Jovan 1,18-Da li smo videli Boga ili ne?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Znam da ne znaš za Jahvu :).

No to nije tema. Već kako kaže "Boga" ne možemo videti...ono što se vidi u tome nije Bog niti biti može.

Točno. Boga koji je samo duh ne možemo vidjeti. Ali Boga koji je i pravi čovjek, Isusa Krista, ljudi su vidjeli i gledali, jer se Bog nastanio među ljude. Čitaj svetog Ivana, poganine, sve ti lijepo piše.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Točno. Boga koji je samo duh ne možemo vidjeti. Ali Boga koji je i pravi čovjek, Isusa Krista, ljudi su vidjeli i gledali, jer se Bog nastanio među ljude. Čitaj svetog Ivana, poganine, sve ti lijepo piše.

Ono što on zastupa je gore od poganštine.

NJegova mantra je sledeća:

Samo je Jahve Bog, no kako taj Bog ne može stupiti u interakciju s stvorenjem, postavlja "velikodostojnike" - Oca koji posinjuje Sina, i Duha Svetog koji prenosi Informacije između Jahve i "velikodostojnika" i ljudi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne Jahve. Ali nije to tema. U ranijim nekim tekstovima stoji "On" ne Bog.

Bog se nastani u tijelu, tako piše. Čitaj svetog Ivana, poganine.

Ali pošto Biblija uči da Bog-Jahve nije u materiji već "izvan" jasno je da Pavle ako i koristi izraz Bog to je u kontekstu "bog".

Prvo, nije riječ o Pavlu i Pavlovu tekstu nego o Ivanu. Pogubio si se "k'o crvenkapica". I drugo, ovo da ti je Riječ = "bog", svrstava te u "arhipoganine".

Funkcije Otac, Sin i Duh Sveti su samo pojavni oblici Jahve plurala u kontekstu stvarstva...

Hoćeš li nam, poganine, citirati Isusa gdje je svoga i našega Oca nazvao "funkcijom". Ili možda gdje ga je nazvao "predsjednikom uprave", "predsjednikom mjesne zajednice", ....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Može biti samo "bog" a u nekim grčkim tekstovima stoji "on".

No nije taj tekst...nemoj dalje...

Jovan kaže Boga niko nije video. Znači ne može biti Bog-Jahve u telu...

Veliš, Otac je funkcija. ;) "Alal ti vera". A zapravo si ti sam najbolje okvalificirao i ocjenio ovo što tvrdiš i mantraš. Rekao si - Nitko na svijetu ne vjeruje i ne tvrdi ovo što ja iznosim i tvrdim. Zaista, nema bolje ocjene ovoga tvoga "bezmišlja" od ove tvoje konstatacije.

Natrag