Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Hvala svima na 1 900 000+ postova & 500 000+ tema!

Koje su obelezja pravog hriscanina?

  • Začetnik teme Marko1932
  • Datum pokretanja
M

Marko1932

#31
"Ovde je trpljenje svetih, koji drze Zapovesti Bozje i veru Isusovu.." Otkrivenje 14,12.
 
M

Marko1932

#32
"Jer znam da dobro ne zivi u meni, to jest u tijelu mojemu, jer htjeti imam u sebi, ali uciniti dobro ne nalazim. JER DOBRO STO HOCU NE CINIM, nego zlo koje necu, ono ciunim." Rimaljanima 7,18.19
 
M

Marko1932

#33
"Sto je rodjeno od tijela, tjelesno je, a sto je rodjeno od Duha, duh je. Ne cudi se valja vam se nanovo roditi." Jovan 3,6.7.
 
M

Marko1932

#34

“Odmetnuvsi se, covek se odvojio od Boga; Zemlja je bila odsecena od Neba. Preko provalije koja ih je razdvajala, nije se moglo uspostaviti zajednistvo. Ali preko Hrista Zemlja je ponovo povezana sa Nebom. Svojim zaslugama Hriustos je premostio provaliju koju je napravio greh, tako da andjeoski pomocnici mogu da odrzavaju vezu sa ljudima. Hristos je povezao gresnog coveka, slabog i bespomocnog, sa izvoirom beskrajne sile.”
Put Hristru, str. 16.
 
M

Marko1932

#35
"Vera je pak tvrdo cekanje onoga cemu se nadamo, i dokazivanje onoga sto ne vidimo." Jevrejima 11,1.
 
M

Marko1932

#38
"Iamamo najpouzdaniju Prorocku rec i dobro cinite sto paziter na nju kao na svetlo videlo koje svetli u tami dok dan ne osvane i Danica se ne rodi u srcima vasim." 2. Petrova 1,19.
 
M

Marko1932

#39
"Pregledajte Pisam, jer vi mislite da u njima imate zivot vecni, i ona svedoce za Mene." Jovan 5,39.
 
mire000

mire000

Član
#40
"Pregledajte Pisam, jer vi mislite da u njima imate zivot vecni, i ona svedoce za Mene." Jovan 5,39.
Koja Pisma Marko?
Jel Novi Zavet ili Stari Zavet?

Da vi ucite o "soli scripturi" Starog Zaveta ne bi bilo problema, i mi bi se slagali, medjutim vi uzimate tekst Novog Zaveta i tvrdite da je to Pismo!

To apostolima i prvim Hriscanima nije bilo Pismo iz kog su crpeli svoju dogmatiku i ucenja!

Nego crkva te spise kasnije proglasava svetima!

Dakle, o "soli scripturi Staroga i Novoga Zaveta" se ne moze govoriti, osim ako vi ne priznajete vlast crkve da proglasava spise svetima. A onda biste morali i sve ostalo da prihvatite sto nasa crkva kaze!
 

Top