Isus Hrists pre rođenja na zemlji

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kada smo mi sa Hristom ni mi nismo sa ovog sveta..i mi smo "došli" sa neba..preko nauke Hristove koju smo prihvatili i tada više nismo sa ovog sveta. Valda ti je ovo poznato. Ako bismo bukvalno shvatili razumeli bismo Hristove reči da one znače da treba da se verni uzimaju sa sveta u bukvalnom smislu.

A citat? Gdje ti je citat da je Isusova nauka uzašla na nebo i sjela zdesna Ocu? Bez citata si najobičniji laprdan.

Ali pogledaj argumentaciju, prosudi..kao i svi ostali.

Što hoćeš reći za ostale? Da su ti svi povjerovali, odabrali te za gurua i sada čekaju u kilometarskim kolonama da ih ti osunetiš i svojima označiš?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane ovo je stvarno toliko bogohulno da je postalo zalosno! Tebe ko djavo da je opseo! Pricas totalne gluposti, izvini sto moram ovo da ti kazem, ali tako je.

Pa kako da mi ne bude krivo i da ne budem nervozan, kada citam samo nebuloze od tebe. Ja stvarno mislim da si ti dobar teolog, i zato mi je krivo da sebe tako ukopavas! Smejace ti se svi..

Hvala ti Mire na brizi. Žao je i meni što si i ti od ovoga nervozan ali nisam željan da sebe istaknem. Opet kažem, samo želim iskreno da sagledam sve. Uvek sam tako radio..od najranijeg doba kada sam postao verujući..uvek sam želeo da znam zašto je to tako i da iskreno razumem.

E sad da li sam neki teolog ili ne...ne znam. Samo iskrenost i želja da sveobuhvatnije razumem. Verujem da mi je Bog zato otvorio um da razumem stvari. Ali naravno, daleko od toga da ne grešim i da neću grešiti. Bog će učiniti rekoh..ja samo želim da Njemu bude na slavu. Da se On proslavi. Ne ja.

Jovane, ovo je razvodnjavanje onoga sto je Hristos rekao! Ti razvodjavas, a izjave se posmatraju prvo iz uzeg a onda iz sireg konteksta! Ti uzimas delove i razvodnjavas! Ne gledas ni siri ni uzi kontekst. Ni jednom se nisi upustio u ozbiljan razgovor vec izbegavas! Tako svaki stih mozemo razvodniti, jer u bibliji se sve moze shvatiti dvojako!

Odgivori mi gde je Hristos "pre bio"?

"A kad vidite Sina čovečijeg da odlazi gore gde je pre bio?"

Najširi kontekst je da vidimo šta je prethodilo ovom Hristoviom odgovoru. Ako bi želeo sagledati za početak to..da li je Isus pitan o preegzistenciji? Da li On sam započeo takvu besedu? Gde su nam reference u tekstu da se o tim stvarima govori? Kao drugo kako to može biti dokaz onome što Hristos govori ako On tvrdi da je preegzistirao? Po čemu je to bitno u razumevanju istinitosti Hristove poruke..jer preegistencija nije glavni argument da On govori istinu. Eto to je konteks Mire, treba to videti.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jovane, gde je Hristos "pre bio"?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, gde je Hristos "pre bio"?

Kao proroštvo o Njemu bio je na nebu...jer je On prorečen. Isto kao i za Avrama..kada kaže "ja sam pre nego se Avram rodio". Kako je On to pre Avrama kada je On nazvan Sin Božiji svojim rođenjenem-Luka 1,35.."ono šte će se roditi biće nazvano Sin Božiji"...gde je pre bio ako je tek nazvano dete rođenjem?

Dakle, kako je Isus pre bio na nebu? Kao proroštvo o Njemu..najvava...tako je bio i pre Avrama. Takođe sinonimno Njegovom delu na zemlji On je sa neba odakle dolazi nauka.

Verujem da ovo zaista, zaista nije teško razumeti.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Verujem da mi je Bog zato otvorio um da razumem stvari.

Ne traži od mene da povjerujem u "tvoga boga lažova". Moj Bog i Spasitelj Isus Krist utemeljio je svoju Crkvu i poslao joj Duha Svetoga da je poučava i vodi u Istini, a po tvome "bogu", za čiji račun obilaziš torove k'o ričući lav, istina je tek sada otkrivena preko tebe i tvojih antikršćanskih i antikristovskih nauka.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tvoj neprijateljski stav je odavno poznat..ne znaš diskutovati kada ne ide kako si zamislio....naravno veruj kako misliš da treba..zar ti ja namećem išta?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Uvek sam tako radio..od najranijeg doba kada sam postao verujući..uvek sam želeo da znam zašto je to tako i da iskreno razumem.

Jovane, ti ispitujes u tanka crevca sve, a to nije dobro, to vodi razvodnjavanju i daje podstrek sotoni da ti ubacuje misli.. Ti toga nisi ni svestan.. Biblija nije dogmatski prirucnik, i bas zato moras "analizom" sve da zakljucujes sto se tice biblije, a to vodi u jeres, jer neke stvari se moraju prihvatiti i verom, nije u bibliji sve zapisano to je rekao i apostol Jovan.. Ti imas pogresan pogled na bibliju, kao da je u njoj sve receno, a nije!

Pored toga ti si svojim umom dosao do ovoga, nije ti otkrio Duh Sveti, iako ti mislis suprotno, vidi se da ovo nista drugo nije do ljudska filozofija nadahnuta zna se od koga..

Kao proroštvo o Njemu bio je na nebu...jer je On prorečen. Isto kao i za Avrama..kada kaže "ja sam pre nego se Avram rodio". Kako je On to pre Avrama kada je On nazvan Sin Božiji svojim rođenjenem-Luka 1,35.."ono šte će se roditi biće nazvano Sin Božiji"...gde je pre bio ako je tek nazvano dete rođenjem?

Joj Jovane, pa ovo je strasno! Ali stvarno strasno sta ti pricas!

Na nebo se vraca prorostvo? Jos malo pa ces da poreknes i Hristovo vaznesenje!

Jovane, pa ako ovde govori o prorostvu onda se on nije ni vazneo na nebo! A i ucenicima kad kaze da ide da im "pripremi mesto" , znaci da ni apostoli onda ne odlaze na nebo vec su i oni proreceni?

Ovo je rekao apostolima da ce ga videti da odlazi gore, i oni su ga videli:

A Isus znajući u sebi da učenici njegovi viču na to, reče im: zar vas ovo sablažnjava? A kad vidite sina čovječijega da odlazi gore gdje je prije bio?

Znaci nema govora o tome da je simbolicno! To se odnosi na buducnost kada ce ga ucenici stvarno videti da odlazi na nebo.. Sta se sa tobom desilo?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Joj Jovane, pa ovo je strasno! Ali stvarno strasno sta ti pricas!

Sta se sa tobom desilo?

Postao je najdrskiji hulitelj. Optužuje Boga najgnjusnijim optužbama, optužuje ga da čini ono što je Bogu najstrašnije i najgnjusnije - žrtvovanje ljudi - Bog žrtvuje čovjeka Isusa. Strašno, poganstvo najgore vrste.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Postao je najdrskiji hulitelj. Optužuje Boga najgnjusnijim optužbama, optužuje ga da čini ono što je Bogu najstrašnije i najgnjusnije - žrtvovanje ljudi - Bog žrtvuje čovjeka Isusa. Strašno, poganstvo najgore vrste.
Pa da tako ispada, da Bog zrtvuje nekog tamo obicnog coveka! Mogao je odmah da zrtvuje Isaka, umesto sto je cekao da se rodi OBICAN COVEK ISUS!

Natrag