Krštenje u ime Oca, Sina, SD ili u ime Isusovo?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Trazio si odgovor i dobio(valjda od svih a ne samo od Slapa?), ne razumem odakle ti uposte to da su oni krstili ''U IME ISUSA'' kada to ne pise, nema ''tacnih reci koje su oni izgovarali'' prilikom krstenja. Vec se samo kaze uopsteno ''da se krste u ime Isusa'' a ''tacnih reci nigde nema''.
Rekoh jedina'' formula'' je ona u Mateju 28.
A ovde u recima apostola ''ti nemas formulu'' tj. ''opis krstenja'' uopste.
Dakle ono sto ti tvrdis ''nije dokaz'' vec ''nagadjanje''.

Ako si ti time umirio savest OK.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ako si ti time umirio savest OK.

Zasto mislis da ja sebi ''umirujem savest''?
Ne radim ja to, nego u tvojim recima ne nalazim da je ono sto pricas tako.
Ima naravno i uvek je bilo tacnih stvari koje ti navodis i ja volim da citam tvoje postove , ali moje misljenje je da ovde gresis, a ni biblija ne podrzava tvoju teoriju..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Dakle,treba li kome čista haljina pravde za svadbu još uvek se nudi besplatno DANAS iznova glas viče OBUCITE SE U HRISTA!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dakle,treba li kome čista haljina pravde za svadbu još uvek se nudi besplatno DANAS iznova glas viče OBUCITE SE U HRISTA!

''a naša je zajednica sa Ocem i sa Sinom njegovim Isusom Hristom''
Zasto ih je ''dvoje'' kada ti kazes ''jedan''?

''I K NJEMU CEMO DOCI i u njega CEMO se nastaniti''
Tumacis selektivno..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vera u Isusa i prihvatanje njegove žrtve i prolivene krvi kao odkup za lične grehe - je preduslov krštenja, i na to su apostoli mislili kada su upućivali na krštenje u iime Isusovo.

Da li su oni prilikom samog čina krštenja izgovarali ovu frazu "krštavam te u ime Isusa Hrista" ili pak "krštavam te u ime Oca i Sina i Svetoga Duha" to nije precizno navedeno, i mislim da je sama ova diskusija besplodna, jer smatram da je sama forma izgovaranja bilo koje fraze od ovih dve nebitna.
Verujem da kada se ne bi ništa govorilo prilikom samog čina krštenja - da bi to krštenje Bog prihvatio, jer je bitan stav srca i čovekovo opredeljenje da od tog trenutka živi jednim novim životom u zajednici sa Bogom i verom u ono što Bog čini u planu spasenja za čoveka.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
''a naša je zajednica sa Ocem i sa Sinom njegovim Isusom Hristom''
Zasto ih je ''dvoje'' kada ti kazes ''jedan''?

''I K NJEMU CEMO DOCI i u njega CEMO se nastaniti''
Tumacis selektivno..

Da li dvojica dolaze u čoveka ili JEDAN?
Ako je čovečije telo stan DUHA SVETOGA DA LI SU TO TROJICA A NE VIŠE NAVEDENA DVOJICA?
Evo ti ovde obojice objavljenih:

Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,
1:2 Koji svedoči reč Božiju i svedočanstvo Isusa Hrista, i šta god vide.
1:3 Blago onome koji čita i onima koji slušaju reči proroštva, i drže šta je napisano u njemu; jer je vreme blizu.
1:4 Od Jovana na sedam crkava koje su u Aziji: blagodat vam i mir od Onog koji jeste, i koji beše, i koji će doći; i od sedam duhova koji su pred prestolom Njegovim;
1:5 I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;
1:6 I učini nas careve i sveštenike Bogu i Ocu svom; tome slava i država va vek veka. Amin.
1:7 Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
1:8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
1:9 Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bijah na ostrvu koje se zove Patam, za reč Božiju i za svedočanstvo Isusa Hrista.
1:10 Bijah u duhu u dan nedeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji;
1:11 I šta vidiš napiši u knjigu, i pošlji crkvama koje su u Aziji: u Efes, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatir, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodikiju.
1:12 I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih,
1:13 I usred sedam svećnjaka kao Sina čovečijeg, obučenog u dugačku haljinu, i opasanog po prsima pojasom zlatnim.
1:14 A glava Njegova i kosa beše bela kao bela vuna, kao sneg; i oči Njegove kao plamen ognjeni;
1:15 I noge Njegove kao bronza kad se rastopi u peći; i glas Njegov kao huka voda mnogih;
1:16 I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvezda, i iz usta Njegovih izlažaše mač oštar s obe strane, i lice Njegovo beše kao što sunce sija u sili svojoj.
1:17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
1:18 I Živi: i bijah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.

1:19 Napiši dakle šta si video, i šta je, i šta će biti potom;

Eto se gore OBOJICA predstaviše pa mi reci ko je taj Jahve,taj prvi i poslednji i nema drugog?
Koje i čije IME je iznad svih IMENA I ZAŠTO?
Zašto se hula na Duha Svetog ne oprašta a na Jahvu i Isusa oprašta?
I konačno koje IME je za krštenje dato?

2:38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;

Vera u Isusa i prihvatanje njegove žrtve i prolivene krvi kao odkup za lične grehe - je preduslov krštenja, i na to su apostoli mislili kada su upućivali na krštenje u iime Isusovo.

Nema kompromisa.
Preduslov krštenja jeste VERA u tu žrtvu koja uzima grehe ali ne kaže krštavamo te u veru već PO VERI u IME te žrtve jer je to IME tado kao najveće i jedino.Ti moli za ozdravljenje u Oca iSina i isteruj demoneu Oca i Sina i ništa neće biti jer i Bog nas po IMENU zove kao i sve svoje sluge.

Bog je U TELU Sin aizvan tela Otac,tako niko ne može negirati ni jedno od oboje ni Boga u telu ni Boga izvan tela zato čovek logikom vidi dvojicu a Duhom jednog u trislužbe-objave.

9:6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Jevreji su hteli Boga podeliti pa ga priznati kao Duha a apostol reče ko ima Sina ima i Oca-Duha a ko nema Sina nema ni Oca-Duha tako njihova vera ne vredi ništa jer nemaju spasitelja. Ista stvar je i imati Sina a nemati Oca-Duha u Sinu i to nisu dvojica već jedan koji se pokazuje izvan tela i kroz telo.

Da je sletelo jato golubova rekli bi da im astotine Svetih Duhova a uopšte nije morao pokazati se u vidu goluba jer potom vidimoGa kao Ognjeni jezik i koliko jezika plamena tolikoDuhova to je glupost.

Čuli glas eto ga jedan gore kaže a onda Isus kaže da je Otac u Njemu i eto ga drugi u Isusu a pošto se reč utelovi etoga treći Isus a golub je četvrti a ognjeni jezici na svakom to je još 120 Bogova dodatno.....ludost telesnosti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da li dvojica dolaze u čoveka ili JEDAN?
Ako je čovečije telo stan DUHA SVETOGA DA LI SU TO TROJICA A NE VIŠE NAVEDENA DVOJICA?
Evo ti ovde obojice objavljenih:

Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,
1:2 Koji svedoči reč Božiju i svedočanstvo Isusa Hrista, i šta god vide.
1:3 Blago onome koji čita i onima koji slušaju reči proroštva, i drže šta je napisano u njemu; jer je vreme blizu.
1:4 Od Jovana na sedam crkava koje su u Aziji: blagodat vam i mir od Onog koji jeste, i koji beše, i koji će doći; i od sedam duhova koji su pred prestolom Njegovim;
1:5 I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;
1:6 I učini nas careve i sveštenike Bogu i Ocu svom; tome slava i država va vek veka. Amin.
1:7 Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
1:8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
1:9 Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bijah na ostrvu koje se zove Patam, za reč Božiju i za svedočanstvo Isusa Hrista.
1:10 Bijah u duhu u dan nedeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji;
1:11 I šta vidiš napiši u knjigu, i pošlji crkvama koje su u Aziji: u Efes, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatir, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodikiju.
1:12 I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih,
1:13 I usred sedam svećnjaka kao Sina čovečijeg, obučenog u dugačku haljinu, i opasanog po prsima pojasom zlatnim.
1:14 A glava Njegova i kosa beše bela kao bela vuna, kao sneg; i oči Njegove kao plamen ognjeni;
1:15 I noge Njegove kao bronza kad se rastopi u peći; i glas Njegov kao huka voda mnogih;
1:16 I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvezda, i iz usta Njegovih izlažaše mač oštar s obe strane, i lice Njegovo beše kao što sunce sija u sili svojoj.
1:17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
1:18 I Živi: i bijah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.

1:19 Napiši dakle šta si video, i šta je, i šta će biti potom;

Eto se gore OBOJICA predstaviše pa mi reci ko je taj Jahve,taj prvi i poslednji i nema drugog?

To je Isus. Ali to ne dokazuje da je on ''Jedan''.
Zapravo jeste ''jedan'', ali se drugim stihovima pokazuje da u sebi sadrzi ''Oca Sina i Svetoga Duha''.
''Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte delima...''
''U Isusu je Otac i u Ocu je Isus'', dok nas Apostol Pavle poziva na ''zajednicu sa Ocem i sa Sinom'' , da je onako kako ti tvrdis on bi nas pozvao na zajednicu ''jedino sa Isusom''. Zasto on to nije ucinio?
Zasto se svugde naglasava ''mnozina'' ako nema vise osoba?

''I K NJEMU CEMO DOCI i u njega CEMO se nastaniti'' - zasto nije rekao ''I K NJEMU CU DOCI JA ISUS I U NJEGA SE NASTANITI'' ako se zeli naglasiti ''jedinstvenost''?

Zasto nijedan Apostol nije propovedao ''jedinstvenost'' Boga , nego uce o ''zajednici dvojice''???
Kome se Isus moli ako nema vise osoba?
Jel samom sebi?

Da li Isus glumi Sina te nas laze da postoji Otac?
Jel Bog glumac?

Ti nemas odgovore na ova pitanja, a niti mozes samom sebi objasniti zasto se ljude dovodi u zabludu i zasto u celom Svetom Pismu nije naglasena ''jedinstvenost'' nego se govori ''u mnozini''.
To ne bi imalo nikakvog smisla osim da ljude dovodi u zabludu.

Zašto se hula na Duha Svetog ne oprašta a na Jahvu i Isusa oprašta?

Zato sto ''Sveti Duh ima vecu ulogu u planu spasenja'', odnosno ''on osvedocava u greh'', pa ako oteras Sveti Duh, nista i niko te vise ne moze ''osvedociti u greh''. To ne znaci da je ''Sveti Duh veci'', nego je ''njegova uloga u planu spasenja veca''.

I konačno koje IME je za krštenje dato?

Krsti se ''u Ime Oca Sina i Svetoga Duha''.
Jovan je krstio u ime Oca, i on rece da ce doci onaj koji ce ''krstiti Svetim Duhom i Ognjem''.
Zato je novo krstenje ''U Ime Oca(krstenje Jovanovo) u ime Sina i Svetoga Duha(krstenje kojim je Isus krstio)'', ta dva krstenja se spajaju u jedno u Novom zavetu i to je Hristovo krstenje, a Jovanovo krstenje nije imalo tu moc koju Hristovo ima, jer Hristovo je krstenje Svetim Duhom za novorodjenje. Ako si ''krsten Jovanovim krstenjem'' moras se ponovo krstiti ''jer nisi primio Svetog Duha''.

To sto se naglasava ''U Ime Isusa'' je zato sto su Jevreji poznavali obred krstenja u ''Bozje Ime Jahve'', ali krstenje u ''Isusovo Ime'' nisu poznavali i zato se to naglasava.
To ne iskljucuje ''spominjanje Oca i Svetoga Duha'' i ti ''nemas reci'' koje su oni izgovarali u Novom Zavetu da bi iznosio ovakve tvrdnje.

Ti moli za ozdravljenje u Oca i Sina i isteruj demoneu Oca i Sina i ništa neće biti jer i Bog nas po IMENU zove kao i sve svoje sluge.

Da li u crkvi nemas izlecenja u Ime Oca i Sina i Svetoga Duha?
Naravno da imas!
Niko tebi nije rekao da ''ti ponavljas titule''.
Vec je to primer kako treba krstiti, a ti mozes govoriti: ''U Ime Jehove, Isusa i Svetoga Duha'', niko ti ne brani.
Los ti je argumenat, jer ti u oba slucaja imas ime.
I na kraju, svi znamo da Bog ''nema ime''(odnosno ono za njega nije bitno), ti se ponasas kao Jehovin Svedok, koji Bozjem Imenu pridaje ''magijsko znacenje''.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To se u bibliji zove "farisejsko oceđivanje komarca a proždiranje kamile" odnosno "licemerno isticanje forme a zanemarivanje suštine"

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
To se u bibliji zove "farisejsko oceđivanje komarca a proždiranje kamile" odnosno "licemerno isticanje forme a zanemarivanje suštine"

E,ti izbaci ogromnu mudrost.

Mire:
,,Bozjem Imenu pridaje ''magijsko znacenje''.

To oni jeretici tako kažu evo čuj:
4:12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.

,, Ovo pisah vama koji verujete u ime Sina Božijeg, da znate da imate život večni i da verujete u ime Sina Božijeg.,,

,Pišem vam, dečice, da vam se opraštaju gresi imena Njegovog radi.,

,,2:12 Govoreći: Objaviću ime Tvoje braći svojoj, i posred crkve zapevaću Te.,,

,,1:12 Da se proslavi ime Gospoda našeg Isusa Hrista u vama i vi u Njemu, po blagodati Boga .,,

,,2:10 Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;,

,, ...se opraste i posvetiste i opravdaste imenom Gospoda našeg Isusa Hrista...,,

,,1:2 Crkvi Božijoj koja je u Korintu, osvećenima u Hristu Isusu, pozvanima svetima, sa svima koji prizivaju ime Gospoda našeg .,,

,,10:13 Jer koji god prizove ime Gospodnje spašće se. 10:14 Kako će, dakle, prizvati koga ne verovaše? A kako će verovati koga ne čuše? A kako će čuti bez propovednika?,,

itd. itd.itd.

Mire:

,,Krsti se ''u Ime Oca Sina i Svetoga Duha''.

Upitah za IME a ne za izmenu.
Nasamrtnom času koga ćeš prizvati čije IME?
Zvaćeš Oče i Sine i Duše....
Čuj verujućeg čoveka kako zna šta je IME i u koje IME se krsti i u koje IME se predaje duh:

7:59 I zasipahu kamenjem Stefana, koji se moljaše Bogu i govoraše: Gospode Isuse! Primi duh moj.

No,to je jeretik nemoj ga slušati on nezna ta trojstvo.

Mire:

,,Da li Isus glumi Sina te nas laze da postoji Otac?
Jel Bog glumac?,,

Više puta sam na to odgovorio i da ti je stalo dosad bi znao.
BOG je DUH.
TELO je čovek.
Bog se javi U TELU i TELO nezna šta znaDUH u telu i telo to i priznaje.
Duh je veći od tela i opet telo to priznaje.
Telo se moli Onom po kojem je začeto a taj je u Njemu i naprestolu.
Glumci su oni što viču Hrišćani smo a imaju trojednog Boga i ne oblaće se u Isusa i ismevaju Njegovo sveto IME.

Ne borite se vi ovde protiv mene već nećete reč istine jer nema mesta za nju.

Koji se to deo Boga javi u telu?
Koji deo Boga je umro?
Može li Bog biti Bog ako mu nestane deo?
Ko se u Isaiji 9.6 javio u telu Otac ili Sin?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
EVO ČOVEKA!!!!
Bog neka blagoslovi i jeste ga blagoslovio i otvorio mu razum da pozna Boga kao što ga poznaše apostoli i svi verujući.
Veoma skromno ali od srca rečeno,predlažem VERUJUĆIMA da odslušaju,hvala vam na vašem vremenu jer taj čovek zaslužuje to vreme.
Moglo se veoma široko i sa mnogo argumenataovo odraditi ali meni je uvek drago kad nađem izjavu verujućih ljudi iako su skromne ali su istinite AMIN!

Natrag