Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
"PLATONOVA FILOZOFIJA JE SVOJIM SADRZAJEM PRILICNO UTICALA NA CRKVENO UCENJE. I MNOGI SU U PRVIM VREMENIMA CRKVE GLEDALI, DA SPOJE CRKVENO UCENJE I PLATONOVU FILOZOFIJU.". Jevsevije Popovic, Crtkvena Istorija knjiga I. str 98.
Mire, da li je to odgovor na tvoje pitanje?
Mire u pravu si, To mi zaista ne razumemo, a evo zasto:
Apostol Petar odgovara: "SVE JE PISMO OD BOGA DANO..." 2. Timotiju 3,16.
Pa onda ko govori istinu? Petar ili ti?
POGRESNO! Pre svega nisu pisci Biblije bili VASI crkveni oci, nego su bili Hristovi ucenici.
Nadji nam u Novom zavetu gde su oni ijedan drugoga nazivali Sveti crkveni otac?
Zaista to nije dala Crkva, nego Bog!
A On je insirisao pisce i bez crkve.
Pa to je suludo! Nadji nam gde u NZ pise da je jedino Crkva ovlascena da tumaci Sveto pismo? Tako nesta ne postoji!
To su izmislili oni koji zele da uzvu pravo koje jedino Bogu pripada i da ga upotre onako kako oni zele. Zato i imamo tolike crkve i toliko zabluda unetih u crkve.
Crkva ima samo autorsko pravo i kopirigt, da nike ne moze bez odbrenja da stampa i prodeje njena dela, a svako je slobodan da ih tumci sebi kako hoce.
Izvini Mire, ali cini mi se da se upustas u predmet koji ti nije poznat.
Pre sveka, izdavac ne poznaje niti je duzan da poznaje sve knjige koje izdaje. Njegova je duznost da knjiga jezicki i tehnicvki bude isperavna, a za sadrzaj odgovara autor, a nikad izdavac.
Kada je Matej u svome Jevandjelu napravio gresku, sto je izjavu pripisao Jeremiji a Jeremija to uopste nije rekao, da li je za to kriva tvoja Crkva ili Matej?
Izvini Mire, ali to nije istina! Znas da nisam tako mlad i da dobro poznajem ucenje moje Crkve, ali tako nesto nikad nisam cuo ni od bilo koga vertnika, a kamom li od uprave Crkve.
A posto vas ima DVE crkve, reci nam koja je ta Crkva koja je autor Svetog pisma?
Moze li biti autor i onaj ko je izkljucen?
Pa ako je tako, jeste li vi aotori i Jeresi, jer kako ti tvrdis da se pojavila u vasoj Crkvi.
Novi zavet nije pisan zbog jeresi, nego je dat vernicima da znaju kako da zive i veruju.
Dobro Mire, da vidimo da li ti postujes vlast Crkve:
Papa tvrdi da je namesnik Boziji na zemlji i da mu je data vlast nad zivima i mrtvima. Priznajes li ti tu vlast Crkve?
Mire, sta se to sa tobom desilo dana? Niko nikad od Adventista nije tvrdio da je sve zapisano u Bibliji, to i deca znaju da nije tako.
Medjutim, kako si se usudio da izgovoris takvo bezumlje, da mi Hristove reci nazivamo apokrifima. Daj priberi se, pricas makar sta.
Kad bi se vi drzali Pisma, dokazali biste da je Hristos u pravu i da su u pravu njegovi apostoli, a ne nekakve podeljene crkve.
Ne postoji nikakvo predanje koje je Hristos ostavio crkvi, već svoju reč.
Predanje je nastalo kao proizvod mešanja mnogoboštva sa Hrišćanstvom.
Mire, pises mnogo, a ja nemam vremena da se dugo bavim odgovorima.
Apostoli su nasi, oni jesu u pravu kao i Hristos. Mi ne negiramo Pismo, ali taj tekst se ne moze razumeti pravilno bez pomoci crkve!
Nije Marko, daj mi izjave istoricara 1, 2 ili 3. veka koji tvrde da je "CRKVA PREUZELA PAGANSKE OBICAJE" ili sta god slicno. Jer vi kazete da se tada desio otpad!
Ako mi to nadjes smesta priznajem poraz i postajem adventista!
POGRESNO: Isus je obecao da ce poslati Svetogt Duha.
"A kad dodje On, Duh istine, uputice vas na svaku istinu." Jovanb 16,
Mire, nadji ti meni izjavu bilo koga istoricara koji tvrdi da nisu uzimali nista iz mnogobiostva.
Ovo ti ne odgovaram ja, nego tvoj brat pravopslavac:
Mire, mozes li ti nama dokazati da Popovic nije rekao istinu?
Popovic nastavlja...
Mire, nadji nam gde u NZ pise da je DUSA BESMRTNA?
Ako to nisu uzeli iz Platonove filozofije, odakle su to uzeli?
\
Izostavio si: "I PODSETICE VAS NA SVE STO VAM REKOH"..
TI NEMAS DOKAZ DA SU PREUZIMALI PAGANSKE OBICAJE!!!