Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ja cu te zamoliti iz sveg srca da mi das samo jedno poredjenje koje je pravo, ti izgleda ni ne znas kako nase bogosluzenje izgleda, zato i imas takvo glediste, ja ti trazim jednu stvar i poverovacu, a ti ne zelis da mi je das.Odgovori su dati i žao mi je što u njima ne vidiš potpuni odgovor.
A u skladu sa njima lako je uporediti Bogosluženje prve crkve koje se sastojalo od čitanja reči Božje, molitve , i pesme oko stola, od ovoga priloženog.
Zaista, zaista te molim, SAMO JEDNO POREDJENJE BOGOSLUZBENOG ELEMENTA I DOGMATSKOG UCENJA i poverovacu ti.Dato je, ali ti si slab u čitanju i pronicljivosti.
Evo spiska knjiga koje vise ne postoje, ili se smatraju neautenticnim:
1) Knjiga o ratovima Gospodnjim, i
Arnonska knjiga
Brojevi (cetvrta Mojsijeva) 21:14
2) Knjiga Jasera pravednika:
JOSHUA10:13
''I stade sunce i zaustavi se mjesec sve
dok se nije narod osvetio
neprijateljima svojim. Ne piše li to u
knjizi pravednika (Jashera).
Ovo su Starozavetne knjige, citas li ti post? Nisam ja govorio o Novozavetnim.A što niste u kanon NZ uključili ove, kao što ste uključili u kanon SZ Deveterokanonske.
A prpa bato, u ovim knjigama ima još više neistina pa ne smijete.
Ovo su Starozavetne knjige, citas li ti post? Nisam ja govorio o Novozavetnim.
Ti ne razumes da se kanon pravio zato da bi preporucio pozeljne knjige za citanje, a ne zato da bi ostale nacinio falsifikatima.
Sve ove knjige su Jevreji citali, ali je jevrejska crkva odvojila samo neke.
A zasto?
Kanon se nije sastavljao zato da bi iskljucio ostale knjige!
Knjige poput: Aronove, Jaserove, Natanove, Ratova Gospodnjih, Samuila Videoca, Dela Solomunovih, Enohove i mnogih drugih.. nisu lazne knjige, one su potvrdjene cak i biblijom, ali posto nisu bile u sirokoj upotrebi, nisu usle u kanon.
To ne znaci da one ne spadaju u Pismo!
Od njih kasnije nastaju druge knjige, odnosno te knjige su prehodile nasima..
Dakle, crkva bilo jevrejska ili nasa, preporucuje kanonske knjige kao pozeljne i nadahnute za citanje, kao primljene, a ostale van kanona ne pravi falsifikatima zato.
Crkva u sustini, i nema jedno "PISMO'', vec ima "PISMA" u mnozini ("od malena umes SVETA PISMA koja te mogu umudriti..")
I jevreji su citali ono sto mi danas nazivamo 'apokrifima' a to zapravo nisu bili apokrifi, nego manje popularne knjige.
Zato neke od njih imamo i u Septuaginti koje su deveterokanonske koje nasa crkva i priznaje. Da jevreji to nisu citali ne bi ni uslo u septuagintu.
Zao mi je sto vi nista ne razumete!