Besmisleno je da iznosiš mišljenje pojedinca koje niko u HAC ne uvažava.
Besmisleno je da ti navodis ucenja pojedinaca koje niko u PC ne uvazava.
Svašta nije konkretno, Laodik. o onim brojevima sam to iznosi. Pa može da ne čini svjesno.
I u nasoj crkvi pojedinci svasta iznose sto nije ucenje PC.
Zar ne piše u Bibliji da pravedni ne griješe.
Ne pise, to ste izvrnuli ti i Laodikeja (vec sam pobio). A to nije ucenje HAC, jedino sto pise i u vasim knjigama.
Dakle, ono sta nas optuzujes imate i vi, tj. ucenje koje iznose teolozi a nije ucenje HAC.
Opet mišljenje pojedinca.
Isto kao i kod vas.
Tako je, isto!
Opet besmislice, Laodik. je sam kod te nauke, a ovo drugo ima dosta arg. kao i za Trosjtvo kako god da okreneš HAC ima apsolutnu istinu.
Laodikeja nije sam kada govori da mozes ziveti i ne gresiti, a opet to nije zvanicno ucenje HAC.
Dakle imate isto sto i mi, tj. to ucenje je zapisano u vasim knjigama a nije zvanicno ucenje!
Dakle ne mozes nas optuzivati za ono sto i sami imate.
A ko uči da nije dozvoljeno meso? Niko.
Uce pojedinci u vasoj crkvi. Cak imas i knjige u kojima to pise.
Ti nisu naši. Opet tvoje formalno tumačenje. Evo koliko je tvoja nauka besmisleno osnivač Satanske crkve u SAD je napisao Bibliju, satansku Bibliju, po tvojoj nauci je i ova Biblija satanska jer negdje postoji satanska Biblija, znači ova Božja je laž.
I ti nas optuzujes za ono sto se uci ili radi u CPC a one nisu nase. Ja samo pokazujem sta ti radis.
Dakle to jeste vaše učenje jer ga mnogi prihvataju.
Onda je vase ucenje i da je srpski narod "nebeski narod" ili da mozes biti "ziv svetac" jer to pise u vasim knjigama i jer mnogi to veruju.
Pa ako je tako, hajde da vas optuzim za to!
Besmisleno!
I naravno da je bitno koliko ljudi prihvata neku nauku. To hoćeš da umanjiš jer znaš i sam da u PC mnogi prihvataju ta lažna učenja.
I kod vas prihvataju lazna ucenja , eto Laodikeja i njemu slicni tvrdi da je svetac i da ne gresi i da ne moze pogresiti. Jedno besmisleno verovanje, koje prihvata veliki broj adventista a crkva to ne uci!
Ja vas nikada vas nisam optuzio za to, izgleda bi trebalo.
Ipak su učenje o Mitastvima vaša. Jer ove gluposti samo zastupaju pojedinci ili pak par ljudi. Kod vas veliki broj ljudi u to vjeruje, ja čak mislim i više od pola onih koji idu u crkvu koji su posvećeni pravoslavci.
Nema veze koliko ljudi veruje u to, nasih vernika je procentualno vise nego vasih, pa je to normalno.
Dogma se gleda, a ne sta pisu tamo neki teolozi, sta ljudi nezavisno veruju ili sta kaze neka baba.
Ja ne znam sto ti toliko insistiras na ovome, a ne bavis se stvarnim ucenjem?
Nije da ne mozes naci zamerku na zvanicnu Pravoslavnu dogmu.
Pa zasto onda toliko insistiras na ovome, ne trebas se bezveze suprotiti meni, ako je to razlog, imas i druge argumente. Na primer kazes da ne treba krstiti decu , i ja se tu slazem. Ali ovde prosto nisi u pravu, i nije posteno optuzivati nekog da uci nesto sto nije njegova nauka.