Isus Hrists pre rođenja na zemlji

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
Bog nije žrtvovao nikoga , kakav je to Bog ako mu treba žrtva , kakav bi to bijo bog koji bi dopustio milijune žrtava rata , gladi, elementarnih katastrofa, ili još gore žrtvovati svoga vlastitog sina , ne bi bio Bog nego monstrum . Dakle, svemoguci bog , koji sve može ,i da radi takvo zlo .
Ne Bog je pun ljubavi , Bog ne uzrokuje zlo , Bog je sam sebe žrtvovao za spas čovjeka sebe žrtvovao iz ljubavi , a taj Bog ima i svoje ime , neki ga zovu Isus , neki Jahve , a jaga zovem Isus Jahve spasitelj Bog ljubavi

images.jpg

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa da tako ispada, da Bog zrtvuje nekog tamo obicnog coveka! Mogao je odmah da zrtvuje Isaka, umesto sto je cekao da se rodi OBICAN COVEK ISUS!

Bog nije žrtvovao nikoga , kakav je to Bog ako mu treba žrtva , kakav bi to bijo bog koji bi dopustio milijune žrtava rata , gladi, elementarnih katastrofa, ili još gore žrtvovati svoga vlastitog sina , ne bi bio Bog nego monstrum . ... Ne Bog je pun ljubavi , Bog ne uzrokuje zlo , Bog je sam sebe žrtvovao za spas čovjeka sebe žrtvovao iz ljubavi , a taj Bog ima i svoje ime , neki ga zovu Isus , neki Jahve , a jaga zovem Isus Jahve spasitelj Bog ljubavi.

Pogledajmo što kaže Sveto pismo o žrtvovanju čovjeka:

Lev 18,21: Ne smiješ dopuštati da koje tvoje dijete bude žrtvovano Moleku; ne smiješ tako obeščašćivati ime Boga svoga. Ja sam Jahve!

Pnz 12,30-31: Ne istražuj o njihovim bogovima i ne govori: 'Kako su oni narodi štovali svoje bogove, tako ću i ja.' Nemoj onako postupati prema Jahvi, Bogu svome. Ta Jahvi je zazorno i mrsko sve što su oni činili svojim bogovima. Čak su svoje sinove i kćeri spaljivali u čast svojim bogovima.

Evo, pogledajte, Jovan upravo vjeruje u jednog takvog "boga" koji čini baš ono što je Bogu Jahvi najgnjusnije i što ga najviše obeščašćava. Jovan vjeruje u "boga" koji traži ljudsku žrtvu, koji je tražio da se njemu kao žrtva "čovjeka Isusa Krista" razapne na križ i ubije.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, ti ispitujes u tanka crevca sve, a to nije dobro, to vodi razvodnjavanju i daje podstrek sotoni da ti ubacuje misli.. Ti toga nisi ni svestan.. Biblija nije dogmatski prirucnik, i bas zato moras "analizom" sve da zakljucujes sto se tice biblije, a to vodi u jeres, jer neke stvari se moraju prihvatiti i verom, nije u bibliji sve zapisano to je rekao i apostol Jovan.. Ti imas pogresan pogled na bibliju, kao da je u njoj sve receno, a nije!

Pored toga ti si svojim umom dosao do ovoga, nije ti otkrio Duh Sveti, iako ti mislis suprotno, vidi se da ovo nista drugo nije do ljudska filozofija nadahnuta zna se od koga..

Volim da znam..ne da bih samo znao..već i zbog primene u životu. Praktične primene. Zato smatram da je dužnost da razmumemo i znamo. Ali ja sam samo napomenuo kako sam ja doživeo veru..ozbiljno, iskreno i sa željom da ugodim Bogu. Ne sebe da istaknem. Neka Bog tako vodi i ovu diskusiju. Verujem da tako i treba.

Joj Jovane, pa ovo je strasno! Ali stvarno strasno sta ti pricas!

Na nebo se vraca prorostvo?

"Tada rekoh: evo dođoh, u početku knjige pisano je za mene, da učinim volju tvoju, Bože", Jevrejima 10,7

To je ovo što ti pričam Mire. On je narečen u proroštvu i zato jeste "sa nebesa". To je onaj proročki segment Njegovog "nebeskog života".

To jedno a drugo sam već naveo..poreklo nauke sa nebesa i identifikacija Njega i nauke pa je zato sa nebesa.

Nije teško razumeti.

Mir Hristosv ti želim.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Postao je najdrskiji hulitelj. Optužuje Boga najgnjusnijim optužbama, optužuje ga da čini ono što je Bogu najstrašnije i najgnjusnije - žrtvovanje ljudi - Bog žrtvuje čovjeka Isusa. Strašno, poganstvo najgore vrste.

Kada bi ti znao šta pišeš, to bi bilo dobro. Ti na žalost ne poznaješ ni dogmu koju sam ispovedaš ni njene implikacuije. Tvoja vera je na žalost populizam i idenje za mnoštvom..bez ličnog razumevanja onoga što veruješ.

Moraš shvatiti da je vera ličan odnos tebe i Boga...samo to ti imam reći.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Bog nije žrtvovao nikoga , kakav je to Bog ako mu treba žrtva , kakav bi to bijo bog koji bi dopustio milijune žrtava rata , gladi, elementarnih katastrofa, ili još gore žrtvovati svoga vlastitog sina , ne bi bio Bog nego monstrum . Dakle, svemoguci bog , koji sve može ,i da radi takvo zlo .
Ne Bog je pun ljubavi , Bog ne uzrokuje zlo , Bog je sam sebe žrtvovao za spas čovjeka sebe žrtvovao iz ljubavi , a taj Bog ima i svoje ime , neki ga zovu Isus , neki Jahve , a jaga zovem Isus Jahve spasitelj Bog ljubavi

Draga Anrtonija, nadam se da si iskrena u onome što pišeš. Tebi ne mogu da zamerim kao tvom sabratu koji ne zna šta piše..ja verujem da ti znaš.

Dobro bi bilo za tebe ako želiš da navedeš od čega smo izbavljeni tačno? Da li možeš navesti tačno šta je plan spasenja podrazumevao..od čega smo izbavljeni sve? To će biti uvod u razumevanju gde je potreban Bog a gde je potreban Čovek Isus Hrtistos. O tome tek ima da se piše :)..no šta ti misliš?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Evo, pogledajte, Jovan upravo vjeruje u jednog takvog "boga" koji čini baš ono što je Bogu Jahvi najgnjusnije i što ga najviše obeščašćava. Jovan vjeruje u "boga" koji traži ljudsku žrtvu, koji je tražio da se njemu kao žrtva "čovjeka Isusa Krista" razapne na križ i ubije.

Da je Jovan jedini koji tako veruje, ni po belaja, no mnogo je onih koji tako veruju

Na pitanje ko su oni, odgovor se nalazi u tome šta je njima "sveto".

A sveto im je upravo sve ono što Isus, čitav Novi Zavet, obespredmećuje. Zato se na sve načine uvijaju da Njemu, koji je Bog, Očevo "Ja Jesam", Logos, negiraju (kao da je čoveku moguće bilo šta negirati Bogu) Božanstvo, spasiteljstvo, idući čak i do negiranja samog postojanja Isusa.

Pri tome se, jer tako je Bog odredio (a Njegova se izbeći ne može) doslovno razotkrivaju kao oni koji Oca negiraju, jer ako se Ocu negira Um, Logos, Sin, koji je Trajni LIk Očev, NEGIRA SE I OTAC.

Ko je, jer o osobi se radi, onaj koji negira Boga, ko Boga predstavlja onakvim kakav On nije?

I tu odgovor daje Pismo (na koji se ovi u svojoj aroganciji pozivaju)... već na prvim stranicama....

Da, to je stari poznanik, ubica od iskona, otac i gospodar laži, "tužilac" onaj koji ne preza od toga da i samog Boga iskušava (a to čini, ne samo kada Isusa kuša u pustinji, nego i kada Bogu u lice tvrdi da će Ga se Job odreći, samo li se Bog usudi da mu oduzme sve što mu je darovao), da Boga predstzavlja lažovom, kukavicom, stvorenjem, idući čak, toliko daleko da Ga, svog tvorca (koga mrzi) predstavi kao "ne biće", kao ideju, kao mašinu, neaktivnog i dalekog.

Ko je dakle "bog" u koga Jovan i njemu slični "veruju" i nameću ga kao "jedinog pravog", onog čiji "karakter poznaju"?

Njihov alter ego? I da i ne. Alter ego je samo maska, samo obličje koje je pali seraf , onaj koji je bio oko Prestolja, Samael ("bog slepila") poznatiji kao Ha Satan, uzeo da bi ih zaveo, a preko njih i druge.

Jer, njemu je cilj da upropaščujući čoveka, "nagrdi" i samog Boga.

Ps. Ne dajmo se zavesti njihovim "milozvučnim" pacifizmom i "miroljubivošću", njihovim pozivanjem na "razum", "racionalnost", na "zajedničke molitve". Sve što nude od Boga nije, nego od čoveka i po čovekovim merilima, od strane čoveka stvoreno.

Ne zaboravimo nikada da Bog za sebe kaže: "Moje misli nisu vaše misli, moji putevi nisu vaši putevi", shodno tome svaki mir, svaki razum, svaka racionalnost koja od ljudi dolazi i ljudskim se sredstvima služi od Boga nije.

Dakle, svako ko kaže da je po Bogu odbiti služenje svom narodu, porodici, i odbrana iste pred nasrtajima onih koji bi da nam uzmu živote, da je po Bogu moguće ostvariti mir tako što će se tom istom Bogu negirati Božanstvo, svako ko kaže da je po Bogu uslov za spasenje ovakav ili onakav vid hrane, da je uslov za spasenje shabat, da je po Bogu računanje dana i časa, da je po Bogu svakoga ko to ne prihvata potrebno nazivati ovakvima i onakvima, nije od Boga, Bogu ne služi nego Sotoni.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kada bi ti znao šta pišeš, to bi bilo dobro. Ti na žalost ne poznaješ ni dogmu koju sam ispovedaš ni njene implikacuije. Tvoja vera je na žalost populizam i idenje za mnoštvom..bez ličnog razumevanja onoga što veruješ.

Moraš shvatiti da je vera ličan odnos tebe i Boga...samo to ti imam reći.

Jovane, jesi li ti još negdje potražio pomoć osim ovdje na forumu?

Natrag