. Hajde Isabel mi da ostanemo na temi.
To je najteže od svega
.
Cenim tvoje napore sa svih strana da ovo osvetliš ali znaš kako..ovde sam samo ostavio Jovan 1,18 ili 1. Jovanova 4,12 gde Jovan lepo kaže da se Bog ne može videti. Ako Jovan nije video Boga, a video je Isusa, jasno je. I Jovan to kaže lepo:
"
Boga niko ne vide nikada", 1. Jovanova 4,12. Jovan jasno, da jasnije ne može biti kaže da Bog nije viđen.
No u nastavku kaže: "
ako imamo ljubav među sobom, Bog u nama stoji", 1. Jovanova 4,12. Sada imamo da "Bog u nama stoji", i Jovan kaže da je to moguće. Ali kako? On ne kaže da Bog ulazi u čoveka(bukvalno, nekim transcedentnim putem) jer je to nemoguće. Šta Jovan kaže? Kako je to Bog u nama? On kaže "
ako imamo ljubav među sobom". Šta Jovan ovde kaže..da je LJUBAV(osobina Božija) koja je u nama zapravo to da je Bog u nama. Znači ono što sam pričao KARAKTER.."Bog je u nama" KARAKATEROM. Oslikavamo KARAKTER Božiji.
Evo znači rešene dileme kako to Boga nismo videli a onda na drugom mestu SMO VIDELI. Videli smo Ga i vidi svet u nama Njega ako imamo Njegov KARAKTER-LJUBAV. To je to "VIĐENJE" Boga. Samo KARAKTER.
Prosto i jesnostavno. Ko želi da razume ovo, ovu jednostavnu nauku Biblije nije teško je razumeti .