Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Koje su obelezja pravog hriscanina?

  • Začetnik teme Marko1932
  • Datum pokretanja
M

Marko1932

#21
"I vidjeh drugoga andjela koji leti posred neba, koji imase vecno Jevandjelje da objavi onima koji zive na Zemlji, svakom plemenu, jeziku i narodu.
I govorase velikim glasom: Bojte se Boga i podajte mu slavu jer dodje suda Njegova , i poklonite se onome koji je stvorio nebo i Zemlju i more i izvire vodene."
Otkrivenje 14,6,7.
 
M

Marko1932

#22
"Ovde je terpljenje svetih, koji drze zapovesti Bozje i veru Isusovu..." Otkrivenje 14,12

Pitanje za JS:
DA LI VI PROPOVEDATE I UCITE LJUDE DA DRZE SVIH DESET BOZIJIH ZAPOVESTI ILI SAMO ZAPOVESTI KULE STRAZARE?

Isus je jasno rekao: "Novu vam zapovest dajem da ljubite jedan drugoga, kao sto ja vas ljubih, da se i vi ljubite medju sobom. PO tom ce SVI POZNATI DA STE MOJI UCENICI AKO UZIMATE LJUBAV MEDJU SOBOM." Jovan 13,34.35.
 
Poslednja izmena:
M

Marko1932

#23
"Savaki koji cini greh i bezakonje cini i hreh je bezakonje" (1. Jovanova 3,4)

"Zato, kao sto kroz jednoga ceveka dodje na svet greh, i kroz greh smrt, tako smet udje u sve ljude jer svi sagresise." (Rimljanima 5,12)
 
M

Marko1932

#24
Pravi hriscanin donosi duhovne rodove:
"A rod je duhovni ljubav, radost, mir, trpljenje, dobrota, milost, vera, krotost, uzdrzanje; na to nema zakona." Gaslatima 5,22.23
 
M

Marko1932

#25
"Budite u Meni i Ja cu u vama.Kao sto loza ne moze roditi roda sama od sebe ako ne bude na cokotu, tako i vi ako u Meni ne budete. Ja sam cokot, a vi ste loze, i koji bude u Meni i Ja u nemu on ce roditi mnogi rod; jer bez Mene ne mozete ciniti nista." Jovan 15,4.5.
 
M

Marko1932

#26
"I budite zeljni razumnoga i pravoga mlijeka, kao novorodjena djeca, da o njemu uzrastete za spasenje." 1. Petrova 2,2.
 
M

Marko1932

#28
"Jer ako zivite po tijelu, pomrijecete; ako li duhom posleove tjelesne moriti, zivecete. Jer koji se vladaju po duhu Bozijemu, ono su sinovi Boziji." Rimljanima 8,13.14.
 
Poslednja izmena:
M

Marko1932

#30
"Neka bezboznik ostavi svoj put, i nepravdenik misli svoje; i neka se vrati ka Gospodu, i smilovace se na nj, i k Bogu nasemu, jer prasta mnogo." Isaija 55,7.
 

Top