Krštenje u ime Oca, Sina, SD ili u ime Isusovo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U cije ruke je Isus predao svoj duh kada je rekao "OCE U RUKE TVOJE PREDAJEM DUH SVOJ"

Ti nisi odgovorio na moja pitanja, a ja na tvoja jesam.

"ISUS JESTE BOG" ali zajedno sa Ocem kao drugoj licnnosti koji je isto stvaran kao i Isus i Sveti Duh.

Moja pitanja su sledeca sa biblijskom potvrdom:

1. Ako je Isus jedina licnost na nebu, onda ostaje pitanje "KO JE TA DRUGA PORED KOJE JE ISUS SEO SA NJENE DESNE STRANE" sto znaci da je on bio levo od nje?

"А Господ пошто им изговори узе се на небо, и сједе Богу с десне стране" ( Marko 16. 19 )

"Који будући сјајност славе и обличје бића његова, и носећи све у ријечи силе своје, учинивши собом очишћење гријеха нашијех, сједе с десне стране пријестола величине на висини" ( dela apostolska 1. 3 )

------------------------------------------------

2. "DO KOGA JE ISUS DOSAO" ako po tvom verovanju tu nije bilo nikog?

"Videh u utvarama noćnim, i gle, kao Sin čovečiji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred Njim" ( Danilo 7. 13 )

--------------------------------------------------

3. I na kraju "DA LI VERUJES DA TU NIJE BILO NIKOG I AKO BIBLIJA KAZE DA JESTE?"

- i dođe do starca i stade pred Njim"

- сједе с десне стране пријестола величине на висини"

----------------------------------------------------

Antonija. Taramana veruje da na nebu postoji SAMO Isus kao jedna licnost, nema Boga Oca ni Svetog Duha, vec je Isus kao jedna licnost sve to.

Biblija uci sasvim nesto suprotno, da postoje tri licnosti, i da one razgovaraju izmedju sebe, stoje i sede jedan pored drugog, upucuju jedan na drugog, prilaze jedni drugima, itd..

Pogledaj gore postavljene tewkstove, a postoje i drugi koji to potvrdjuju

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Antonija. Taramana veruje da na nebu postoji SAMO Isus kao jedna licnost,

Tužibabo.

ČUJ IZRAILJU nema jedan Bog ako ne verujete pitajte Laodikeju on će vam pokazati dvojicu JHVH.

Ako ne iskopa 2 JHVH onda će naći pomoćnika i srušiti sva proroštva.
Nego reci ti Lakiću jesi li se ti obukao u Hristovu pravdu-belu haljinu a to se postiže kako apostoli rekoše KRŠTENJEM U ISUSA?
Ili čekaš svog mesiju koji će uzeti tvoje grehe kad ih Isus zbaci konačno sa sebe sišavši kao Car?

Vidim ja ti sve znaš i nisi mi odgovorio jeli Isus Sin Božji ili Sin čovečiji i koju ulogu ,glumi, od te dvojice?
Onda nisi rekao jeli Sin ujedno i Otac i zašto Isaija Sina naziva Ocem i zašto Isus sebe Ocem pokazuje?
Nisi mi rekao koje jagnje krvari gore na nebu pored Isusa i gde je Bogu desna strana kao sveprisutnom?

Prekoračio si i ova pitanja Lakiću:

1.Za tebe pitanje ko je Sin u Isaiji 9.6?
2.Pitanje za tebe koji BOG se javi u telu i kad?
3.Pitanje za tebe koga je Isus pokazao učenicima kad Oca tražiše da vide?
4.Kojeg Boga su apostoli propovedali da se u Njega veruje?
5.Kome je svoj duh predao Stefan a kome ćeš ti?
6. U koga su apostoli krštavali i citat kao dokaz za tu praksu?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sin i Otac su antropomorfizmi, ili ljudski pokusaj da se prikazu odnosi izmedju razlicitih licnosti Bozanstva i njihove uloge u planu spasenja.

Isus je Sin Bozji i Sin coveciji po zemaljskom stvaranju, i neki ovo prikazuju izrazom "Usinjenje ili posinjenje"

To ne znaci da je Otac sustinski "Otac" Sinu, vec u u okolnostima u kojima se Isus nasao rpdjenjem na zemlji, jer on je nazvan "NAS BRAT" i kao sto je Bog Otac svakom coveku koji se radja na zemlji, tako je I Isusu Otac po zemaljskom rodjenju.

Vec sam ogovorio na tvoja pitanja.

"ISUS JESTE BOG" ali zajedno sa Ocem kao drugoj licnnosti koji je isto stvaran kao i Isus i Sveti Duh.

Svi starozavetni proroci su govorili o Bogu Jahvi koji ce se roditi na zemlji u ljudskom telu, i Isus je potvrdio za sebe da je on Jahve zajedno sa Ocem.

Isus, Bog Otac, i Sveti Duh zajedno predstavljaju Jahve ili Elohima.

Moja pitanja su sledeca sa biblijskom potvrdom:

U cije ruke je Isus predao svoj duh kada je rekao "OCE U RUKE TVOJE PREDAJEM DUH SVOJ"

1. Ako je Isus jedina licnost na nebu, onda ostaje pitanje "KO JE TA DRUGA PORED KOJE JE ISUS SEO SA NJENE DESNE STRANE" sto znaci da je on bio levo od nje?

"А Господ пошто им изговори узе се на небо, и сједе Богу с десне стране" ( Marko 16. 19 )

"Који будући сјајност славе и обличје бића његова, и носећи све у ријечи силе своје, учинивши собом очишћење гријеха нашијех, сједе с десне стране пријестола величине на висини" ( dela apostolska 1. 3 )

------------------------------------------------

2. "DO KOGA JE ISUS DOSAO" ako po tvom verovanju tu nije bilo nikog?

"Videh u utvarama noćnim, i gle, kao Sin čovečiji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred Njim"( Danilo 7. 13 )

--------------------------------------------------

3. I na kraju "DA LI VERUJES DA TU NIJE BILO NIKOG I AKO BIBLIJA KAZE DA JESTE?"

- i dođe do starca i stade pred Njim"

- сједе с десне стране пријестола величине на висини"

------------------------------------------------------

Nisam ja tuzibaba, jer tuzibaba je neko ko prenosi nesto sto se ne zna, a ti si sam javno napisao svoje verovanje.

A Ja sam se obratio Antoniji jer je uputila zahvalnost na ono sto si izneo kao svoju veru.

Niko ne treba da pita mene, jer biblija postoji skoro u svakoj knjizari, pa je moze nabaviti i procitati.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Vec sam ogovorio na tvoja pitanja.

.

Tifa ima nešto da tikaže:

Evo iznova pa pokušaj ponovo možda nekad i uspeš ko zna:

Vidim ja ti sve znaš i nisi mi odgovorio jeli Isus Sin Božji ili Sin čovečiji i koju ulogu ,glumi, od te dvojice?
Onda nisi rekao jeli Sin ujedno i Otac i zašto Isaija Sina naziva Ocem i zašto Isus sebe Ocem pokazuje?
Nisi mi rekao koje jagnje krvari gore na nebu pored Isusa i gde je Bogu desna strana kao sveprisutnom?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Ništa novo nisi rekao samo potvrdio ono što znamo.
A što se tiče odgovora opet isti ringišpil napišeš neku glupost koja veze nema sa pitanjima i onda je samo iznova i iznova mantraš...to je tako naivno i smešno da bi bilo neuporedivo pametnije da kažeš kako neznaš ništa od toga pa onda naučiš nego ovako lepiti nešto van pitanja.

Dakle:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"ISUS JESTE BOG STAROGA ZAVETA" ali zajedno sa Ocem kao drugoj licnnosti koji je isto stvaran kao i Isus i Sveti Duh.

U uporednim tekstovima koje sam prilozio vise puta stoje sledece istine:

1, Bog je Alfa i Omega prvii poslednji i u starom i u novom zavetu, a Isus kaze da je to on.

2. Bog je Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima, vecni Bog koga niko nije video i koji prebiva u
svetlosti kopjoj se ne moze pristupiti, Isus kaze da je to on.

3. Bog u starom zavetu za sebe kaze da ce ljudi pogledati u njega koga su proboli, a u novom zavetu vidimo da je Isus proboden na krstu, i da ce prilikom Isusovog drugog dolaska ugledati njega koga su proboli na krstu.

4. U starom zavetu kaze da je Isus poceo da vlada kao kralj, a u novom zavetu da je to Bog taj koji je poceo da vlada kao kralj.

5, U starom zavetu Bog kaze za sebe da je on pastir, a u novom zavetu Isus kaze da je on pastir dobri.

6. U starom zavetu Bog kaze da on hoda po talasima morskim, u novom zavetu Isus hoda po moru.

7.U starom zavetu kaze da je stena iz koje su pili Izrailjci u pustinji bio Bog, a u novom zavetu kaze da je ta stena bio Isus.

8. U starom zavetu kaze da ce Bog kazniti macem svako telo, u novom zavetu kaze da ce Isus macem kazniti svako telo.

9. U starom zavetu kaze da ce u Jerusalimski hram doci Bog, u novom zavetu Isus dolazi u Jusalimski hram.

10. U starom zavetu je za Jovana krstitelja proreceno da ce pripraviti put Bogu, a u novom zavetu da je Jovan poslan da pripravi put Isusu.

11. U novom zavetu kaze da ce mo gledati Bozje lice, a takodje novi zavet kaze da ce mo gledati lice Isusovo.

12. U starom zavetu Bog dolazi na kraju istorije po one koji su ga cekali, u novom zavetu Isus dolazi po one koji ga cekaju.

Ovo su samo neke od potvrda "da je Isus Bog staroga zaveta, i da sve sto je u starom zavetu pisano za Boga, da je to Isus i da se ispunilo ili da treba da se ispuni u Isusu prilikom ili nakon njegovog drugog dolaska.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
"ISUS JESTE BOG STAROGA ZAVETA" ali zajedno sa Ocem kao drugoj licnnosti koji je isto stvaran kao i Isus i Sveti Duh.

U uporednim tekstovima koje sam prilozio vise puta stoje sledece istine:

1, Bog je Alfa i Omega prvii poslednji i u starom i u novom zavetu, a Isus kaze da je to on.

2. Bog je Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima, vecni Bog koga niko nije video i koji prebiva u
svetlosti kopjoj se ne moze pristupiti, Isus kaze da je to on.

3. Bog u starom zavetu za sebe kaze da ce ljudi pogledati u njega koga su proboli, a u novom zavetu vidimo da je Isus proboden na krstu, i da ce prilikom Isusovog drugog dolaska ugledati njega koga su proboli na krstu.

4. U starom zavetu kaze da je Isus poceo da vlada kao kralj, a u novom zavetu da je to Bog taj koji je poceo da vlada kao kralj.

5, U starom zavetu Bog kaze za sebe da je on pastir, a u novom zavetu Isus kaze da je on pastir dobri.

6. U starom zavetu Bog kaze da on hoda po talasima morskim, u novom zavetu Isus hoda po moru.

7.U starom zavetu kaze da je stena iz koje su pili Izrailjci u pustinji bio Bog, a u novom zavetu kaze da je ta stena bio Isus.

8. U starom zavetu kaze da ce Bog kazniti macem svako telo, u novom zavetu kaze da ce Isus macem kazniti svako telo.

9. U starom zavetu kaze da ce u Jerusalimski hram doci Bog, u novom zavetu Isus dolazi u Jusalimski hram.

10. U starom zavetu je za Jovana krstitelja proreceno da ce pripraviti put Bogu, a u novom zavetu da je Jovan poslan da pripravi put Isusu.

11. U novom zavetu kaze da ce mo gledati Bozje lice, a takodje novi zavet kaze da ce mo gledati lice Isusovo.

12. U starom zavetu Bog dolazi na kraju istorije po one koji su ga cekali, u novom zavetu Isus dolazi po one koji ga cekaju.

Ovo su samo neke od potvrda "da je Isus Bog staroga zaveta, i da sve sto je u starom zavetu pisano za Boga, da je to Isus i da se ispunilo ili da treba da se ispuni u Isusu prilikom ili nakon njegovog drugog dolaska.

KONAČNO,bravo.
I nemoj više grešiti i pitati ateističa pitanja i govoriti o dva Boga.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja se sa tobom nikako ne mogu sloziti na ovoj temi, rekao sam i zasto i nikako ne dobijam odgovore, ma koliko ja citao, moj zakjucak je i dalje da je Bog Trojstvo. Jer da su Apostoli zeleli naglasiti ''jedninu''[tj. da je Isus doslovno Otac], govorili bi samo o Isusu a ne i o Ocu nakon njegovog vaskrsenja..
Oni rade upravo suprotno: ''Nasa je zajednica sa Ocem i sa Sinom njegovim Isusom Hristom''.
Dakle zasto zajednica ''dvojice'' kada je on ''jedan''???
I zasto i dalje ''sve tri sluzbe'' kada je ''doslo do spoznanja ove tajne'' i treba da se naglasi ''Samo Isus''???
Ovo nicemu ne bi sluzilo sem sto bi se ljude dovodilo u zabunu..
Zar njima nije bilo jasno kao i tebi - ''da nema drugog sem Isusa''???

Ti ovde ''naglasavas samo Isusa'', ali oni to nisu radili!
Spominjali su sve tri osobe zajedno...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ja se sa tobom nikako ne mogu sloziti na ovoj temi, rekao sam i zasto i nikako ne dobijam odgovore, ma koliko ja citao, moj zakjucak je i dalje da je Bog Trojstvo. Jer da su Apostoli zeleli naglasiti ''jedninu''[tj. da je Isus doslovno Otac], govorili bi samo o Isusu a ne i o Ocu nakon njegovog vaskrsenja..
Oni rade upravo suprotno: ''Nasa je zajednica sa Ocem i sa Sinom njegovim Isusom Hristom''.
Dakle zasto zajednica ''dvojice'' kada je on ''jedan''???
I zasto i dalje ''sve tri sluzbe'' kada je ''doslo do spoznanja ove tajne'' i treba da se naglasi ''Samo Isus''???
Ovo nicemu ne bi sluzilo sem sto bi se ljude dovodilo u zabunu..
Zar njima nije bilo jasno kao i tebi - ''da nema drugog sem Isusa''???

Ti ovde ''naglasavas samo Isusa'', ali oni to nisu radili!
Spominjali su sve tri osobe zajedno...

Ako je meni upućen tekst rekao bih sledeće:

Gospod 40-og dana kad se uznosi saopštava učenicima šta da rade: Matej 28. 19

Isti nalog beleži i Marko pre Mateja: Marko 16.15-17

Aleksandrijska i Antiohijska škola beleže tekst koji danas imamo u Mateju 28 dok Sirijski prevod bečeži sledećuizjvu:

,,Idite, dakle, i naučite sve narode krsteći ih u moje ime,,

Stiže Pedesetnica: Dela 1.4-5 Dela 2.38 Dela 8.16 Dela 19.5 Galatima 3.27 Rim. 6.3

I Kor.1.13-17 Kološ.3.17 Marko 9.39 ; 16. 16-17 Dela 19.1-6 (17) I Kor.12.13

Isaija 9.6

Matej 28.19 GREŠKE
1 .IME jednina 2.Sin i Otac nije ime već titula 3. Mnoštvo mesta govori da je ime Jehošua-Jošua-Isus

Dela 4.10 kako se to dogodilo Dela 3.6 čovek umire i predaje svoj duh imenu Dela 7.59 Bog nas poznaje po imenu,svakikoji prizove ima Božje spasiće se. Otk.2.3

Bog u TRI službe (Stvoritelj,Spasitelj,Duh)

STVORITELJ
1. Bog je jedan: V Moj. 6.4-5 2.Bog je Duh: Jovan 4. 24 II Kor. 3. 17

3.Elohim (mn.) Jevr. 12.9 Otk. 3. 1 4. Iz Duha izlazi reč i materijalizuje a onda u materijalizovan oblik ulazi Duh da bude vidan: Jovan 1. 1-5...

SPASITELJ

5.Najava dolaska Boga među ljude Emanuilo (Bog sa nama)

6.Stiže dete-sin i novo ime Jehošua (Bog je Spasitelj)

7 Ko je taj Sin to dete: Isaija 9.6 Isaija 40. 3

8. Ko je to u službi Spasitelja: Jovan 1.1-5 (12-14) Jovan 14. 7-9 Jovan 8. 19-25 I Tim. 3.16

Titu 2. 11-13 Kološ. 2. 8-12 I Jovan.5. 20-21 Ko je Bog: Otk.1.12-18 Otk.21. 6-7 I Jovan.2.23.

SLUŽBA DUHA

9. Završava se služba Spasitelja: Jovan 16.7 (13) Koliko će Isus biti sa nama: Matej 28.20

Duh iz Oca izlazi i javlja se kroz rođeno telo tako je u tom telu telesno SVA PUNINA BOŽANSTVA. 10. Ko je Sveti Duh: Rim.8.9

Kao što je Stvoritelj ličnost tako je i Spasitelj ličnost i Duh Sveti je ličnost: (Žalosti, donosi odluke, poučava, zapečaćava, daje darove, osvedočava, utešava.)

1.Bog pastir: Isa.40. 10-11 Ps. 23. 1 ................Isus pastir: Jevr.13.20 I Petr.2.25

2.Bog stena: V Moj. 32.3-4 Isa.8.13-14................................... Isus stena: I Petr.2. 6 I Kor. 10.4 I Petr.2.6-7

3.Bog prvi i posl. Isa. 41.4 Isa.44.6......................Isus prvi i posl. Otk. 1. 17-18

4.Bog je Ja sam: II Moj.3.14-15 Isa. 43. 11 .........Isus Ja sam Jovan 18.5-6 ; 8.24

5.Bog Spasitelj Isa.47.4 ; 43.6; 45. 21 ..................IsusSpasitelj Fil.3.20 Titu1.4 ; 2. 13

6.Bog dolazi Ps.50. 2-6 .........................................Isus dolazi I Sol.3.13 Otk.1.7

7.Bog Stvoritelj I Moj.1.1 Isa.44.24 .....................Isus Stvoritelj Jovan 1. 10-11 Kol. 1. 16-17

8.Bog Car Isa.43.15 Zahar.14.9 V Moj.10.17 ...................Isus Car Otk.12.5 II Tim. 2.11-12 Otk.20.4 Otk.17.14

9.Bog sudija Isa.38.22 Ps. 75.8 ; 58.11 Dela 7.7.........Isus sudija II Tim.4.8 ; 4.1
ITD.ITD.

Svako dobro.

Natrag