Krštenje u ime Oca, Sina, SD ili u ime Isusovo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Poznajem ovu teoriju po kojoj su Otac, Sin, i Sveti Duh jedna osoba ili licnost, i po kojoj je ta jedna licnost u odredjenim istorijskim trenutcima bila Otac, u drugim Sin, a u trecim Sveti Duh.

Ova teorija se ne zasniva na bibliji, jer biblija govori o tri nezavisne licnosti koje medjusobno komuniciraju, one stoje ili sede na prestolu jedna pored druge, upucuju jedna na drugu..

Ako je Bog ujedno i Otac, i sin, i Sveti Duh, tu se postavljaju odredjena pitanja:

1. PORED KOGA JE ISUS SEO PRILIKOM SVOG ODLASKA NA NEBO?

2. DO KOGA JE ISUS DOSAO, KADA U KNJIZI PROROKA DANILA - DANILO KAZE "DA JE VIDEO SINA COVECIJEGA KOJI JE DOSAO DO STARCA?"

3. KO ODGOVARA ISUSU SA NEBA KADA SE ISUS MOLIO BOGU?

4. NA KOGA ISUS MISLI KADA JE NA KRSTU UZVIKNUO "BOZE MOJ BOZE MOJ ZASTO SI ME OSTAVIO"

5. KO JE ODRZAVAO SVU TVOREVINU KADA JE ISUS UMRO I BIO U GROBU.

ITD..ITD..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ako je Bog ujedno i Otac, i sin, i Sveti Duh, tu se postavljaju odredjena pitanja:

2. DO KOGA JE ISUS DOSAO, KADA U KNJIZI PROROKA DANILA - DANILO KAZE "DA JE VIDEO SINA COVECIJEGA KOJI JE DOSAO DO STARCA?"

4. NA KOGA ISUS MISLI KADA JE NA KRSTU UZVIKNUO "BOZE MOJ BOZE MOJ ZASTO SI ME OSTAVIO"

ITD..ITD..

1.Bog je IZVAN vremena i prostora i SVEPRISUTAN a pošto je sveprisutan ti mi reci koja mu je desna strana?

2.Star Danima je izraz za svetlost i slavu DUHA kojem je bila volja da se pokaže u obliku i materiji.Da bi to shvatio prvo sebi odgovori ko je pred prestolom JAGNJE koje mekeće ili Isus telom jer su OBOJE opisani gore.Kad shvatiš šta je SLIKA data zaradshvatanja o kome je reč nećeš pitati takve stvari iz kojih se vidi veliko neznanje i neversvo.

3.DUH govori i U ISUS i sa visine a znaš zašto...zato što jeSVEPRISUTAN.

4.Na DUHA po kojem je to TELO začeto i to govori TELO.

5.DUH koji je SVEPRISUTAN i na prestolu je i u tamnici propoveda mrtvima.Pitaj se ti kako može Duh Sveti biti i u meni i tebi istovremeno i onda odbaci i Duha Svetog.

Imaš li još koje ateističko pitanje?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To je tvoje ucenje.

Ja te necu osuditi zbog njega, ali te upucujem na rec Bozju, i savetujem da iskljucivo na reci Bozjoj cistog uma bez predubedjenja, pristupis svakom tekstu, i sagledas ga po njemu samome, ne ukljucujuci svoja misljenja.
Jos ako se molis da te Gospod uveri u te reci, to je onda najbolje.

Neka ti Bog pomogne u tome.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Evo ti Adventiste po pitanju ko je Bog i u koga se krsti:

Lakiću,ti kao što rekoh u našem prvom kontaktu balansiraš između HAC i URPASD (vegetara) a uz to ubacuješ i neke ideje pokupljene sa neta i napraviš djus ja to odmah prepoznam.Tripo se više drži Adv.klasike mada i on u nekim detaljima odstupa ali ti si posebna priča.
Ja odlazim među Adv.i traže da govorim što rado i činim i tako Jelenna ostaje bez donatora i sve više ljudi Božjom pomoći vide da su u blatu i izlaze otresajući isto.
Ja se lakše u mnogo toga sa Adv. mogu složiti neko sa đusom zvanim Laodikeja. Niko više ne računa datume do ti.
To što ti ne možeš istinu prihvatiti time Istina neće prestati to biti već ćeš ti ostati izvan nje i čuti one tužne reči iz Mateja 7 NEPOZNAM VAS.
Mudri zidaju NA STENI a Stena je Isus.SVE što činite,činite U MOJE IME (Isus) jer je to IME jedino dato za spasenje a ne titule.
Nepozna one koji se nisu u Njegovom IMENU zakopali niti opravdali već kažu mi znamo tvoje IME njime smo mnoge stvari činili.DA,jeste ali niste se krstili u IME i nepoznam vas jer rod poslušni izvršava volju moju i oni znaju mene i Ja znam njih a vas NE.

,,Neka ti Bog pomogne u tome.,,

Te slatkorečive izjave meni ništa ne znače niti će te opravdati već izvrši Božju reč i počni VEROVATI dok još imaš vremena.

Evo pa malo uči ISTINU:

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kako neko moze svedociti i savetovati druge u ime Bozje, a sam nemati dela Isusova i njegovu rec.
Tvoje licemerje je vrhunsko, i ja sam ga odavno prozreo, a verujem da i ostali videm jer tvoje reci i dela i ponasanje to pokazuju.

Nije mi po savesti da ikakve savete od tebe usvajam, niti ista drugo, jer je Bog onaj koji me savetuje, ako mi nesto treba on ce me osvedociti.

Sve sto sam do sada pisao je u skladu sa recju Bozjom i licnim osvedocenjem i odobravanjem koje mi daje Gospod, cak i poneke ostrije reci koje sam ti uputio sa ciljem da se duhovno probudis..ali tvoja je volja i odluka da li ces to i uciniti.

Ja licno verujem da nece doci do manjih ili vecih probudjenja bilo pojedinaca ili crkvi u ovom i narednom periodu, sve do dana kada Bog natprirodno bude sam delovao i javno objavio istinu sa neba celoj planeti - znacima i cudima i ispoljavanjem svoje sile i slave, pracenim sveopstim globalnim kataklizmama, tada ce se desiti globalna probudjenja jer ce ljudi otvorenim ocima i usima videti i cuti istinu i Bozje delovanje.

Do tada, svi ce biti u stanju u kakvom jesu, u stanju neverstva i ravnodusnosti, jer nema vise ni jednog coveka koji bi u ovakvom mirnodobskom poredku prihvatio istinu, dok se sam Bog ne pokaze.

Dakle, jedino ti preostaje da sacekas to vreme, jer u ovom stanju duha tebi nema pomoci..

Pozdrav!

Hvala ti za ova dva vida, i posebno za drugi koje je jedno lepo iskustvo coveka koji je Prihvatio Isusa.

ISUS JESTE JAHVE ZAJEDNO SA OCEM...Amin!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
ISUS JESTE JAHVE ZAJEDNO SA OCEM...Amin!

NE!
Isus jeste Jahveh U TELU jer nema dva JHVH.
Matej 7 jasno govori koji su mudri a koji nisu jer mudri zidaju na STENI i oblače se u bele haljine krštenjem U IME Isus-Jehošuadok oni ne mudri imaju veru a imaju je i đavoli ali nemaju vršenje volje i ne oblače se U HRISTA ISUSA zato imamo priču na svadbi gde se pojavljuje onaj što nema svadbeno ruho i biva IZBAČEN.
Svatovi imaju bele haljine-Histovu pravdu koju verom primaju krštavajući se u Isusa i oblače se u pravdu.
Koji se U ISUSA krstiste U ISUSA SE OBUKOSTE ostali bivaju goli jer nisu obučeni u Isusa krštenjem niti se sakriše U Isusu niti se zakopaše S NJIM krštenjem.

Oni lažni proroci i učitelji će reći kao ti mi smo teVEROVALI ali i đavoli su verovali i tu ste isti.
Zašto vas ne poznaje,zato što niste Njegovi jer Njegovi IZVRŠAVAJU zapovest krštenja u Njegovo IME i ondasu Njega IMENOM priznali i On njih imenom tad poznaje.Reći verujem a na izvršiti jeste ravna sa đavolima a izvršiti i potvrditi verudelom krštenja je OBUĆI SE U ISUSA.
Tebi je savest umrtvljena zbog silnih hula zato ovo pišem radi drugih i niko ne traži od tebe da stalno uskačeš posle svakog posta,odmori malo i počni za promenu razmišljati i BOGU se moliti jer dasi to radio već bi se promenilo vervanje na istinu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U tom slucaju pitanja i dalje ostaju.

2. DO KOGA JE ISUS DOSAO, KADA U KNJIZI PROROKA DANILA - DANILO KAZE "DA JE VIDEO SINA COVECIJEGA KOJI JE DOSAO DO STARCA
( kako je Danilo predstavio Boga Oca )?"

ITD..ITD..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
U tom slucaju pitanja i dalje ostaju.

2. DO KOGA JE ISUS DOSAO, KADA U KNJIZI PROROKA DANILA - DANILO KAZE "DA JE VIDEO SINA COVECIJEGA KOJI JE DOSAO DO STARCA
( kako je Danilo predstavio Boga Oca )?"

ITD..ITD..

1.Bog je IZVAN vremena i prostora i SVEPRISUTAN a pošto je sveprisutan ti mi reci koja mu je desna strana?

2.Star Danima je izraz za svetlost i slavu DUHA kojem je bila volja da se pokaže u obliku i materiji.Da bi to shvatio prvo sebi odgovori ko je pred prestolom JAGNJE koje mekeće ili Isus telom jer su OBOJE opisani gore.Kad shvatiš šta je SLIKA data zaradshvatanja o kome je reč nećeš pitati takve stvari iz kojih se vidi veliko neznanje i neversvo.

3.DUH govori i U ISUS i sa visine a znaš zašto...zato što jeSVEPRISUTAN.

4.Na DUHA po kojem je to TELO začeto i to govori TELO.

5.DUH koji je SVEPRISUTAN i na prestolu je i u tamnici propoveda mrtvima.Pitaj se ti kako može Duh Sveti biti i u meni i tebi istovremeno i onda odbaci i Duha Svetog.

Imaš li još koje ateističko pitanje?

1.Za tebe pitanje ko je Sin u Isaiji 9.6?
2.Pitanje za tebe koji BOG se javi u telu i kad?
3.Pitanje za tebe koga je Isus pokazao učenicima kad Oca tražiše da vide?
4.Kojeg Boga su apostoli propovedali da se u Njega veruje?
5.Kome je svoj duh predao Stefan a kome ćeš ti?
6. U koga su apostoli krštavali i citat kao dokaz za tu praksu?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vec sam odgovorio.

"ISUS JESTE BOG" ali zajedno sa Ocem kao drugoj licnnosti koji je isto stvaran kao i Isus i Sveti Duh.

Biblija to jasno govori, da Otac i Sin razgovaraju izmedju sebe, stoje i sede jedan pored drugog, upucuju jedan na drugog.

Verovati da je Isus seo pored samoga sebe koji je sedeo pored njega u trenutku kada je otisao na nebo - ili dosao do samoga sebe, je potpuno nerazumno i ne biblijski, jer biblija govori o dve stvarne licnosti, i da Isus sedi s desne strane Boga Oca, i da je dosao do njega.

Ako je Isus jedina licnost na nebu, onda ostaje pitanje "KO JE TA DRUGA PORED KOJE JE ISUS SEO SA NJENE DESNE STRANE" sto znaci da je on bio levo od nje?

Ili "DO KOGA JE ISUS DOSAO" ako po tvom verovanju tu nije bilo nikog?

I na kraju "DA LI VERUJES DA TU NIJE BILO NIKOG I AKO BIBLIJA KAZE DA JESTE?"

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
1.Za tebe pitanje ko je Sin u Isaiji 9.6?
2.Pitanje za tebe koji BOG se javi u telu i kad?
3.Pitanje za tebe koga je Isus pokazao učenicima kad Oca tražiše da vide?
4.Kojeg Boga su apostoli propovedali da se u Njega veruje?
5.Kome je svoj duh predao Stefan a kome ćeš ti?
6. U koga su apostoli krštavali i citat kao dokaz za tu praksu?

Natrag