десне стране пријестола величине на висини" ( Jevrejima 1. 3 )

ISUS STOJI SA DESNE STRANE BOGA OCA:

"A Stefan budući pun Duha Svetog pogleda na nebo i vide slavu Božju i Isusa gde stoji s desne strane Bogu.
I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu" ( dela apostolska 7. 55 - 56 )

Duh Sveti je fizicki nezavisna licnost od Boga Oca i Gospoda Isusa Hrista,
On je licnost jer poseduje sve atribute licnosti, culo vida i sluha, osecanja i emocije, on govori ljudima i objavljuje ono sto cuje, ukorava ljude zbog greha, upucuje na istinu, daje duhovne darove, itd, itd.

OBECANJE SVETOG DUHA KAO DRUGOG UTESITELJA:

`Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite.
I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:
Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti. ( Jevandjelje po Jovanu 14. 16 - 17 ).

SVETI DUH UCI LJUDE ISTINI I NAPOMINJE ISUSOVE RECI:

`A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.
( Jevandjelje po Jovanu 14. 25 - 26 ).

SVEDOCI ZA HRISTA:

`A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
( jevandjelje po Jovanu 15. 26 ).

UKORAVA SVET ZBOG GREHA, UPUCUJE NA ISTINU, GOVORI STO CUJE I JAVLJA LJUDIMA, PROSLAVLJA HRISTA:

`Nego vam ja istinu govorim: bolje je za vas da ja idem; jer ako ja ne idem, utešitelj neće doći k vama; ako li idem, poslaću Ga k vama.
I kad On dođe pokaraće svet za greh, i za pravdu, i za sud;
Za greh, dakle, što ne veruju mene;
A za pravdu što idem k Ocu svom; i više me nećete videti;
A za sud što je knez ovog sveta osuđen.
Još vam mnogo imam kazati; ali sad ne možete nositi.
A kad dođe On, Duh istine, uputiće vas na svaku istinu; jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti šta čuje, i javiće vam šta će biti unapred.
On će me proslaviti, jer će od mog uzeti, i javiće vam:
Sve što ima Otac moje je; zato rekoh da će od mog uzeti, i javiti vam. ( Jevandjelje po Jovanu 16. 7 - 15 ).

DUH RAZGOVARA SA LJUDIMA - IMA MOC GOVORA:

`I gle, beše u Jerusalimu čovek po imenu Simeun, i taj čovek beše pravedan i pobožan, koji čekaše utehe Izrailjeve, i Duh Sveti beše u njemu.
I njemu beše Sveti Duh kazao da neće videti smrti dok ne vidi Hrista Gospodnjeg.
I kaza mu Duh te dođe u crkvu; i kad donesoše roditelji dete Isusa da svrše za Njega zakon po običaju,
I on Ga uze na ruke svoje, i hvali Boga i reče: Sad otpuštaš s mirom slugu svog, Gospode, po reči svojoj; Jer videše oči moje spasenje Tvoje, ( Jevandjelje po Luki 2. 25 - 30 ).

`I gle, čovek Arapin, uškopljenik, vlastelin Kandakije carice arapske, što beše nad svim njenim riznicama, koji beše došao u Jerusalim da se moli Bogu,
Pa se vraćaše, i sedeći na kolima svojim čitaše proroka Isaiju.
A Duh reče Filipu: Pristupi i prilepi se tim kolima.
A Filip pritrčavši ču ga gde čita proroka Isaiju, i reče: A razumeš li šta čitaš?
A on reče: Kako bih mogao razumeti ako me ko ne uputi? I umoli Filipa te se pope i sede s njim.
( Dela apostolska 8. 27 - 31 ).

POSLANI OD DUHA SVETOGA:

`A kad oni služahu Gospodu i pošćahu, reče Duh Sveti: Odvojte mi Varnavu i Savla na delo na koje ih pozvah.
Tada postivši i pomolivši se Bogu metnuše ruke na njih, i otpustiše ih.
Ovi dakle poslani od Duha Svetog siđoše u Seleukiju, i odande otploviše u Kipar. ( dela Apostolska 13. 2 - 4 ).

DUH IMA VLAST DA ZABRANJUJE I DOPUSTA OBJAVLJIVANJE JEVANDJELJA MEDJU LJUDIMA:

`A kad prođoše Frigiju i galatijsku zemlju, zabrani im Duh Sveti govoriti reč u Aziji.
A kad dođoše u Misiju hteše da idu u Vitiniju, i Duh ne dade. ( dela Apostolska 16. 6 - 7 ).

LJUBAV SVETOG DUHA - ON POSEDUJE OSECANJA I EMOCIJE:

`Ali vas molim, braćo, zaradi Gospoda našeg Isusa Hrista, i zaradi ljubavi Duha, pomozite mi u molitvama za me k Bogu; ( Rimljanima poslanica 15. 30 ).

DUH SVETI POSREDUJE ZA COVEKA SVOJIM MILITVAMA:

`A tako i Duh pomaže nam u našim slabostima: jer ne znamo za šta ćemo se moliti kao što treba, nego sam Duh moli se za nas uzdisanjem neiskazanim.
A Onaj što ispituje srca zna šta je misao Duha, jer po volji Božijoj moli se za svete.
( Rimljanima poslanica 8. 26 - 27 ).

DUH SVETI RAZDELJUJE DUHOVNE DAROVE PO SVOJOJ VLASTI KAKO HOCE:

`A u svakome se pojavljuje Duh na korist;
Jer jednom se daje Duhom reč premudrosti; a drugom reč razuma po istom Duhu;
A drugom vera, tim istim Duhom; a drugom dar isceljivanja, po tom istom Duhu;
A drugom da čini čudesa, a drugom proroštvo, a drugom da razlikuje duhove, a drugom različni jezici, a drugom da kazuje jezike.
A ovo sve čini jedan i taj isti Duh razdeljujući po svojoj vlasti svakome kako hoće.
( 1 poslanica Korincanima 12. 7 - 11 ).

NE ZALOSTITE DUHA - ON POSEDUJE OSECANJA I EMOCIJE:
`I ne ožalošćavajte Svetog Duha Božijeg, kojim ste zapečaćeni za dan izbavljenja. ( Efescima poslanica 4. 30 ).

SLAGATI DUHU SVETOME ZNACI SLAGATI BOGU JER JE DUH SVETI JEDNA OD BOZANSKIH LICNOSTI:

`A Petar reče: Ananija! Zašto napuni sotona srce tvoje da slažeš Duhu Svetome i sakriješ od novaca što uze za njivu?
Kad je bila u tebe ne beše li tvoja? I kad je prodade ne beše li u tvojoj vlasti? Zašto si dakle takvu stvar metnuo u srce svoje? Ljudima nisi slagao nego Bogu. ( dela Apostolska 5. 3 - 4 ).

DUH SVETI POSTAVLJA STARESINE:

`Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom; ( dela Apostolska 20. 28 ).

DUH SVETI NEZAVISNA LICNOST U ODNOSU NA BOGA, KO POHULI NA BOGA OPROSTICE MU SE, A KO POHULI NA DUHA SVETOGA NECE MU SE OPROSTITI:

`Zaista vam kažem: svi gresi oprostiće se sinovima čovečjim, i huljenja na Boga, makar kakva bila:
A koji pohuli na Duha Svetog nema oproštenja vavek, nego je kriv večnom sudu. ( Jevandjelje po Marku 3. 28 - 29 ).

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kao što rekoh ništa ti neznaš već samo lepiš hrpu smeća sa Adv. foruma.Tu taktiku praktikujete odavno gde god se pojavi otkrivanje vaših gluposti vi odmah zatrpavate stranicama besmislenih stvari temu da bi učesnici odustali od daljeg dijaloga i vađenja vaših besmisla pred istinu,ja nisam od tih što im smeta smeće samo prekoračim i čekam da čujem da li je moj sagovornik papagaj ili maga.
Nereče u kojeg od Bogova si kršten i koje mu je IME?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, kako se ne postidis onoga sto pises.

Ti si postavio pitanja i trazio si odgovore biblijskim citatima, i ja sam prilozio odgovore iskljucivo biblijom, i to ne sa Adventistickih foruma - nego iz biblije, i ne moje ili tudje reci - nego reci biblije.

To moze svako da vidi da je ovo istina.

Evo - pa neka se svako uveri u to, da sam na tvoja pitanja odgovorio biblijom kako si i trazio:

http://serbianforum.org/threads/krs...-ili-u-ime-isusovo.642432/page-8#post-1816089

Nemoj se sramotiti pisuci takve stvari..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Dakle,čekaju odgovore:

1.Gde su apostoli krstili u tri titule daj mi taj citat?

2.SVE Božanske ličnosti...koliko tito imaš Bogova?

3.Ma idi...kako je onda JEDAN koji kaže jednim ustima da jeON jedan i sam stvorio sve bez pomagača?

4.Gde čitaš da imaju plan spasenja?
5.O kojim ULOGAMA ti pričaš nije to pozorište?
6.Koliko to Bog ima ličnosti reci mi kumim te?
Bog uzeo telo ali samo trećina Boga ne sva punina dok su ostala dvojica na nebu nisu hteli silaziti....šta sve papir i net trpe...
7.Dobro,reci ti meni kojem seot trojice ti moliš i čije IME prizivaš od njih trojice?

8.A gde piše da je Isus ušao u nebesku svetinju uznesenjem CITAT? zar više ne sedi na prestolu ili sedi a pomoćnici kade i pridržavaju mu grehe da ne padnu jer ih treba povama skinutidole i položiti na vašeg mesiju.
9.Ko dolazi i ko je sudija?
10.Koliko ih sede na prestolu?

11.Reci mi ko je taj Duh Sveti zasebna ličnost ili Duh Očev ili Duh Sinov?
12.Ko jeDuhSveti i gde sedi?
13.U KOGA SI SE TI KRSTIO koje IME?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Mene pastiranje hrpe gluposti ne zanima već direktan kratak i jasan odgovor TVOJIM REČIMA gde ćeš postavljeno pitanje kopirati i pored njega staviti odgovor a ja da prevrćem po gomili gluposti i gledam šta si mislio da je tvoj odgovor neću raditi.
Zna se kako se diskutuje i pregledno piše a to kipovanje gluposti meni ne treba.

2.SVE Božanske ličnosti...koliko tito imaš Bogova?

4.Gde čitaš da imaju plan spasenja?
5.O kojim ULOGAMA ti pričaš nije to pozorište?
6.Koliko to Bog ima ličnosti reci mi kumim te?
Bog uzeo telo ali samo trećina Boga ne sva punina dok su ostala dvojica na nebu nisu hteli silaziti....šta sve papir i net trpe...
7.Dobro,reci ti meni kojem seot trojice ti moliš i čije IME prizivaš od njih trojice?

8.A gde piše da je Isus ušao u nebesku svetinju uznesenjem CITAT? zar više ne sedi na prestolu ili sedi a pomoćnici kade i pridržavaju mu grehe da ne padnu jer ih treba povama skinutidole i položiti na vašeg mesiju.
9.Ko dolazi i ko je sudija?
10.Koliko ih sede na prestolu?

11.Reci mi ko je taj Duh Sveti zasebna ličnost ili Duh Očev ili Duh Sinov?
12.Ko jeDuhSveti i gde sedi?
13.U KOGA SI SE TI KRSTIO koje IME?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Evo primera tvojih pitanja:

4.
Gde čitaš da imaju plan spasenja?

I jasam tako i ucinio, citirao sam bibliju na svako tvoje pitanje, i odgoorio istinom zapisanom u bibliji.

Ako je za tebe biblija hrpa gluposti, onda si kao sto rekoh "u velikom problemu"

Evo mog odgovora, pa nek svako vidi da je to istina.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ako je meni upućen tekst rekao bih sledeće:

Gospod 40-og dana kad se uznosi saopštava učenicima šta da rade: Matej 28. 19

Isti nalog beleži i Marko pre Mateja: Marko 16.15-17

Aleksandrijska i Antiohijska škola beleže tekst koji danas imamo u Mateju 28 dok Sirijski prevod bečeži sledećuizjvu:

,,Idite, dakle, i naučite sve narode krsteći ih u moje ime,,

Zar nije Sirijski prevod falsifikat Euzebija?
Zar nije on taj koji je pravio ekumensku Bibliju za Konstantina koji je bio Antitrinitarijanac i podrzavao Arija na saboru?
Odatle i ti stihovi izmenjeni jer on je hteo da utice na ceo Hriscanski svet da prihvati njegovo glediste po tom pitanju(objedini ih), pa je imao vec pripremljeno, a posto su na kraju odbacili Arijevo ucenje i ta pripremljena Biblija je odbacena i ostala je da stoji na policama biblioteke do novijeg vremena kada je iskopana i predstavljena kao najstarija(''neostecena'') jer se ''nije ni koristila'' jer su je svi hriscani odbacili u startu..
Takvu Bibliju Brate i takve tekstove ti verujes, zeleo bih da malo ispitas to, a ne ja da govorim..

Stiže Pedesetnica: Dela 1.4-5 Dela 2.38 Dela 8.16 Dela 19.5 Galatima 3.27 Rim. 6.3

I Kor.1.13-17 Kološ.3.17 Marko 9.39 ; 16. 16-17 Dela 19.1-6 (17) I Kor.12.13

Isaija 9.6

Matej 28.19 GREŠKE
1 .IME jednina 2.Sin i Otac nije ime već titula 3. Mnoštvo mesta govori da je ime Jehošua-Jošua-Isus

Dela 4.10 kako se to dogodilo Dela 3.6 čovek umire i predaje svoj duh imenu Dela 7.59 Bog nas poznaje po imenu,svakikoji prizove ima Božje spasiće se. Otk.2.3

Bog u TRI službe (Stvoritelj,Spasitelj,Duh)

STVORITELJ
1
. Bog je jedan: V Moj. 6.4-5 2.Bog je Duh: Jovan 4. 24 II Kor. 3. 17

3.Elohim (mn.) Jevr. 12.9 Otk. 3. 1 4. Iz Duha izlazi reč i materijalizuje a onda u materijalizovan oblik ulazi Duh da bude vidan: Jovan 1. 1-5...

SPASITELJ

5.Najava dolaska Boga među ljude Emanuilo (Bog sa nama)

6.Stiže dete-sin i novo ime Jehošua (Bog je Spasitelj)

7 Ko je taj Sin to dete: Isaija 9.6 Isaija 40. 3

8. Ko je to u službi Spasitelja: Jovan 1.1-5 (12-14) Jovan 14. 7-9 Jovan 8. 19-25 I Tim. 3.16

Titu 2. 11-13 Kološ. 2. 8-12 I Jovan.5. 20-21 Ko je Bog: Otk.1.12-18 Otk.21. 6-7 I Jovan.2.23.

SLUŽBA DUHA

9. Završava se služba Spasitelja: Jovan 16.7 (13) Koliko će Isus biti sa nama: Matej 28.20

Duh iz Oca izlazi i javlja se kroz rođeno telo tako je u tom telu telesno SVA PUNINA BOŽANSTVA. 10. Ko je Sveti Duh: Rim.8.9

Kao što je Stvoritelj ličnost tako je i Spasitelj ličnost i Duh Sveti je ličnost: (Žalosti, donosi odluke, poučava, zapečaćava, daje darove, osvedočava, utešava.)

1.Bog pastir: Isa.40. 10-11 Ps. 23. 1 ................Isus pastir: Jevr.13.20 I Petr.2.25

2.Bog stena: V Moj. 32.3-4 Isa.8.13-14................................... Isus stena: I Petr.2. 6 I Kor. 10.4 I Petr.2.6-7

3.Bog prvi i posl. Isa. 41.4 Isa.44.6......................Isus prvi i posl. Otk. 1. 17-18

4.Bog je Ja sam: II Moj.3.14-15 Isa. 43. 11 .........Isus Ja sam Jovan 18.5-6 ; 8.24

5.Bog Spasitelj Isa.47.4 ; 43.6; 45. 21 ..................IsusSpasitelj Fil.3.20 Titu1.4 ; 2. 13

6.Bog dolazi Ps.50. 2-6 .........................................Isus dolazi I Sol.3.13 Otk.1.7

7.Bog Stvoritelj I Moj.1.1 Isa.44.24 .....................Isus Stvoritelj Jovan 1. 10-11 Kol. 1. 16-17

8.Bog Car Isa.43.15 Zahar.14.9 V Moj.10.17 ...................Isus Car Otk.12.5 II Tim. 2.11-12 Otk.20.4 Otk.17.14

9.Bog sudija Isa.38.22 Ps. 75.8 ; 58.11 Dela 7.7.........Isus sudija II Tim.4.8 ; 4.1
ITD.ITD.

Svako dobro.

Brate moj svi ovi tekstovi su u redu, ali ti njima naglasavas jedno a zanemarujes drugo.
Ja sam postavio nekoliko pitanja, ne vezano za ove tekstove a na koje ti nisi dao direktan odgovor.
Ali necemo o tome ovde, jer mi nije cilj da se nas dvoje raspravljamo, vec bolje ako cemo o tome pricati onda u privatnoj poruci. Ja tvoj stav postujem po ovom pitanju ali se ne slazem..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Zar nije Sirijski prevod falsifikat Euzebija?
Zar nije on taj koji je pravio ekumensku Bibliju za Konstantina koji je bio Antitrinitarijanac i podrzavao Arija na saboru?
Odatle i ti stihovi izmenjeni jer on je hteo da utice na ceo Hriscanski svet da prihvati njegovo glediste po tom pitanju(objedini ih), pa je imao vec pripremljeno, a posto su na kraju odbacili Arijevo ucenje i ta pripremljena Biblija je odbacena i ostala je da stoji na policama biblioteke do novijeg vremena kada je iskopana i predstavljena kao najstarija(''neostecena'') jer se ''nije ni koristila'' jer su je svi hriscani odbacili u startu..
Takvu Bibliju Brate i takve tekstove ti verujes, zeleo bih da malo ispitas to, a ne ja da govorim..

Brate moj svi ovi tekstovi su u redu, ali ti njima naglasavas jedno a zanemarujes drugo.
Ja sam postavio nekoliko pitanja, ne vezano za ove tekstove a na koje ti nisi dao direktan odgovor.
Ali necemo o tome ovde, jer mi nije cilj da se nas dvoje raspravljamo, vec bolje ako cemo o tome pricati onda u privatnoj poruci. Ja tvoj stav postujem po ovom pitanju ali se ne slazem..

Poznato mi je da je bio sukob oko toga je li Isus Bog ili ne ali nisam našao polemiku u to vreme treba li se u Isusovo ime krstiti kako je bila apostolska praksa.Ali zbog Arijeve greške koja je izazvala mržnju umesto da istraju u stavu da Isus jeste utelovljeni Bog oni su tu napravili kompromis i pribegli različitom krštenju od apostolskog gde su umesto JEDNOG BOGA U TRI SLUŽBE imenovali TRI BOGA U JEDNOJ SLUŽBI što je suprotno proročkim učenjima i praksom apostolskom.

Nije niko prepravljao tekstove u kojima se akcentuje krštenje u IME Jehošue i da nema drugog IMENA za spasenje.
Ja nikog ne mogu terati daveruje u apostolsku praksu većsamo radosno svedočim za svoju veru a kome Bog otvori imaćemo jedinstvo vere i po tom pitanju i istu praksu kao apostoli jer poznasmo BOGA U TELU i IME u kom se predstavio.

Od Boga ti svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Poznato mi je da je bio sukob oko toga je li Isus Bog ili ne ali nisam našao polemiku u to vreme treba li se u Isusovo ime krstiti kako je bila apostolska praksa.Ali zbog Arijeve greške koja je izazvala mržnju umesto da istraju u stavu da Isus jeste utelovljeni Bog oni su tu napravili kompromis i pribegli različitom krštenju od apostolskog gde su umesto JEDNOG BOGA U TRI SLUŽBE imenovali TRI BOGA U JEDNOJ SLUŽBI što je suprotno proročkim učenjima i praksom apostolskom.

Nije niko prepravljao tekstove u kojima se akcentuje krštenje u IME Jehošue i da nema drugog IMENA za spasenje.
Ja nikog ne mogu terati daveruje u apostolsku praksu većsamo radosno svedočim za svoju veru a kome Bog otvori imaćemo jedinstvo vere i po tom pitanju i istu praksu kao apostoli jer poznasmo BOGA U TELU i IME u kom se predstavio.

Od Boga ti svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Takodje, pozdrav i tebi brate, nek te Bog cuva.
Citam sta pisete, pa za sad necu komentarisati, nego cu verovatno mnogo kasnije reci kako ja verujem, suvise sam o tome govorio ranije sa MrSavkicem i drugima.. Nekad je bolje strpljivo slusati...

Malo prije sam mislila da si vjernik u jednog Boga , a gle sad , najrdanput ih imaš više
Sad si me zbunijo i neznam što misliš

Odgovoricu samo tebi Antonija, jer ti zasluzujes odgovor..

Bog je JEDAN ali je i TROJEDAN.
To nikako nije kontradiktorno prirodnom poretku stvari, jer ni covek NIJE JEDAN(ON SE SASTOJI IZ MNOSTVA CELIJA) a opet za njega kazemo da je JEDNINA iako je u sustini MNOZINA - ''skup vise zivih stanica(celija)''.

Koliko je onda Bog uzviseniji od coveka, i kako ga mozemo ogranicavati prostorno?
Nikako ga ne mozemo ograniciti!
Zato mi verujemo da je Bog TRODIMENZIONALAN, ali da covek zivi u ''dimenzionalno ogranicenom svetu'', i da mu zato Bozanske dimenzije ne mogu biti jasne. Otuda i nerazumevanje Trojstva.

Nama je ipak u sustini jasno da je Bog TRO - JEDINI.
To se moze dokazati matematicki a moze se i sagledati u prirodi, jer se jasno izrazava po onome sto je Bog stvorio, narocito je to vidljivo u bracnoj zajednici koja je slika Bozanskog odnosa..

Svakog ko kaze da je Trojstvo ''kontradiktorno'' da se ''ne moze dokazati'' i da je ''suprotno zdravom razumu'', ja bih pozvao da pogleda samoga sebe da li je on JEDNINA!? NIKO OD NAS TO NIJE!

Poslednja izmena:
Natrag